גלוקופג' ומחזור

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

26/03/2012 | 19:15 | מאת: נועה

שלום, אני בת 24, יש לי שחלה פוליציסטית, אני סובלת מעודף משקל קיצוני (BMI 48), A1c- 6 והסוכר לאחר צום 102, כולסטרול 216. המחזור לא סדיר, היו לי דימומים לא סדירים. אני מנסה לרדת במשקל אבל זה קורה לאט, המליצו לי על ניתוח שרוול אבל בינתיים אני מעדיפה לנסות בכוחות עצמי להוריד או לפחות בדרכים פחות קיצוניות. הייתי אצל רופא נשים שנתן לי גלולות (בלארה), לקחתי אותם חודש אחד, קיבלתי וסת אך סבלתי מכאבים קשים, פניתי לרופאת נשים אחרת שהזדעזעה מכך שנטלתי גלולות ואמרה שזה היה ממש מסוכן בשבילי, היא המליצה לי על נטילת גלוקופאג' לסידור המחזור ודיכוי רעב, המליצה לי על תפריט נטול סוכר ופעילות גופנית. דיברתי עם אבא שלי שגם נטל גלוקופג' תקופה מסוימת ואמר לי להתרחק מהתרופה הזו ושהיא גרמה לו נזק לכליות. השורה התחתונה היא שאני מבולבלת, ברור לי לחלוטין שדיאטה וספורט מעל לכל ומזה אני צריכה להתחיל, אך מה לגבי תרופות? האם אפשר להמנע מנטילת הגלוקופג' ולהסתפק בספורט ותזונה בריאה יותר? אין אולי תרופה אחרת שמסדרת את העניין ההורמונלי ללא תופעות לוואי כאלו? תודה על הסבלנות.

28/03/2012 | 10:28 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום נועה-גלוקופג אינה גורמת לנזק לכליות אלא הסוכר עצמו גורם לו. אם יש בעיה כליתית אסור לקבל גלוקופג אך בשבילך זה הכדור הכי מתאים. הוא לא גורם לנזק כליתי!!!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה