שיבולת שועל: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עוברים לטבעונות: 11 צעדים בריאים

חושבים לעבור לטבעונות? לפני שאתם משנים את התפריט, כדאי שתקשיבו היטב לעצות הבאות. בעזרתן, תוכלו לבצע את השינוי בדרך הטובה והבריאה ביותר, מבלי לפגוע בערכים החיוניים לגוף. כתבה מיוחדת ליום הטבעונות העולמי יותר ויותר אנשים בוחרים בשנים האחרונות לבצע שינוי דרמטי בתזונה ולאמץ תפריט טבעוני, המבוסס כידוע אך ורק על מזון מהצומח. עם זאת, כאשר בוחרים להשמיט מהתזונה מאכלים מהחי, כגון: בשר, ביצים וגבינות, ייתכן מחסור בערכים שונים וחיוניים לרבות: חלבונים, ויטמינים ומינרליים. ובכן, שימו לב לכללים הבאים שניתנו באדיבות יעל אבנון, נטורופתית, מייסדת שיטת "ביוגנוסטיקה"  לאבחון מעמיק של בדיקות דם בשילוב טיפול טבעי. הקפדה עליהם תסייע לכם לבצע את המעבר בצורה הטובה והבריאה ביותר, ובעיקר תמנע מכם לסבול ממחסור ברכיבים חיוניים.   1. בדקו ויטמין B12 חשוב לדעת כי תזונה טבעונית כמעט אינה מכילה ויטמין B12. ויטמין זה מגיע בעיקר ממזונות מן החי, כגון: כבד, בשר בקר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים. חשוב לבדוק את רמת...
ללמוד עוד על שיבולת שועל
עקיצות יתושים ומדוזות: טיפול טבעי-תמונה

סובלים מעקיצות של יתושים, חרקים ומדוזות בקיץ? לרפואה הטבעית...

מאת: ד"ר מיכל...
10/06/2013
כלבים וחתולים: פצע ליקוק עצמי-תמונה

החתול שוב שורט? הכלב מלקק את עצמו וגורם ליצירת פצע ליקוק...

מאת: ד"ר רון רם...
06/10/2014
סיבים תזונתיים: למה וכמה?-תמונה

מהם סיבים תזונתיים ואיך הם תורמים לבריאותנו? האם אנחנו באמת...

מאת: מערכת zap...
16/02/2016
חג פורים, חג בריא לילדים-תמונה

משנכנס אדר מרבים בסוכר, שומן צמחי וצבעי מאכל. אבל עם קצת...

מאת: ד"ר לוסי סלע...
12/03/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לשיבולת שועל?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

שיבולת שועל: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי טל, לאחר טיפול כושל באנטיביוטיקה בחיידק ההליקובקטר פלורי, אני חושב על לנסות משהו טבעי, קודם כל לבד בבית. כן כן, אני יודע שהרבה ימליצו ללכת למטפל אלטרנטיבי, ובכל זאת רציתי לנסות לבד קודם כל. החיידק גרם אצלי לבחילות וכאבי בטן. קראתי קצת באינטרנט, ויש לי כמה שאלות, אשמח מאוד לתשובות: 1. אני מאוד מבולבל, האם החיידק הזה שורד בגלל חוסר חומציות או בגלל עודף חומציות? האם מותר לי לאכול דברים חומציים כגון מיץ חמוציות, תפוזים, עגבניות, לימון וכו' (בעלי ויטמין C)? או שיותר להתמקד בדברים לא חומציים כגון מלפפונים ושאר ירקות ירוקים? 2. אורז\פסטה\כוסמת\קינואה\שיבולת שועל\תפוח אדמה - האם הם עוזרים להכחיד את החיידק? או לפחות לא תורמים לו? 3. אלת המסטיק\מסטיק תימני - הבנתי שזה נלחם טוב בחיידק הזה, היכן ניתן להשיג את זה ובאיזה צורות? עשב? תבלין? 4. זרעי אשכוליות - האם בתור תמצית ניתן לקנות את זה לבד או רק עם מרשם? אם כן היכן? חוץ מזה, האם אפשר להכין את זה לבד מאשכוליות? 5. האם זרעים טבעיים של פירות הדר זה משהו אכיל? והאם זה יכול לעזור? 6. האם כורכום עוזר? תבלינים אחרים? 7. איזה מיצי ירקות יעזרו להביס את החיידק הזה? (אין לי ספק שכל מיץ ירקות הוא בריא, אבל השאלה מה יעשה את האפקט המירבי מול החיידק הזה :) ) 8.האם מיצי ירקות ניתן לשתות עד אינסוף או רק לתקופות מוגבלות ואז להפסיק? 9. מסטיקים - מותר או אסור? 10. מיץ חמוציות - מותר? אם כן, האם כאלה שקונים בחנות הם בסדר או להכין בבית? 11. קינמון - ראיתי המלצה עליו בכמה מקומות - אשמח לדעה נוספת כאן. משנה האם צורכים אותו בתור תבלין או בתור מקל? 12. כרוב כבוש - עוזר או מזיק? שמתי לב שלאחר שהתחלתי לאכול אותו התגברו לי קצת הכאבי בטן, אבל אולי זה רק צירוף מקרים. 13. כל דבר נוסף שיעזור לי יתקבל בברכה :) מאוד מצטער על ריבוי השאלות, המון המון תודה!

שלום גיא חיידק ההליקובקטר כנראה אחראי בגרימת מחלות עיכול שונות ביניהן -אולקוס האיבחון חשוב מאוד ,אולם הטיפול האנטיביוטי שנוי במחלוקת מכיוון שהוא נמצא גם באנשים רבים שאינם סובלים מהמחלה,וכן משום שאילו שנפטרו ממנו עשויים להיחשף אליו שנית. מנקודת ראות של הרפואה הסינית מדובר במצבי "חום בקיבה".ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת או כאב ברום הבטן כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות, כיב קיבה. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. מאחל בריאות טל

האם עור של דג בריא? כדאי לאכול אותו? כמו כן ברצוני לדעת כמה קלוריות יש בחרוב וכן למה הכוונה לאכול דגנים מלבד קורנפלקס או גרנולה

יוסי שלום, בעור של דג ים יש ריכוז גבוה של אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית התורמת לבריאות ולמניעת מחלות. על יתרונות אומגה 3 כתבתי לפני מספר ימים). אם זה לא דוחה אותך תאכל את העור. אגב, עור של עוף מאד לא מומלץ לאכול. בחרוב יש כמאתיים קלוריות במאה גרם. קורנפלקס וגרנולה הם מוצרים תעשייתיים, קלויים ועשירים בקלוריות ובעלי ערך גליקמי גבוה (מעלים רמת סוכר בדם במהירות). הדגנים המועדפים הם: אורז מלא, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל. אגב, מי אמר לך לא לאכול גרנולה וקורנפלקס?

היי, אני בת 26 ובריאה בדר״כ, אין לי שום אלרגיות שאני מודעת להן או איזהשהן בעיות רפואיות. כבר תקופה ארוכה (חודשים) שהבטן שלי מתנפחת אחרי שאני אוכלת, אני לא יודעת בדיוק כמה זמן זה כבר ככה כי אני לא חושבת ששמתי לב לזה, בשבועות האחרונים זה ממש החמיר ואני מתנפחת לא משנה מה אני אוכלת (כולל ירקות). אני צמחונית כבר 14 שנה וגדלתי בבית מאד מודע לבריאות כך שהתזונה שלי מורכבת הרבה מירקות (אני לא אוכלת אותם בכמות גדולה מהנורמה, הם פשוט מהווים חלק חשוב מהתזונה היומיומית שלי), אני שותה המון מים ואני מתרחקת מחיטה מלאה אחרי שזה גרם לי לכאבים בבטן לפני כשלוש שנים (כן ניסיתי שוב כמה פעמים ודווקא לא הייתה שום תגובה אבל אני משתדלת שלא לאכול את זה). בבוקר אני תמיד שותה קפה הפוך ואין לי אף תגובה לזה, אני בדר״כ לא אוכלת ארוחת בוקר כי ככה אני רגילה ואני לא רעבה אבל לפעמים אני כן מכינה לי שייק שמורכב מבננה ופירות יער או שותה מיץ שמורכב אך ורק מפירות ללא שום תוספים - אחרי זה אף פעם אין לי תגובה בבטן. אם אני אוכלת ירקות - ולא משנה איזה ירק - הבטן שלי ישר מתחילה לעבוד ולעבוד בלי הפסקה, מלא תזוזה ורעשים ואני מיד מתנפחת ומתחילים כאבים וזה נמשך ככה כל היום עד שאני הולכת לישון (אין גזים שיוצאים בכמות חריגה, רק המון המון תנועה בבטן התחתונה והתנפחות שמלווה בכאבים כמעט בלתי נסבלים). אותו דבר קרה גם שאכלתי פירות עם יוגורט אקטיביה (חשבתי שהחיידקים בזה יעזרו לעיכול טוב יותר), ואותו דבר גם כשאכלתי שיבולת שועל עם יוגורט. היום לדוגמה הדבר הראשון שאכלתי היה כמות קטנה של רימון והבטן שלי כבר מתחילה שוב. התחלתי לקחת מן אבקה שממיסים במים ומספקת אנזימים שאולי חסרים ועוד כמה מרכיבים טבעיים (קמומיל, ג׳ינג׳ר וכו׳) והיו כמה פעמים שזה עזר אבל גם עוד פעם שזה לא עשה שום השפעה. לפני כמה ימים אכלתי בצהריים כארוחה הראשונה באותו יום סלט וואקמה שמורכב מאצות ולא הייתה לי שום תגובה, ככה שאני אפילו לא מסוגלת לחזות מה כן יגרום לזה ומה לא... אין לי יכולת ללכת לרופא עד יותר מחודש כיוון שאני גרה בחו״ל ומגיעה לארץ רק בסוף יולי, אני כבר ממש נואשת והגעתי למצב שאני פשוט מפחדת לאכול כל דבר שהוא... יש איזהשהו פיתרון שהוא לא לאכול רק אורז במשך חודש?

מור שלום, בתור התחלה הייעוץ שלי לא בא להחליף התייעצות עם רופא. אני מבינה שאת צמחונית מזה שנים ואולי הרגלי האכילה שלך לא השתנו בחודשים האחרונים, אך יחד עם זאת הרבה דברים באכילה שלך יכולים להסביר את התופעות מהם את סובלת. בכלליות ירקות, פרות וכמובן קטניות יכולים לגרום לנפיחות. אמנם מדובר במאכלים בריאים אך גם עשירים מאוד בסיבים תזונתיים ועל כן יכולים להסביר את הנפיחות אותה את חווה. נוסף על סיבים תזונתיים, ירקות ופרות מכילים רכיבים נוספים כמו פרוקטוז וסורביטול ופעמים רבות יש לבדוק את השפעתם, בצורה מבוקרת. מסיבה זו סלט, פרות, מרק או שייק עשויים לגרום לתופעות במערכת העיכול. אלה רק מספר דוגמאות אבל כמובן שיש לבצע בחינה מעמיקה יותר של התפריט היומי שלך. נכון לעכשיו אני ממליצה לך לאכול ארוחות קטנות פזורות על פני היום (ובכלל זה ארוחת בוקר), לצמצם צריכת פרות וירקות ובעיקר בין הארוחות או כסלט גדול ולהימנע מארוחות עתירות שומן. אני מבינה שהמשמעות היא ריבוי פחמימות בתפריט, אבל שוב מדובר בהקלה זמנית עד לקבלת מענה אישי ומעמיק. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

קודם כל תודה רבה על התשובה! בימים האחרונים הצלחתי להימנע מהתופעה הזו, אימצתי הרגל בתקופה האחרונה של ללעוס מסטיק, משהו שלא הייתי עושה בדר״כ, והחלטתי להפסיק כי קראתי בהרבה מקומות שזה יכול לגרום לנפיחות. כבר בערך שבוע שלא לעסתי מסטיק בכלל והתופעה הזו נעלמה! הגיוני שזה מה שגרם לזה אפילו שזה קרה רק אחרי שאכלתי ולא אחרי שזרקתי כבר את המסטיק?

שלום, בני בן השמונה וחצי חודשים אוהב מאוד לאכול דייסות ולכן אני מכינה לו בכל יום לארוחת הערב דיסה. עד כה השתמשתי בדייסות של מטרנה. הציעו לי להכין לו דיסת שיבולת שועל על בסיס מים וסילן. האם מותר להשתמש בסילן או שכמו בדבש, רק אחרי גיל שנה? תודה וחג שמח

שונית שלום, אכן, פרט לדבש שאסור לתת לפני גיל שנה - אין שום דבר בתפריט שלנו שאסור לתת - כל עוד המרקם מתאים לתינוק. מומלץ גם להימנע מחלב ניגר עקב תכולה נמוכה של ברזל - אם כי ניתן לבשל את דייסת הקוואקר עם חלב(גם למים אין ברזל), להוסיף סילאן - ואז הדייסה טעימה ובריאה לכל המשפחה!בתיאבון וחנוכה שמח!