חולי סוכרת או אסטמה הבוחרים לעסוק בספורט אתגרי צריכים...
שלום. אני מעוניין להתנסות בצלילה חופשית. בן 47 כיום. בגיל 13 עברתי ארבע פעמים אירוע של פנאומוטרקס ספונטני,נקז ובסופו של דבר ניתוח.בריאותי תקינה מאז.פניתי לרופא צלילה ונאמר לי להביא אישור אק"ג במאמץ. שאלתי: האם אמורה להיות הגבלה בצלילה? איזו עוד בדיקות הכרחיות? תודה
בהמשך לשאלתי והמידע שפירטתי האם ישנה הגבלה על צניחה חופשית חד פעמית? (מתנת יום הולדת לבתי). בתודה מראש
שלום לך יריב, כללית לדעתי, עם היסטוריה רפואית של ארבע פעמים אירועי פניומןטורקס ספונטני וטיפול כירורגי, מאוד לא מומלץ לצלול גם לא צלילה חופשית. הסיכון גדול מדי לאפשרות של קרע בריאות ואף במקרה הגרוע ביותר, אמנם נדיר, תסחיף אוויר לכלי דם. לחוות דעת ספציפית אם תרצה, גם לאפשרות צניחה, פנה לרופא מומחה לריאות שיוכל לתת חוות דעת אך ורק לאחר בדיקת CT מיוחדת ותפקודי ריאות בהתאם.
ד"ר מלמד, תודה רבה על המענה
האם אדם שעבר צינתור יכול לעשות צניחה חופשית?
הי, בגדול אפשר אבל..... כל מקרה לגופו. תלוי במצב הרפואי של המטופל, מתי היה הצינתור וכו' בקיצור, ממליץ בחום להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל
שלום, מאובחן עם מחלת מנייר מזה מספר שנים. מטופל תרופתית ומאוזן. האם מותר לצנוח צניחה חופשית מגובה 11,000 רגל?
כנראה הצניחה לא תשפיע על המחלה, אבל המחלה יכולה להשפיע על הצניחה והבטיחות בה.... אני לא מאשרת :) בבקשה תתיעץ פנים אל פנים עם רופא תעופתי.
שלום, בת 29 ויש לי פחד גבהים קיצוני... זה מפריע לי ממש.. אני זוכרת שבגיל 14 למדתי בבית ספר שכדי לחצות את הכביש חייב לעבור בגשר.. הייתי עושה סיבוב של 20 דקות העיקר לא לעלות עליו.. כמו כן, כשאני נוהגת על גשרים וכאלה, תמיד אני משמיינת את עצמי נופלת.. אני יכולה לחיות עם זה אבל אני מרגישה שאני מפספסת הרבה תענוגות בגלל זה.. מגלשות מים, לונה פארק, צניחה חופשית.. שבוע שעבר הייתי באילת כל כך קינאתי באנשים שנכנסים לכדור או עודים מצנח.. הדבר היחיד שהעזתי לנסות סה קורה באורך חצי מטר.. מרכיבים משקפיים שמראים כאילו אתה בגובה.. לא מדנה כמה ניסיתי לשכנע את עצמי שזה לא נכון ולא אמיתי (ראיתי את הקורה האמיתית לפני..) לא השתכנעתי.. רעדתי כולי ולא הצלחתי לזוז.. ירדתי מבלי לנסות.. אחר כך ממש התבאסתי שלא הצלחתי.. יש דרך לטפל בזה?
מור כן, בהחלט "יש דרך לטפל בזה"..כלומר, בפחד הגבהים שלך. קוראים לזה טיפול פסיכולוגי ! לסוג זה של קשיים, עדיף הטיפול בגישת ה- CBT (טיפול התנהגותי-חשיבתי). ישנה גם האפשרות להסתייע בטיפול בהיפנוזה.