פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

יותר משליש מהאנשים מעל גיל 60 זקוקים למכשירי שמיעה. מאחר שאנו חיים בעולם שבו תוחלת החיים עולה, נעשה נושא שיקום השמיעה חשוב לתקשורת ולקשרים החברתיים של האדם הבוגר.

כ-12% מהאוכלוסייה מרגישים באופן קבוע צפצופים באוזניים (טיניטוס), אשר חלקם סובלים מכך ואיכות חייהם נפגעת. כמחציתם סובלים מרגישות יתר לרעש ולרובם ליקוי שמיעה.

בעולמנו, להארכת תוחלת החיים נלווית גם הציפייה לאיכות חיים טובה ולתקשורת יעילה. אנו מצפים מהורינו ומעצמנו להמשיך ולתפקד, שואפים ליותר שנות עבודה ותעסוקה, ומנסים ככל יכולתנו לשבח ולשפר את רמת חיינו.

על רקע זה עולות שאלות כיצד לטפל בבעיות הקשורות לשמיעה: איך לתקן את השמיעה ולהביאה למיטבה, איך לטפל ברגישות היתר לרעשי העולם החיצון (היפראקוזיס) או לרעשי העולם הפנימי (הטיניטוס). ובקיצור - איך לשפר את התפקוד ואת איכות החיים.

בפורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס אנסה לענות על שאלות אלה.
864 הודעות
843 תשובות מומחה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

31/08/2010 | 09:46 | מאת: אבי ס

לפני כ 5 ימים חזרתי מהברכה ישנתי כשעה והתעוררתי עם ציפצוף חזק ביותר בעיקר באוזן ימין (אבל לא בטוח). רופא אאג ניקה את האוזן ( שלא היתה מאוד מלוכלכת מכוון ש אאג אחר ניקה אותה במקרה כשבועיים קודם) התופעה מעירה אותי באמצע הלילה ולא מאפשרת לי לתפקד. האם יש צשהו לעשות כדי להקל ...

לקריאה נוספת והעמקה
31/08/2010 | 23:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

האם דלקת ? האם עשית בדיקת שמיעה ?

01/09/2010 | 08:12 | מאת: אבי ס

הרופא אאג שבדק אמר שיש מעט ליכלוך וזהו. אבל הציפצוף נשאר והוא חזק באופן שהופך את חיי לגהינום. האם ניתן להעריך כמה זמן זה עשוי להישאר ?

31/08/2010 | 09:38 | מאת: אבי

שלום אני בן 48. הייתה לי הצטננות קשה והרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה וקלארינז. לאחר שבועיים מתחילת ההצטננות, ומכיוון שהרגשתי לחץ באוזניים, הלכתי לרופא אאג שעשה לי שאיבת שעווה באוזן ימין. מס' שעות לאחר השאיבה התחילה שריקה בתדר גבוה באוזן ימין. חמישה ימים לאחר שאיבת השעווה אני עדיין עם הצפצוף אשר משתנה בעוצמתו מידי פעם, וגם משתנה לפי תנועות הראש ופתיחת הלוע. יש לי מן לחץ באוזן ימין, אשר משתחרר מידי פעם, וגם פימפום עוזר זמנית להורדת הלחץ והורדת עוצמת השריקה. הרופא אאג בדק את האוזנים ולא מצא שום בעיה, ובבדיקת שמיעה התגלתה ירידת שמיעה קלה באופן סמטרי בשני האוזנים. הרופא אאג אמר לי שהוא מניח שזה יעבור ועלי להמתין ולא לעשות דבר. האם לדעתך עלי לעשות בדיקות נוספות או באמת להמתין (כמה זמן?) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/08/2010 | 23:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יתכן בהחלט קשר להצטננות החריפה שהיתה לך והעובדה שאתה מרגיש לחץ יכולה להעיד על מעט נוזלים באוזן או בעיית אוורור. אפשר להשתמש עוד יומיים שלושה בקלארינאז (אחד לפני השינה יספיק) וטיפות אף בתרסיס (אוטריבין 3 ימים בלבד ולהפסיק), וסבלנות כי הרופא צודק ולרוב התופעה חולפת כשהאוורור באוזן חוזר לנורמה. בינתיים תפסיק לבדוק מתי זה חזק/חלש וכו - שחרר את הנושא :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

01/09/2010 | 09:46 | מאת: אבי

האם לקחת גם את הקלארינז וגם את האוטריווין בו - זמנית? נאמר לי שקים סוג של ספריי שעוזר לספוג את הנוזלים מהאוזנים, האם את מכירה? תוך כמה זמן בד"כ התופעה הזאת נעלמת (יורדת משמעותית)? אני מודה לך על התייחסותך.

30/08/2010 | 22:21 | מאת: רון

בן 50 - מאז השרות הצבאי אני סובל מטינטון שמוכר על ידי משרד הבטחון. לפני 10 שנים בדק אותי מומחה ואמר שמכשיר שמיעה לא רק שלא יעזור אלא עשוי אף לדרדר את מצבי - האם מאז חל שינוי / יש חישדושים וכדאי לפנות ליעוץ נוסף ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
31/08/2010 | 23:14 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב צר לי שהיטעו אותך. לאור מחקרים בשלושים שנים האחרונות לפחות, ידוע מקובל ומומלץ. על התאמה נכונה של מכשירי שמיעה במקרים של טיניטוס הנלווה לליקוי שמיעה. הדגש הוא על התאמה נכונה, ויש בהחלט תוצאות טובות יותר אצל מטופלים שכך עשו. יש מקרים נדירים שבהם קיימת בעיה בהתאמה ואני לא יכולה לדעת אם אתה שייך לקטגוריה זו... לכן אם תפקסס לי את בדיקת השמיעה שלך אוכל לעזור יותר (04-6225221 ולציין לידי ד"ר מרק, ומספר טלפון כדי שאפשר יהיה לחזור אליך) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

30/08/2010 | 17:21 | מאת: לי

טליה שלום, אני סובלת ממחלת מנייר ובשנה האחרונה , האוזן הבריאה שלי - אוזן שמאל, החלה לצפצף כמטורפת. במקביל יש ירידה בשמיעה גם בה. זוועה... אני מטופלת בתל השומר , אבל הכל כל כך איטי ועד עתה לא הבנתי מה ניתן לעשות עם הבעיה האיומה הזו. האם יש שמהו שאוכל לעשות - טיפול, מיסוך - מה שלא יהיה על מנת לעזור לעצמי? האם את מטפלת במקרים דומים? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
30/08/2010 | 22:14 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. כן אני מטפלת במקרי טיניטוס וליקוי שמיעה עם או בלי קשר למחלת מנייר :) 2. יתכן שכדאי מיסוך או מכשיר שמיעה אבל כדי לדעת עלי לראות אותך ואת בדיקות השמיעה וכמובן כל הרקע והחומר הרלוונטי למחלתך. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

כאשר קיים ליקוי שמיעה , כתוצאה מחשיפה לרעש או מבעיה אחרת ולאחר החמרה מסויימת (במעקב הבדיקות) האם חשיפה לקולות ירי ,למרות שימוש באטמים , יכולה לגרור החרפה בשמיעה ? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חשיפה לרעש חריג כמו ירי יכולה לעיתים לגרום להחמרה בשמיעה בלי שום קשר אפילו לליקוי קודם. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

23/08/2010 | 23:00 | מאת: מנשה

ג' א' נכבדים אני מאממן בביופידבק ולאחרונה פנתה אלי בחורה שסובלת מטינטון שהולך ומתגבר . היות והאימון בביופידבק מבוסס על רגיעה והרפיה רציתי לדעת אם זה יתן מענה למטופלת שלי ובאיזה מידה .

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2010 | 21:45 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כל דבר שיכול להרגיע אדם לחוץ הוא טוב :) מאידך, ביופידבק באופן עצמאי ללא טיפול קוגניטיבי המיועד לטיניטוס או TRT מתאים לטיניטוס לא הוכח כטיפול משמעותי, לכן הייתי משלבת בין הטיפולים לטובת הבחורה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

האם טינטוס יכל להחמיר סתם ככה ללא סיבה מיוחדת? לדוגמא הית חשוף לרעש יום יומי בגבול מסוים ואף פעם הוא לא השפיע בצורה מהותית יכל להיות שפתאום הוא יכל להשפיע? עוד שאלה, האם אחרי שהיפרקאוזיס השתפר והכל ברוך ה' בסדר פחות או יותר גם הוא יכל להחמיר פתאום ללא סיבה? במידה וכן, אחרי זמן מה המצב יכל שוב להרגע? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
22/08/2010 | 22:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יש הרבה סיבות שאנו לא מודעים אליהם. למשל מתח. למשל מחלה ויראלית סתמית וכו'. בכלל לא צריך להיות איזה מאורע דרמטי, והחיים הם טלטלה של פעם למעלה פעם למטה.... אז לא להיכנס ללחץ. מה שעולה בסוף יורד :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

23/08/2010 | 12:29 | מאת: NA

יש אפשרות לדבר איתך אישית בטלפון או משהו בסגנון? תודה רבה.

19/08/2010 | 10:21 | מאת: ציפי

שלום דר מרק בעבר התיעצתי לגבי בדיקות יש לי טינטון פןעם וגם רגיל באוזן ימין בCT כלי דם במוח לא מצאו דבר הנורולוגית שלי רצתה לשלוח אותי לCT אוזניים כי לדעתה הבעיה באוזן הפנימית ורצוי לראות מה קורה שם הקופה לא אישרה והרופאה בחופש האם יש לך רעיון לעוד בדיקה שתראה את הנעשה באוזן ויסביר את הטינטון?כמו כן סובלת מחום באוזן הזו האם זה סימן לדלקת?

לקריאה נוספת והעמקה
21/08/2010 | 00:07 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אין שום הצדקה ל CT אוזניים וחבל על הקרינה. אפשר לראות את האוזן הפנימית והתיכונה גם ב CT שנעשה לך אבל צריך לטרוח ולדעת מה לחפש - ואת זה אני לא יכולה לעשות דרך המחשב אלא רק פנים אל פנים ועם כל החומר הרפואי. תחושת החום באיזור האוזן לא בהכרח קשורה לדלקת אבל לפעמים כן, וגם את זה איני יכולה לדעת בלי לבדוק :) אשמח לעזור פנים אל פנים, בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

13/08/2010 | 11:38 | מאת: ל

גרנו בדירה שבה סבלתי מאוד מרעשי גרירת רהיטים מהשכנים מעל. עברנו דירה (ילדתי לפני 5 חודשים) וגם בדירה החדשה לצערי, אני מאוד רגישה לרעשי גרירת רהיטים מהשכנים ליד. אובחנתי ע"י פסיכולוג דיכאון לאחר לידה בדרגה קלה וכי חלק מהרגישות לרעש נובעת מהדיכאון. כעת חל שיפור בדיכאון (אני בטיפול) אך הרגישות לרעש עדיין קיימת. האם ייתכן כי מדובר בכלל בבעיה פיזיולוגית ולא על רקע נפשי?

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2010 | 22:34 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מהכותרת את מבינה שזו חלק מהבעיה לפחות.... ברור שדיכאון פוסט לידתי יכול להיות גם חלק מתופעה של סטרס, וזו יכולה לגרום להיפראקוזיס או להחמיר אותו. מה שברור - היפראקוזיס לא יגרום לדיכאון שלאחר לידה. אגב, גם דיכאון הוא בעיה פיזיולוגית ובוודאי שהדיכאון שלאחר לידה הוא כזה. זו פשוט עוד תגובה של המוח לשינויים ההורמונליים והמשפחתיים. אין יותר את ההפרדה בין נפשי לפיזיולוגי והכל פיזיולוגי - ויותר קל ונכון להתמודד ולהתייחס כך למצבים. בכל מקרה, בהחלט התופעה יכולה לדעוך לבד לפחות חלקית, ועדיין שכנים שגוררים רהיטים יכולים סתם לעצבן כל אחד גם אם הוא לא רגיש לרעשים באופן חריג ! בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

16/08/2010 | 17:11 | מאת: ל

08/08/2010 | 11:20 | מאת: מיצי

בבקשה תסבירי לי מאיפה הרעשים שיש לי באוזנים

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2010 | 21:05 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני ממש לא יכולה להסביר אלא להציע לך לגשת לרופא אא"ג, להסביר לו מה את מרגישה, לראות אם האוזן נקיה ותקינה, לבצע בדיקת שמיעה ואז אולי אפשר לתת לך הסבר רציני. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

01/08/2010 | 09:21 | מאת: מירי

אני בת 47.סובלת ממש מהאוזניים.עברתי שני ניתוחים בעקבות אווסקלרוזיס.יש לי ירידה משמעותית בשמיעה ואף הומלץ לי מכשיר שמיעה מסוג באהה.מידי חודש אני דואגת לשאיבה מהאוזניים כדי לתחזק את מה שנשאר... לאחרונה הטינטון מפריע לי מאוד.אוזן אחת נמצאת באתר בנייה והאוזן השנייה במנחת מטוסים...הרופא האישי שלי טוען שאין טיפול לתופעה(הוא הסביר מהיכן היא נובעת) אבל יש אפשרות להפחית ולו מעט את ההרגשה בעזרת כדורי וואבן.אני לא ממש קיבלתי את ההמלצה. מה את אומרת?

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2010 | 11:05 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל חשוב מאוד שתדעי שהטיפול הנכון בטיניטוס הוא קודם כל להביא את השמיעה להכי קרוב לנורמה שאפשר. האם BAHA הוא הטיפול הנכון או שאפשר לחשוב על סוגים אחרים של שיקום שמיעה ? קרוב לוודאי שכן, אבל אני צריכה לראות אותך כדי לדעת זאת. כך שאם את רוצה להגיע אלי אישית ועם בדיקות שמיעה וכל הניירת, אוכל לעזור בהחלטה והכוונה, גם בנושא השמיעה וכמובן בנושא הטיניטוס. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

02/08/2010 | 17:53 | מאת: מירי

תודה על תגובתך.שוקלת בחיוב להגיע אלייך. בקשר לשיפור השמיעה...די הרימו ידיים ממני כי כל מכשיר שמיעה אחר נשלל מאחר וכל האוזן החיצונית לא תקינה רק העצב מתפקד...חשוב לציין שהירידה בשמיעה היא בשתי האוזניים.לאוזניים שלי יש נטייה להיות מודלקות רוב הזמן ולכן נאסר עליי לאטום אותם אפילו באטמי מקלחת...נכון לעכשיו אני אמורה לעבור בדיקת שמיעה עדכנית ולאחר מכן אקבע להגיע אלייך.תודה. 

13/07/2010 | 17:18 | מאת: עודד

לפי הבנתי התאוריה של ה טיר טי שהטינטון זה תופעה מוחית שלא קשורה לאוזנים והמוח עושה עבודת סינון אז למה המוח לא נותן לישון כשיש טינטון?

14/07/2010 | 17:11 | מאת: עודד

אני לא יודע על איזה טינטון את מדברת אבל אצלי הציפצוף כל כך חזק שאני לא מסוגל להרדם ,רק עם כדורי שינה הרגעה ויש לי גם כאבים בתוך האוזניים

09/07/2010 | 18:55 | מאת: גלי

שלום יש לי תחושה של חום באפרכסת של האוזן בשתי האוזניים לפעמים באחת יותר הן גם מעט אדומות מה יכולה להיות הסיבה לכך?

לקריאה נוספת והעמקה
10/07/2010 | 14:59 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לרוב אין סיבה של מחלה, והגורם הוא אספקת דם לאיזורים מסוימים כמו שמסמיקים בלחיים וכו'. בכל מקרה צריך לגשת לרופא אא"ג כדי לראות שבאמת אין שום מחלה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

07/07/2010 | 12:22 | מאת: שרונה

שלום קראתי פה על תופעה של "טנטון פועם" ואני חושבת שזה מה שיש לי , כאשר אני שוכבת על הגב או גם לפעמים בישיבה אני מרגישה שאני שומעת באוזן ימין את פעימות הלב שלי כמו כן לפעמים גם רואה פולסים דרך העין באותו זמן (מעין פעימות ) , הפנת אותי לפה בשל בעית היפראקוזיס שיש לי באוזן שמאל (להזכירך זואני שקראתי לזה הורקנוס), ולבעית הטינטון בכלל לא התייחסתי כי היא פחות מפריעה לי ולא ידעתי שיש לה בכלל שם, עליי לציין כי זה החל לי לאחר הלידה שבה קיבלתי דמם תת עכבישי , הנאורולוג טוען שזה מלחץ נפשי??? אני לא מכחישה שהייתי ועדיין אני לפעמים בלחץ נפשי ולאחר הארוע הייתה לי טראומה. שאלה, האם הטינטון הזה מסוכן? והאם אם עשיתי לאחרונה MRI אפשר לראות את זה (את הלחץ על העצב) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2010 | 22:52 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אם ה MRI תקין סביר להניח שאין מה לדאוג, אבל כדי לענות על כך ברצינות אני צריכה לבדוק אותך ולראות את כל הבדיקות שנעשו. מה שאת מתארת המלווה בפולסים בעין יכול להיות קשור גם לחסר 12B או לבעיה נוירולוגית (שקורית אחרי דמם תת עכבישי). הטיניטוס הפולסטילי וההיפראקוזיס קשורים לסטרס ויכולים להחמיר בסטרס אבל לא נגרמים ממנו ברוב המקרים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

07/07/2010 | 06:34 | מאת: אור

יש לי טינטון מטורף עם כאבי אוזניים מה הקשר לכאבים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2010 | 22:50 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לפעמים הסיפור הוא בנאלי - למשל כאשר האוזן סתומה בשל דלקת ולכן טיניטוס מופיע.... בקיצור בלי לבדוק אני לא יכולה לאבחן. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

04/07/2010 | 16:07 | מאת: אפרת

אני בת 23, כשהייתי בת6 עשיתי ניתוח להוצאת נוזלים באוזניים. בשנים האחרונות התחלתי לחוש ירידה בשמיעה וכשפניתי לרופא הוא שלח אותי לבדיקת שמיעה שהראתה שאני על הגבול בין שמיעה נומלית ללקות שמיעה. הוא הוסיף ואמר שעם השנים השמיעה תרד לי יותר ויותר ומתישהו אני אצטרך מכשיר, מה אני יכולה לעשות כדי לעקב את התהליך? אולי יש כמה טיפים של מה לעשות או לא לעשות כמו למשל האם שחייה מזרזת לקות שמיעה? האם להימנע מזה? וכו'

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2010 | 14:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל בואי ונרגיע אותך : המצב יכול להיות סטטי שנים רבות מאוד מאוד, ואף אחד לא "ידביק" לך מכשירי שמיעה שלא לצורך... אז אין טעם לחיות מהיום והלאה בפאניקה. מאחר ואת ממין נקבה, סביר להניח שאת לא עובדת בעבודות עתירות רעש כמו קידוחים, מסגרות, נגרות, מפעלים רועשים וכו'. אם השמיעה גבולית כדאי שלא לעבוד במקומות שכאלה. שחייה היא סתם כייף ובריאות ואין קשר לשמיעה. אסור לחטט באוזניים בכל מקרה גם אצל אנשים בריאים. במסיבות רועשות מאוד חתונות והופעות = כדאי ללכת עם אטמי אוזניים. גם המשפט הזה נכון לכולם ולא לך במיוחד.... פרט לכך תחיי חיים מאושרים ואל תהיי בלחץ. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

03/07/2010 | 00:36 | מאת: גיל

שלום ד"ר טלי מרק, אני סובל מטינטון ורגישות לרעש מזה מספר שנים. בגלל כאב גב קבלתי מרשם לארקוקסיה מאורטופד. לאחר שלושה או ארבע ימים מאז שתחלתי לקחת כדור ארקוקסיה אחד ליום פתאום הרגשתי הקלה באוזניים (כמו לחץ שנעלם). התחלתי לחפש את הטיניטן שלי והוא פשוט לא היה שם. לאחר מספר ימים הטינטון חזר למה שהיה. האמת קשה לי להאמין, אבל האם יתכן קשר בין נטילת הארקוקסיה להחלשות הטינטון?

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2010 | 19:22 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום גיל כל כדור שיש לו השפעה מרכזית (על המוח) יכול לשנות טיניטוס לכאן או לכאן - במילים אחרות, מחזקים או מחלישים את הטיניטוס. הכדור הספציפי ארקוקסיה, שייך לכדורים נוגדי הדלקת שיש להם גם השפעה מרכזית, למשל אותי הכדור הספציפי הזה זורק לקרשים ליום שלם של חולשה וישנוניות.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

02/07/2010 | 18:14 | מאת: ציפי המשך

דר מרק שלום שאלתי בפורום נוירולוגיה אמר לי שם רופא כי טנטון יכול להגרם מלחץ של עורק על עצב השמיעה בגזע המוח האם יתכן? האם במידה והוא צודק יש לזה פתרון לא ניתוחי?

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2010 | 19:19 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כל כך נדיר לאבחנה וכמעט בלתי אפשרי לטיפול, והטיפול אם בכלל = ניתוחי, ואם יש = יוצר טיניטוס פועם (פולסטילי).... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

02/07/2010 | 08:44 | מאת: אבודה

רציתי לאמר שזה עתה סיימתי לקרוא פסק דין שבו היית מומחית מטעם המערער, בתחום הטנטון והסחרחורת. נתת שם חוות דעת יפה וראויה מאד (כפי שציינתי למטה, אני עוסקת בתחום מחלות המקצוע), והבאת את הנכה להכרה מאגף השיקום! ואם תוכלי גם להשיב על הודעתי למטה, כמובן בזמנך, ממש אודה אבודה

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2010 | 19:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב חבל שלא כתבת בזמנו הודעה חדשה כי אני לרוב לא מחפשת לאחור אלא עם הפנים קדימה ! בכל מקרה תחושה שונה של צלילים באוזן יכולה להיות חלק מתמונה של טיניטוס או קולות אחרים שאינם נחשבים טיניטוס וכדי לדעת ולהבחין בין אופציות אני צריכה לבדוק פנים אל פנים. הטיניטוס הוא מאוד קלאסי ונשמע לרוב כזמזום או שריקה, ומה שאת תיארת נשמע אחר כנראה. לא חשוב מה כתבו אחרים, כל מקרה לגופו של עניין. ולגבי הרעש הסביבתי - תמיד אפשר לקרוא למשרד לאיכות הסביבה ולמדוד ספציפית את רמות הרעש כי ברור שיש מקומות רועשים יותר ופחות. המספרים נועדו להצהיר מאיזו רמה הרעש נחשב מזיק, ולא מדובר ב"מטריד" בלבד. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

28/06/2010 | 21:07 | מאת: ציפי המשך

שלום לך דר מרק עשיתי CT מוח עם יוד והכל תקין יש לי טינטון פועם וגם רעש באוזן ימין בדיקות שמיעה ברה תקינות מה המלצתך להמשך בירור לסיבת הטינטון?

לקריאה נוספת והעמקה
29/06/2010 | 22:33 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי ציפי במקרים רבים לא מוצאים את הסיבה הנקודתית של טיניטוס פועם כמו זה שאת מרגישה. לכן הברור כולל כמה מרכיבים חשובים ואם הם נעשו והכל תקין - מפסיקים לבצע בדיקות סתם. אם עשית דופלר קרוטיד בנוסף, ובדיקות הדם תקינות כולל 12B - אין במקרה כזה צורך בבדיקות נוספות. אם לא השלימי ברור. בברכה ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

30/06/2010 | 09:33 | מאת: ציפי

תודהעל תשובתך הנוירולוגית רוצה לשלוח אותי לENG ועוד בדיקות האם הן נחוצות? יש לי בעיה בצוואר של ישור לורדזיס פיזיולוגי ועם חוליה שנוטה לצד ימין לכיוון האוזן המטנטנת האם זו יכולה להיות הסיבה?

20/06/2010 | 19:50 | מאת: בר

00לן09חער999999999999999999999999999999999999יווחנעלצמנעכ05238098390523809839לדוקטור טליה שלום רב אני בר בת 20 חיילת משוחררת. כבר פניתי אלייך בעבר בפורום זה ובעצתך הלכתי לרופאים מומחים באא"ג ועשיתי בדיקות שמיעה הם כמובן אמרו שאין מה לעשות ואני לא משלימה עם זה. ניסיתי גם ביופידבק בפעם השניה אבל הטינטון מוציא אותי מדעתי מפריע לי לחיות אני לא ישנה בלילות בוכה המון אני מתחננת לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2010 | 21:47 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בר יקירתי, כמובן שאני מאמינה בטיפול ומטפלת וחושבת שהדבר הכי נוראי לאמר לחולה הוא שאין מה לעשות. ביופידבק יכול להפחית מתחים אבל אינו מונע טיניטוס. הטיפול הנכון הוא TRT, תתחילי לטפל במקום לבכות. בברכה ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

נסי בנוסף תרופות מסוג SSRI + קלונקס או קסנקס. באישור ומעקב של רופא. את לא חייבת לסבול. מי שרוצה יכול להגיע למצב שזה כמעט ולא מפריע, אבל TRT לבד לא מספיק. אני כותב לך מניסיון וחולק מאוד על ד"ר מרק ומטפלי TRT שמתנגדים לתרופות (עד רמה מסוימת שבה גם הם מסכימים שיש לתת). צריך לעשות ביחד עם הרופא ניסוי ותהיה כדי למצוא המינון. כדאי מאוד להזמין את ספר השאלות והתשובות באנגלית של ד"ר ורנון המומלץ ע"י האיגוד האמריקאי לטיניטוס (יש שם גם המלצות למינונים לגבי תרופות).

02/08/2010 | 07:17 | מאת: יאיר

שלום לך, נסי לקרא ולהבין,אל תרימי ידיים. http://www.reader.co.il/article/69206/%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%9C-%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%9F

20/06/2010 | 13:16 | מאת: גלי

תודה על תשובתך האם כשיש לחץ באוזן זה אומר שהבעיה עצמה באוזן? או שהלחץ באוזן קשור לטינטון?

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2010 | 21:46 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום גלי לעיתים לחץ באוזן נובע מבעיה של אוזן תיכונה ולעיתים יש תגובה של שרירים שונים כחלק ממתח שרירי הנלווה לטיניטוס והוא הגורם לתחושה של הלחץ. בברכה ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

19/06/2010 | 17:01 | מאת: האם יש טעם לטפל ?

שלוב רב הסיפור שלי הוא כזה. לפני מספר חודשים התחילה אצלי ריגשות לרעשים. הריגשות באה לידי ביטוי ברעשים מפתיעים בעיקר ולא בשמיעת מוזיקה בוולים גבוהה (נראה שזה הופיע לאחר סטרס נפשי מאוד חזק שהיה לי באותה תקופה ) וזה תמיד לווה גם בהיבהלות ומצמוץ בעיניים. הרגישות לרעשים קיימת באופן תמידי, אך היא מתגברת פי כמה במצבים של חרדה ,מתח ולחץ. כשאני רגוע היא קיימת בעיקר ברעשים מפתיעים או ברעשים בתדר גבוהה. נראה שהרגישות לרעשים אצלי היא גם איזה סימפטום נלווה לרגישות כללית של מערכת העצבים . מן מצב מתמיד של עוררות יתר , משהו שהתחיל כתוצאה מאירוע של תקיפה... כרגע אני לוקח ציפרלקס. השאלה היא האם כדי לטפל ברגישות לרעשים . או לטפל קודם כל במצב הנפשי. כי כמו שאמרתי הרגישות ברובה היא קשורה למצב הנפשי. אצלי באופן ישיר.

לקריאה נוספת והעמקה
19/06/2010 | 19:45 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מאוד קשה לי לענות בלי להכיר אותך ולראות את מידת החומרה של ההיפראקוזיס. יתכן שכדאי כן להשקיע גם ב TRT וגם בטיפול הנפשי ולשלב בין השניים כי בכל מקרה TRT הוא מספר ביקורים לא שבועי אלא יותר חודשי או דו חודשי וגם לא מקובע מראש, כך שאפשר גם וגם. בברכה ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

20/06/2010 | 15:21 | מאת: יגאל

האם במצבים של היפרקאוזיס ישנה היבהלות מרעשים שבאה לידי ביטוי במין מיצמוץ בעיניים ותגובה של הזזה של הראש לאחור. בקיצור תגובה של היבהלות מהרעש ? ועוד שאלה האם מחוללי קול (נניח וכן הוחלט להשתמש בהם ) האם הם אמורים עם הזמן להעלים את הרגישות הזאת לרעשים ?(פתאומים בעיקר). אני יודע שקה לענותך בלי היכרות אבל באופן כללי. תודה על התשובות.

18/06/2010 | 20:00 | מאת: גלי

שלום רציתי לברר האם מותר לשחות במצב של טינטון האם צריך אטמים לאוזניים? האם מותר לצלול?

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2010 | 21:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

בלי אטמים ובלי שטויות ובעיקר בלי פחד מיותר :)

19/06/2010 | 10:10 | מאת: גלי

תודה על תשובתך האם כשיש לחץ באוזן זה אומר שהבעיה עצמה באוזן? או שהלחץ באוזן קשור לטינטון?

17/06/2010 | 04:59 | מאת: אנונימית

*** פרסמתי הודעה זו גם בפורום נוירולוגיה אולם אני חוששת שזה קשור גם לסוגיית האוזניים *** לפני כשבועיים התחלתי לעבוד בבניין משרדים אפוקלפטי שאין בו כל אוויר צח או חלונות אלא אך ורק מערכת אוורור. החל מן השעה הרביעית או החמישית לעבודתי אני חשה כאילו מלחציים לוחצים לי על הגולגולת, לחץ באוזניים, וכאב ראש אדיר, כאילו מלחציים מחצו לי את הגולגולת משני הצדדים ומלמעלה. כן אני חשה סחרחורות עזות. לעיתים גם ארבע חמש שעות לאחר צאתי מן המשרד אני חשה סחרחורות קשות ולחץ חזק על הגולגולת וכאבי ראש. רציתי לשאול: א. האם המשך שהות במשרד הזה עלול לסכן אותי בדרך כלשהי? מקריאה למדתי כי אנשים שעובדים במגדלי משרדים מחוסרי אוויר לוקחים בבעיות בריאותיות, ואני חוששת שלי יש נטיה מראש לדברים כאלו - אחי סבל מסחרחורות תקופה מסוימת, וגם לאמא שלי יש בעיה של אי שיווי משקל ואיבוד הכרה ב. האם יש טיפול תרופתי או כל דבר אחר שניתן לקחת כדי להדוף זאת, כי היום מרבית שוק העבודה עובר למשרדים מגעילים ואיומים כאלו ללא אוויר, בייחוד בתחום עיסוקי, ואני חוששת שאם לא "אסתגל" למצב אשאר עם מספר מועט של אפשרויות תעסוקה. אציין שיש לי לחץ דם נמוך מאד, כמו לאימי, ויתכן וזה משפיע על המכלול של המצב. *** או שמא, אולי, לא אמורים להסתגל למצב שכזה שכן זה מצב שאינו בריא ולא רצוי להיות בו? אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי שכן כל יום במשרד הזה עבורי הוא סיוט, והייתי רוצה לדעת אם מעבר לסבל ואי נוחות נוראית יש פה סכנה פיזית אמיתית של החמרת מצב רפואי עקב מחסור בחמצן. בעבר כשעבדתי בתנאים דומים, איבדתי במשרד הכרה מספר פעמים (למספר שניות) ונאלצתי להתפטר. משיחה עם אנשים על הנושא אמרו לי ש"יש אנשים שמקבלים אירוע מוחי בלא אוויר" ועל כן אני חוששת להמשיך להשאר במשרד עוד ועל כן אודה על תשובתכם בהקדם בשל חששי זה. בתודה אנונימית

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2010 | 21:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב נשמע לי שאת בעיקר בדאגת יתר. הכאב יכול להתאים לכאב של מתח שרירי צואר. לא נשמע כמו איזו שהיא בעית אא"ג או בעיית חמצון או בעיה של מקום שאינו בריא לאדם לשהות בו. בברכה ושבת שלום ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

16/06/2010 | 22:45 | מאת: מיטל

ד"ר טליה שלום היום בקרתי אצל א.א.ג (פרופסור לצורך העניין) על פי בדיקת השמיעה הוא טען כי יש חשש שמדובר באוטוסקלרוסיס. להלן תוצאות הבדיקה: ימין:שמיעה בתחום הנורמה שמאל:שמיעה מתחום הנורמה עד ליקוי הולכתי מזערי בתדרים נמוכים טימפנומטריה BIL.TYPEA ללא עוררות רפלקסים אקוסטיים. מראה רגישות יתר לעוצמות קול חזקות, בעיקר בתדר 2KHZ + טנטון ד"ר טליה, אנו מתכתבות מזה כשלושה חודשים, את מבינה שהכל קרה לאחר הלידה, הייתכן שמדובר במחלה הזו עד כדי שמוש במכשיר שמיעה? אני אמורה לעשות ב.שמיעה בעוד 3 חוד' יש אפשרות שהמצב ישתפר או לצפות לגרוע מכל? אני קצת בשוק.

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2010 | 21:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

ושוב שלום מיטל לא להיות בשום ולא בפאניקה, נכון שצריך לעקוב ולא להחליט כעת, ואם יש באמת אוטוסקלרוזיס אפשר להגיע במקרים היותר קשים לטיפול כפי שכבר ציינתי, עם מכשירי שמיעה, ניתוחים, או גם וגם. בכל מקרה אצלך זה ליקוי שמיעה מזערי כך שזה רק למעקב : לא מכשיר שמיעה ולא ניתוח ולא גם וגם... כך שזה לא סופהעולם בכלל, בינתיים עזבי את הנושא עד ספטמבר ואז תחזרי לבדיקות, ובואי נצפה לטוב :) בברכה ושבת שלום ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

16/06/2010 | 22:28 | מאת: בר

שלום, לפני חצי שנה התפוצץ לי מן נפץ שמישהו זרק באוזן. (בשביל הפרוטוקול זה לא היה בכוונה). בכל מקרה, מאז המקרה נהיה לי טינטון באוזן ימין, הטינטון היה נשמע אך ורק בלילה, ואפילו לא הפריע לי לישון. לאחר זמן מה הלכתי למסיבה, האוזן הפגועה, לא קרה לה כלום, בשנייה החל צפצוף קליל מאד מאד. הייתי צריך להתאמץ לשמוע אותו. כרגע, האוזן מהפיצוץ, אחרי חצי שנה והטינטון התחזק, צליל גבוהה בלתי נסבל שאני שומע במשך כל היום, גם אם יש רעש. איך זה קרה? שמרתי על האוזן. יש לי בעיות במפרק הלסת שבהן אני מטפל, אך חוששני שזה לא קשור. האם יש דרך להפוך את מה שקרה באוזן שמאל? יש מקום לאופטימיות? בכל זאת, זה מאד מתסכל ומעיק. תודה רבה מראש. נ.ב- אני בן 16.

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2010 | 21:23 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיניטוס היא תופעה מוחית ולא קשורה לאוזן ולכן גם אם אתה שומר על האוזן הטיניטוס יכול להיות חזק או חלש יותר בלי שום קשר למאמצים שלך. פרק לסת כואב יכול כמו כל כאב אחר לעורר סטרס ובעקיפין לעורר טיניטוס. מעבר לכך אתה צריך מעקב אצל אא"ג ובדיקת שמיעה, ובעיקר להרגע ולהפסיק לעקוב אחרי הטיניטוס ולא להתאמץ להקשיב לו. בברכה ושבת שלום ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

16/06/2010 | 08:30 | מאת: גולדינג יעל

מזה כשבוע אני סובלת מרעשים בלתי פוסקים בראש או באוזניים. זהו מטרד בלתי פוסק המדיר שניה מעיני. מכל מה שקראתי עד עתה אין אפשרות לטפל בבעיה אלא רק להקל עליה. האם אכן כך? האם יש טיפול כלשהוא העשוי להעלים את הרעשים הללו? בברכה יעל גולדינג

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2010 | 21:25 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי יעל תפסיקי לקרוא כי את רק מטרידה את עצמך עוד יותר. את צריכה לגשת לרופא אא"ג לבדיקה, ולבצע בדיקת שמיעה לפי הממצאים בבדיקתו. במצבך, 99% שהרעש יעבור, אז קודם כל להרגע - אבל כמובן לגשת לרופא ולא להזניח :) בברכה ושבת שלום ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

15/06/2010 | 23:08 | מאת: מיטל

ד"ר טליה שלום סליחה שאני ממשיכה לנדנד לך אבל בהתייחס לתשובתך: על פי בדיקת השמיעה הליקוי הינו הולכתי בתדרים הנמוכים, כאשר נבדקתי ע"י א.א.ג נאמר לי שאין לי פגיעה בעור התוף והאוזן נראית תקינה. רציתי לשאול אם מדובר בליקוי הולכתי יש סיכוי שהטנטון יעבור? ועוד דבר, על פי מה שאני קוראת טיפול תרופתי או כירורגי בזמן יכול לשפר את המצב במקרה והליקוי הולכתי, אם עברו מאז 3 חודשים יש סיכוי שבגלל הסחבת בבדיקות ומאחר ואני לא מקבלת טיפול נכון עד כה איחרתי את הרכבת?

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2010 | 21:22 | מאת: ד"ר טליה מרק

ושוב שלום... את לא מאחרת שום רכבת כי מדובר בליקוי הולכתי... דווקא אז הסבלנות היא המפתח ואסור למהר לשום מקום. מאוד יכול להיות שעדיין גודש כלשהו ואפשר להקל עם תרופות, ובואי נדחה את הדיון על ניתוחים והצורך בהם ואם בכלל לעתיד. בברכה ושבת שלום ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

15/06/2010 | 08:30 | מאת: מיטל

ד"ר טליה שלום עברו 3 חודשים אחרי הלידה. בעקבות בדיקת CT קבלתי אוגמנטין פעמיים ביום למשך 10 ימים בגלל סינוס. בצעתי בדיקת שמיעה חוזרת במכון הדסה על פיה אוזן ימין תקינה לחלוטין ואוזן שמאל שבה היה הליקוי לאחר הלידה יש שיפור והליקוי רק בתדרים הנמוכים. אבל השריקה באוזן שמאל לא עוברת. האם תפיחות במערות הלסת יכולה להיות הגורם של השריקה? ואם בדיקת השמיעה מעידה על שיפור יש סיכוי שהשריקה תעלם עם הזמן?

לקריאה נוספת והעמקה
15/06/2010 | 20:50 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לרוב אין קשר אלא אם הליקוי שנותר הוא ליקוי הולכתי ולא ליקוי עצבי... וכדי לדעת אני צריכה לבדוק אותך ולראות את כל הבדיקות. באופן כללי - כשיש שיפור יש כמובן יותר סיכוי גם לשיפור בשריקות. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

14/06/2010 | 14:20 | מאת: גלי

שלום ותודה על תשובתך המרגיעה. שמעתי שיש לאנטרנט קבצים לשיפור והחלשת טינטון האם את יכולה להפנות אותי אליהם כי יש לי צפצופים בלתי נסבלים תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/06/2010 | 20:47 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי, בסוף הכתובת המייגעת של התארים המרובים שלי, קיימת הכתובת של האתר של מכון אופקים. היכנסי לשם, בפרק על טיניטוס ישנו קישור לתוכנה הנקראת AIRE FRESHENER, שהיא תוכנת חינם, להתקנה על המחשב ולהשמעה של צלילי רקע נייטרלים שונים ומשונים. כל אחד בוחר מה שמתחשק לו, והעיקר לא בעוצמה גבוהה, אלא שיהיה משהו כמו מזרקת מים בחדר הסמוך... נעים ולא מנדנד. בהצלחה בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

10/06/2010 | 14:50 | מאת: גלי

שלום אמרו לי שטינטון הינו שלב לפני איבוד שמיעה באוזן האם זה נכון האם יש קשר בין הדברים? האם יש דרך למנוע איבוד שמיעה?

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2010 | 22:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום גלי זה כל כך לא נכון שאין לי בכלל מילים. טיניטוס הוא תגובה של המוח לליקוי שמיעה, והוא לא גורם לשום ליקוי שמיעה. אפשר להרגע, רק לגשת לבדיקת אא"ג ולבדיקת שמיעה ולהיות אופטימי! בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

08/06/2010 | 17:51 | מאת: אסף

שלום. אני מתגורר באיזור השרון וחושש כי אני לוקה כבר זמן מה מהיפראקוזיס. נבדקתי אצל רופא אף אוזן גרון והוא אמר שהכל נראה לו בסדר באוזניים שלי ושהבעיה היא לא באוזניים אלה נובעת ממקור אחר כנראה. נתתי לו גם להסתכל על בדיקת שמיעה שעשיתי והתוצאות הם שיש לי שמיעה תקינה. הוא אמר לי שאין לו איך לעזור לי ושאני צריך להתייעץ בקשר לאיך לטפל בבעיה. מי יכול לעזור לי? להיכן אני צריך לפנות? אני מתגורר באיזור השרון. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
08/06/2010 | 19:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הטיפול בהיפראקוזיס (רגישות יתר לרעשים) נקרא TRT. יש בארץ שני מטפלים מוסמכים באופן רשמי, קלינאית תקשורת בשם דבורה גורדון שעובדת בהדסה ירושלים, ואני - שמטפלת בתל אביב ובחדרה במרפאות של מכון אופקים. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

08/06/2010 | 20:54 | מאת: אסף

תודה. כיצד ניתן ליצור אתך קשר או לקבוע מפגש?

03/06/2010 | 18:15 | מאת: אתי

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2010 | 16:14 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אם זו היתה כוונת השאלה, יש קשר בין התופעות כי חלק מהסיבות שעשויות לגרום לטיניטוס הוא דיכאון או סטרס נפשי, ויכולה להיווצר תגובה של "ביצה ותרנגולת" כאילו הטיניטוס מחזק את הסטרס, והסטרס גורם להתחזקות הטיניטוס. בברכה ושבת שלום, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

03/06/2010 | 11:48 | מאת: ציפי

תודה על תשובתך לגבי בדיקת CT היא חיונית בגלל טינטון פועם אבל מה לגבי הטינטון הרגיל כמו שריקה שיש לי באוזן האם יש דרך להפחית את המטרד מכך ? האם כדאי כבר להתחיל לטפל לפני הברור בCT?

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2010 | 16:10 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום ציפי לא חייבים להתחיל טיפול לפני, וה CT ישפוך אור על כל המערכת בכל מקרה. איך שלא יהיה התורים ל CT די קצרים :) בברכה ושבת שלום, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

שלום ד"ר טליה מרק, מה שלומך? בהמשך לתשובתך מתאריך תשובתך 20/4, אני במעקב אצל אחד מהקולגות שלך באזור המרכז, אך לצערי, עד כה - ללא קצה חוט למקור בעייתי. אני בטוח שאם תקראי את ההסיטוריה תזכרי בפנייה הראשונה שלי אלייך). אני עדיין "תקוע" עם תחושת השיוט - חוסר יציבות - ריחוף, בעיקר בעמידה, מעט בהליכה ועוד יותר מעט בישיבה (אלא אם כן מרקין את הראש לפנים בתנועה חדה) ובכלל לא בשכיבה. אני חושב שאי-הוודאות מהלא נודע זה הדבר הכי נורא פה אבל גם הסימפטומים עצמם מתישים את הנשמה והמוח. אין שום הטבה במקרה שלי ואולי אפילו החמרה בשבועיים האחרונים שבגללם אני שוב כותב אלייך. מכל הבדיקות שעשיתי, בדיקת הספקט מוח, הכי לא ספציפית, יצאה כביכול לא תקינה מבחינת "זרימת דם לא הומוגנית באופן ניכר לקליפת המוח..." שלגביה אין חולק מבין הנירולוגים שבדקו אותי פיזית מכף רגל ועד ראש, שאינה מצביעה על בעיה שניתנת לאימות בבדיקה שלהם שיצאה תקינה. נכון, ראו את האי-יציבות שלי אבל לא מצליחים לקשור אותו לבעיה נירולוגית. אומרים: "שזה יעבור לבד עם הזמן" ואני שואל כמה זמן עליי לחכות או לשבת ולחכות, חמישה וחצי חודשים זה לא מספיק??? נשלחתי ע"י הקולגה שלך לעשות בדיקת מאפייני טינטוןכולל עקומה ע"ש פלדמן וגם כסא מסתובב מומחשב באחד מבתי החולים. (יש לציין, שבדיקה פוסטוגרפיה דינמית ממוחשבת - גם יצאה תקינה להפתעתי כי הרגשתי את חוסר היציבות בבדיקה, אבל כנראה שהיא לא בנורמה של אב - נורמל). שאלותיי: 1. האם בדיקת מאפייני הטינטון, שמלווה אותי מגיל 10 באוזן שמאל בצורה של צפצוף כמו של תדר ברדיו, ושהחמיר בחודשים האחרונים - יכולה לשפוך אור על חוסר היציבות שלי, מבחינת מקור הטינטון (גזע מוח/קרוב לעצב שמע וכו)??? 2. אותה שאלה לגבי הכסא המסתובב... 3. שמעתי שיש תרגילים לטיהור השבלול - מזה (פיזיוטרפיה?) ולמה לי לא לנסות מתוך ניסוי וטעייה, בתקווה שאם הבעיה אכן בעצב השמע ארגיש שיפור? 4. אותו הדבר לגבי טיפול תרופתי בהפרעה בזרימת כלי הדם בגולגולת שמרחיבים את כלי הדפ וחוסמי קולטן H2 - לא כדאי לנסות בגלל תוצאת בדיקת הספקט, מה יש לי להפסיד, אולי יש קשר לחוסר היציבות שלי בגוף? אם יש לך רעיון יצירתי נוסף עבורי - אשמח לשמוע כי אני באמת כבר מיואש ולא ממש מצליח להתמודד ביום יום עם עבודה, לימודים, חברה... תודה מלאך, איתי

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2010 | 16:08 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הדבר הכי חשוב הוא שהנפש תהיה רגועה, ובנושאים של שווי משקל יש לחולים נטיה (על פי מחקרים ולא תחושות בטן), להיות די "מבואסים". הסיבה העיקרית היא שהם מרגישים שאין להם שליטה על המתרחש ואין להם צפי של התקפי חוסר שווי המשקל... כך שחוסר האונים מביא לדכדוך. לכן לעיתים נותנים תרופות שהן למעשה אנטי דכאוניות או אנטי חרדתיות כדי לנסות להקל, והתרופות לאו דווקא עובדות על הסחרחורת. אני בעד הסברים הסברים ושוב הסברים ולעזור לחולה / הבריא למצוא את האסטרטגיות הנכונות לו. 1. לדעתי לא 2. לדעתי גם כן לא 3. תמיד אפשר ללמוד עוד טכניקות של תרגול לחיזוק שווי המשקל והפיזיוטרפיסטים יכולים ללמד אותך, אז לא יזיק ועשוי להועיל. 4. אני לא רואה סיבה אבל אם הנוירולוגים ירצו אפשר לנסות. בברכה ושבת שלום, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

05/06/2010 | 11:46 | מאת: איתי

אצלי זה לא עניין של התקפות סחרחורת כי זה לא מה שיש לי. אצלי זה תחוזת אי-יציבות ושיוט - ריחוף שמלווה אותי 24 שעות להוציא השעורת בהן אני יישן ואז לא מרגיש כלום. אז מה לעשות, לרדת מזה וזהו? להשלים עם המצב שהגוף שלי יצא מש.מ. אני מודה, שרק החיפוש אחר פתרון מחייב אותי כל הזמן לחשוב על זה ולכן גם מוציא אותי מדעתי. חוץ מבדיקות ועוד בדיקות ועוד בדיקות, אבחון וטיפול אין. וגם עמיתך, ד"ר נתן שלמקוביץ, שהוןא רופא טוב שלח אותי לעוד בדיקות ועוד ועוד...ואמר שאין לו קצה חוט כרגע. רק פרופסור קרלוס גורדון, מומחה בתחום, חשב וחושב כמוך... ואני נשאער עם הסבל... אבל תודה על הניסיון להרגיע אותי... איתי

30/05/2010 | 12:33 | מאת: ציפי

היי בבדיקת נורולוגית נכל תקין אך שלחה אותי לMRI לא אישרו לי בקופה היא הפנתה אותי לCT מוח הבנתי שהבדיקה מאוד לא נעימה וגם יש בה הרבה קרינה למוח .האם בכלל כדאי לעשות אותה ?גם אם ימצאו למשל שיש עורק שקרוב לאוזן הרי אין מה לעשות בנושא לא? האם בבדיקה כוללת גם את האוזניים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/06/2010 | 20:59 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אם טיניטוס פועם הבדיקה הנכונה נקראת CT אנגיו עם חומר ניגוד ודווקא עדיפה על ה MRI. הקרינה לא נורא, אם יש עורק קרוב לאוזן חשוב לדעת זאת, והבדיקה כוללת את כל מה שיש בגולגולת כולל אוזניים.

ד"ר שלום, אני בן 25, בדרך כלל בריא ללא בעיות שמיעה כלשהן, עם שמיעה חדה וצלולה ללא רעשים או צפצופים. במוצ"ש האחרון ביקרתי בהופעת מטאל של להקת מטאליקה שהופיעה בישראל. בסוף ההופעה חשתי צפצופים באוזניים וחסימה, כאשר בבוקר למחרת כ-50% מהתופעה נעלמה. ה- 50% הנותרים שהינם צפצופים בלתי פוסקים שאני שומע במקומות שקטים (בחדר, במיטה, אך לא במקומות עם מעט רעש) נותרו עד היום (3 ימים לאחר ההופעה). חשוב לציין כי הייתי במרחק כמה עשרות מטרים מהרמקולים, אך עוצמת השמע אכן הייתה גבוהה (לא גבוהה מנשוא). נוסף לכך איני נחשף לרעש בעוצמות גבוהות ביום יום. האם תכן כי לקיתי בטינטון קבוע כתוצאה מחשיפה חד פעמית לרעש בעוצמה גבוהה? ביום חמישי אגש ניגש לרופא אא"ג שיבדוק אם יש בעיה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יתכן שיש חבלה אקוסטית קלה בשל ההופעה, אני מבינה שמחר את אצל אא"ג - כדאי שתבצע בדיקת שמיעה דחופה. הסיכוי שהכל יעבור מאוד גבוה וכבר המוח שלך סינן 50% כלומר זו הדרך הנכונה. כדאי להיות רגוע ואופטימי, ובפעם הבאה כשאתה הולך להופעה קח אותי גם (אם היא שווה באמת). בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

27/05/2010 | 06:42 | מאת: איציק

היי ד"ר, בשורות טובות. יומיים לאחר כתיבת ההודעה ורוב הצפצופים עברו. אני עדיין אגש לרופא אא"ג לצורך ביצוע בדיקת שמיעה וקבלת אטמים אקוסטיים (אני לא אתן למה שקרה לי לחזור על עצמו לעולם). נוסף לכך אני אדאג להעלות את המודעות של כל הסובבים אותי בנושא. המון תודה !

16/05/2010 | 10:55 | מאת: מיכל

שלום אני בת 16 מזה 4 חודשים יש לי סוג של רשרושים מוזרים באוזניים (לא צפצופים, לא זמזום... פשוט רשרוש מוזר) עברתי בדיקת שמיעה והיא יצאה בסדר בלי שום ירידה בשמיעה אבל, כשאני פותחת את הפה,יש סוג של רעש בלסת. אמנם, זה קורה רק בצד אחד של הפה. האם זה יעבור בשלב מסויים? האם זה טינטון כרוני? כיצד אוכל לטפל בזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
16/05/2010 | 10:57 | מאת: מיכל

כמו כן, באחת האוזניים יש סוג של חוסר נעימות כזו, כאילו היא סתומה, אבל היא לא. ואם אני מנפחת אותן, רק לפעמים באוזן השניה (בה זה בדרך כלל מרשרש. ושוב, זה לפעמים בשתי האוזניים) יש צליל כזה של... לא יודעת להסביר, כנראה שזה נפתח. לפעמים גם יש כאב. אני באמת מבולבלת, מה לעזאזל יש לי?

25/05/2010 | 16:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום מיכל כל מה שאת מתארת יכול להיות קולות נורמליים של הגוף. כשמפמפמים שומעים את רעש ה"פתיחה" של אוורור האוזן, כשלועסים לפעמים שומעים את הקולות של פרק הלסת... בכל מקרה כדאי שרופא אא"ג יראה אותך, ואם יש בעיה באוורור האוזניים כדאי גם בדיקת טימפנומטריה אם טרם נעשתה (עם בדיקת השמיעה). בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

15/05/2010 | 23:55 | מאת: יוסי

ערב טוב קודם כל תודה על ההתיחסות רציתי לעדכן שאבא שלי עבר בדיקות שמיעה שמתוכם נגזר שאכן יש לו ירידה בשמיעה (למיותר לציין שמייד הציעו לו מכשירי שמיעה בלא מעט כסף). הוא קבע לעצמו תור ל3/5 בחזרה לרופא אאג שלו. במשך התקופה הזו המשיכו הכאבים ורופאת המשפחה שלו נתנה לו כדורים שנקראים BETISINE 16MG וכשהם לא עזרו היא עברה ל-AGRISRC 16MG(מעניין אותי לדעת מה המטרה והיעילות של הכדורים הנ"ל) גם הכדור הזה לא ממש עוזר לו והוא טוען שחצי אקמול עושה את אותה הפעולה אם לא טוב יותר (אבל כמובן שאי אפשר להמליץ לו על אקמול כפתרון קבע...לפחות כך אני חושב). במשך השבוע האחרון הוא ביקר אצל רופא ממומחה חיצוני (השם חסוי ואני אתן לך אותו במייל האישי אם זה יהיה נחוץ) שאמר לו שיש לו פגיעה באוזן הפנימית שלא ניתנת לתיקון,הרגישות לרעשים שלו נובעת מזה.הוא שלל את עניין מכשיר השמיעה וטען שזה לא הפתרון לבעיה כי הנזק הוא בלתי הפיך. הרופא לא המליץ לו על שום כדור כמשכך כאבים והציע לו לחזור לרופאת המשפחה. תודה מראש יוסי

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2010 | 16:19 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. כשיש טיניטוס עם ליקוי שמיעה הטיפול החשוב ביותר הוא התאמה נכונה של מכשירי שמיעה, שיתאימו גם למצב הספציפי של הטיניטוס וכמובן גם לליקוי. 2. המכשירים לא יתקנו את הפגיעה בעצב אבל יאפשרו תפקוד למרות הפגיעה ולמרות הטיניטוס, ויגרמו בעקיפין להחלשה הדרגתית של הטיניטוס. לכן נכון שהמכשירים "לא יפתרו את הבעיה" כי זה ליקוי עצבי אבל גם משקפיים "לא פותרות את הבעיה" ובלעדיהן האדם אינו רואה טוב.... אז זה די מיותר לדעתי להציע לאדם עם ליקוי שמיעה וטיניטוס שלא ללכת על הטיפול הכי נכון !! 3. כל הכדורים שהם בעצם אותו דבר בשמות שונים, לא עוזרים לליקוי שמיעה או טיניטוס אבל יכולים להקל על חולים עם התקפים בלתי נפסקים של סחרחורת. אם אין סחרחרות = אין טעם בכדורים. 4. אשמח לעזור מעבר לכך אבל צריך פנים אל פנים לראות את אביך ואת כל הבדיקות שנעשו, ואז להתאים מה שצריך ולתת לו אופציה להקלה במקום שום טיפול :) בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

08/07/2010 | 22:34 | מאת: יוסי

ד"ר מרק ערב טוב אני מנסה זה למעלה מ3 שבועות לנסות לקבוע איבחון בסניף אופקים במודיעין לאבי ללא הועיל. אני אשמח אם אני אוכל להחליף איתך מספר מילים באופן אישי ע"מ לוודאות יחד איתך שאני לוקח את אבי בכיוון הנכון. אנא ממך מיסרי לי את הדרך הנוחה לך ליצירת קשר. בתודה מראש וסוף שבוע נעים יוסי

ד"ר טליה שלום רב. אני גר באזור רועש ולכן כבר כמה חודשים אני משתמש באטמי אוזניים. לפעמים אני עושה שימוש באטמי האוזניים אחרי המקלחת, שהאוזניים עדיין רטובות. בימים האחרונים החלו להופיע לי כאבים באוזן ימין וכן צפצוף דק בלתי פוסק בשתי האוזניים. האם בטיפשותי הרבה, גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך??

לקריאה נוספת והעמקה
15/05/2010 | 13:12 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב עדיף לא להשתמש בכלל באטמי אוזניים ובטח לא לאורך שעות. אם הרעש מסוכן בעצמתו אין ברירה, אבל אם מדובר ברעש סביבתי עדיף באמת להיפרד מהאטמים. מה שאולי עשית לעצמך זו דלקת מקומית ולכן גש לרופא אא"ג. כשיש דלקת לפעמים התעלה נפוחה ולכן השמיעה יורדת מעט ומופיע צפצוף דקיק... שבהמשך לרוב נעלם ובעיקר כשהאוזן מחלימה. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

14/05/2010 | 12:09 | מאת: מיכל

שלום אני סובלת מטנטון והיפראקוזיס מאז שעברתי ניתוח באוזן לשיפור השמיעה התחלתי להרגיש כאבי ראש חזקים בד"כ אחרי יום רועש (ילדים,שהייה ליד כביש מהיר, צעקות, שריקות והרשימה הזאת יכולה להיות מאוד ארוכה). לפעמים אני מגיעה למצבים שכואב לי להזיז את הראש, תחושה של זרמים ליד האוזניים וכאבים בעיינים. אני מנסה להמשיך בשיגרה למרות הכאבים, אבל זה כרוך בסבל רב. האם הגיוני שהכאבים בראש מגיעים מהרגישות לרעש? מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
14/05/2010 | 15:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כנראה היה ליקוי שמיעה ממושך והמוח בעצם התרגל לרמות חלשות מידי של רעשים יומיומיים. השאלה היא איך השמיעה באוזן השניה שלך - האם שתי האוזניים כעת תקינות או שיש אסימטריה בשמיעה ? לעיתים תיקון של אסימטריה כבר פותר את הבעיה והמוח מתחיל לסנן ביתר קלות את הרעשים החיצוניים. בנוסף חשוב לבצע ברור של עמוד שדרה צוארי כי יתכן שחלק מהכאבים הם מתח משרירי העורף כי את מתארת אותם לקראת סוף היום, ואפשר להקל על ידי תרופות ופיזיוטרפיה. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

10/05/2010 | 13:45 | מאת: משה

שלום לד"ר מרק, שמי משה, אני בן 53, בריא בנפשי ובגופי, בעל משקל תקין, לא סובל ממחלות ולא נוטל תרופות, למעט תרופות נוגדות דיכאון שקבלתי לאחרונה. עד תחילת הבעיות הייתי נמרץ וחיוני, עסקתי בספורט עממי. לחץ הדם בד"כ נמוך (80-60) ודופק תקין במאמץ. לפני כחצי שנה נתקפתי בפתאומיות בכאבים עזים באמצע הגרון בצידו הפנימי השמאלי, עם הקרנות של כאבים לכיוון ומתחת לאוזן שמאל ובצמוד לו. אין מדובר על כאבי גרון "רגילים, כתוצאה מדלקת וכד', התחושה היא של גוש בצד שמאל ויובש עז כמעט צריבה, וכן כאבים חזקים באוזן. התקשתי מאוד בבליעת מוצקים ונאלצתי לאכול נוזלים ודייסות שנבלעו בקושי רב, חיי הפכו לסיוט. מצבי החמיר יותר, כאשר לפני כחודשיים התחילו בהפתעה ציפצופים באוזן שמאל המלווים בכאבים ונמשכים בכל שעות היממה. ההירדמות בלילות תקינה (בהשפעת התרופות), אך אני סובל מיקיצות תכופות. התפקוד היומי ירד דרמתית, ואני חש עייפות בחלקים גדולים של היממה. בצעתי מספר בדיקות, שהאחרונה בהן היתה בדיקת שמיעה, שנמצאה ירידה קלה ביותר באוזן שמאל, בנוסף לכך עשיתי C.T צוואר וולרינק, אנדוסקופיה גרון, צילום רנטגן גרון, סינוסים וחזה, צילום עם בריום נוזלי, בדיקת SU כליות, בדיקות דם מקיפות, כולל בדיקת ANA, בדיקת א.ק.ג במאמץ. כל הבדיקות נמצאו תקינות. כמו-כן נבדקתי ע"י רופאי א.א.ג, רופא גסטרואנטרולוגיה, רופאי ריאומטולוגיה, וכן נבדקתי וטופלתי במרפאת כאב ברמב"ם. בכל בדיקות המעבדה ובדיקות הרופאים לא נמצאו ממצאים כלשהם. חשוב להדגיש, הכאבים והצפצופים הם ממשיים ולא פרי הדמיון שלי. בצר לי פניתי לרופאה פסיכיאטרית שנתנה לי מרשם לתרופות נוגדות דיכאון (לטענה מצבי הנפשי- לחץ ואכזבות הם הגורמים לכאבים והצפצופים), אני נוטל כעט ציפרלקס, קלונקס, זיפרסה,סטונרון וכן טריפל B לאחרונה הכאבים בגרון מעט פחתו, אך הצפצוף באוזן נשאר ללא שינוי משמעותי, ומכאן פנייתי אליך לעזרה ועצה. מצטער על אריכות המכתב, אך ניסיתי לציין את מירב הפרטים לאבחון קרוב ככל האפשר. אשמח להעזר בך גם במרפאה.

לקריאה נוספת והעמקה
11/05/2010 | 17:58 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב באמת שאין לי שום רעיון גאוני ככה בקריאה כללית. אני צריכה בעיקר לפגוש אותך, לבדוק למשש לדבר ולראות את ה CT ושאר הבדיקות כדי לחשוב על כוון. מה שברור הוא שאתה מקבל ממש שפע של תרופות ואני מקווה שהן מקלות את הסבל. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

13/05/2010 | 22:12 | מאת: יודע דבר

לא בצעת אם אר אי לשלילת בעיות בלסת TMJ. אם הצפפוף מתגבר בשכיבה או מגיב לפתיחת הלסת או לחיצת פרקי הלסת בחוזה (כמו נשיכה אבל בלי כלום, שיניים תחתונות לפני העליונות), אז הסיכוי שמדובר בבעיה בלסת הוא גבוה יותר. לפי דעתי ואני כבר מגובש איתה (ויש גם מחקרים בכיוון), חלק ניכר ממקרי הטינטון נגרמים כתוצאה מבעיות באזור הלסת. מציע: לך למומחה פה ולסת ותלחץ שיעשו לך MRI. נסה טיפול אוסטיאופאטי (5 טיפולים לפחות, אצל מטפל שהוכשר באנגליה ולא בוינגייט). יכול להיות שקסנקס יהיה יותר יעיל מקלונס (עד 1.5 מ"ג ליום, בהדרגה והכל כמובן באישור ופיקוח רפואי כי אתה לוקח הרבה תרופות) בצע היפנוזה ו/או ביופידבק, אבל לך למטפלים מנוסים. בקש להתמקד בהפחתת לחץ. בצע פעילות ספוטיבית, נסה להגיע ל- 40 דק מדי יום. נסה TRT אצל מטפל מוסמך. תגיע אם ראש פתוח ונכונות לתוצאה רק אחרי שנה-שנתיים.

13/05/2010 | 23:36 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אין טעם ב MRI וחבל על האנרגיה והמריבות עם רופאים. בכל מקרה בדיקת הבחירה בבעיות של פרקי לסת היא בדיקה אצל פה ולסת מנוסה, ולרוב לא צריך הדמייה. אם יש בעיה בפרק לסת הטיפול יכול להיות דרך פה ולסת דרך סד לילה או דרך פיזיוטרפיה וגם אוסטאופט אפשרי ובאמת לא צריך להעליב את וינגייט. בכל מקרה זה ממש לא חלק ניכר ממקרי הטינטון שנגרמים מבעיות פרק לסת, אבל כל כאב שקיים באיזור האוזניים (וזה כולל פה ולסת גם כי הפרק הוא למעשה בתעלת האוזן) יכול להתחבר במוח לאסוציאציה עם הטיניטוס. הפחתת לחץ טובה תמיד בחיים כי הלחצים מלווים אותנו ולא תמיד לטובה. ספורט - חביב אבל לא רלוונטי לבעיות אלה באופן מיוחד, ו TRT הוא בדיוק הדבר החביב עלי בכל מקרה. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

09/05/2010 | 19:02 | מאת: שלוש

הי ד"ר יש לי טינטון כבר 7 שנים חיי איתו פחות או יותר ובעיקר מוטרד ממיגבלות סוציאליות (יצאה למקומות רועשים וכו) וכמו כן מוטרד מאוד מאוד מזה שהוא יתגבר ולמעשה יוציא אותי מדעתי שאלה לי זה התחיל באופן מפתיע לפני 7 שנים לאחר תקופה מאוד לחוצה בחיי בהתחלה לא הטריד אותי אבל בשנים האחרונות לפעמים זה היה בלתי ניסבל אין לי ירידה בשמיעה וכל הבדיקות שלי תקינות (בן40) אני יודע שאלית הבאה קצת לא "פיירית" אבל יש סיכוי שזה הופיע בגלל אותו לחץ נפשי ואולי באותה המידה זה גם ילך? או שאין קשר בין הדברים והסיכוי שזה יעבור הוא למעשה קלוש? תודה לך על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
11/05/2010 | 17:56 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל אתה בהחלט צודק בתחושה שלך והשאלה היתה מאוד הוגנת ונכונה. טיניטוס מופיע לרוב בשל שילוב בין סטרס (בלי קשר לאיזה סוג של סטרס) לבין משהו שקשור לאוזן/שמיעה/איזור האוזן. יכולה להיות כמובן ירידת שמיעה (הכי שכיח אבל לא מחייב) דלקת, בעיה בשן שגורמת כאב קורן לאוזן, פרק לסת, אוזן סתומה בשל לכלוך או גרוד - משהו אפילו טפשי ביותר. יש אנשים למשל, שאצלם הטיניטוס מתחיל אחרי ניקוי אוזניים - גם כואב להם, גם יש ליקוי שמיעה בשל הפקק שהווה את הצורך בניקוי... אבל מה שברור - בלי סטרס לא יהיה טיניטוס בצורה של תופעה מטרידה. בעצם אתה שאלת בעקיפין אם כשלא תהיה בסטרס הטיניטוס יעלם - והתשובה לכך היא "לא באופן מיידי ולא בהקשר ישיר, אבל בעקיפין - יש את האופציה". מה שברור הוא שכשאתה בסטרס התופעה לא תעלם :) חלק גדול מטיפול TRT, לכן, הוא טיפול בסטרס כלפי הטיניטוס, וחלק גדול מכך הוא להסביר את התופעה. כשאנחנו מבינים אנחנו רגועים יותר ויש לנו אסטרטגיות נכונות יותר לטיפול ... בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

11/05/2010 | 20:18 | מאת: אתוש

04/05/2010 | 22:50 | מאת: מיטל

ד"ר טליה שלום אנו מתכתבות מזה כחודש וחצי בנוגע לאוזן שמאל סתומה לאחר לידה. אני קוראת שאלות של אחרים וקצת מבוהלת. הצפצוף באוזן שהופיע כ-10 ימים לאחר שהיא נפתחה לא עוזב אותי. יש ימים שהוא חלש יותר יש ימים חזק יותר אבל לא עוזב אותי.האם זה המצב לנצח? האם דיקור סיני יכול לעזור להעלמות הצפצוף או טיפול אחר לדעתך? שוב אני שואלת יש לומר שהצפצוף לא ייעלם אף פעם?

לקריאה נוספת והעמקה
06/05/2010 | 21:19 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי !! עניתי לך בפורום השני כי שלחת שאלה כפולה.... המוח יכול לסנן לך את הטיניטוס יפה מאוד. אם לא ירגע ואם את מודאגת כדאי שתגשי לטיפול TRT במכון האודיולוגי בהדסה, קלינאית בשם דבורה גורדון עברה את ההכשרה לטיפול TRT. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

04/05/2010 | 21:11 | מאת: אתוש

לפני כמה חודשים נכנסתי לדכאון ובכיתי בלי סוף. במקביל לזה החלו אצלי רעשים באוזן שמאל . בבדיקה של אאג אין לי ירידה בשמיעה וגם לא אובחנה דלקת. הרופא טוען שעליי לקחת כדורי הרגעה ולהרגע ואז זה יעבור. עליי לציין שבתקופת הדכאון לא לקחתי כל כדורים למעט רגיעון של הדס. מה דעתך. האם זה יעבור או להמשיך בדיקה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2010 | 21:15 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב דכאון יכול להשפיע על הופעת כל מיני תופעות סומאטיות ביניהן גם טיניטוס. לרוב התופעה דועכת עם הזמן, וכדאי להיות אופטימי. כמובן חשוב מאוד לטפל בדיכאון :) בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

05/05/2010 | 23:42 | מאת: טינטונית

קראתי את מה שכתבת לגבי הבכי וגם לי במצב של בכי ממושך ודכאון לפני כשש שנים החל רעש קונכיה שגבר והפך למטרד נוראי יום יו י בחיי. מה הקשר? האם יש קשר? אבל התאור שלך מאוד מזכיר לי איך זה התחיל ולא נגמר אצלי כולל ירידה בשמיעה באוזן המטונטנת. אוזן שמאל.

06/05/2010 | 21:14 | מאת: ד"ר טליה מרק

ואולי זה ההסבר במקרה שלך. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

03/06/2010 | 18:25 | מאת: אתוש

אתמול הייתי שוב אצל אאג שנתן לי כדור הרגעה בשם מודאל . לקחתי את הכדור אתמול בערב אבל היום נורא כואב לי הראש. אמנם הטינטון קצת פחות מפריע עם ההשפעה של הכדור אבל הראש נורא כמו כן אני מרגישה שיש לי נוזלים באוזן אבל הרופא בדק ואמר שאין לי כלום.מה לעשות?

04/06/2010 | 17:23 | מאת: ד"ר טליה מרק

וכמובן חזרי לרופא לבדיקה.

01/05/2010 | 21:11 | מאת: נורית

זו לא שאלה רפואית אלא רעיון. במשך שנים רבות אני סובלת מרגישות לרעשים. קרה לי לא פעם ולא פעמים בחיי ששילמתי ממיטב כספי על דירה שכורה, ואז זה הגיע - קולות מהתקרה- השכנים מלמעלה גוררים כסאות או צועדים על עקבים. הילדים בחוץ צועקים. גרם מדרגות צמוד לקיר וכל מי שעולה במדרגות מרעיד את הדירה שלי. כביש. אוטובוסים. צומת. רמזורים. בית ספר. מתנ"ס. לא אחת השארתי דירות אשר שילמתי עליהן ממיטב כספי ריקות, נטלתי מזוודה וברחתי לחברים, אם היה אפשר. אם החברים אינם גרים בקומה אחרונה - זו בעיה. כי כל קומה שאינה אחרונה מעמידה אותי במצב של חשיפות ל'רעשי תקרה'. כבר קרא לי שברחתי מדירה ששילמתי עליה את מיטב כספי (ברחתי, כי כשהרעש בלתי נסבל, אז פשוט נמלטים משם כמו מאש) וחברים הציעו לי ללון אצלם אבל לא יכולתי לקבל את ההצעה בשל רעשי התקרה. בכל מקרה, הייתי רוצה להקים קבוצת תמיכה לאנשים הסובלים מהיפראקוזיס. הקבוצה יכולה לשמש לתמיכה גרידא (חיים תחת רגישות לרעשים הם בלתי נסבלים), וגם לתמיכה מעשית - לדוגמא: * קבלת יעוץ משפטי - גם כאשר אדם רגיש לרעשים, יש לו זכות שיתחשבו בו לפי "מבחן הגולגולת הדקה" והוא זכאי לתבוע בגין מטרד רעש, וטענה ולפיה הוא 'רגיש לרעשים' אינה יכולה להשמע משפטית, כיוון ש"על המזיק לקבל את הניזק כפי שהוא על רגישויותיו וחולשותיו" * החלפת מידע על טיפולים מועילים * התאגדות צרכנית לרכישת עזרים מועילים כגון אוזניות לתעשיה, בידוד אקוסטי, טיפולים שונים * עזרה הדדית בנושא דיור - החלפת מידע על מקומות שקטים, הקמת מאגר מידע על מוקדי רעש, אנשים ששוכרים דירות יוכלו להתאגד יחדיו ולשכור דירה שקטה, וגם - עזרה במצבי חירום. היות ואנשים הסובלים מהתופעה יכולים למצוא עצמם במצב בו רכשו/שכרו דירה ושילמו עליה ממיטב כספם ובשל מטרד רעש הם 'הומלסים', הייתי רוצה להקים קבוצה של ערבות הדדית - שבה אנשים שסובלים מהתופעה יוכלו להתארח אחד אצל השני במקרי חירום כגון - השכן שלך החל לעשות שיפוצים, עבודות בכביש ליד הבית שלך, נפתח גן ילדים או נפתחה במת אירועים ליד ביתך. אלו הם מצבים קשים לאנשים 'רגילים', לאנשים הסובלים מהיפראקוזיס מדובר במצבי חירום שיגרמו להם לארוז מזוודה ולהתדפק על דלתות חברים או אם יש להם כסף ללכת לבית מלון - הייתי רוצה להקים קבוצת ערבות הדדית שבה כל מי שסובל מהתופעה מתחייב לאחר אנשים במצבי חירום אצלו במידה והוא יכול - ובתמורה- אם יקלע למצב חירום של מטרד רעש בביתו, יוכל להתארח אצל חבר אחר מהקבוצה. מן רשת תמיכה למצבי חירום במגורים. * קידום הכרה של רגישות לרעש כמוגבלות - במסגרת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות - לאפשר לאנשים העובדים במקומות רועשים לקבל התאמות - לדוגמא הזכות לשבת במשרד עם אטמי אוזניים, הזכות שיעבירו אותך במשרד לחדר השקט ביותר אם ישנם כמה עובדים במשרד וכו', הכרה בסיטואציה שבה נאלצת להתפטר עקב רעש כפיטורין וכדומה. אולי ליצור חוק שמקנה עדיפות - בדירות שקטות או דירות בקומות אחרונות לאנשים הסובלים מהתופעה (ישנם אנשים שאינם מסוגלים לגור אלא בקומה אחרונה כדי שלא 'יצעדו על ראשם') איני יודעת אם זה המקום הנכון, אולם זה זמן רב אני חושבת להקים רשת חברתית לתמיכה ועזרה הדדית של אנשים הסובלים מרעש. גם אם יש טיפול רפואי לבעיה, לעיתים הוא חלקי, או חולף זמן עד שהוא מתחיל להשפיע והאדם שסובל זקוק לפתרון, לעיתים מיידי במקום העבודה או המגורים. אני מודעת לכך שהפורום עוסק ברפואה ובהיבט הרפואי. ועם זאת, מאד הייתי שמחה לאגד אנשים שסובלים מהתופעה לקבוצה של עזרה הדדית עם הסיטואציות הלא קלות שעימם מתמודדים אנשים הרגישים לרעש.

לקריאה נוספת והעמקה
02/05/2010 | 22:32 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הכוונה שלך מאוד טובה אבל הדברים שאת מציעה הפוכים לכוונות הטיפוליות וזה יכול בסופו של דבר להזיק יותר מאשר להועיל...להסתגר, לגור במקום שקט, בידוד וכו' - כל אלה רק יגרמו להחמרת מצב של היפראקוזיס. הטיפול הנכון הוא לא לחזק את החולשה אלא להרגיל את המוח בהדרגה לצלילים הנורמלים של העולם :) יש דברים שאולי עליהם כן כדאי להילחם : להיפראקוזיס יש בעיה אתית/משפטית, היא לא מוגדרת כמחלה או הפרעה בשל בעיה במדידת התופעה, אלא היא כמו "כאב ראש" - משהו בלתי מוגדר שלא נותן נכויות והכרה, ועל כן אינה "נכות" או "מחלה" באופן הרשמי. גם הטיפול הנכון היחידי שישנו למצב זה (TRT) - אינו מוכר בסל בריאות וכל עוד היא לא מחלה מוכרת בסל גם הטיפול כנראה לא יוכר וימשיך להיות פרטי. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

03/05/2010 | 09:23 | מאת: נורית

טליה שלום, אני מסכימה איתך לחלוטין כי לטווח רחוק, הפתרון הוא לטפל. אך לפעמים אדם זקוק לפתרון מידי, פתרון חירום - מקום שקט לשהות בו. נניח מצב כזה - אדם חי במקום רועש. הוא סובל מרעש. הוא מודע לעובדה שלטווח הארוך הפתרון הוא טיפול. אולם כדי לטפל בתופעה, טיפול שאינו מוכר בסל הבריאות, עליו לארגן סכום מסוים, שהוא סכום עלות הטיפול בתופעה. הוא מצוי במעגל קסמים - אם הוא חי במקום רועש, אינו יכול לעבוד ולתפקד. הוא צריך לחיות במקום שקט, בכדי שיאפשר לו לעבוד, לתפקד, לשלם על הטיפול, לבחור טיפול (אני יודעת שאני, כשאני חיה במקום רועש, אין לי את מידת הריכוז המינימלית אפילו לעשות מספר טלפונים ולברר דברים) - ורק לאחר שהטיפול מצליח, הוא יכול לגור היכן שירצה, בין אם מקום שקט או רועש. כך שגם אם לטווח הארוך הפתרון הוא טיפול, הכרה של המדינה בנכות שכזו, שינוי החוקים הרלוונטיים (חוק הנכים וחוק הביטוח הלאומי), יש אנשים שזקוקים למקלט, פשוט מקלט באופן מיידי - כפתרון חירום זמני. אני מדברת לצערי מתוך נסיון.

07/05/2010 | 05:44 | מאת: ג

אני גם סובל מהבעיה שנים רבות ועברתי בעצמי חוויות קשות בכל הקשור לדירות שכורות. הרעיון שלך להקים קבוצת תמיכה הוא לדעתי מעולה וזה יכול לעזור לסובלים מהיפראקוזיס בכל התחומים השונים שפירטת. אשמח לשתף פעולה בעניין, אנא צרי איתי קשר ב- g201074@yahoo.com

03/01/2019 | 15:55 | מאת: נמאס מזה שאין טיפול ראוי בארץ

צרי קשר נארגן יחדיו קבוצה.יש רבים לדעתי . .לא יתכן שלא יתנו יחס מתאים והתייחסות רצינית לזה ,זה נכות שמיעתית ממש ולא משהו אחר. מדובר בהרס חיים, קשיי תפקוד איומים עקב רעש כולל עד אובדן כושר עבודה שהייה או כניסה לרעש ולא דיברתי על אזזורי תעשייה או דיסקוטקים או כנסים עם רמקולים ופחות מכך בהרבה.לזרוק זבל לפח אשפה ,לרחוץ כלים או להתנהל בתוך הבית אפילו כשאתה גר לבד לא ניתן ללא התמגנות אפילו. ,מן הראוי שהממסד יחליף את היחס אלינו. 0509989985

ד"ר טליה מרק שלום רב, לפני זמן רב נחשפתי במשך שבועיים לרעש אינטנסיבי של כבישים, צופרים, רמזורים, אופנועים ש'טסים' על הכביש, כשגרתי ליד כביש. רוב הזמן הרכבתי אוזניות נגד רעש ובכל זאת, לאחר ששהיתי שם - ומאז, אני חשה כאבי תופת בכל החלק הפנימי של האוזן. זה אומר שכשאני הולכת בצעדים מהירים מידי, אני חשה את האוזן הפנימית, והיא כואבת לי. כשאני מסובבת ראש ימינה או שמאלה - כואב לי. כשאני מקלידה במקלדת, ההלמות של ההקלדה כאילו 'מרעידות' לי את עור התוף וכואב לי בתוך האוזן. כשאני רוכבת על אופניים, מעצם תנועת הגוף כואבות לי האוזניים. אני לא מסוגלת לעשות פעילות גופנית אינטנסיבית כי זה מכאיב לי באוזן. רעשים רועמים גורמים לי לויברציה שלילית באוזן. לפעמים סתם יש לי התכווצות או כאב נוראי בתוך האוזן. אני חוששת שנגרם לי נזק בלתי הפיך וממש מפחדת. רציתי לשאול - אני עדיין - לצערי הרב - מצויה בדירה רועשת. האם המשך שהות שם יכול להזיק לי? אני יכולה - במחיר כספי מסוים לעבור לדירה שקטה יותר. אולם יש לכך מחיר כספי, ואהיה מוכנה לשלם את המחיר הזה אם אדע בודאות שהמשך שהות בדירה הרועשת מזיק לי עד כדי כך שהמחיר הזה שווה. מעבר לנזק הפיזי, קשה לי להתרכז עם הרעש הזה. אני סובלת מרגישות לרעשים, בעבר הייתי עוברת דירות כל אימת שהדירה נחשפה למטרדי רעש. אולם מעולם לא חוויתי של כאב כל כך עמוק בחלק הפנימי של האוזן עד כדי כ שכל סיבוב של הצוואר גרם כאב עמוק עד גזע המוח ועד הצוואר. אני ממש מודאגת שקרה לי משהו בלתי הפיך. הכאבים האלו - יותר משהם כואבים הם מפחידים ואינ חוששת שקרה לי משהו שלא ניתן לתיקון. אודה לתשובתך המהירה בתודה, אבודה

לקריאה נוספת והעמקה
02/05/2010 | 22:35 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני מבינה שאת נודדת בעקבות השקט. זה לא הדבר הכי נכון כי תמיד יכול להגיע רעש חזק. כשיש תופעה חריגה כמו דירה באמת רועשת על כביש ראשי = יש תגובה ראשונה של אי נוחות חמורה שיכולה גם להיות עם כאבי ראש וכו'. מה שקורה אחרי שבוע או שבועיים זו תופעה של הסתגלות והמוח לומד לחיות גם בדירה הזו... כך שאולי זה כבר דבר שקרה אצלך כי הבנתי שהמצב פחות גרוע. הכאבים שאת מתארת מתאימים למתח ניכר של שרירי צואר ועורף ומה שמאוד מקל במצבים אלה זה כדורים מהמשפחה של וולטרן, חימום מקומי ועיסוי של הצואר והמצח. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

03/05/2010 | 09:02 | מאת: אבודה

ותודה על תגובתך. יש לי היסטוריה לא קלה של מעברי דירות עקב רעשים. אצלי התרחשה תופעה הפוכה - כשנכנסתי לדירה על הכביש הראשי - יכולתי לחיות עם זה יומיים שלושה, אך ככל שנקפו הימים - כאבי האוזניים החריפו, הריכוז פחת, ולא יכולתי לחיות כך. נאלצתי לעזוב את הדירה חרף העובדה ששילמתי את מיטב כספי עליה. היא עכשיו עומדת ריקה, וזו דירה ממש יפה ומשופצת. כך גם התרחש אצלי עם 'רעשי תקרה' ו'רעשי קיר' שהיה צמוד לגרם מדרגות - בשבועיים שלושה הראשונים זה היה בסדר אך ככל שנחשפתי יותר לכך, הרגישות גברה, בניגוד למצופה שבו אדם יסתגל. לגבי כאבי האוזניים - לפני מספר חודשים נפלתי מגרם מדרגות ונחבלתי. במיון לא מצאו שום דבר למרות שהתללוננתי על כאבים בצומת שבין האוזן ללסתות - המחשבה שאיזה עצם שמיעה עדינה נפגעה די מפחידה אותי. הכאבים החריפו אחרי הנפילה. הגעתי שוב למיון ולא מצאו כלום. חלפו מספר חודשים, ועברי לדירה הרועשת. ואז הכאבים חזרו דווקא עם הרעש. אם אלו כאבי שרירי הצוואר מדוע הם מופיעים דווקא ברעש? אני לא יכולה לקשור את זה לאוזניות שהרכבתי כי הן היו חיצוניות. אם כי הן לוחצות על שרירי הצוואר, זה חיצוני ולא פנימי. לגבי חשיפה לכביש ראשי - את אומרת שמתרגלים. אולם לפי המידע שברשותי (אני עוסקת בעבודתי במחלות מקצוע) - חשיפה לרעשים עלולה לגרום לפגיעה תמידית בשמיעה בתדרים הגבוהים, והנזק הוא בלתי הפיך. נתקלתי בלא מעט מקרים שבהם ה'טיפול בחשיפה'- דווקא הזיק. על כן אני בספק אם חשיפה לכביש הראשי נכונה עבורי (כרגע יצאתי מהדירה הקודמת שהייתה על צומת, אבל בשל הקושי לחפש משהו חלופי מה שמצאתי כרגע הוא דירה על כביש). כל פעם שעובר רכב או יש צפצוף, אני חשה מן כאב באוזן, כמו התכווצות או משהו מאד כואב שם.בנסיבות האלו - של ההיסטוריה שלי (ככל שנחשפתי יותר לרעש לא הסתגלתי אלא המצב החמיר), של הכאב שאני חשה עם החשיפה לכביש (אני משתדלת לסגור חלון אבל זה קשה אז מידי פעם אני פותחת), ואם ההכרות שלי עם מקרים של נכות צמיתה עקב חשיפה לרעש - אני בספק אם החשיפה המתמשכת שלי לכביש תעזור לי.... בתודה.. אבודה

01/05/2010 | 15:00 | מאת: א.ב

שלום, לפני כשבוע כשניסיתי לנקות את האוזן שמאל הכנסתי בטעות המון שעווה פנימה, ניסיונותיי להוציא אותה כנראה רק החריפו את המצב. בערב אותו יום בלילה הרגשתי טנטון קל מאוד באותה אוזן, למחרת הלכתי לרופא א.א.ג שניקה את הפקק. אך לאחר מכן הטינטון רק התגבר ועדיין היה קצת תחושה של פקק. לכן הלכתי אליו שוב והוא אמר שעדיין יש שעווה ושוב הוציא משם פקק, ושוב הטנטון התחזק יותר ויותר. החלטתי להחליף רופא, וביום חמישי (הבעיה במקור התחילה בשבת) הלכתי לרופא אחר כאשר הטנטון כבר די חזק, הוא הסתכל ואמר שעדיין היה שאריות של שעווה וניקה שוב, כעת דווקא הרגשתי הקלה מסוימת (הוא גם עשה בדיקה מהירה והיה רושם שהשמיעה בסדר). כמו כן הוא אמר שיש אדימות על עור התוף ועדיין יש קצת לכלוך שנדבק ונתן לי מי חמצן לשטוף את האוזן. אינני יודע אם זה פרט משמעותי, אבל לאחר שהוא ניקה את האוזן ובאמת חשתי הקלה הייתי כמה שעות בסביבה די רועשת (סופר מרקט), ואז הטנטון חזר בגדול. בנתיים אני שוטף את האוזן עם המי חמצן (אגב יוצאת תמיד מן תמיסה צהובה-חומה כזאת ולעיתים ממש שעווה), ועושה רושם שהטנטון רק מתחזק ומתחזק (עולה בתדר ובעוצמה, כמו כן יש לפעמים תחושה כאילו זה גם באוזן ימין). אני כבר מתחיל די להשתגע (מחר אנסה ללכת לרופא שוב), השאלה היא האם זה הגיוני המצב הזה? שככל שכביכול האוזן נקייה יותר הטנטון חזק ומטריד יותר? אולי יש בעיה אחרת??

לקריאה נוספת והעמקה
02/05/2010 | 22:39 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל להרגע ומייד !! נשמע שהיה לך פקק מרשים באוזן, ואולי כדאי גם להוסיף טיפות אנטיביוטיקה להרגעה אבל אני לא יכולה לדעת בלי לבדוק אותך. ככל שאת יותר מתוחה ומנסה להעריך את מצב האוזן והטיניטוס כך הוא עשוי להחמיר כך שבאמת כדאי שתעזבי אותו, ותטפלי בנושא האוזן המגורה והמסכנה שעברה כמה רופאים בכמה ימים.... בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

29/04/2010 | 17:59 | מאת: ציפי

שלום בבדיקה אצל נורולוג עקב טינטון פולסרי וכן צפצוף היא כתבה בדיקה נורולוית תקינה מלבדWEBER עם לטרליזציה ימינה ובאבחנה כתבה HEARING LOSS CONDUCTIVE RT למה הכוונה באבחנה שלה נשלחתי לעשות MRI למוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/05/2010 | 13:22 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בבדיקה זו אפשר לשער את רמת השמיעה אבל היא לא בדיקה מדויקת וצריך לבצע בדיקת שמיעה מקיפה ומלאה. כמו כן בדיקת אא"ג. משום שהטיניטוס פועם וגם לא פועם כנראה - ומשום שהוא בצד אחד כנראה ? היא הפנתה לבדיקת ה MRI. כתבי לי שוב אחרי הבדיקות, בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

01/05/2010 | 18:37 | מאת: ציפי המשך

שלום הגעתי לנורולוגית לאחר בדיקת אאג שנתן לי לעשות בדיקות שמיעה+ברה התשובה הכל בנורמל אך רואים בבדיקה ירידה בשמיעה בטונים הנמוכים באוזן ימין שם יש לי טינטון פועם וגם הופיע לי מין רעש כמו טלויזיה ללא תחנה לדעתה הבעיה באוזן הפנימית איזו בעיות יכולות להיות?