פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

יותר משליש מהאנשים מעל גיל 60 זקוקים למכשירי שמיעה. מאחר שאנו חיים בעולם שבו תוחלת החיים עולה, נעשה נושא שיקום השמיעה חשוב לתקשורת ולקשרים החברתיים של האדם הבוגר.

כ-12% מהאוכלוסייה מרגישים באופן קבוע צפצופים באוזניים (טיניטוס), אשר חלקם סובלים מכך ואיכות חייהם נפגעת. כמחציתם סובלים מרגישות יתר לרעש ולרובם ליקוי שמיעה.

בעולמנו, להארכת תוחלת החיים נלווית גם הציפייה לאיכות חיים טובה ולתקשורת יעילה. אנו מצפים מהורינו ומעצמנו להמשיך ולתפקד, שואפים ליותר שנות עבודה ותעסוקה, ומנסים ככל יכולתנו לשבח ולשפר את רמת חיינו.

על רקע זה עולות שאלות כיצד לטפל בבעיות הקשורות לשמיעה: איך לתקן את השמיעה ולהביאה למיטבה, איך לטפל ברגישות היתר לרעשי העולם החיצון (היפראקוזיס) או לרעשי העולם הפנימי (הטיניטוס). ובקיצור - איך לשפר את התפקוד ואת איכות החיים.

בפורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס אנסה לענות על שאלות אלה.
864 הודעות
843 תשובות מומחה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

27/12/2010 | 22:16 | מאת: דוד

אבי בן 91 קנה שני מכשירי שמיעה (ירידת שמיעה בין קלה לבינוני) לפני למעלה משנתים ועדין לא משתמש בהם מסיבות שונות. לאחר לימוד הנושא - מסקנותי: טכנית, עדיף בשבילו: מכשיר מאחורי האזן - בעל יכולת שליטה בווליום ו/או (רצוי ו') מעבר בין תוכניות. וכן צינורית שמשאירה את תעלת השמע פתוחה. היתרונות: - שמיעה עצמית (דרך תעלת השמע שאינה סגורה) ואי אטימת הקשר העצמי שלו עם סביבה, - סיכוי נמוך לצפצופים (כתוצאה מפידבק), - הבנה טובה יותר שלו לגבי פעילות המכשיר בתכניות השונות ולכן שליטה עצמית על מכשיר ובנוסף, הגדרה מדויקת יותר של הנחוץ כיוון במכשיר. במידה והמכשיר בעל יכולת לימוד עצמית, הכוונון של המשתמש - הופך לכוונון התמידי של המכשיר (בתנאים המשתנים). האם מסקנותי נכונות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2010 | 18:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב עדיף בלי לשלוט בווליום כי אחרת לעולם לא מרוצים... יותר טוב שהמכשיר יהיה כמה שיותר אוטומטי. מעבר תוכניות הוא נחמד לצעירים שאוהבים "גג'טים" אבל לא למבוגרים , זה מעמיס עליהם ורק מבלבל אותם. כדי למנוע פידבק צריך פשוט מכשיר חכם ... מכשיר פתוח תמיד עדיף אבל לא מתאים לכל סוג ליקוי שמיעה כך שתלוי מה מצבו האמיתי. הבנת המכשיר והשליטה בו חשובות מאוד, אבל בגילו יכול לקחת גם שנה או שנתיים להסתגל ולהתרגל... מכשיר עם לימוד עצמי לרוב מתאים פחות למבוגרים מאוד כי הם די סובלים מההשתנות העצמית שלו... בקיצור, אתה לא רע, אבל יש לך עוד מה ללמוד באודיולוגיה :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

22/12/2010 | 08:48 | מאת: אתי

יש לי טינטון קבוע כבר כמעט שנה. מאחר וכל הבדיקות שעשיתי ועשיתי את כולם למעט MRI יצאו תקינות. הרופא טוען שזה יכול גם לחלוף ? יכול להיות? או שזו סתם אשליה ולאחר שנה זה כבר אבוד? דרך אגב הטינטון הופיע אצלי בעקבות לחץ נפשי .

לקריאה נוספת והעמקה
23/12/2010 | 21:05 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לחץ נפשי בהחלט משפיע על טיניטוס בהופעתו, ולעיתים בהחמרתו. הוא יכול להרגע ולא להציק, ואין מה להיות מיואשים. קראי בקישור משמאל "האמת מאחורי הצלילים". בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

21/12/2010 | 20:52 | מאת: מה זה

שלום. עשיתי סיטי אוזניים וסיטי סינוסים. זומנתי לאיזו מרפאה בבי"ח ורופא אחד ביום אחד אמר שיש לי הרס בעצמות השמע והיום הרופא אמר שהעצמות לא נהרסו. הרופא שהייתי אצלו היום כתב על בעיותיי ככה: אוטוסקופיה משמאל רטרקציה של התופית עם מגע בחלק הקדמי של הפרומטוריום ונוזל צלול מאחוריה..משמאל, רטרקציה עמוקה יותר.שיא כיס המשיכה ברביע אחורי תחתון נסתר מהעין ויש הידבקות לפרומטוריום אינקוס וסטפס ונוזל צלול באוזן התיכונה. כעת האוזניים ללא דלקת פעילה, רינה +/+ וובר מרכזי ללא ניד, עצב הפנים תקין. בבדיקת סיטי של אתמול-מסטואידים קטנים וסקלורטיים, משמאל כל תאי האוויר מוצללים וכן חלק מהאטיק, רטרציה של התופית. מימין תמונה דומה עם מעט יותר איוורור בשני הצדדים הכיסוי הגרמי של התעלות החצי קשתיות שלם. אין הרס עצם. מערות הפנים מאווררות. אי ספיקה של חצוצרת אוסטיוכוס בשני הצדדים. ברצוני לדעת בבקשה אם תוכלי לומר לי האם באמת צינרור T יעזור לי וכדאי לנתח אותי או ישר לעשות ניתוח מסטואידקטומה? הרופא אמר שלמסטו' אפשר להמתין עוד קצת ולא למהר בינתיים ולנסות להיות עם כפתורים, רק שלא נראה לי שהכפתורים יועילו. 1.מה את ממליצה לי לעשות, כפתורים ולהמר שיעזרו או ללכת ישר על המסטו'?? 2. מה זה אומר אי ספיקה של החצוצרות? 3. האם כדאי לי בכלל להמתין עם הניתוחים הללו או לדעתך אולי אעשה את אחד מהם? זה בכלל דחוף מצבי? יש מה לחכות?זה לא מסוכן? 4. איך אני יכולה לדעת אם כן יש או אין הרס העצמות? 5. האם אוכל לבוא אלייך לייעוץ שלישי דרך הקופה והאם הם ייתנו לי בכלל אחרי שנתנו לי לביה"ח? יש לי רק מושלם. אני מקווה שתאירי את עיניי ותעזרי לי להבין אם פחדי מוצדק או אני סתם דואגת. תודה מראש.

21/12/2010 | 20:55 | מאת: מה זה

אני אעתיק את זה לפורום השני שלך או שתעני לי פה? סליחה ותודה.

23/12/2010 | 21:02 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב ד"ר מרק, אני סובל מטינטון מזה כשנתיים.בנוסף לכך, אני סובל מסחרחורות ואיבוד שיווי משקל עד לכדי אי תפקוד.המענה הטיפולי שקבלתי היה 2 זריקות גנטמיצין לאוזן. לאחר מענה זה חל שיפור בהתקפי הסחרחורות ואיבוד שיווי המשקל אך נותרתי עם בעיית טינטון. אשמח לדעת איזה מענה קיים בתחום ומהי המלצתך לגבי טיפול תרופתי של AUDIOGUARD? אודה לך על התייחסותך בנושא, שלום

לקריאה נוספת והעמקה
23/12/2010 | 21:03 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כדי לדעת מה מתאים לך אני צריכה לבדוק אותך באופן אישי. והטיפול בויטמינים ושאר כדורים אינו פותר טיניטוס ואינו מונע אותו, אבל מותר למכור כל תוסף מזון.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

16/12/2010 | 23:47 | מאת: נתי

ילדתי בת ה 5 מתלוננת מזה ארבעה חודשים כ - 7 פעמים על צפצוף המופיע בלילה (היא משמיעה לי כמו שריקה ארוכה) ואומרת כי זה מפריע לה. אחותי סובלת מטיניטוס ואני מודעת לתופעה הזו ואני מודאגת שהבת שלי סובלת מכך. האם לנסות ולבדוק איתה את הציפצופים מידי יום לתשאל אותה או להתעלם או לערוך בדיקות. האם יש טיפול לכך בגיל הזה ואם אעשה זאת כמה שיותר מוקדם אפשר להבריא מכך? תודה על תשובתך ועזרתך נתי

לקריאה נוספת והעמקה
18/12/2010 | 19:48 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לא לשוחח איתה על ה"האם זה מפריע" או "כמה זה מציק". כן לגשת לבדיקת שמיעה כדי לראות שאין בכך סימן או רמז לליקוי שמיעה. אם הנושא עולה לדבר רק חיובית, לקרוא לזה קולות של לילה, לאמר שזה טבעי בשקט בלילה לפעמים לשמוע צפצופים... בקיצור להדגיש את הנורמליות ולא להפחיד אותה סתם. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

14/12/2010 | 19:21 | מאת: חנה כץ

האם יגרם נזק למכשיר אם אנתק את הסוללה לשעה,מבלי להוציא אותו?לפעמים אני לבד בבית ואין לי צורך בו, ואני רוצה לחסוך בסוללות.המכשיר דוט שלי ",אוכל"כל שבוע שתי סוללות וזה די יקר.ועוד שאלה: האם אפשר להרכיב אוזניות להשבחת קול הטלוויזיה כל האוזניים כאשר המכשיר בפנים? תודה חנה

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2010 | 20:58 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אין שום בעיה, אפשר לבצע זאת. לא מתאים אוזניות מעל המכשירים - הוציאי את המכשירים ואז תהני מהאוזניות :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

15/12/2010 | 07:29 | מאת: חנה כץ

אני מודה לך מאד.כרגיל עזרת לי מאד

שלום רב, אני חשוף לרעש סביבתי של כמה עשרות שנים ( חדרי מחשב וגם ממאווררים ומזגנים המצויים בהם ). עפ"י בדיקות שמיעה לאורך השנים האחרונות יש ירידה בשמיעה בשתי האוזניים 30%. בנוסף, אני סובל מטינטון ברמות חזקות בשתי האוזניים -באופן קבוע במשך הרבה שנים. האם ניתן למזער הסבל ע"י מכשירי שמיעה או פתרון יצירתי אחר

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2010 | 21:00 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב חדרי מחשב מאוורים ומזגנים אינם נחשבים כרעש מזיק. לכן צריך לחפש סיבה אחרת לליקוי השמיעה. בליקוי של 30 דציבל וטיניטוס עיקש כדאי מאוד להתאים מכשירי שמיעה שיתאימו לטיניטוס שלך ויקלו עליך. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

21/12/2010 | 12:32 | מאת: pinic

אבדוק אופציה על בסיס המלצתך

01/12/2010 | 00:29 | מאת: גדי

שלום השאלה שלי היא האם רגישות לרעש עלולה לגרום לפגיעה בשמיעה/אוזניים? (עשיתי בדיקת שמיעה ויצאה תקינה). כמו כן האם זו תופעה שנפתרת מעצמה בד"כ? והאם יש להימנע מרעשים חזקים בתקופה זו או שאפשר לקיים אורח חיים נורמלי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
02/12/2010 | 22:22 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. ממש לא - לא מזיק. 2. אם נרגעים ולא נכנסים ללחץ = התופעה עוברת :) 3. אם רעש מציק אפשר להחליש אותו, וכשאין אפשרות (כמו בחתונה למשל) כדאי שיהיו אטמי אוזניים ליתר ביטחון. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

29/11/2010 | 18:29 | מאת: מירב

ניקיתי את אוזני בקיסם וכנראה שנותרה חתיכת צמר גפן באוזן. ניסיתי בפינצטה ולא הצלחתי להוציא. האם צריך לגשת לרופא כדי להוציא את זה? ממש חתיכה קטנה (חלק נשאר על הקיסם). תודה מראש, מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה
29/11/2010 | 19:32 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום יקירתי והנה לך סיבה מצוינת למשפט "אסור לחטט באוזניים עם קיסמים". אל תנסי להוציא לבד כדי שלא יכנס לעומק ולא יעשה גירוי או דלקת, וגשי מחר בבוקר להוצאה אצל רופא אא"ג. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

28/11/2010 | 08:44 | מאת: אריה

יש לי ציפצופים באוזן שמאל מזה כשנה היתה מודעה בעיתון שצריכים מיתנדבים למחקר הבודק טיפול ניסיוני חדשני לטיפון בטינטון בבית חולים שערי צדק ירושלים הוזמנתי לבדיקות בבית החולים ואני מעומד לבצע את הטיפול בשבוע הבא הטיפול כפי שהוסבר לי זה שמחדירים מחט דרך עור התוף שעושה גירוי חשמלי והם אומרים שהטיפול הזה מבוצע באירופה ויש להם אישור לבצע את הטיפול בישראל. ולא יכול להיגרם לי כל נזק בסוף המחקר בערך בעוד כשנתיים הם מיתכונים ליצר שבב שיוחדר לאוזן. שבקח יוכלו לבטל את הציפצופים לחלוטין. שאלתי היא אם מחדירים מחט דרך עור הטוף יכול להיגרם לי נזק בלתי הפיך תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
29/11/2010 | 19:33 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כן, יכול להיגרם נקב לעור התוף, ואני לא יודעת מה הסיבוכים הנוספים אבל הם חייבים להסביר לך את כולם ולהחתים אותך על הסכמה לטיפול נסיוני. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

27/11/2010 | 23:15 | מאת: גולי

בס"ד אני סובל בטיניטוס כבר כמה שנים טובות, אני חולה אפילפסיה במשך השנים האלה ניסיתי לא להתיחס לרעש הנורא הזה וחשבתי שזה בגלל הכדורים שהייתי לוקח עד שהחפלתי נורולוג חדש ואמר לי שאין שייכות אחד לשני. התחלתי לחקור באינטרנט עד שמצאתי שקוראים לזה טיניטוסץ רציתי לדעת בבקשה אם יש תרופה למחלה הזאת . תודה מראש ושבוע טוב ץ

לקריאה נוספת והעמקה
29/11/2010 | 19:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מאחר והטיניטוס הוא תופעה מרכזית ומוחית קרוב לוודאי שכן יש קשר לתרופות ולאפילפסיה. כך או כך צריך לבצע בדיקת שמיעה וברור ראשוני ואם הטיניטוס הוא מבחינתך "רעש נורא" כן כדאי לטפל כדי להפחית את הסטרס ולשפר איכות חיים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

27/11/2010 | 18:11 | מאת: דני

שלום יש לי בעייה. אני בן 24 ללא בעיות בריאות. עד לפני כחודש כשהייתי חוזר ממקומות רועשים הצפצופים היו נעלמים תוך שעה -שעתיים. כעת, עברו כעשרה ימים מהפעם האחרונה שהייתי במקום רועש והצפצופים באוזן ימין לא חלפו מאז. פניתי לרופאת אאג ולאחר בדיקת שמיעה (שיצאה תקינה) נאמר לי שאין בעייה ולהמשיך לצאת למקומות רועשים עם אטמי אוזניים. הבעייה היא שזה בדיוק מה שעשיתי בפעם האחרונה.כלומר יצאתי עם אטמי אוזניים פשוטים - והצפצוף לא חלף מאז (מאז לא הייתי חשוף לשום רעש בעוצמה גבוהה). ההרגשה שלי היא כאילו שהאוזן מאוד רגישה לרעשים, כלומר יש רגעים שהצפצוף נחלש, ואז הפלאפון של מישהו לידי יצלצל ופתאום הצפצוף באוזן מתחזק. כנ"ל מרעש של מכוניות וכדומה. ההרגשה שלי היא שמכיוון שהאוזן רגישה אפילו לרעשים של היום -יום (מכוניות וכו) אז הצפצוף אף פעם לא נעלם לגמרי. מה אפשר לעשות בנידון? יש דרך לתקן את המצב? והאם העובדה שיש רגישות כזאת לרעשים באוזן (ברמה שזה מפריע לשיגרה שלי) מעידה שאם המצב ימשך השמיעה שלי תיפגע? תודה רבה על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה
29/11/2010 | 19:26 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב המוח יודע לסנן את הצפצופים לכן הם לרוב חולפים ונרגעים. רגישות לרעש ובעיקר פחד רציונלי מרעש רק יחמירו את כל התופעות כך שהדבר הכי חשוב הוא להרפות מהנושא, ולתת למוח לעשות את העבודה שלו בלי "התערבות" מצידך.... כדי להבין יותר צריך יעוץ TRT כדי לעזור לך להרגע מהתופעות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

25/11/2010 | 00:30 | מאת: אחת

שלום רב. בבדיקת שמיעה זה מה שהיה כתוב בין היתר. יש לי ירידה של כ 70 אחוז בשמיעה ועם בעיות חמורות באוזניים..צריכה מכשירי שמיעה ומודעת לכל. הבעיה היא שאין לי מושג מה זה אומר הטולרנס הזה. אודה לך מאוד אם תסבירי לי למה הכוונה... תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
26/11/2010 | 00:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הכוונה לרגישות לצלילים - דרושה התאמת מכשירים באופן זהיר ועל ידי מישהו שממש מנוסה בתחום היפראקוזיס והתאמת מכשירים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

23/11/2010 | 14:01 | מאת: קתו הזקן

אני בן 73, סובל שנים רבות מטיניטוס שלא מרפה לרגע בשתי האוזניים. ניסיתי מכשיר שמיעה דיגיטלי ששולח מיסוך, החזרתי אותו. יש לי ירידה גדולה בשמיעה בשתי האוזניים בתחום של 4000. רעשים סביבתיים, או MP3 מכסים לפעמים. ישן רק באמצעות כדור שינה. - יש תקווה? או שאני צריך למות עם זה?

לקריאה נוספת והעמקה
26/11/2010 | 00:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מאוד נהניתי מהניסוח הפסימיסטי והמדכא שלך... עם גישה כזו כנראה תצטרך למות עם זה ולא תהיה שום תקווה :) אם אתה בכל זאת רוצה לשנות כיוון ולהתחיל לחשוב קצת יותר ריאלי והרבה יותר חיובי, כדאי שתתחיל טיפול TRT. בברכה וברוב אופטימיות (עם סיבות טובות כמובן), ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

15/12/2010 | 07:56 | מאת: חנה כץ

קראתי את הפנייה הנואשת שלך, ואני רוצה לספר לך על היחס שלי לטיניטס.כאשר גיליתי אותו לפני שנים,קראתי על התופעה והבנתי שאין מה לעשות.החלטתי שאני "מצפצפת עליו" ולא הוא עלי..... אני שפוט אתעלם ממנו.למדתי לחיות עם זה וכמעט שוכחת שהוא קיים.נכון שרק כשיש שקט הוא משמיע את צלצוליו, וכמובן בלילה.אני ישנה עם רדיו פתוח סמוך לאוזן (קול המוסיקה)וישנה טוב. אני מקווה שתמצא דרך להתגבר שלום מחני

22/11/2010 | 19:51 | מאת: הילה

רק רציתי להוסיף שחוסר היציבות ותחושת השיוט תוקפים אותי בעיקר בעמידה, הטיית הראש לכל הצדדים, במקומות גדולים, סופר ובעיקר בערב שאני גם עייפה.

26/11/2010 | 00:26 | מאת: ד"ר טליה מרק

22/11/2010 | 19:42 | מאת: הילה

שלום ד"ר מרק, פניתי אליך העבר ומאוד הרגעת אותי. לפני 9 חודשים במהלך הריון, חליתי בנוירוניטיס וסטיבולרי, מלווה בהתקף ורטיגו חריף. לא קמתי 10 ימים מהמיטה והקאתי. הסחרחורת הסיבובית פחתה בהדרגה לאחר פיזיוטרפיה וסטיבולרית. במשך כחודש וחצי סבלתי מתחושת שיוט וטנטון חריף. לאחר שילדתי, התחושות נעלמו אך כעבור חודש מהלידה שבה ליתחושת השיוט, חוסר שיווי משקל, כאילו אני עומדת על רפסודה. התחושות החמירו בערב, כשהייתי מאוד עייפה (אחרי לידה עם 3 ילדים...). כיום, חוסר היציבות אינו מלווה אותי בכל שעות היום, אך יש ימים שאני ממש מתקשה לתפקד בגלל חוסר היציבות שמבי לעייפות, עיינים כבדות, לחץ נפשי. תרגילי פיזיוטרפיה שנתנה לי לבצע תמר הרצנו מתל השומר מאוד קשים לי לביצוע כי גורמים לי לכאב ראש. בדיקת ENG ו BERA שביצעתי תקינות. מה לעשות? יש ימים טובים ויש ממש גרועים שאז אני לא אני. למי לפנות? האם הזמן יעשה את שלו? האם עלי לבצע בדיקות נוספות? לפנות לנוירולוג? אודה לתשובתך. הילה

לקריאה נוספת והעמקה
26/11/2010 | 00:25 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב ומזל טוב ... למרות הקושי חשוב מאוד לבצע את התרגילים ! דאגי למנוחה אם אפשר, ולבדיקות דם דרך רופא המשפחה כדי לראות שאין שום חסר אחרי ההריון. כמובן שצריך גם לפנות לנוירולוג בשל כאבי הראש, ולשלול אפילו דיכאון שלאחר לידה שיכול להיות קל אך מעצבן מאוד :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

26/11/2010 | 08:13 | מאת: הילה

שלום ד"ר מרק תודה על תשובתך. ילדתי לפני 7 חודשים! הורטיגו היה בחודש שמיני להריון. האם התופעות האלה של ציפה וחוסר שיווי משקל יכולות ללוות אותי כל כך הרבה זמן מהתקף הורטיגו? בדיקות דם שביצעתי לאחרונה היו תקינות למעט TSH מעט גבוה אך T4 תקין. האם יכול להיות שהתופעות הללו לא יחלפו ואני אצטרך ללמוד לחיות איתן? בימים של חוסר שיווי משקל אני מתנהלת מאוד לאט ויוצאת מדעתי שזה כמובן מחריף את התחושות הללו. האם סטונרון יכול להועיל במצבי? גם כשאני מצוננת והאוזניים שלי סתומות התחושות מתעצמות. הילה

21/11/2010 | 22:11 | מאת: גל

קראתי בעיתון שיש מכשיר שמיעה שמונע רעשי טינטון. אזה את ממליצה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/11/2010 | 16:37 | מאת: ד"ר טליה מרק

כל מקרה לגופו של עניין !!

21/11/2010 | 21:31 | מאת: אחד

לד"ר מרק שלום, לפני כחודש הופיע אצלי טינטון באוזן שמאל בלבד ללא סיבה מוגדרת (אולי עודף לחץ מהעבודה) ללא ירידה בשמיעה. לאחר כ-10 ימים טופלתי בסטרואידים. הטינטון די רציף, אם כי היו ימים שלא הרגשתי בטינטון כמעט, למעט בלילה. בתחילה נכנסתי ללחץ וחרדות, אם כי היום אני מבין שעליי ללמוד לחיות עם זה, ולעכן הלחץ ירד. האם לאור כך שחוויתי שעות שלמות ללא טינטון לעיתים יש סיכוי שהטינטון יחלוף? האם חרדות ולחץ גורמים לקיבוע הטינטון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
22/11/2010 | 16:36 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב גם הסטרואידים יכולים לתרום לתחושת הסטרס ולכן חלק ממנו יכול לעבור כשהטיפול מפסיק.... וקצת לא ברור לי מדוע נתנו לך סטרואידים אם השמיעה תקינה, או שהיה משהו בשמיעה בכל זאת. מאחר והטיניטוס חד צדדי יהיה צורך בבדיקות נוספות ולכן צריך להישאר במעקב של אא"ג. כך או כך : רוב הסיכויים שהטיניטוס ידעך תוך כמה שבועות וכדאי "לשחרר" את הנושא. חרדה בהחלט יכולה להחמיר את המצב. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

16/11/2010 | 21:39 | מאת: יונתן

היי יש לי בעייה. בתור אדם צעיר יוצא לי מדי פעם לצאת למועדונים ומקומות בסגנון שבהם יש רעש חזק. עד לפני כשבועיים כשהייתי יוצא ממקום רועש כזה, הצלצולים באוזניים היו עוברים תוך כשעה-שעתיים וזה היה נורמלי. אבל פתאום, יום אחד הצלצלולים המשיכו כ-4-5 ימים! (רק באוזן ימין). פניתי לרופאת אאג ולאחר בדיקת שמיעה (שיצאה תקינה) חזרתי אליה והיא טוענת שהכל בסדר ופשוט כשאני יוצא למקומות רועשים להשתמש באטמי אוזניים. עשיתי זאת אתמול, אך שוב, יש לי צלצולים באוזן כבר לפחות 24 שעות ואני מאמין שיקח עוד יום - יומיים עד שהם יעברו. השאלה שלי היא כזאת: האם יש אטמי אוזניים שיכולים לפתור את הבעייה שלי כך שאוכל לחזור לשיגרה שלי? והאם יש חשש שהשמיעה שלי תיפגע אם אמשיך ללכת למקומות רועשים? תודה רבה על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה
17/11/2010 | 22:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב תמשיך להנות ואל תפסיק לבלות. אתה יכול להמשיך ללכת למקומות הרועשים באופן חריג עם אטמים ואם אתה רוצה יותר נאים וטובים כדאי שתרכוש כאלה לפי מידה. אל תשתמש באטמים במקומות "סבירים" שבהם הרעש נורמלי כמו מסעדות, קניונים, קולנוע וכו', אלא באמת במועדונים. הסיכוי לליקוי שמיעה בשל חשיפה מזדמנת לרעש של בילוי הוא זעום ביותר וזניח. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

15/11/2010 | 22:50 | מאת: יוסי

שלום ד"ר טליה. אני בן 21. כאשר יש רעש חזק נניח אמבולנס עובר יש לי רעשיים חזקים באוזן ימין התופעה חוזרת על עצמה בכל פעם שיש רעש חיצוני חזק ואז הרעשים באוזן נעלמים. שאני שוכב הרגישות עולה לרעשים. הייתי בבדיקה אצל אא''ג הוא בדק את האוזן והכול תקין הוא שלח אותי לבדיקת שמיעה וגם שם הכול יצא תקין חשוב לציין שמדובר על אוזן ימין בלבד אין להם תשובה בשבילי.! האם מדובר בהיפראקוזיס?. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
17/11/2010 | 22:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אכן זו התופעה, והאוזן מגיבה תגובת יתר לרעשים חיצוניים. הטיפול המומלץ נקרא TRT. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

14/11/2010 | 12:31 | מאת: רבקה

בת 74. כאשר יש רעש סביבתי אני מתקשה לשמוע אפילו את מי שיושב לידי. מאידך- כאשר הטלויזיה בקול גבוה אני מרגישה תהודה. כנו כן אני מרגישה קצת כאב שבא וחוזר מידי פעם וחולף לאחר שאני מעסה את עור הפנים ליד האוזן. תמיד באותה אוזן. רופא א.א.ג לא מצא מאומה בקשר לכאב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/11/2010 | 19:30 | מאת: hana

חרשות פתאומית באוזן אחת איך לטפל גיל 78

15/11/2010 | 21:02 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כמו בכל גיל אם אין מניעה לפי מחלות רקע, לגשת לבית חולים ולקבל סטרואידים, מנוחה מוחלטת ולעיתים עוד תרופות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

15/11/2010 | 21:02 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב נשמע שיש לך ליקוי שמיעה וצריך לבצע בדיקת שמיעה ולשקול התאמת מכשירי שמיעה. בנושא הכאב יתכן שהוא נובע מפרק הלסת, אך איני יכולה לדעת בוודאות בלי לבדוק אותך. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

14/11/2010 | 09:27 | מאת: אורטל

שלום! לפני כשבוע עברתי שטיפות אזניים לאחר ששבוע קודם לו, אוזן שמאל שלי נסתמה לחלוטין. כבר כשהאוזן נסתמה, התחלתי לשמוע צפצופים באוזניים-או בשמו המקצועי טיניטוס- במהלך כל היום, מה שהפריע לי נורא לישון בלילה. אחרי השטיפה, הצפצופים לא נעלמו, ולעיתים נדמה שהם אפילו התגברו. אני חייבת לציין גם שלאחר שטיפת האוזניים, חליתי בדלקת ריאות והשמיעה שלי באוזן שמאל הפכה למאוד, אם לא ליותר מידי, רגישה לכל רחש קטן. נדמה שיש לי מעיין אולם אירועים קטן בעיקר באוזן שמאל. אני בחיי היום יום סטודנטית, ולפי המאמר שקראתי שנרשם על ידייך, הבנתי שיש השלכה פסיכולוגית וגם של לחץ, להתגברות הצפצופים. הבעיה היא, שבעיקר כשאני הולכת לישון, אני לא יכולה להתעלם מהם בכלל. גם במהלך ההרצאות, אני שומעת אותם. הם מציקים מאוד והדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא הצפצופים הללו. שאלותיי הן אם יש קשר בין הצפצופים באזניים לשטיפות שעברתי? מה צריך לעשות כדי להקל עליהם לפחות? איך אפשר לנקות את האוזניים בצורה הכי טובה מבלי לגרום לפגיעה בעור התוף? האם היה צורך לנקות את האזניים מהשטיפות? יכול להיות שנוצרה הצטברות של מים עקב השטיפות, שמשליכות על הצפצופים? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה
15/11/2010 | 21:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. יתכן קשר אבל לא משום שהשטיפה פגעה באוזן אלא משום הסטרס הנלווה לשטיפה ואולי גם כאב אם היה בשטיפה. 2. לא נותרים מים באוזן אחרי שטיפה. 3. מרבית הסיכויים שהטיניטוס ידעך, והסטרס ירד. לחשוב חיובי זה קריטי, קראי בקישור כאן מימין (האמת מאחורי הצלילים). 4. יתכן שדלקת הריאות גרמה לנוזלים באוזניים שמפחיתים שמיעה.... בכל מקרה כדי לדעת מה המצב והאם בכל זאת צריך טיפול כעת אני צריכה לבדוק אותך אישית.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

10/11/2010 | 22:46 | מאת: אריה

אני בן 36 כבר שנים סובל מטנטון באוזניים וואקום אים אני מתכופף אני מרגיש לחץ באוזן חזק ו אים אני שומע מוזיקה באוזניות אני מרגיש מין לחץ ורעש באוזניים אותו דבר שאני שומע מוזיקה במסיבות בווליוםגבוה מאני פשוט יוצא מהמקום הואזן שליעושה רעשים בלתי נסבלים היתי אצל אף אוזן גרון הוא עשה לי בדיקת שמיעה שיצאה טוב אבל אני לא יודע למה זה קיים אך זה החמיר אחרי שעשיתי שטיפת אוזניים מה הית ממליצה? וממה זה נובע הרעש והואקום ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2010 | 19:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בשינויי לחץ אויר באוזניים אפשר להרגיש לחץ, בהתכופפות אפשר להרגיש שינוי בלחץ וגם שינוי בשרירים סביב לאוזן... כך שיש סיבות. הטיניטוס אם מפריע דורש טיפול, וכדאי שתקרא בקישור כאן מימין ("האמת מאחורי הצלילים") על הנושא. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

08/11/2010 | 22:39 | מאת: יהודית

טלי שלום! תודה על תשובתך. אכן הטינטון שלי לעיתים פועם. יש לי ירידה בשמיעה באוזן זו אך לא זה מה מציק לי.האם ניתן לעשות משהוא בנושא הטינטון?בבקשה אני זועקת הצילו !!!!!!! הטינטון מטריף את חיי

לקריאה נוספת והעמקה
10/11/2010 | 21:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כשיש טנטון פועם בנוכחות כלי דם מפותל או מפריע אפשר להגיע לניתוחים דרמטיים לסגירת כלי הדם, מתוך סיכון לא פשוט לרקמת המוח, לדלף של נוזלי המוח ואפילו לעצב השמיעה. בנוסף יש עבודות מפורטות המתעדות נוכחות של AICA מפותל לא רק אצל חולים עם טיניטוס אלא גם בקבוצות ביקורת נורמליות ומסתבר שהתופעה לא כל כך נדירה וכנראה בכלל לא קשורה לליקוי שמיעה או לטיניטוס (אותי העבודות הללו הרשימו). לו הייתי את - הייתי מסתפקת בטיפול שאינו חודרני, ובעיקר TRT שהוא בבסיסו קוגניטיבי (למרות שציינת שיש בעיה בחלק הקוגניטיבי), כנראה עם מחולל קול ("מכשיר מיסוך"), ואולי גם תרופות אנטי חרדה. בכל מקרה כדי להחליט על תכנית משולבת שכזו ואיזה ואיך צריך לראות אותך פנים אל פנים :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

08/11/2010 | 13:25 | מאת: יהודית

יש לי טינטון קשה מימין במשך 3 שנים. הנני בת 53 . ביצעתי mri מוח גם בשל קשיים קוגנטיביים. צוין בבדיקה שקיימת לולאה וסקולארית של ה-AICA החודרת אל תוך תעלת השמע הפנימית מימין. מה פרוש הממצא והאם יכול להסביר את הטינטון? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2010 | 19:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום יהודית, אם הטיניטוס שלך הוא פולסטילי, כלומר נשמע כמו הדופק והוא קצבי והולם, יתכן שיש קשר. מה מצב השמיעה שלך ? בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

05/11/2010 | 04:30 | מאת: רוחמה

האאם חוסר הבהלות תינוק מרעש פתאומי בזמן שינה בגיל חודש מדאיג?

לקריאה נוספת והעמקה
05/11/2010 | 22:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי רוחמה אם כשהוא ער יש רעש כמו טריקת דלת או צעקה והוא לא קופץ או נבהל זה כן מצריך בדיקת אא"ג ואולי בדיקת שמיעה. כשהוא ישן -תני לו לישון :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

03/11/2010 | 10:55 | מאת: משה

הי זה אלול להשמע מוזר אבל חשבתי לשאול בכל זאת יש לי סוג של רעידות פנימיות באוזן שמאל (זה מזכיר לי קצת את התחושה שיש כשהעין קופצת) זה נמשך כבר שלושה ימים וזה קצת מטריד (מתבייש בכלל להעלות את זה) טוב,עכשיו אחרי שגמרתי להביך את עצמי יש לך איזה רעיון מה אני עושה עם זה תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2010 | 20:47 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קורה, במשפחות הכי טובות :) צריך בדיקת אא"ג, לראות שהכל תקין, ואולי צריך בדיקות שמיעה או בדיקות דם - תלוי מה הרופא יראה באוזן :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

28/10/2010 | 15:00 | מאת: רון

הי ד"ר מטונטן 6 שנים ללא סיבה בריא,בדיקות תקינות, כבן 40 מעונין לצלול (צללתי שנים בעברי) האם יש בעיה,או איזה חשש בצלילה. האם זה יכול להזיק? אשמח לשמוע את דעתך שיהיה סופש נפלא רון

לקריאה נוספת והעמקה
29/10/2010 | 12:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אם השמיעה תקינה, העצב עובד כמו שצריך, אין סחרחורות הפמפום תקין ורופא אא"ג שם לך חותמת "עובר" - גם אני מאשרת :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

27/10/2010 | 10:45 | מאת: מיכל

שלום דר מרק אני בת 35. יש לי טנטון קל שלא מפריע לי בתפקוד בחיי היום יום, אני שומעת אותו לפעמים בלילה או כשאני יותר לחוצה - זה הגיוני? עשיתי בדיקת שמיעה והיא יצאה תקינה. יש לי גם הפרעת קשב ורגישות מאוד גדולה לרעש - מפריעים לי רעשים כמו זה של מקרר עובד, מנורת פלורסנט או מאוור של המחשב. בנוסף לפעמים יש לי בעיה להבין דיבור במקום רועש או בטלפון - בעיקר בטלפונים ניידים. אני מתחילה לעבוד במקום עבודה חדש שבו אעבוד במקום פתוח ואני מאוד חוששת שתהיה לי בעיה להתמודד עם הרעש. יש לי בעיה עם אטמי אוזניים משום שהם מגבירים את הטנטון. רציתי לדעת האם מכשיר מיסוך הרעש מתאים במצב אותו אני מתארת והאם יש אפשרות להתנסות במכשיר כזה לפני שקונים אותו. תודה רבה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
29/10/2010 | 12:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אפשר בהחלט להשתמש במחוללי קול, ההתנסות היא במקום, אם נוח לך קונים ואם לא - עוזבים :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

24/10/2010 | 21:12 | מאת: יצחק

קוראים לי יצחק ואני בחור בן 31 בריא בדר"כ, לאחרונה מזה כחודשיים הופיע אצלי רעש איום ונורא באוזן שמאל בלבד, לאחר בדיקות מספר הבנתי שישנה ירידת שמיעה כולל בדיקת ברא, שעשיתי שלא הניבה תוצאות. רופא אחד המליץ לי על מכשיר שמיעה רופא שני המליץ על ניתוח אוטוסקלרוזיס ואילו השלישי אמר שאין מה לעשות. אני דיי סובל בחודשיים האחרונים ואיני מסוגל לתפקד לא בלימודים ולא בעבודה. אני מפחד שאצטרך להתמודד עם תופעת הטינטון הזו כל חיי. כי למיטב הבנתי גם אין טיפול לכך. הומלץ לי ע"י אתר אינטרטנט מסויים לפנות אליך בדבר טיפול חדשני בתופעת הטינטון. אשמח לכל הארה או עזרה כלשהי. תודה מראש בן חמו יצחק

לקריאה נוספת והעמקה
26/10/2010 | 16:09 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני צריכה לראות את בדיקות השמיעה שלך כדי לתת תשובה חכמה... אבל נתחיל בתשובה בסיסית : כשיש ליקוי שמיעה וטיניטוס צריך קודם כל לתקן את ליקוי השמיעה. בחלק מהמקרים יש לנתח אבל ברובם צריך מכשיר שמיעה. חשוב להתאים נכון מכשיר שמיעה במקרה שכזה. בוודאי ש"אין מה לטפל" זה מידע לא נכון כי יש הרבה מה לעשות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

10/10/2010 | 12:29 | מאת: דנה

שלום לך. אני סובלת מזה חצי שנה מטינטון קבוע באוזן ימין. בדיקת שמיעה שעשיתתי דאז יצאה תקינה אך מכיוון שהטינטון לא מפסיק נשלחתי לבדיקות מקיפות שוב ואס התברר כי בבדיקה: RT.MILD LOW TONE S./N H.L LT. NORMAL HEARING פרט לליקוי מזערי בתדר 250HZ -(הקו הקווקו עם העיגול החלול ירד ל 40 ועלה בהרגה ל-10 ב- 4000 ) בבדיקת טימפרנומטריה נראית הענות תקינה דו"צ ההענות תומכת במימצאי הבדיקה בבדיקת רפלקס לא התקבלו תגובות בימין (C?I? ) והתקבלו תגובות בשמאל . בהשוואה לבדיקה קודמת חלה החמרה עצבית בשתי האוזניים. שבוע שעבר עשיתי בדיקת ברה שיצאה תקינה בכל הגלים אבל מעניין שבטבלת הבדיקה אני לא רואה שיש גל רביעי אך סיכום של הבדיקה טוען שהבדיקה תקינה. מה דעתך על ממצאים אלו ולאן הולכים מכאן?

10/10/2010 | 12:21 | מאת: דנה

שלום לך. אני סובלת מזה חצי שנה מטינטון קבוע באוזן ימין. בדיקת שמיעה שעשיתתי דאז יצאה תקינה אך מכיוון שהטינטון לא מפסיק נשלחתי לבדיקות מקיפות שוב ואס התברר כי בבדיקה: RT.MILD LOW TONE S./N H.L LT. NORMAL HEARING פרט לליקוי מזערי בתדר 250HZ -(הקו הקווקו עם העיגול החלול ירד ל 40 ועלה בהרגה ל-10 ב- 4000 ) בבדיקת טימפרנומטריה נראית הענות תקינה דו"צ ההענות תומכת במימצאי הבדיקה בבדיקת רפלקס לא התקבלו תגובות בימין (C?I? ) והתקבלו תגובות בשמאל . בהשוואה לבדיקה קודמת חלה החמרה עצבית בשתי האוזניים. שבוע שעבר עשיתי בדיקת ברה שיצאה תקינה בכל הגלים אבל מעניין שבטבלת הבדיקה אני לא רוה שיש גל רביעי אך סיכום של הבדיקה טוען שהבדיקה תקינה. מה דעתך על ממצאים אלו ולאן הולכים מכאן?

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2010 | 18:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

אני צריכה לראות אותך ואת הבדיקות כדי לדעת אם צריך לטפל ואיך :)

09/10/2010 | 21:03 | מאת: צחי

ד"ר טליה מרק שלום רב, נחשפתי לרעש פתאומי של רמקול. בבדיקות שעשיתי ישנה ירידה בשמיעה ופגיעה בעצב השמע.בתקופה הראשונה סבלתי מטנטון שחלף אך כעת יש לי היפראקוזיס. אני סובל מלחץ, אי נוחות וכאבים באוזניים,ברקות וחוסר ריכוז.אודה לך אם תוכלי לעזור לי.

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2010 | 18:09 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אפשר לטפל בהיפראקוזיס ובשמיעה אולם אני לא יכולה דרך הרשת... אלא פנים אל פנים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

09/10/2010 | 18:02 | מאת: רמי

הי ד"ר סובל מטינטון 7 שנים ללא ירידה בשמיעה (נכון לשנה שעברה) התרגלתי חי עם אבל לפני שבוע עברתי ממצב שכיבה לישיבה והתחושה שתקפה אותי היא של הורדה בווליום של כל העולם,כלומר כאילו הכל נהיה שקט יותר מאין ירידה פתאומית בשמיעה. לאחר מספר דקות הדבר הסתדר בשלושה ימים האחרונים אני חש סוג של אטימות וכאילו סוג או צליל הטינטון השתנה ואני לא מצליח למסך אותו כמו קודם בחיי היום יום זה מאוד מדאיג אותי ואני מודע לכך שכל שינוי מסב את תשומת ליבי אך הפעם תחושתי שמשהו השתנה (קשה לי להסביר מה בדיוק) חשוב לציין שאני בחור צעיר בריא שלא לוקח תרופות על בסיס קבוע תודה על התיחסותך מראש רמי

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2010 | 18:10 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מאחר וחל שינוי דרסטי וחריף בימים האחרונים גש דחוף לבדיקת אא"ג ובדיקת שמיעה, כדי שאפשר יהיה לראות אם צריך לטפל ואיך. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

09/10/2010 | 09:53 | מאת: שירן

היי, החל אצלי טנטון באוזן אחת בעקבות כאב אוזניים, נמשך מזה שבועיים. ללא סחרחורות. הרופא נתן לי מרשם לתרופה בשם betahistine. אני קצת חוששת לקחת אותה, לא שמעתי מעולם על תרופה שפותרת טנטונים. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2010 | 17:53 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב התרופה מתאימה במקרה שאת סובלת מסחרחורת, ואם לא אין בה טעם. באמת אין כדור שמעלים טיניטוס אלא יש גישה שונה לגמרי לטיפול בטיניטוס. כשיש דלקת אוזן ונוזלים עם ירידת שמיעה המוח יכול לייצר טיניטוס זמני עד שהתופעות חולפות והטיניטוס איתן. אצלך מדובר בתופעה "טרייה" והמוח יכול לנטרל אותה כך שלא תהיה הפרעה. סבלנות ואופטימיות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

07/10/2010 | 10:39 | מאת: מיכל

לפני שבוע וחצי היו לי כאבים חזקים בשתי האוזניים, כאב חזק יותר באוזן שמאל ותחושה של גודש בשתי האוזניים, הכאב נעלם אחרי חצי יום, והצפצוף באוזן שמאל התחזק ביומיים שלאחר מכן ואז נחלש אבל מאז אני שומעת אותו כל לילה, ויש לי לפעמים הרגשה של כאילו יש משהו בתוך האוזן, מן לחץ כזה. יש סיכוי שפשוט נשארו לי נוזלים באוזן מהדלקת? יש דרך לבדוק אם המצב נובע מנוזלים באוזן? הייתי אצל א.א.ג. והוא שלח אוותי לבדיקת שמיעה שתהיה בעוד כמה ימים. אם ימצאו ירידה בשמיעה זה אומר שצריך לטפל בסטרואידים? תוכלי להסביר לי את הקשר בין הסטרואידים לטנטון וירידה בשמיעה? תודה

07/10/2010 | 10:45 | מאת: מיכל

עשיתי בדיקת שמיעה באיזה אתר און ליין ושמעתי בשתי האוזניים עד תדר של 18000 הרץ, בתדר של 19000 הרגשתי תחושה של משהו שמציק באוזן, האם זה מצב תקין?

08/10/2010 | 22:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. אין טעם בבדיקת ה"שמיעה" דרך האינטרנט. 2 כאב וגודש ואחריהם ליקוי שמיעה כאטימות = מצביע על דלקת. יתכן שכעת נוזלים. בכל מקרה אם הרופא לא ראה נוזלים או דלקת -דאגי שבדיקת השמיעה תהיה דחופה ולא יותר מכמה ימים מאז החלו הבעיות . בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

06/10/2010 | 21:58 | מאת: שירן סבוראי

שלום טליה בני בן ה-10.5 הוא ילד ליקוי שמיעה עם ירידה של 60-70 (חמורה) הוא אובחן עם לידתו, ונכון להיום לא הוכחה סיבה גנטית לירידה בשמיעה. סביר כי מדובר בגן כיוון שגם אחותו הצעירה סובלת מירידה קלה יותר. בחודש האחרון הוא החל להתלונן על ירידה נוספת בשמיעה באוזן אחת, ובבדיקות שמיעה ראינו ירידה של 110.רופא אף אוזן גרון שבדק אותו יום קודם לבדיקת השמיעה קבע כי המצב הפיסיולוגי תקין- אין נוזלים, דלקות וכיוב'. הוא גם לא סובל מדלקות אוזניים ראשית ברצוני לדעת מהן הסיבות העלולות לגרום לכך, ומהו הטיפול המומלץ? האם זה שכיח ואם הדבר עשוי להצביע על חשש לירידה גם באוזן השנייה? תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2010 | 22:15 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קחי אותו למרפאת אא"ג באחד מבתי החולים לילדים לאבחנה מדויקת, כדי שגם ישקלו צורך בבדיקות אחרות - דם, הדמייה וכו'. יתכן שיהיה צורך בהמשך בשתל קוכלארי אם השמיעה לא תחזור למצב שבו אפשרי להשתמש במכשיר שמיעה רגיל. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

05/10/2010 | 07:52 | מאת: עינת

כיצד קובעים אלייך תור?( בהמשך לשאלותיי על הטינטון).אני מאזור הצפון.

05/10/2010 | 21:02 | מאת: ד"ר טליה מרק

עינת שלום התקשרי ל 04-6225223 או 03-5272477 :)

02/10/2010 | 20:01 | מאת: אורלי

שלום, אחיין שלי בן 5.5 לקוי שמיעה מאז שנולד, יש לו מכשירי שמיעה בשתי האזניים. שמעתי שבתוכנית "דוקטורס" בערוץ הבריאות פרק 35, הראו על מכשיר שנקרא "ליריק" העושה פלאות. אנא מכם כל היודע דבר מה על המכשיר אשמח מאוד לדעת, נא עזרתכם. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2010 | 22:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מכשירי שמיעה לא בוחרים לפי שם..... אלא לפי מצב השמיעה וההתאמה לאוזן ולילד המיוחד :) מכשיר ליריק הוא מכשיר נסיוני בפלורידה, לא מקובל ויקר למדי. הוא קטן וחד פעמי המוכנס לעומק האוזן ולא מתאים בכלל לילדים. הוא מוחלף כל חודשיים וחצי בערך, וכל הזמן תקוע באוזן.... כך שזה כל כך לא רלוונטי ! בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

02/10/2010 | 15:39 | מאת: עינת

אני סובלת מהתופעה כבר 8 שנים. יותר נכון, התופעה קיימת כבר 8 שנים. במהלך השנים הסתגלתי לטינטון ולמתי לחיות איתו,תקופות שלמות שהוא כלל לא הפריע לי ולא הטריד את מנוחתי, אבל לאחרונה קשה לי מאד והתחלתי להתרכז בטינטון במקום ביתר הדברים הטובים ,תודה לאל, בחיי. אני פונה אלייך מאחר ויש לי תחושה טובה לגבייך. האם ניתן לטפל בטינטון להעלים אותו או להפחית את עוצמתו? האם קיים טיפול תרופתי רפואי מוכח אשרמעלים או מפחית את הטינטון? בבקשה תעני לי אני חשה במצוקה תודה עינת

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2010 | 22:23 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. אפשר בהחלט להקל. 2. טיפול תרופתי יכול לסייע אם את סובלת ממתח נלווה, והטיפול יכול להפחית את המתח - לא את הטיניטוס עצמו. לכן אני תמיד מעדיפה בלי תרופות ויותר עם הסברים ! 3. צריך להעריך את השמיעה במצב העכשווי = לעיתים החמרה בטיניטוס נובעת מהחמרה בשמיעה. מאותה סיבה צריך לבצע גם בדיקות כלליות ואז להחליט איך לטפל. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

03/10/2010 | 14:22 | מאת: עינת

דבר ראשון, תודה רבה דבר שני,בבדיקת שמיעה שעשיתי לאחרונה אין החמרה בשמיעה. אציין כי הנ"ל ארע לי לפני 8 שנים בעקבות אובדן שמיעה פתאומי באוזן שמאל ולאחר כחודש גם בימין....השמיעה חזרה חלקית. אם אין טיפול תרופתי שמטפל נקודתית בטינטון , באיזו דרך ניתן להשיג הקלה? תודה רבה מראש עינת

27/09/2010 | 15:31 | מאת: ענת

אשמח אם מישהו יכול להפנות אותי לאגף בשערי צדק המטפל בטינטון (טלפון) לפרטים, לאיזשהו קישור, ולכל מוצא אחר הנותן פתרון מבוסס ולא מאגי תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/09/2010 | 23:45 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב את יכולה לפנות למחלקת אא"ג בבית החולים, גם דרך האינטרנט (גוגל, שערי צדק אא"ג) יש לך כתובת, ד"ר רונן פרץ הוא הרופא האחראי על הנושא של הטיניטוס ואת יכולה לכתוב אליו או להגיע למחלקה ולראות מה האופציות אצלם. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

21/09/2010 | 10:44 | מאת: רן

הי ד"ר סובל מטיניטוס מספר שנים.מרגיש שהוא מחמיר עם השנים ולא ממש יודע איך למנוע את זה אין לי ירידה בשמיעה ואני בחור צעיר ובריא אאג המליץ לי לנסות לשים סד לילה כי לטענתו אני מהדק שינים בלילה (באופן מאוד קל) ויכול להיות קשר כמובן הזמנתי את הסד (סיפור מאוד מאוד יקר) ואני אתחיל להשתמש בו השבוע שאלתי היא,האם ניתקלת בעבר בקשר בין הלסת לאוזניים,אם יש קשר שכזה האם זה אפשרי לפתור את הענין אחת ולתמיד? (אני עם טיניטוס ללא סיבה ברורה כבר 7 שנים) תודה מראש ושיהיה חג שמח ושקט לכולנו רן

לקריאה נוספת והעמקה
21/09/2010 | 19:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אם יש בעיה של פרק לסת המצריכה שימוש בסד לילה - צריך לטפל בבעיה וזה בסדר. אבל טיפול בסד לילה לא פותר את עניין הטיניטוס אלא את בעיית פרק הלסת. על טיפול בטיניטוס ועל התופעה קרא בקישור שאחרי השם שלי או בקישור מימין = האמת מאחורי הצלילים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

21/09/2010 | 01:21 | מאת: דוד

יש לי טיניטוס באוזן אחת בלבד שקיים 3 חודשים, בהתחלה הוא היה די חלש ולעיתים רחוקות, אך כעת הוא נהיה קבוע והתחזק. הלכתי לרופא מומחה וכרגיל וכצפוי הוא טען "אין מה לעשות". אני מחפש פתרון קבוע שיעלים את התופעה לתמיד, או לפחות יקל אותה (לא פתרונות שמטפלים בתסמין כמו "לשמוע מוזיקה") אני מודע לכך שאין פתרון רפואי מוכח, אך בכל זאת איזה פתרון הכי מומלץ? 

לקריאה נוספת והעמקה
21/09/2010 | 19:26 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. טיניטוס היא תופעה פיזיולוגית נורמלית כך שאי אפשר להעלים אותה לאפס כמו שאי אפשר להעלים לאפס את נוכחות הדמעות בעין או הרוק בפה. עם זאת אפשר לטפל במיטרד הנלווה לטיניטוס עיקש וחזק במיוחד. 2. לכן כל מה שאתה "מודע לו" או חושב שאתה יודע לא כל כך נכון... ויש בהחלט דרכים לטפל. קרא בקישור כאן מימין - האמת מאחורי הצלילים, על טיניטוס בכלל ועל טיפול בנושא. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

13/09/2010 | 10:04 | מאת: ציפי

שלום אני סובלת מטינטון באוזן ימיןללא ירידה בשמיעה לפי בדיקות כן עברתי CT מוח הכל תקין. שמעתי שבשערי צדק יש טיפול חדש לטינטון האם ידוע לך על כך?במה מדובר?

14/09/2010 | 15:28 | מאת: טניה

בדקתי מדובר על ניסוי במכשיר זעיר שמוחדר לאוזן מתקבלים לניסוי רק "מטנטנים"שסובלים מאוזן אחת ולא יותר משלוש שנים שיהיה לך בהצלחה (אני לא מתאים לקטגוריה :) )

15/09/2010 | 11:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני מציעה לך לפנות אליהם במייל (ישר למחלקת אא"ג) ולשאול לגבי הפרטים. ent@szmc.org.il ותפני את המייל לד"ר פרץ. בברכה וגמר חתימה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

12/09/2010 | 16:09 | מאת: אבי

בני בן ה- 6 מרגיש שלא בנוח בסביבת רעשים חזקים טרקטור - אופנוע - זיקוקים - שואב אבק - רעש של משאיות וכו' בהנתן רעש שכזה הוא סוגר את אוזניו וניכר עליו כי הרעש מפריע לו מאוד. התופעה קיימת כבר כמה שנים ובתחילה חשבנו שמפאת הגיל ולכשיגדל זה יעבור, אכן יש שיפור אבל עדיין הוא מתרחק מרעשים כאלו וסוגר את אוזניו עם הידיים. כיצד לאבחן? היכן מתחילים?

לקריאה נוספת והעמקה
12/09/2010 | 21:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. בדיקת אא"ג ובדיקת שמיעה הכרחיות כבסיס ואת זה אפשר לעשות דרך קופת החולים. 2. כדאי שתיגשו ליעוץ - TRT המכוון להיפראקוזיס (או CBT - פסיכולוגי) כדי שתדעו איך לגשת אליו ואיך לקדם אותו בלי להגביר לו את החרדות. שנה טובה וגמר חתימה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

12/09/2010 | 16:05 | מאת: אתי

פונה אני אלייך בשנית מאחר שאני סובלת מטינטון קבוע מזה חצי שנה לאחר דיכאון שהייתי בו בעבר. רשמת לי שיכול להיות שזה יעבור, מה שלא קרה עדיין, ואני כולי תקווה . מה שקורה לי זה שאני מרגישה, ובעיקר זה קורה בבוקר, כשאני עדיין במיטה שאני מרגישה שהטינטון באוזני הימנית מקושר ברעידות כלשהן לכל חלק גופי הימני ובעיקר בכתף וביד. יש קשר?.??? מה דעתך האם יש בדיקות מסויימות לבדוק את זה?

לקריאה נוספת והעמקה
12/09/2010 | 21:15 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. אם הטיניטוס עדיין מטריד צריך לגשת לטיפול, לבדוק אם לא צריך מכשיר שמיעה, לשקול צורך במכשיר מחולל קול... יש מספיק אופציות טובות. 2. התלונות עם הרעידות והכתף אינן קשורות לטיניטוס וצריך לבדוק אצל נוירולוג אם יש בעיה כלשהי כולל בעמוד שדרה צווארי. שנה טובה וגמר חתימה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

12/09/2010 | 01:44 | מאת: חוה

ערב טוב ושנה טובה....לאחרונה אובחנתי עם שחיקה במפרק הלסת (אומת ע"י C.T) מיד פעם ישנם כאבים באזניים אבל ברגע שהלחץ מהמפרק יורד (לעתים ע"י חימום המקום, אפילו עם הנחת היד) הכאבים פוסקים - לא משהו בלתי נסבל. בשבוע שעבר ניגשתי לא.א.ג עם התחושה שיש לי נוזלים באוזן ימין, וזאת חשבתי בגלל ההרגשה העמומה באוזן. מה שגם אפילו כשדיברתי בטלפון הצליל היה שונה מאוזן לאוזן והייתי רגישה לרעשים חזקים - הרעש היה מוגבר. אבחנתו של הרופא היתה שהאזניים, שתיהן,נקיות לגמרי ללא נוזלים. הרגשת העמימות עדיין קיימת, מה גם שכל רעש הופך להיות חזק יותר והופך אותי לעצבנית יותר....ממה שקראתי, זה תאם את התיאור ל-"היפראקוזיס" (או שאולי אני טועה ויש משהו אחר)...שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת לשפר זאת? ההרגשה היא שיש מן לחץ באוזן...כמו שנוסעים ברכב בירידה אבל האוזן "לא נפתחת"....אשמח מאד לעזרתך ושתהיה שנה טובה ומבורכת. חוה.

לקריאה נוספת והעמקה
12/09/2010 | 11:30 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב במקרה שכזה צריך לבצע בדיקת שמיעה דחופה כולל טימפנומטריה - דחוף !! (כלומר : היום). כדי לשלול בעיה בשמיעה. אם הכל תקין לנשום עמוק ולהרגע. שנה טובה וגמר חתימה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

12/09/2010 | 12:15 | מאת: חוה

תודה רבה...קבעתי תור ואשמח להודיעך על התוצאות. כרגע זה רק כאב בטן מהלחץ

07/09/2010 | 07:12 | מאת: גידיק

תאונת דרכים שקרתה לפני כשבועיים - בימים הראשונים של התאונה הרגשתי אטימות באוזניים ומין רשרושים קלים מישי פעם שהייתי במקום שקט אבל התופעה אט אט עברה לה. הרופא המליץ על בדיקת שמיעה. אתמול אחה"צ ביצעתי בדיקת שמיעה ועם תום הבדיקה לא הרגשתי משהו מיוחד אבל באמצע הלילה התעוררתי עם צפצוף באוזן ימין שלא עבד עד עכשיו בבוקר ועדין ממשיך. האם זה עקב הבדיקה? האם זה יעבור? תודה ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2010 | 15:42 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יתכן שקשור לבדיקה ויתכן שעדיין קשור לתאונה, אבל קרוב לוודאי שבשני המקרים קשור גם לסטרס. אז להרגע... כי עוד שעתיים שלוש תתחיל שנה חדשה ומתוקה. בברכה ושנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

05/09/2010 | 09:46 | מאת: שרון

שלום ד"ר טליה, האם טיסות משפיעות על טינטון?(רעש + לחץ במטוס) אני סובל מטינטון מזה 10 שנים, בשנה אחרונה הוא הוחמר ללא סיבה ברורה (אני לא חושף את עצמי לרעש יתר) תודה, שרון.

05/09/2010 | 10:25 | מאת: ד"ר טליה מרק

31/08/2010 | 09:49 | מאת: אבי ס

האם יש סיכוי שהרעש יעלם מעצמו ?

31/08/2010 | 23:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

ברוב המקרים זה מה שקורה :)