דר שלום רב ושבת שלום , שאלה לגבי

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

09/08/2019 | 13:06 | מאת: מישהי

שלום דר' האם אוגמנטין זו תרופה אוטוטוקסיות ? האם יש בו מרכיב שיכול לפגוע בשמיעה מכיוון שנאמר לי שישנם סוגי תרופות אוטוטוקסיות (סוגי אנטיביוטיקה לדוגמה נגד זיהומים וחיידקים) הניתנות לחולים במחלות שונות, עלולות לגרום לפגיעה בשמיעה ובתפקוד מערכת שיווי המשקל והיציבה (לתופעות כגון טיניטוס וסחרחורת).. ידוע לי שמוקסיפן זו אותה תרופה אלא שרק באוגמנטין יש עוד דבר של חומצה קלוולאנית האם זה אטקריניק אסיד נמנה על תרופות אוטוטקוסיות? אני שואלת מכיוון שרופאה כללית זיהתה שיש לי סינוסיטיס היום, אני היום ביום התשיעי ומרגישה שהאוזן שלי סתומה לגמרי בקושי שומעת וגם זימזום וחולשה. התרופה ניתנה לעשרה ימים וכנראה אני אפרוש ולא אקח יותר. האם זה כתוצאה מאוגמנטין ? תודה רבה רבה לך על המענה.

לא. אין שום קשר לתרופות אבל יש קשר למחלה עצמה. בסינוסיטיס יתכנו נוזלים באוזניים ולכן כל התופעות. בברכה ושבת שלום. ד"ר טליה מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס