תסמונת שחלה פוליציסטית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הסרת שיער מהפנים: אפשר גם ללא כאב

שיעור יתר בפנים, המופיע לרוב בשל חוסר איזון הורמונלי, היא בעיה שמטרידה לא מעט נשים ונערות מתבגרות. טכנולוגיית לייזר חדשנית מאפשרת הסרת שיער מהפנים באופן אפקטיבי, ללא צורך בגילוח מקדים וללא כאב, בזכות שימוש ב"ידית קפואה" שיעור יתר בפנים מהווה הפרעה אסתטית, הפוגעת לא פעם בתחושת הביטחון ובדימוי העצמי. בהשוואה בין כל השיטות הקיימות להסרת שיער הפנים, טכנולוגיית הלייזר החדשה שאינה דורשת את גילוח השיער לפני הטיפול, היא השיטה האפקטיבית ביותר שקיימת כיום, מאחר והיא מבטיחה תוצאות טובות ומונעת את צמיחת השיער בטווח הרחוק.   מהו שיעור יתר בפנים? שיעור יתר בפנים הוא בדרך כלל תוצאה של חוסר איזון הורמונלי, המתבטא בצמיחה של שערות שחורות באזורים שונים של הפנים, כגון: סנטר, שפם, פאות לחיים, מצח ו/או הלחיים עצמן. מבחינת נשים רבות, שיעור יתר בפנים מהווה בעיה אסתטית, מטרידה מאוד, שעלולה לפגוע בדימוי העצמי ואף באיכות החיים.   בעיה אסתטית מטרידה מאוד. צילום: שאטרסטוק   מהם הגורמים לשיעור יתר בפנים? כאמור, בדרך כלל...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לתסמונת שחלה פוליציסטית

הפרעה בביוץ - תמונת המחשה
הפרעה בביוץ עולם תרופות הפיריון משתנה במהירות מסחררת - כל החידושים, כל השמות - כל התרופות - מדריך
טיפול הורמונלי - תמונת המחשה
טיפול הורמונלי דלקת בדרכי השתן היא תופעה שכיחה, המביאה לחוסר נוחות על כל המשתמע מכך, כאבים, דליפת שתן...
פעילות אירובית - תמונת המחשה
פעילות אירובית הליכה היא פעילות גופנית שתורמת רבות לבריאות, שומרת על הכושר הגופני, מסייעת לירידה במשקל...
תנגודת לאינסולין - תמונת המחשה
תנגודת לאינסולין הקשר בין סוכרת לבין מחלות לב וכלי דם, עובדה מובנת וברורה בעולם הרפואה של היום, הוא למעש...
עלייה חדה במשקל - תמונת המחשה
עלייה חדה במשקל כ-80 אחוז מהאוכלוסייה סובלים לפחות פעם אחת בחייהם מכאב גב. וכשלא מטפלים בכאב הוא עלול ל...
פוליטרופין אלפא - תמונת המחשה
פוליטרופין אלפא אחרי עט הפיוריגון מגיע אלינו עט הגונל, בשורה למטופלות הפוריות, ועדנה למזריקות
ללמוד עוד על תסמונת שחלה פוליציסטית
רוצים לרדת במשקל? כל הפתרונות-תמונה

בעבר לעודף משקל היה פתרון אחד: דיאטה ופעילות גופנית. כיום,...

מאת: ד"ר נירית...
25/10/2016
תסמונת מטבולית וסוכרת מסוג 2-תמונה

תסמונת מטבולית מתייחסת לרמות סוכר גבוהות, השמנה, יתר לחץ...

מאת: ד"ר הרשקוביץ...
17/07/2016
הסרת שיער מהפנים: אפשר גם ללא כאב-תמונה

שיעור יתר בפנים, המופיע לרוב בשל חוסר איזון הורמונלי, היא...

מאת: רוזיטה...
01/01/2020
בעיות פריון: תהיה גבר, לך להיבדק!-תמונה

מתמודדים עם בעיות פוריות? חושבים על הקפאת ביציות, בעיות...

מאת: ד"ר רויבורט...
08/08/2017
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתסמונת שחלה פוליציסטית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תסמונת שחלה פוליציסטית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

רציתי לשאול האם לאשה עם שחלות פוליציסטיות מותר לעשות טיפול הסרת שיער בלייזר במקביל לנטילת תרופות להסדרת וסת וביוץ? אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה: הילה.

מותר.

אני בת 34. בעבר אובחנתיעם שחלות פוליציסטיות, אני מבייצת באופן סדיר מאד. יש לי 3 ילדים מהריונות טבעיים. את הקטנה הפסקתי להיניק לפני כמעט שנה ולאחר כ-6 שבועות מהפסקת ההנקה המחזור חזר להיות כרגיל וסדיר, רק שהכמות נהייתה ממש מועטת בקושי יום יומיים ואח"כ טיפות קטנות ממש עוד יומיים. ולשאלה, אני מאד רוצה להיות בהריון, לא מצליחה כ10 חודשים. האם זה קשור לווסת הקצרה? האם יש טעם בתרופות משרות ביוץ (כמו איקקלומין) במידה והביוץ קיים (החודש בדקתי עם מקלוני ביוץ והוא אכן היה כמשוער)? תודה לך

כדאי לעשות מעקב זקיקים לוודא את תקינות הביוץ. השראת ביוץ עם איקקלומין בהחלט יכולה לסייע בזירוז השגת ההיריון.

יש מצב שווסת קצרה מעידה על בעיה בביוץ?

יתכן, אבל בד"כ לא.

תודה גדולה באמת!

בהצלחה

שלום ,אני בעלת שחלות פוליציסטיות בהריון טבעי האם אני צריכה תמיכה בגלל שאולי חסר לי פרוגסטרון ובגלל זה ההריון לא מתפתח טוב ואין עןבר?

לא. בשחלות הפוליציסטיות הבעיה חוסר ביוץ. צריך לתת תרופות להשראת ביוץ

שלום . ילדתי לפני שלושה וחצי חודשים . מאז הלידה קיבלתי מחזור פעמיים אשר היה עם דימום מועט יחסית ונמשך 9-10 ימים. 60 יום אחרי הלידה הייתי בביקורת אצל רופא הנשים והכל היה תקין . האם אתה חושב שצריך ללכת להיבדק שוב או שזה מצב סביר אחרי לידה ? ( צריך לצייו שיש לי שחלות פוליצסטיות ) תודה

האם את מניקה? אם יש שחלות פוליציסטיות ידועות כל כמה זמן לפני ההריון היית מקבלת וסת?

אני לא מניקה . והפעם הדימום המשיך כמעט שבועיים ( דימום חלש בערך פעמיים ביום ) . לפני ההריון לקחתי גלולות אך ממה שזכור לי מלפני המחזור נמשך 5, 6 ימים. האם יכול להיות שהדימום עכשיו עדיין קשור איכשהו להריון ? ( שהוסג ב ivf ) או שיש סיבה לחשד למשהו אחר ? תודה