פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

יותר משליש מהאנשים מעל גיל 60 זקוקים למכשירי שמיעה. מאחר שאנו חיים בעולם שבו תוחלת החיים עולה, נעשה נושא שיקום השמיעה חשוב לתקשורת ולקשרים החברתיים של האדם הבוגר.

כ-12% מהאוכלוסייה מרגישים באופן קבוע צפצופים באוזניים (טיניטוס), אשר חלקם סובלים מכך ואיכות חייהם נפגעת. כמחציתם סובלים מרגישות יתר לרעש ולרובם ליקוי שמיעה.

בעולמנו, להארכת תוחלת החיים נלווית גם הציפייה לאיכות חיים טובה ולתקשורת יעילה. אנו מצפים מהורינו ומעצמנו להמשיך ולתפקד, שואפים ליותר שנות עבודה ותעסוקה, ומנסים ככל יכולתנו לשבח ולשפר את רמת חיינו.

על רקע זה עולות שאלות כיצד לטפל בבעיות הקשורות לשמיעה: איך לתקן את השמיעה ולהביאה למיטבה, איך לטפל ברגישות היתר לרעשי העולם החיצון (היפראקוזיס) או לרעשי העולם הפנימי (הטיניטוס). ובקיצור - איך לשפר את התפקוד ואת איכות החיים.

בפורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס אנסה לענות על שאלות אלה.
861 הודעות
839 תשובות מומחה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

11/04/2010 | 22:58 | מאת: א"א

אני סובל ממחלת מנייר באוזן זמאל זה מספר שנים ולאורך השנים סובל מטנטון חזק מסוג רעש לבן וכן מהתקפי סחרחורת. השמיעה באוזן זו ירודה. אני מועמד לטיפול בהזרקות אינטרטימפניות אולם בשבוע האחרון חל שינוי מוזר באופי הטנטון: בעת לחיצה פיזית על האוזן הרעש הלבן הופך לצפצוף בתדר משתנה לפי עוצמת הלחיצות. כמו כן בכל תנועה של הלסת חלה תופעה זו. יש לציין שבחודשיים האחרונים אני סובל גם מכאבי אוזניים עזים גם באוזן הבריאה. האם יש הסבר הגיוני לתופעה זו? האם יש טיפול? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2010 | 19:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב ראיתי את השאלה שלך בפורום השני ושם כתבתי כך : אלה הן תופעות לגמרי נורמליות - טיניטוס יכול להשתנות בהתאם למתח התופית והענות אוזן תיכונה, בהתאם לגודל חלל האוזן התיכונה או חלל התעלה וכל מה שאתה מתאר אפשרי בהחלט. לעומת זאת הכאבים כבר דורשים ברור לראות אם אין בעיה בפרק הלסת ואם כן צריך לטפל בה. זה לא קשור בכלל למחלת מנייר פרט ליחסי שכנות בין אוזן לפרק :) מה שיש לי להוסיף בפורום היותר ספציפי הזה הוא שאני מאוד ממליצה על הזריקות האינטרטימפניות כחלק מטיפול במחלת מנייר, במיוחד אם ההתקפים תכופים ומטרידים. אני לא מצפה להקלה בטיניטוס בעקבות הזרקות אבל אשמח מאוד לשמוע אם זו תבוא גם בלי שמבטיחים כלום מראש :) בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

11/04/2010 | 11:06 | מאת: אורי

שלום לדר' מרק ותודה שאת עוזרת כאן. רציתי לשאול אם מכשיר שמיעה יכול להפסיק את הטינטונים לגמרי או שזה רק חלקי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2010 | 19:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום אורי המוח הוא זה שיכול ויודע לסנן טיניטוס ועושה זאת ביעילות רבה. לרוב כשיש ליקוי שמיעה היכולת הזו משתבשת, ולכן כשמשתמשים במכשירי שמיעה שמותאמים טוב, המוח יכול לחזור ולסנן את הטיניטוס בעילות.... לכן בהחלט מומלץ ורצוי אם יש ליקוי שמיעה וטיניטוס - לטפל בליקוי על ידי התאמת מכשירי שמיעה. בברכה, ואשמח לענות לשאלות נוספות ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

10/05/2010 | 10:47 | מאת: יעל

http://www.academics.co.il/Articles/Article13734.aspx

08/04/2010 | 01:25 | מאת: דני

שלום, אני סובל מהיפראקוזיס באוזן שמאל. בצעתי מספר בדיקות והתייעצויות עם רופאים בנושא ואני אמור לבצע בדיקות שמיעה מקיפות בנושא לקראת המשך הטיפול. שאלתי היא בנוגע לעובדה שאני סובל מכאבים בעת שימוש באטמי אוזניים (הכנסתם לאוזן והשהיה שלהם בתוכה מכאיבה לי). קראתי שלא מומלץ להשתמש באטמים אבל לפעמים זה רצוי. האם הבעיה הזאת קשורה להיפראקוזיס או שמדובר במשהו אחר? האם יש פתרון אחר (מעבר לטיפול שעליו את ממליצה ואני בהחלט מתעתד לעבור) להקלה על הכאבים? תודה, דני

08/04/2010 | 20:49 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני לא יכולה לדעת מדוע כואב לך בלי לבדוק אותך ולראות את האטמים בהם אתה משתמש. למה אתה חייב להשתמש באטמי אוזניים ? אם זה צורך של עבודה אפשר להשתמש באוזניות שלא יוצרות לחץ בתוך התעלה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

07/04/2010 | 13:21 | מאת: ציפי המשך

שלום לפני שנה לאחר שחיה הופיע לי רעש האוזן ימין כמו דופק רופא משפחה נתן לי אוגמנטין וטיפות והמצב השתפר כעט לאחר שנה הופיע שוב טינטון פולסרי הלכתי לאאג לא ראה דבר באוזן הפנה לבדיקות שמיעה תוצאות תקינות יש ירידה באוזן ימין אך עדיין בנורמל בנתיים הופיע לי גם צפצוף חזק באוזן ולחץ באוזן ומאחוריה מה לעשות כעט הצפצוף חזק ומפריע קשה לי להתרכז בלקרוא ספר

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2010 | 21:22 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב צריך לבדוק מעבר לבדיקת שמיעה כי כעת יש תיאור של טיניטוס פולסטילי. בין הבדיקות - בדיקות דם והדמייה, טימפנומטריה ואולי עוד = אבל כדי לדעת בדיוק אני צריכה לבדוק אותך פנים אל פנים. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

08/04/2010 | 08:46 | מאת: ציפי המשך

תודה על תשובתך נשלחתי לדופלר יצא רובד טרשטי הומוגני שטחי בשמיעה עברתי +טימפנומטריה שיצא תקין בדיקות דם כלליות עשיתי תקינות האם כאבים מבלט דיסק יכולים לגרום לטנטון? יש עוד בדיקות שאת ממליצה לעשות? תודה

06/04/2010 | 20:53 | מאת: טל

ד"ר טליה שלום, אני בן 36 וסובל מטינטון פולסטילי מזה מספר שנים, שהחריף בעת האחרונה והפך למטרד, ללא ממצאים פתולוגיים כלשהם (בדיקות CT ו-MRI תקינות) שתי שאלות לי אלייך: 1. האם פעילות גופנית מאומצת כגון ריצה ידועה כמגבירה של הטינטון ? אם כן- האם ההתגברות הינה סובייקטיבית (בתחושה) בלבד או שייתכן שיש בה משום פגיעה אמיתית ? 2. האם טיפול ה-TRT שאת מציעה יעיל באותה המידה בהתמודדות עם טינטון מסוג זה כפי שהוא יעיל בטינטון "רגיל" ?  בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2010 | 21:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. תרוץ יקירי, ואל תדאג. ההתגברות אינה יכולה לפגוע והיא נובעת מכך שיש לך שמיעת דופק עצמית. אם אתה מחפש תירוץ לא לרוץ - לא בגלל הטיניטוס :) 2. כן בהחלט, מאחר והמוח יודע לסנן כל סוג של טיניטוס (ועוד למעלה מזה - המוח יודע לסנן כאב כרוני ותחושות פאנטום שונות), אפשר גם להביא את המוח למצב שיסנן טיניטוס פועם, וזה הבסיס לטיפול נכון בטיניטוס. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

07/04/2010 | 21:56 | מאת: טל

תודה על התגובה המעודדת ד"ר טליה. מבקש עם זאת להדגיש שעל אף שהריצות מתבצעות בבוקר, התגברות הטינטון מגיעה בערב, פי כמה מהתגברות הטינטון בימים ללא ריצה. לאור זאת- האם תשובתך נשארת בעינה ? נ.ב- אוהב מאד את הריצה ולא מתכוון לוותר עליה אם היא לא גורמת לנזק בלתי הפיך... בברכה

05/04/2010 | 15:42 | מאת: בן

הרבה שנים אני בעל ליקוי שמיעה(היום בן 60 ועם הליקוי מעל 20 שנה). במשך השנים היו לי כמה מכשירים ללא תועלת מרובה . האחרון דיגיטלי יקר בשני האזניים מסוגRESOUND AIR וגם הפעם הוצאה גדולה ותוצאות דלות. מכירה שלי ,קלינאית תקשורת במקצועה , אמרה לי שאין תקנה לבעייתי וחבל על ההוצאה. ובכל זאת... אולי אפשר לשפר במשהו?

לקריאה נוספת והעמקה
06/04/2010 | 20:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בנושא מכשירי שמיעה חלה התקדמות עצומה ב 4-5 שנים אחרונות, כך שאני לא מאמינה בתשובות מהסוג של "אין תקנה לבעייה" ... הריסאונד אייר - מכשירים מאוד עדינים ואולי הם לא התאימו לשמיעה הספציפית שלך. אם תשלח לי פקס עם בדיקת שמיעה עדכנית או לחילופין אפילו תגיע עד אלי - אוכל להתערב וליעץ מה באמת צריך לעשות. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223, פקס - 04-6225221

27/03/2010 | 21:55 | מאת: איברהים אלקרינאוי

אני בן 47 אני מורה במקצוע מזה חצי שנה אני שומע טינטון בשתי אוזנים , יש לי פגיעה בעצב ,יש ירידה בשמיעה קטנה ,אבל יש טינטון חזק בלילה א.א.ג רשם לי סטנורון ועוד לא לקחתי אותו תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2010 | 01:07 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב סטונרון אינו מונע טיניטוס ואין צורך בתרופה זו. היא מתאימה לסחרחורות אבל לא לצפצוופים באוזניים. אם יש ליקוי שמיעה צריך לשקול צורך במכשירי שמיעה מתאימים לליקוי ולטיפול בטיניטוס. בלילות כדאי שלא להיות בסביבה שקטה מידי, אפשר להוריד תוכנה פשוטה למחשב, שנותנת צלילי טבע ומים שונים נייטרלים לגמרי בלי שום צליל "מוזיקלי", היא ללא תשלום וזמינה, וכשהסביבה עשירה יותר בצלילים - למוח קל יותר לסנן את הצפצופים. את התוכנה אפשר למצוא בקישור www.tinnitus.co.il בפרק על הטיניטוס (שמה - AIRE FRESHENER) ובהזדמנות קרא קצת על הטיניטוס ובעיקר תרגע ואל תהיה בלחץ בברכה וחג שמח, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

26/03/2010 | 18:10 | מאת: סופי ראובן

שלום, בני בן ה-4 אובחן לאחר בדיקת ברה בפגיעה חמורה באוזן שמאל. הם לא מציינים כתוצאה ממה הפגיעה וגם לאחר התייעצות עם רופא א.א.ג לא קיבלתי תשובה לאיזה בדיקות עלי לגשת כדי לדעת ממה זה נגרם, אלא הפנייה ל"מיכה", שאלתי היא איזה בדיקות נוספות עלי לעבור כדי לדעת מה הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2010 | 18:39 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לא תמיד יודעים ממה נגרם ולרוב לא ידוע. בגילו אין צורך בבדיקות נוספות פרט ל CT אוזניים וראש ואולטרהסאונד כליות, וכן בדיקות דם - ואם טרם נעשה כדאי להתיעץ עם מרפאת אא"ג בבית חולים וכן לבצע את הברור. בברכה וחג שמח, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

20/03/2010 | 08:55 | מאת: בת 60

אני בת 60, סובלת כמה שנים מטנטון באוזן שמאל ורעש בראש. לאחרונה, שניהם התחזקו, עד כדי הטרדה קשה. במקביל, ישנה גם ירידה בשמיעה. האם יש פתרון?

לקריאה נוספת והעמקה
22/03/2010 | 19:48 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב רעש בראש הוא טיניטוס, והוא יכול להיות בעל מאפיינים שונים ומגוונים. ליקוי השמיעה הנלווה לרוב מחייב ברור ובהמשך טיפול. טיפול משולב בנושאי השמיעה והטיניטוס אפשרי בהחלט, קראי עוד בקישור www.tinnitus.co.il בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

18/03/2010 | 16:13 | מאת: אביגיל

שלום ד"ר, לפני כשבועיים החל לי טינטון באוזן שמאל שהלך והתגבר מיום ליום. לאחר יומיים ניגשתי לרופאת אא"ג שהפנתה אותי לבדיקות. בבדיקות התגלתה ירידה בשמיעה באוזן שמאל מעל תדרים של 6000 הרץ. גם בבדיקת BERA התגלו אותן התוצאות. הרופאה שלחה אותי למיון בכדי לקבל סטרואידים. קיבלתי 60 מ"ג ליום ולאחר כשבוע (שבו הקפדתי על שקט ועוד שקט) הבדיקות גילו שחלה עליה בשמיעה- כעת אני רק לא שומעת בתדרים שמעל 8000 הרץ. גם הטינטון נחלש קצת. אבל, לאחר יומיים במוקד רעש (אני גרה במרכז ת"א) חלה החמרה בעוצמת הטינטון. כמו כן, אני סובלת מהיפראקוזיס גם בערך מאז שהטנטון החל. אני בקושי יכולה לשמוע את עצמי מדברת, כולם צריכים לשמור על טון לחישה בערך. אין מה לדבר בכלל על לצאת לרחוב, למרות שאני מנסה, וחייבת לשמוע קצת רעשים וסביבה. אני עושה את זה בד"כ עם אטם, למקרה שמישהו יחליט לעשות רעש חזק. כרגע אני נמצאת שוב במקום שקט, יורדת לאט לאט במינוני הסטרואידים. אני נחושה לשפר את המצב ולחזור לחיים רגילים בקרוב (אני סטודנטית, אבל כנראה שאצטרך לוותר על השנה)- מה אני יכולה לעשות? האם השארות במקומות שקטים יותר תיטיב עמי? האם צפוי לי עוד שיפור בשמיעה? וכיצד אני יכולה להתגבר על ההיפראקוזיס? אשמח לתגובתך :)

לקריאה נוספת והעמקה
18/03/2010 | 22:47 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב האטם והמקומות השקטים רק פועלים לרעתך. הרגעי ותני למוח שלך לסנן את הרגישות לצלילים החיצוניים והפנימיים בהדרגה. יתכן עוד שיפור בשמיעה. ואם התופעות של ההיפראקוזיס ימשיכו למרות השיפור הצפוי במצבך - טיפול TRT הוא המתאים לתופעות אלה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

17/03/2010 | 16:54 | מאת: יהודית

בת 52 מזה שנתיים וחצי טינטון מטריף ביותר.בנוסף אני בדיכאון קשה שלא הגיב לטיפול לא תרופתי ולא לניזעי חשמל. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שהמליץ על גאבפנטין לטינטון האים ידוע לך על טיפול זה ? האים הטיפול יעיל?

לקריאה נוספת והעמקה
18/03/2010 | 22:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הטיפול אינו מיועד לטיניטוס אלא לבעיות מוחיות אחרות, לעיתים יכול להקל ולעיתים יכול שלא להשפיע כלל. לטעמי עדיף טיפול אחר ובשל הקשר לדיכאון משמעותי הייתי מתיעצת עם פסיכיאטר. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

14/03/2010 | 10:31 | מאת: נמרוד

שלום לפני כחודש נסתמה לי אחת והתחלתי לשמוע צפצוף בשתי האוזניים. לאחר כמה ימים הסתימה החלה להשתחרר, אך מכיוון שהצפצוף המשיך הופניתי לבדיקות שמיעה. בבדיקות השמיעה התברר כי יש ירידה בשמיעה בשתי האוזניים, ולפי הגדרת הבודקת השמיעה שלי כיום נמצאת ברף התחתון של הנורמל. בימים הראשונים לאחר הבדיקה לא חל שינוי משמעותי במצבי, ואולם בימים האחרונים הצפצוף שבאוזניי התגבר ועתה הוא מציק למדי, והתחלתי לסבול מאוד מרגישות לרעשים מסוימים ומכאבי אוזניים. כמו כן אני מרגיש שיש שינויי לחץ באוזניים, כך שהן נסתמות ונפתחות לפרקים. מכיוון שעדיין לא חזרתי לרופא שלי עם הבדיקות, והתור שלי נקבע רק לשבוע הבא, אבקש לשאול אותך אם יש איזושהי סכנה או אפשרות להחמרת המצב בשל שימוש באטמי אוזניים. רק כדי לסבר את האוזן, אני משתמש באטמי אוזניים כבר זמן רב - וללא שום קשר לטינטון ולרגישות באוזניים, שהם עניין של החודש האחרון - כיוון שאני חי במקום רועש ומנהל סדר יום הפוך. מכיוון שכל הנושא חדש לי עד מאוד, אשמח אם תוכלי גם לייעץ לי בנוגע לבדיקות נוספות שעליי לבצע או טיפול שעליי לקבל.

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2010 | 20:42 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אטמי אוזניים לא יזיקו כי אם סדר היום הפוך וצריך לישון בשעות של רעש, לפעמים אין ברירה. הרגישות לרעש והחמרת הטיניטוס מחייבים חזרה על הבדיקות, אולי היו לך נוזלים באוזניים אם זה משתחרר לסרוגין וזה דווקא סימן לכוון של שיפור והחלמה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

14/03/2010 | 21:58 | מאת: נמרוד

ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה. ההחמרה במצב האוזניים שלי אכן מדאיגה אותי ואני די אובד עצות, ולכן רציתי לשאול אם יש לך השערה ממה נגרמת ההחמרה במצב ואם יש צורך בבדיקות נוספות. עליי לציין שאת הבדיקות עשיתי לפני פחות משבועיים ואז הסתימה באוזן שהופיעה לפני כחודש כבר לא הייתה (היא השתחררה כעבור כמה ימים מרגע הופעתה), הצפצוף היה חלש יותר, האוזניים כמעט לא כאבו לי ולא חשתי רגישות רבה כל כך לרעשים. ושוב, תודה מראש

10/03/2010 | 22:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

13/03/2010 | 02:39 | מאת: חסוי

ועוד שאלה, מעוניין להגיע אלייך לפגישה האם פגישת יעוץ ראשונה כרוכה בתשלום?

זה מספר ימים שאני מרגישה שהאוזן הימנית שלי סתומה. אני שומעת בה פחות טוב מהאוזן השמאלית, ובנוסף אני גם שומעת רחשים. הייתה לי דלקת בסינוסים לפני כמה שבועות. האם מדובר בנוזלים באוזן? אם כן, האם אני זקוקה לטיפול אנטיביוטי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
07/03/2010 | 20:58 | מאת: ד"ר טליה מרק

אבל עם תלונות שכאלה את צריכה בדיקה דחופה של רופא אא"ג. אני מקווה שלא חיכית לי עד שאחזור מהכנס.... בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

28/02/2010 | 11:10 | מאת: איתן

שלום, אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים (איש הייטק וסטודנט). מזה חודש וחצי סובל מחולשה, תשישות ועייפות ובעיקר - חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה וכן חוסר יציבות וש.מ גם הליכה עם תחושת סחרחורת קלה. הסימפטומים מללוים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים. ממה שקראתי, ברפואה זה מוגדר כתחושת ציפה, כאילו אני עומד על רפסודה. חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ששללו תהליך תופס מקום או משהו מסוכן אחר בבדיקת MRI מוח שעשיתי. בדיקות דם תקינות לחלוטין (באמצע גבול הנורמה) לנוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שבגינן לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה - ללא הטבה. בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טינטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10. בדיקות א.א.ג שללו סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין. צריך השבוע לעשות בדיקת יציבות באסף הרופא. מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה. חוץ מלנסות להרגיע אותי ולהגיד לי שמקור נפשי, מה אפשר עוד לעשות לדעתך???????? האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר חודשיים? אולי קנדידה?? משהו חמור יותר? אני מניח שיש לך נסיון רב במחלות פנימיות ואולי נתקלת בבעיה דומה לשלי בעבר ותוכלי לסייע לי בהמשך הבירור שעד כה העלה חרס. תודה ושבוע טוב, איתן

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2010 | 20:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום איתן, 1. אני מתחילה מהסוף להתחלה כי עיקר דאגותיך הן שלא מדובר במשהו נפשי... ולכן : הדבר האחרון שאני אומר לך הוא שהמקור נפשי...כמובן שכאשר יש חוסר יציבות + חוסר וודאות לגבי הסיבה, נכנסים לסטרס, וזה הכי נורמלי להגיב כך. 2. חשוב לבצע את בדיקות שווי המשקל ובאסף הרופא הן מבוצעות באופן מקצועי כך שאני מקווה שיהיה בהן רמז. 3. חסר של 12B וחומצה פולית יכול להיות טריגר לתחושות אבל העובדה שאתה מקבל טיפול לא אומרת שזה נעלם בשניה... יכול להיות תהליך יותר ממושך, ועדיין שזו היתה הסיבה. בין השאר צריך להמשיך ולעקוב אחרי הבדיקות וגם לבצע בדיקות דם נוספות ומקיפות, כולל תפקודי בלוטת מגן, וכאן המקום להתיעץ עם פנימאי. 4. העובדה ש MRI תקין היא מצוינת ומרגיעה. האם נוירולוג גם ראה את הצילומים ? 5. אם יש ליקוי שמיעה - בלי שום קשר לסחרחורת, כדאי ללכת עם מכשיר שמיעה באוזן זו ולא להזניח - זה גם יקל על הטיניטוס, וזה סתם בונוס לתשובה שלי :) בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

חג שמח ד"ר טליה, מאוד מעריך את התשובה המפורטת, המקצועית, האנושית והיחס החם. אכן, אני מאוד לחוץ וחרד מכך שגופי יצא מש.מ ומאיזון ואני לא יכול לעמוד על שתי רגליי יותר מ - 15 שניות מבלי למעוד אחורה או קדימה. לא יודע אם קשור לכאבי הראש שהיו לי קודם וחלפו כמו שלא יודע אם זה קשור לאוזן או למוח או לעמוד השדרה הצווארי או לכך שמערכת החיסון תוקפת את הגוף שלי, כמו במחלת מיאסטניה גרביס (שיכולה להתחיל עם חולשה בגפיים וסימפטומים דומים לשלי) או תוצאה של סטסרס (מה לא נראה לי הגיוני בעליל) או השד יודע מה - אני רק יודע שאי הוודאות הורגת אותי. וכן, נירולוגית מומחית לכאבי ראש ד"ר רחל הרינג, ראתה גם את הדיסק של MRI אמרה שתקין לחלוטין ונתנה לי ויטמינים גם בזריקות. גם בדיקת בלוטת התריס תקינה. הבוקר עשיתי בדיקות דם לברזל אך לא נראה לי שמשפ תבוא הישועה. ד"ר טליה היקרה: האם לבקש גם בדיקת BERA? או פוסטוגרפיה - יציבה ממוחשבת? או MRI רקמות רכות בצוואר? או בדיקה של הולכה של העצבים ההקפיים? אפשר להשתגע מכל הבדיקות האינסופיות האלה ובעיקר מההמתנה ואי-הוודאות. את רופאה מדהימה, לא ניתקלת בבעיה דומה לשלי מימייך??? אוף, הלוואי וזה יעבור לי לבד כמי שבא לבד....ושחס וחלילה אני לא נכנס לסרט כרוני לכל החיים כי נפשית אני ממש לא בנוי לזה..ממש לא. תודה, איתן

24/02/2010 | 10:07 | מאת: שומע, אך יש כאלה ששומעים יותר...

שלום לך, ושלום לכולם. כאדם עם פגיעה קלה בשמיעתי (בתדרים הגבוהים) הייתי מעוניין לדעת האם המכשירים שלהם (של חברת Audio Service) שאגב מוצעים במחירים טובים מאד (כולל CIC) מוכרים כמכשירים ברמה טובה? אני זקוק להגברה קלה, כך שלדעתי רוב המכשירים לאחר כיוונונם לתדרי אוזניי יתנו לי מענה הולם. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. המדור אינו ממליץ על מכשיר זה או אחר. 2. יש אכן אנשים שכמעט כל מכשיר מתאים להם, אבל יש אנשים רבים עם רגישות לצלילים והם יעדיפו מכשירים אחרים. 3. ובכל מקרה ליקוי שמיעה בתדרים גדולים אינו מתאים לרוב לשיקום שמיעה עם CIC.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

25/02/2010 | 10:02 | מאת: שומע, אך יש כאלה ששומעים יותר...

מודה לך על תשובתך!

החזרתי את המכשירים לאופטיקנה, והם הבטיחו לי החזר תוך 45 יום. עברו 45 יום ולא קיבלתי עדיין את כספי בחזרה. השירות היה גרוע (רק אחרי הקנייה.)

24/02/2010 | 10:04 | מאת: שומע, אך יש כאלה ששומעים יותר...

שלום לך, רכשתי מכשיר שמיעה CIC לאוזן שמאל במכון והוא בסה"כ עושה את עבודתו. הבעיה מתחילה כאשר הרעש בסביבה משתנה, ואז המכשיר "מתאים" את עצמו לסיטואציה, אך לצערי לרעה... אני חש שהאוזן נאטמת (בדרגות מסויימות, תלוי בסוג הרעש) ואני שומע אף פחות טוב מאשר ללא המכשיר! לדוגמא: כאשר אני שם מוסיקה ברדיו באוטו (בדיבורים אין בעיה), כאשר אני פותח את החלון באוטו, בחדר האוכל בעבודה כאשר יש רעש של האנשים המשוחחים ביניהם, בהצגות הכל בסדר חוץ מהפעמים שהקהל צוחק, בפיכפוך מי הברז בכיור בשטיפת ידיי, וכו' וכו'. הצרה היא שהסיטואציות שכיחות מידי וזה כבר מפריע. ביקשתי במכון שיבטלו את מצב האוטומט ושיפעל רק המצב של ברירת המחדל אך לצערי, הם לא כל כך שולטים בתוכנה ועושים ניסוי ותעיה שאף פעם לא פותר לי את הבעיה. האם כך זה בכל המכשירים המשוכללים? האם אין מכשיר דיגיטלי פשוט שמותאם למצב אחד בלבד שיתאים לי כאדם עם פגיעה קלה בשמיעה? תודה!

24/02/2010 | 22:49 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב איני יודעת איזה מכשיר ברשותך ומה יכולותיו, אבל אם אתה מרגיש לא מטופל נכון צריך לשוחח על כך. תמיד יש קלינאי תקשורת שיותר בקיא במכשירים מסוימים ואולי כדאי שהמכון יתייעץ עם כזה - אבל אתה צריך להסביר להם את תלונותיך. ויש מכשירים מרובים, גם כאלה שאין להם תכניות מיותרות והם לא משנים מצבים, אבל לא תמיד זאת ההתאמה הנכונה ולעיתים המכשיר פשוט מידי ויכולותיו נמוכות מידי.... ואיני יכולה לדעת בלי לראות את בדיקות השמיעה שלך. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

25/02/2010 | 10:38 | מאת: שומע, אך יש כאלה ששומעים יותר...

המכון לא שש לבקשותיי לפנות לחברה של המכשיר/לגורמים נוספים שיכולים לסייע, ורק מזמנים אותי שאבוא והם ינסו לפתור את הבעיה. בתכלס, משנים פרמטר פה, פרמטר שם, מבלי להבין הרבה ומקווים שהישועה תגיע משום מקום. לצערי אין להם פיתרון או את הידע הדרוש לפיתרון... ישנם אפשרויות נוספות שעולות בראשי: 1. פניה למכון אחר המייבא מכשיר זה 2. פניה באימייל לחברה של המכשיר... מודה לך על עזרתך ועל עצותייך!

23/02/2010 | 23:00 | מאת: בר

יש לי בעיה בלסת, מין קלקים, אני הולך לטפל בזה בפיזיותרפיה. יש לי גם כאבים באזניים אבל מאחור כזה... יותר לכיוון האחורה של הראש... לאחרונה יש לי טינטון באזניים, מין כזה קול מעצבן, לא חזק כל כך אבל הוא ממש מציק לי. רציתי לדעת אם אחרי הטיפול הטינטון ייעלם? מה הסיגוי שהוא ייעלם לגמרי? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2010 | 22:39 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. הכאבים מאחורי האוזניים - קשורים כנראה לשרירי העורף (כי זה איזור החיבור שלהם). 2. אין קשר ממשי בין טיניטוס וכאבי פרק לסת פרט לתחושה שיש קשר לאוזניים בשני המקרים... הכאבים הם בפרק, הטיניטוס הוא תופעה מוחית וכל דבר - שונה ממשנהו. מה שכן - אם יש כאבים עזים, בכלל לא משנה איפה, וגם טיניטוס - יש סיכוי שתחושת הטיניטוס תהיה חזקה יותר.... 3. וצריך בכל מקרה לגשת לרופא אא"ג ולבצע בדיקת שמיעה בשל הטיניטוס. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

31/03/2010 | 18:51 | מאת: עדי מ

אני סבלתי קשות מטינטון בשנים האחרונות ולאחר טיפולים שעלו לי עשרות אלפי דולרים וקריאת ספרים ומחקרים במאות שעות, כולל שיחות עם אנשים שיש להם טינטון, אני סבור שברוב המקרים הטינטון קשור להפרעות בלסת (גם אם אין כל סימפטומים). רבים מהסובלים מטינטון יכולים להשפיע על עוצמתו בלחיצה או פתיחה של הלסת, אולם לדבריהם הא.א.ג. כלל לא שאל אותם על כך.כמו כן רבים מהסובלים מטינטון מתלוננים על כאב בתוך האוזן, באזור מפרק הלסת או בסמוך להם. טיפול אוסיאופטי לעיתים עוזר, אולם אין מחקר שמוכיח זאת (לא נעשה). אני מציע להיות חשדן ובררן לגבי כל תשובה הניתנת ביחס לטינטון, ולא משנה מי נותן אותה.

22/02/2010 | 21:21 | מאת: תמי נוריאל

בעקבות ירידה בשמיעה אצל בעלי, ולאחר בדיקת שמיעה, המליצו לנו ב"אופטיקנה" על שני מכשירי שמיעה: 1. acro aumea 2. riva 2 שניהם מבית audio servis לא מצאתי באינטרנט שום מידע על מכשירים אלה. האם מוכר לכם? היה לי קשה לשכנע את בעלי להשתמש במכשיר שמיעה, לכן אני מעוניינת במכשיר אמין ומוכר. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2010 | 22:36 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מכשירים אלה אינם מוכרים לי אישית. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

21/02/2010 | 15:55 | מאת: שי

מה דעתכם על מכשיר שמיעה מסוג הזה: http://www.xn--5dbfbdkee9c6c.com/?action=showarticle&cn=מכשירי%20שמיעה&nn=112 נשמע נוח וזול

24/02/2010 | 22:13 | מאת: ד"ר טליה מרק

העיקר שמישהו מרוויח מהמכירות האלה :)

17/02/2010 | 22:36 | מאת: אילן

לד"ר טליה, שלום רב, אני בדרכי אלייך, ממתין לאישור משהב"ט, וברצוני לשאול אותך שתי שאלות : 1. האם ניתן להשיג, אפילו לפרק זמן, את הפסקת הטינטון כמו בזמן שינה ? 2. האם קיימת אפשרות להורדת עוצמת הטינטון בטיפול עצמי ? בתודה ובברכה אילן מרום

18/02/2010 | 12:58 | מאת: אילן

אני מטופל בתרופות בבעיות לב מזה 15 שנה. אחת מהן היא אספירין, שקראתי שיש לו השפעה לרעה על הטינטון. השאלה היא אם זה אכן נכון? ואם כן, האם ישנה תרופה חלופית לאספירין, שלא תשפיע על הטינטון ? בתודה, אילן

19/02/2010 | 18:56 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי אילן אז ניפגש, ותקבל את כל ההסברים. הטיפול הוא הרבה מאוד עבודה עצמית תחת הדרכה ולכן המפגשים איתי. אבל בלי שאתה תעשה את כל מה שצריך ותפתח את הראש להבין - כלום לא ילך :) ובנושא האספירין - הסר דאגה מליבך. המינון שצריך כדי לגרום לטיניטוס זמני וחולף - הוא בערך 3 גרם אספירין ליום, שזו בערך כמות חודשית של מיקרופירין שמקבל אדם מבוגר... אז אם אתה לא לועס חפיסת מיקרופירין עם 30 כדורים כל יום - אתה יכול להיות רגוע :) להתראות, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

17/02/2010 | 20:04 | מאת: אלומה

שלום רב, מהן בדיקות הדם לגבי ויטמינים ומינרלים שאולי חסרים כתוצאה מטיניטוס קבוע במשך שנה וחצי, כאשר בדיקות הדם הכלליות יצאו תקינות? ידוע לי על שיטה שטוענת להצלחה רבה בין היתר בטיפול בתוספי תזונה בעקבות בדיקות דם מסויימות. דבר נוסף,האם לך או למישהו ידוע על תוצאות מחקר של ד"ר אדוארד טאוב מאוניברסיטת אלבמה בנושא טיניטוס?(מופיע בספר "המוח הגמיש" של נורמן דוידג', מומלץ לחולי טיניטוס) היו לו הצלחות משמעותיות בנוירולוגיה של אנשים עם מקרים כמעט אבודים במערכת הווסטבולרית וכן לחולי ארוע מוחי. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2010 | 18:54 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לרוב אין צורך בבדיקות מיוחדות אלא פשוטות מאוד כמו 12B מגנזיום צינק ובדיקות שגרה. בכל מקרה גם אם יש חסרים - עצם הטפול אינו פותר את בעיית הטיניטוס, וה"שיטות" המטפלות בתוספי מזון אינן מבוססות רפואית בכלל. נהפוך הוא. בעבודות שתיארו חולים עם חסרים באלמנטים כמו צינק, או 12B, שטופלו - למרות שהגיעו לנורמה מבחינת בדיקות הדם, הטיניטוס נשאר בעינו... ד"ר טאוב הוא בין החוקרים של פעילות המוח וגמישות המוח - כאשר אותה גמישות היא חלק מהבסיס לשיטות הטיפול הקוגניטיביות בטיניטוס - כמו TRTץ הוא בדק בנוסף את הפעלת המוח על ידי אולטרהסאונד, הגורם לויברציה של המוח. בנתונים אלה - ועל חולים בודדים (פחות מ 10 חולים) הוא ניסה לראות אם הויברציות של המוח גורמות להפחתה בטיניטוס. אני - הייתי בורחת קילומטרים הרחק ממי שהיה רוצה לזעזע את נוזלים המוח שלי, ומטפלת בשיטות פחות דרמטיות :) בכל מקרה מדובר במחקרים ולא בטיפול יישים ובעל הוכחה, ומחקר על פחות ממאות, ועדיף אלפי אנשים אינו ראוי כדי להחליט על תכנית טיפול כשמדובר ברפואה שמכבדת את עצמה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

22/02/2010 | 22:11 | מאת: אלומה

ראשית תודה רבה לך על המידע לגבי שאלותי! תבורכי! נ.ב. האם עם טיניטוס שכמעט אינו מפריע ומורגש רק בזמן שקט(קבוע במשך כשנה וחצי) והיפראקוזיס המורגש בעיקר בזמן שמיעת ווליום גבוה כדאי לי לטפל בtrt?

17/02/2010 | 13:54 | מאת: שיר

שלום ד"ר, אני חיילת משוחררת מזה 4 חודשים ומאז אני סובלת מטינטון שלא פוסק,צפצופים מבוקר עד לילה. היו לי גם סחרחורות אבל הם פסקו.אני מסרבת להתרגל לרעש הזה. עברתי בדיקת שמיעה לא מזמן והיא יצאה תקינה.וגם הבדיקת דם שלי הכל בסדר. רצוי לציין שאני נשמרת מרעשים חזקים וכל פעם שאני הולכת למועדון אני שמה אטמי אוזניים. משבוע שעבר הייתי מקוררת מאוד,אך מיום ראשון שתי האוזניים שלי נסתמו, וזה מפריע לשמיעה שלי,אני לא יכולה לתקשר עם אנשים באופן נורמאלי. האם זה בגלל שאני מצוננת? האם הטינטון והסתימה באוזניים יעברו לי? איזה טיפול לדעתך יגרום לסיום הטינטון בשתי אוזניי?? בבקשה עזרי לי תודה

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2010 | 18:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. טיניטוס מחמיר כשמצוננים והאוזניים סתומות... אבל זו סתימה זמנית שעוברת אחרי שמבריאים. 2. אין קשר למינוצין שלקחת לפני כשנה, וגם בדיקות הדם שלך היו תקינות. 3. צריך לבדוק אותך ולראות מה קורה מבחינת סחרחורות אוזניים ושמיעה - לחזור על בדיקת השמיעה כמובן ולבדוק עוד פרמטרים שיכולים לעזור בתכנון טיפול. 4. לסרב להתרגל לרעש זה משפט נחמד. לטפל זה כבר נושא אחר וזו התחייבות להתחיל טיפול ולהתמיד בו.... אז אם זה מה שאת מחפשת, פיתרון שיאפשר לך איכות חיים טובה יותר, כדאי שתתחילי טיפול לטיניטוס שנקרא TRT והטיפול מתאים גם לרגישות שלך לרעשים חזקים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

לפני כשבוע,בעקבות המלצת רופא א.א.ג, שתיתי כדורים בשם בטיסטין 16 מ"ג, בנוסף שתיתי אותו יחד עם כדורי וויטמינים בשם טריבמין. כעבור שבוע הפסקתי את הטיפול כשהרגשתי אי יציבות בהליכה לפעמים. ואחרי יומיים נסתמו לי האוזניים. האם הכדורים אחראיים על תחושת האטימות באוזניים והטינטון, למרות שאני מצוננת? תודה

17/02/2010 | 13:38 | מאת: תהילה

שלום ד"ר, לפני כחודש וחצי יצאתי עם שיער רטוב מהבית (סבלתי גם מכאבים בצלעות בצד שמאל). הייתי בדרכי לספרית היא חפפה לי את השיער ותוך כדי הכניסה מים לאוזניים, מאותו יום ועד היום הזה אני סובלת מטינטון באוזן שמאל. עברתי בדיקת שמיעה מקיפה והיא יצאה תקינה לחלוטין וגם הבדיקות דם. בימים האחרונים אני מרגישה שאוזן שמאל סתומה, אני זועקת לעזרה אך הרופאים טוענים שהכל תקין. הרעש מוציא אותי משלוותי! מה הסיבה לטינטון? זה קשור לכאבים בצלעות שסבלתי? אולי זה שיצאתי בשיער רטוב מהבית? או מזה שנכנס לי מים לאוזן? בבקשה עזרי לי תודה

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2010 | 18:33 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב שום דבר ממה שתיארת לא סביר כגורם לטיניטוס. בכל מקרה צריך לבצע שוב בדיקת שמיעה + טימפנומטריה בזמן שאת מרגישה שהאוזן סתומה, ואם הטיניטוס מפריע לך מאוד כפי שאת מציינת, כדאי להתחיל טיפול TRT בהקדם. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

שלום ד"ר, תודה על תשובתך המהירה. עליי לציין שקיבלתי כדורים לפני שבועיים מרופא א.א.ג בשם פרדניזון, חמישה ימים 40 מ"ג, יום למחרת 30 מ"ג, אח"כ 20 מ"ג ואז יומיים 10 מ"ג ועוד 3 ימים 5 מ"ג. (אני אישה בת 40+ משקלי 75 ק"ג.) בנוסף לזה, שתיתי גם פמוטידין 20 מ"ג וגם בטיסטין וכולל וויטמינים טריבמין. לאחר שבוע,בעצת הרופא הפסקתי מייד בטיפול אחרי שהרגשתי שאוזן שמאל נסתמה לי. השאלה היא איזה כדורים סתמו לי את האוזן? הטריבמין או פרמדיזון? תודה רבה תהילה

17/02/2010 | 03:31 | מאת: כרמל

שלום ד"ר אני בת 24 וסובלת מחרשות באוזן שמאל מחזרת מגיל 8, ומירידה בשמיעה מגיל 17 באוזן ימין, שהרופא מניח שמדובר באוטוקלרוסיס ואמר שלא ניתן לאבחן סופית אלא בניתוח. אני מרכיבה מכשיר שמיעה באוזן ימין, אבל בכל כמה חודשים - שנה - מגבירה אותו וכיום כבר הגיע למצב שבעית השמיעה מפריעה לי בחיי היומיום, מה שלא היה עד כה, הסתדרתי תמיד מצוין. שאלתי היא האם ישנם טיפולים לא ניתוחיים בבעיה שלי יש? ניתוח לא בא בחשבון מבחינתי בגלל הסכנה לחרשות גמורה. האם יכולה להיות אבחנה אחרת מלבד אוטוקלרוסיס? האם את מכירה דרכים נוספות לשיפור מצב השמיעה?

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2010 | 18:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני אוכל לחשוב אבל פנים אל פנים, ביחד עם כל בדיקות השמיעה שלך, ואם עשית - גם CT אוזניים. ואז אפשר לתכנן מה כדאי ומה לא כדאי לבצע עם האוזניים שלך. הסיכון של ניתוח כנראה לא רציונלי במקרה כמו שאת מתארת, אבל שוב, איני יכולה לענות ברצינות בלי שתגיעי פנים אל פנים ועם כל הפרטים הנ"ל. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

שלום טליה, בעבר עזרת לי מאוד עם המלצותייך והנה שוב יש לי בעיה חדשה ומציקה. אני סובל מכאבי ראש וסחרחורות או ליתר דיוק אי-יציבות (תחושה של ציפה, כאילו אני עומד על רפסודה ותחושה של חוסר יציבות וחולשה בהליכה עפ תחושה של רגליים חלשות וכאילו אני עומד ליפול). עשיתי לפני כשבוע בדיקת MRI מוח שיצאה לשמחתי תקינה לחלוטין. כאבי הראש כמעט ונעלמו להם. רק תחושת הסחרחורות, וליתר דיוק, אי-היציבות וחוסר ש.מ נותרה בעינה כמעט חודש. אולי יש קשר לכאבי הראש שהיו ואולי אין בכלל קשר - לא ממש יודע. בדיקות דם שעשיתי הראו B12 גבולי של 230 כאשר הגבול התחתון זה 211 ולכן התחלתי לקחת את הטריפל ויטמינים ואקח גם שתי זריקות. לא יודע אם יש קשר לסחרחורות, אבל אף פעם לא היה לי B12 גבוה (הכי גבוה שלי בהסטוריה זה 350) כך שאולי בכלל אין קשר לסחרחורות. התחלתי גם לקחת כדורים של חומצה פולית לחיזוק, למרות ששוב, לא בגלל שאצלי היא נמוכה. בדיקת סינוסים ואוזניים ע"י א.א.ג - תקינה לחלוטין. בדיקת נירולוגית מומחית לכאבי ראש - תקינה לחלוטין. מחכה לבדיקת שמיעה ו - EEG שאני בספק אם יראו משהו וגם אם כן, אזי ממה שקראתי באינטרנט זה טיפוסי לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות/ש.מ. שאלויתיי 1. האם ייתכן שיש לי וירוס עונתי או משהו דומה בגוף שגורם לי לתחושה כל כך הרבה זמן ושזה יחלוף מעצמו? 2. האם כדאי לעשות בדיקות דם נוספות כמו לבלוטת התריס או אחרים למציאת הבעיה? 3. האם סחרחורת שלא עוברת מהסוג שלי במשך חודשים זה משהו זניח או שיכולה להצביע על דגל אדום של מחלה מסוכנת אחרת? 4. רופא המשפחה נתן לי לנסות סינרזין לסחרחורות. קראתי שאתה לא ממש ממליץ אם אין הבחנה מדוייקת ואם כן אז אתה ממליץ על בטיסטין כחלופה טובה יותר. האם במצבי, של חוסר יציבות/שיווי משקל, כדורים אלה יעזרו לי או שהם מיועדים רק לסחרחורות מסוג ורטיגו? 5. האם ייתכן שטראומה או סטרס הביאה אותי למצב הזה כולל הסחרחורות שתוקפות אותי והאם זה עשוי לחלוף מעצמו עם הזמן? אשמח על כל טיפ שתתני לי להמשך בדיקות/התחלת טיפול.... איתי

שכחתי לציין שאי בן 39 ללא מחלות רקע, אתלט לשעבר, לא משען או שותה וכי יש לי טינטון באוזן שמאל מאז גיל 10 כתוצאה מסטירה מצלצלת שקיבלתי באוזן. הטינטון נשמע לרוב רק בתנאי שקט מוחלט (בשינה), לפעמים מתחזק ונחלש אבל לא ממש מטריד אותי, התרגלתי. האם יש קשר לסחרחורות או ליתר דיוק חוסר היציבות? האם אני יכול לחזור לרוץ או שאסור לי בשלב הזה בגלל חוסר היציבות של הגוף? שוב תודה טליה, איתי

מה לעשות ד"ר טליה היקרה..אני משתגע כבר חודש פלוס.... לחכות ואולי זה יעבור לבד?

13/02/2010 | 23:20 | מאת: שלמה

לצוות הפרום שלום! קרוב משפחה שלי כבד שמיעה, הוא משתמש במכשיר שמיעה אנולוגי! לאחרונה אבד המכשיר, הוא ניסה מכשירים אחרים (גם דיגיטלי) אך הם אינם מתאימים לו, בעיקבות כך הוא מרגיש מנותק וחסר אונים,הוא מחפש נואשות מכשיר של חברת unitroin hearing דגם u580 ppl 04x124325 תוצרת קנדה.הוא בדק בכמה מכונים ונאמר לו שלא ניתן להשיג א"ז יותר, והוא ממש במצוקה! (מדובר בגבר כבן 45 אלמן שמנהל בית עם ילדים לבד) נשמח מאוד לקבל עזרה בעניין בתודה מראש שלמה

13/02/2010 | 07:18 | מאת: יעל

שלום, אני סובלת מרגישות לרעש. כשאני נחשפת לרעש כמו מוזיקה רגילה (בבית קפה ולא רועשת מדי) או מכוניות ברחוב, הרגישות גוברת, כל הצלילים נשמעים יותר רמים, והאוזן נאטמת וכואבת. שתי שאלות: האם במצב כזה טיפול יכול לעזור ותוך כמה זמן? האם אני צריכה להיזהר מרעש רגיל שלא מפריע לאנשים אחרים, בגלל שהוא מחמיר את המצב שלי? תודה רבה, יעל

לקריאה נוספת והעמקה
15/02/2010 | 18:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב רגישות לרעש שאינו מוגדר כעוצמתי או מסוכן נקראת היפראקוזיס. טיפול יכול לעזור תוך כמה חודשים, הטיפול מורכב מיעוץ ולעיתים גם מכשירים הנקראים מחוללי קול. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

11/02/2010 | 12:06 | מאת: אלינור

אני בת 21 לעיתים שאני הולכת לישון שניה לפני שאני נרדמת אני שומעת זמזום באוזן הדומה מאוד לזמזום של זבוב ולפעמים הוא חוזר על עצמו. ובנוסף יש לי גם כאבי אוזנייים קלים מידי פעם. ביקרתי אצל רופא אוזניים ועשיתי בדיקת שמיעה ולא נמצאה כל בעיה. מה אני יכולה לעשות בנידון? תודה מראש

11/02/2010 | 22:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אנשים רבים שומעים בתנאי שקט כמו במיטה לפני שינה, צליל עדין שיכול להיות כמו זמזום או כמו לחש מתמשך שששששששש או ססססססס. זו לא מחלה, אלא תופעה לגמרי רגילה ואת לא צריכה להיות מודאגת כי הבדיקות תקינות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

07/02/2010 | 18:49 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, אני בת 27, חרשת מלידה בשני האוזניים (עקב מחלת אם באדמת בחודש השלישי להריון). מאז שאני זוכרת את עצמי, היו לי התקפי סחרחורות קשים שליוו בבחילות והקאות, שהשתפרו בהדרגה של ימים ונעלמו 5-6 יום לאחר מכן. ההתקפים היו פעמיים שלוש בשנה. בכל הביקורים שלי אצל רופאים שונים, פינו אותי למקומות אחרים ועשו לי כל מיני בדיקות. למרות כל הבדיקות, אף פעם לא הצליחו למצוא מה יש לי או למה. ההתקפים נעלמו לפני 7 שנים כלא היו, אך כבר מספר שנים שיש לי כאבי ראש חדים באזור שני האוזניים שבאים ונעלמים. עדיין לא עשיתי בדיקות לכאבי ראש אלו מתוך הרגל שהרופאים סתם מפנים אותי לבדיקות ללא מוצא פתרון. עד היום מפריע לי בראש, מה יכולים להיות כל ההתקפים וכאבי הראש האלו. רק מגלישה באינטרנט אני רואה שייתכן ומדובר במחלת מנייר. האם אכן הדבר? האם כאבי הראש יכולים להיות טיניטוס? במידה וכן, יש מישהו שאת ממליצה לי לפנות אליו ו/או לעשות בדיקות? אודה מאד לעזרתך. כל טוב, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2010 | 23:30 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מה שהיה לך אולי היה קשור למחלת מנייר, וזו מחלה שעשויה להעלם ולא לחזור כך שגם אפשרי. כמובן שהכל תיאורטי לגמרי כי כדי להוכיח מנייר צריך לבדוק אותך בזמן התקף וכן לבצע בדיקת שמיעה בהתקף, ואז השמיעה אמורה לרדת.... אופציה אחרת שהיתה לך מיגרנה הקשורה לסחרחורות וגם זו מחלה התקפית שיכולה להעלם עם השנים - במקרה שכזה אין תלונות על צפצופים באוזניים או ירידת שמיעה בזמן התקף. בנושא הכאבים שיש לך כרגע - לפי התיאור שלך יותר סביר שמדובר בכאבים ממקור פרק לסת - כדי לדעת אני צריכה לבדוק אותך... וטיניטוס אינו מכאיב ואינו מתאים לתיאור שלך. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 03-5272477, 04-6225223

07/02/2010 | 10:31 | מאת: גיא

הי ד"ר שאלה קצרה כאחד שסובל מטינטון שנים אני כמובן לא מוותר ותמיד בודק אופציות טיפול. ידידה שלי סבלה מטינטון במשך תקופה ארוכה (מאפינים דומים לשלי,הופיע ללא סיבה וסוג הרעש זהה) לאחר שפנתה למליארד בדיקות ורופאים לבסוף היא הגיע לרופאת משפחה ששלחה אותה לעשות פולסים קצרים לצוואר. באופן כמעט לא ברור הטינטון פסק ללחלטוין לאחר שני טיפולים. מה ידוע לך על הענין והאם כדאי לבדוק את הכיוון הזה כטיפול? (בזמנו פניתי אליך וסיפרתי לך שאצלי הטינטון מתגבר לאחר שחיה אבל לא לאחר כל פעילות ספורט אחרת-אני שוחה עם אטמים) אשמח לשמוע את דעתך בענין תודה מראש ושיהיה אחלה שבוע

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2010 | 23:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. לא מדובר בטיפול מוכח או בעל מחקרים בעלי משמעות כך שאיני יכולה להמליץ על משהו אנקדותלי. למזלי הרב אני רופאה ולא "מרפא בגלי הים" או "קורא באוזניים"... וטוב שכך. 2. כשאתה אוטם את האוזניים עם אטמים - טיניטוס יכול להחמיר מעצם אטימת האוזניים., זה לא בגלל השחייה עצמה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 03-5272477, 04-6225223

08/02/2010 | 11:35 | מאת: גיא

תודה על תשובתך המהירה אני כמובן לא מדבר על עבודת וודו אלא על טיפול במסגרת פיזיאוטראפיסטית :) לגבי האטמים אני מודע לכך שזה מחמיר כשהאוזן אטומה.אני חש בהחמרה שעות לאחר סיום האימון ללא קשר למצב האטימות מכאן הגיע שאלתי וחשבתי שאולי ניתקלת במקרה כזה בעבר שיהיה אחלה יום:)

06/02/2010 | 18:21 | מאת: רעיה

שלום רב אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון לשאול אבל אני אשמח לקבל הפנייה לפורום הנכון אנחנו מחפשים מכשיר שמיעה לחמתי ואשמח לקבל המלצות על מכשירי שמיעה והדגשים של מה חשוב לבדוק בבדיקת שמיעה הובחנה ירידה בשמיעה בשני צדדים בתגדירויות גבוהה ברמה קלה עד בינונית האם כדאי במצב כזה להתחיל להרכיב מכשיר שמיעה ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2010 | 23:22 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. יש חברות רבות בעולם המייצרות מכשירי שמיעה וחשוב לגשת למקום שיש בו מגוון חברות ובעלות איכות טובה - וכמובן שיקיימו את ההסדרים המקובלים עם קופות החולים. 2. כדי לדעת יותר אני צריכה לראות את בדיקת השמיעה, ועל כן אם תוכלי לפקסס אלי ולרשום שיראו לי מחר, ותצרפי מספר טלפון כדי לקבל תשובה - 04-6225221. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 03-5272477, 04-6225223

04/02/2010 | 16:52 | מאת: נטע

הי, אני בכוונה כותבת רעשים ולא טינטוס כי מה שאני שומעת כבר כ5 שנים באוזן ימין זה רעשים שנשמעים כמו זרימת הדם ליד האוזן (מקווה שאני מעבירה את זה ברור..), הרעשים נמצאים יום ולילה אך רק כפעם או פעמים בשבוע הם גם מכאיבים לי (לרוב בעוצמה חזקה אך לזמן קצר של כעשר דקות). כמו כן יש לי כאבי ראש ומיגרנות. עשיתי בדיקות רבות כשזה התחיל ולא מצאו כלום והיום אני חוזרת עליהן כי 5 שנים זה כבר לא מצחיק... סורי על המגילה.. תהיתי האם את מכירה את התופעה ויכולה לכוון אותי ואת רופאיי. תודה וערב נעים, נטע

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2010 | 21:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב שמיעת הדופק נקראת טיניטוס פולסטילי (פועם), והברור מנוהל אצל רופא אא"ג. הבדיקות כוללות דופלר של הקרוטיד, הדמייה נוספת בדרך כלל היא CT מוח וצואר עם חומר ניגוד והדמיית כלי הדם. אם הכל תקין - נושמים עמוק, ועוברים הלאה. אם יש בעיה של כלי הדם מטפלים לפי המצב. אם לא מוצאים דבר ולמרות זאת הרעשים מציקים - אפשר לטפל בשיטה הנקראת TRT. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 03-5272477, 04-6225223

05/02/2010 | 10:21 | מאת: נטע

פחות הרעשים שלמדתי לחיות איתם פחות או יותר ב5 שנים האחרונות, אלא הכאבי ראש התכופים (שאני לא יודעת אם הם קשורים או לא לרעשים באוזן), והכאבים החזקים שנלווים לרעשים לעיתים. השאלה העיקרית היא, האם קיים טיפול לכאבים האלה? והאם לדעתך הם קשורים בכלל לרעשים באוזן? טיניטוס באופן כללי, מלווה בכאבים? זה דבר מוכר?

15/01/2010 | 20:43 | מאת: נ

שלום ד"ר מרק טליה, אני בת 26, מרכיבה מכשירי שמיעה באוזן שמאל מגיל 15 ובשתי האוזניים מגיל 17. אנני יודעת מתי התחילה בעיית השמיעה שלי או ממה וגם לא הוריי. הייתי באבחון עם אלקטרודות ונאמר לי שם שהבעיה לא נובעת מאיזושהי בעיה במוח ושהשמיעה שלי תוכל לחזור אפילו ככה פתאום.. אציין שאיכות השמיעה שלי נשארה קבועה לאורך השנים (לא חלה ירידה-חס וחלילה, ולא עליה באיכות השמיעה). הייתי מעוניינת לדעת באילו דרכים אוכל לאבחן את מקור הבעיה ואם ניתן לטפל בה. תודה מראש

16/01/2010 | 21:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני באמת לא מבינה מה נעשה בדיוק ומדוע נאמר לך מה שנאמר. מאחר והנושא לא ברור לי אני לא יכולה לעזור אלא פנים אל פנים. לחילופין את תמיד יכולה לגשת למרפאת אא"ג ולבדוק שוב את כל הנושא :) בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 03-5272477, 04-6225223

15/01/2010 | 19:06 | מאת: סימה

שלום רב.. אני בת 24 לא סובלת מדלקות אוזניים והשמיעה שלי מעולה! לאחרונה קורה לי משהו מאוד מוזר... איך שאני נכנסת למקלחת (לשמיעת מים זורמים) אני מתחילה לשמוע דפיקות באוזן ימין למשך כחצי דקה בערך ואחר כך זה נעלם, חשוב לציין שזה לא קורה לי בשאר הזמן אלא רק כשאני נכנסת למקלחת זה נמשך בערך כשבוע כל יום..וגם חשוב לציין שלא נכנסים מים לאוזן!! רציתי לדעת האם כדאי ללכת לבדוק את הדבר??? תודה רבה..

16/01/2010 | 21:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

11/01/2010 | 15:43 | מאת: סמדר

אני אישה כבת 50 לפני כחודשיים וחצי החל אצלי טינטון עם דלקת באוזניים ונוזלים , הדלקת חלפה בדיקת שמיעה הראתה כי השמיעה לא ירדה אבל הטינטון נמשך וכיום מטופלת בתרופות רסיטל וסורבון . הייתי שמחה למשוע את דעתך . בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
11/01/2010 | 21:39 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כשהדלקת נרגעת והאוזניים מאווררות היטב לרוב חוזרת השמיעה לנורמה והטיניטוס נרגע. תרופות אינן מטפלות בטיניטוס אבל אם יש חרדה או דכאון אפשר כמובן לטפל בהן תרופתית. מעבר לכך אני צריכה לראות אותך ואת אוזנייך ובדיקת שמיעה עדכנית עם טימפנומטריה כדי לדעת מה לעשות :) בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 035272477, 046225223.

08/01/2010 | 23:23 | מאת: רועי

שלום רב אבקש את עזרתך ביום שבת האחרון נחשפתי לרעש חד פעמי וחזק של כריזה מניידת צמוד לאוזן שמאל מאותו רגע אני מרגיש תחושת אטימות באוזן השמאלית הפגועה ואליה מתווספת תחושת לחץ בבדיקות שמיעה שעשיתי אצל רופאת אאג היא אמרה לי שאין נזק לעור התוף תעלות שמע תקינות כמו כן הsrt יצא 10 דו צדדי הdisc יצא 100 אחוז דו צדדי וישנה ירידת שמיעה קלה דווקא בימין של 35 דציבל בתדר 3000 עד 4000 הרץ אודה לך אם תחווי דעתך על תוצאות הבדיקה והאם לדעתך מדובר בנזק תמידי ובלתי הפיך או שיש מקום לאופטימיות לציין שיש לי רגישות גבוהה באוזן מאז וחלף כבר שבוע ושום דבר לא נעלם תודה רועי

לקריאה נוספת והעמקה
09/01/2010 | 19:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

בכל מקרה בסיפור כמו שאתה מתאר הסיכוי לנזק תמידי אפסי !!

09/01/2010 | 22:46 | מאת: רועי

תודה טלי בהמשך לתשובתך רציתי לדעת כמה זמן מצב זה יכול להימשך בכל זאת עבר שבוע ושום דבר לא השתנה אותו לחץ באוזן ואותה תחושת אטימות ורגישות

04/01/2010 | 21:34 | מאת: לאה

בעלי סובל מטינטון מאז הצבא ,הרעש התגבר לאחרונה מאוד מאוד-איכות החיים ירדה -באילו דרכים את מטפלת בטינטון??האם דיקור יכול לעזור?תודה

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2010 | 14:02 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. האם הוא מוכר על ידי משהב"ט ? כי אם כן הוא יכול להגיע אלי לטיפול דרך משהב"ט. 2. אני מטפלת בשיטה שמשלבת TRT בניהול טינטוס כולל. 3. דיקור אינו יעיל יותר מפלצבו, לכן איני ממליצה על פלצבו. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

08/01/2010 | 14:45 | מאת: לאה

תודה טליה על תשובתך בעלי רוצה ליצור איתך קשר -ניסה מס' פעמים ל1-700 ששלחת, ללא הצלחה. אם תוכלי לשלוח מס' נייד או אחר שבו יוכל ליצור קשר לשוחח נשמח מאוד!!!! תודה לאה

03/01/2010 | 19:51 | מאת: זיטה

כאבי ראש ואוזניים בו זמנית חזקים מאוד. לפני שבועיים-מצד שמאל.שבוע אחרון -מצד ימין.בדיקת א.א.ג.-שלילית.פרקי הלסת-התחתונה-הדיאגנוזה.אין שום כאבים באיזור הלסתות.איך ניתן להבחן?האים יש צורך בבדיקת נוירולוג? תודה,זיטה

06/01/2010 | 14:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כן, אם אין בעיה בפרק לסת ובאוזניים = יש לגשת לנוירולוג. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

03/01/2010 | 17:46 | מאת: גלית

ד"ר שלוןם! אני חיילת בצבא שסובלת מרעשים באזניים חודשיים בערך..הייתי אצל מומחה א א ג והוא נתן לי להשתמש בתרופה הנקראת סטונרון -2 כדורים ביום למשך 20 יום. בנוסף שלח אותי לבדיקת ברה שיצאה תקינה. שאלתי היא האם התרופה הזו עוזרת?והאם כדאי להשתמש בה? דבר נוסף, ממה הרעש נובע? בתקופת הצבא אני מצוננת המון..אין יום שאני לא מקנחת את האף..יכול להיות שזה נובע מהבעיה הזו? והאם מותר לי לצאת לבלות במסיבות? תודה. גלית

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2010 | 14:00 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בדרך כלל הטיניטוס הוא תגובה מוחית לסטרס + הפרעה כלשהי (אפילו זמנית) לשמיעה. התרופה מיועדת לטיפול בסחרחורות ולא מועילה לטיניטוס. יכול להיות שיש לך אטימות באוזניים וליקוי שמיעה הולכתי קל על רקע אלרגיה - יכול להשפיע ולגרום לטיניטוס. כדאי לבצע ברור אלרגי. ואת יכולה לבלות במסיבות אבל כשהרעש ירקיע שחקים כדאי אטמי אוזניים - או החלשת המוזיקה :) וזה נכון לגבי חברייך גם. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

13/01/2010 | 17:43 | מאת: גלית

לפי מה שידוע לי אני לא מרגישה שיש לי אטימות באזניים או ליקוי שמיעה, בנוסף לכך עשיתי בדיקת שמיעה והיא יצאה תקינה... יכול להיות שיש לי אלרגיה והרופא לא שם לב לכך ? אילו כדורים אני יכולה לקחת כדי שיפסקו הצפצופים ? זה ממש מקשה עלי לעבור את היום יום במיוחד בתפקיד הצבאי שלי..הרופאים והמפקדים לא כלכך מבינים מה הבעיה שלי ולא מבינים כמה קשה לי אני כבר לא יודעת מה לעשות.... בתודה. גלית

03/01/2010 | 02:58 | מאת: עינת

שלום דר' מרק, לפני כמה חודשים, בעקבות צנון קשה, החל לי טיניטוס באוזן שמאל. הוא לא היה נורא ולא ממש הפריע לי, אבל עשיתי את כל הבדיקות שהרופא א.א.ג. שלח אותי והכל תקין. לפני כמה ימים אפילו לא שמעתי אותו לפני השינה.. איך שמחתי. לצערי, אתמול יצאתי למסיבה והיה שם מוסיקה בעוצמות חזקות. באותו רגע לא ממש הרגשתי בזה אבל ברגע שיצאתי משם החלו לי צפצופים מגיהינום. גם הטיניטוס מאוזן שמאל חזר והיה חזק מאוד, בנוסף היה לי צפצוף מונוטוני כללי ממקור לא ברור, ועוד תחושות מוזרות- כמו מתכת מנוסרת. כמובן שלא הצלחתי להרדם, ודי נכנסתי להיסטריה.עם השעות זה החל להחלש והיום במשך היום זה לא הפריע לי בכלל. עכשיו כשאני צריכה ללכת לישון, אני עדיין שומעת צפצופים מוזרים וקצת תחושה של אוזניים סתומות.זה מחרפן אותי ומלחיץ אותי מאוד. האם גרמתי לנזק בלתי הפיך? זה לא יעבור לעולם? מה עליי לעשות? ומאיפה הופיעו כל הצלצולים השונים האלו בבת אחת? אני מאוד מודאגת. אשמח לשמוע את דעתך עינת

03/01/2010 | 03:19 | מאת: עינת

עוד שאלה קטנה- האם יש סיכוי שזה יעבור תוך כמה ימים? זו כמובן לא פעם ראשונה שיש לי צפצוף אחרי מסיבה, אבל זה תמיד עבר יום אחרי. האם ייתכן שבעקבות הטינטון הקודם, יש לי רגישות? האם אסור לי להתקרב למוקדי רעש יותר? סליחה על המגילה, אבל אני ממש מפחדת שזה לא יעבור.

03/01/2010 | 10:56 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני מקווה שהצלחתי להדגיש לך את חשיבות ה"להרגע" כי את מלחיצה את עצמך נורא.... ולא קרה שום דבר. מותר לך ללכת למסיבות, אם יש יותר מידי רעש אפשר לשים אטמי אוזניים פשוטים ואם המוזיקה נעימה לך לא חייבים, ולעיתים קרובות אחרי חשיפה לרעש במסיבה יש טיניטוס זמני שנרגע בהמשך. ככל שאת יותר בפאניקה כך הרגיעה נדחית... לכן תרגעי, תני לטבע לעשות את שלו ולמוח לסנן את הטיניטוס. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

01/01/2010 | 21:20 | מאת: סבטלנה

שלום ! אני מתעניינת בנוגע להפרעה ממנה סובל דוד שלי כמעט 5 שנים ולאחר שיטוט באינטרנט ,אני חושבת שהגעתי למקום הנכון .יש לי דוד בן 49 ללא רקע קודם של בעיות בריאותיות כלשהם ,החל לסבול לפני 5 שנים מרגישות יתר מאוד חזקה לרעש ולצלילים ,היינו אצל פסיכיאטרים ופסיכולוגים שונים והוא ניסה הרבה מאוד תרופות נגד חרדה ודיכאון שהיו אמורות להקל על מצבו.עם הזמן המצב רק מידרדר ,התרופות לא עוזרות,התקנו בדירה חלונות אטומים מיוחדים ודלתות שהיו אמורות למסך את הרעש ולהקל עליו אך ללא הועיל.הוא שומע את הרעש הכי קטן והכי חלש ,לא מסוגל לנהל שיחה יותר מדקה -שתיים .הגיע למצב שהוא מכבה את המקרר ,מכונת כביסה,לא מסוגל לשמוע צליל של מים זורמים או של צעדים בדירה .תקופה די ארוכה שהוא לא יוצא בכלל מהדירה .אנו ממש אובדי עצות .אני מבינה שזה סוג של חרדה אך לא מבינה את הקשר למכשירי שמיעה , הרי השמיעה שלו מצוינת אם הוא שומע את הצלילים הכי חלשים .את חושבת שניתן לעזור במצב כזה ומה ניתן לעשות ? ממה התופעה נובעת ? אשמח להבין ולקבל הכוונה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
03/01/2010 | 10:44 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב היפראקוזיס יכול להיות מלווה בליקוי שמיעה או לא. אם יש ליקוי שמיעה צריך מכשירי שמיעה ואם השמיעה נורמלית - אין צורך במכשירים אלה. במקרה של הדוד שלך אפשר בהחלט לטפל, אבל פנים אל פנים ולא דרך האינטרנט :) בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

01/01/2010 | 12:49 | מאת: חן

אתמול הייתי במסיבה שבה השמיעו מוזיקה חזקה ממש.ומאז שיצאתי מלווה אותי תחושה של לחץ באוזניים וצפצוף באוזן השמאלית. כל החברות שלי הרגישו שהשמיעה שלהם עמומה יותר אבל לאף אחת לא היו צפצופים. האם לגשת מהר לרופא או לחכות שזה יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה
01/01/2010 | 18:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום חן, לא לרוץ, במרבית המקרים זה עובר ורק מראה שבאמת השתוללת קרוב למקור הרעש...ואפילו לי היה אתמול בלילה יותר טיניטוס אחרי הריקודים ליד הרמקולים.... אופס... ככה זה בסילבסטר. שנה טובה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

30/12/2009 | 16:28 | מאת: רוני

אני סובל כבר כמה שנים מטינטון חזק שלא נותן לישון ללא כדורי שינה כמו כן יש לי ירידה חזקה בשמיעה האם הוצאת כל מערכת השמיעה יכולה להפסיק גם את הטינטון?

לקריאה נוספת והעמקה
01/01/2010 | 18:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לפי השאלה אני מבינה שאתה גם סובל ובעיקר מיואש. התשובה היא חד משמעית לא. כבר היו בעבר הרחוק מספיק נסיונות מטופשים שכאלה שרק גרמו לחרשות חסרת תקנה מחד, ולהישארות של טיניטוס מאידך. הטיניטוס הוא תופעה מוחית, והטיפול צריך להיות בהתאם - כולל הרבה הבנה ולא לפגוע בחולה או בשמיעתו ! בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

30/12/2009 | 00:38 | מאת: קארין

0542428496שלום, אני בת 23 וסובלת כבר יותר מ-10 שנים מרגישות לרעשים, לא בהכרח חזקים - אפילו בד"כ הם לא. אני לא מסוגלת לשמוע אנשים אוכלים, מקישים במקלדת של המחשב, במבחנים כשיש שקט בכיתה אני ממש ערה לכל רעש הכי קטן וזה מוציא אותי מהריכוז. הרעשים האלה גורמים לי לעצבנות, חרדות, אפילו עד כדי לשנוא את הגורם לרעש. אחרי הרבה זמן שחיפשתי באינטרנט ראיתי שיש לזה שם - היפראקוזיס. עכשיו השאלה שלי אם יש לכך מרפא? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי היות וזה פוגע לי בשגרת החיים. תודה מראש. קארין.

לקריאה נוספת והעמקה
01/01/2010 | 18:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר ברגישות לרעשים שהיא חמורה וחריגה. טיפול קוגניטיבי הכרחי כי התמונה יכולה להיות חלק ממכלול של תופעות OCD ברמות שונות, וכן צריך גם טיפול TRT שהוא יותר ספציפי. החלק הקוגניטיבי של TRT אינו מספיק בדרך כלל מנסיוני, ואני מעדיפה לשלב עם פסיכולוג קוגניטיבי לפי בחירת המטופל. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

26/04/2011 | 21:24 | מאת: עומר

היי קארין, אשמח לדעת האם ניגשת לאחד הטיפולים עליהם המליצה ד"ר טלי מרק, והאם משהו עזר?

27/04/2011 | 18:54 | מאת: קארין

עוד לא פניתי לפסיכולוג קוגניטיבי. התחלתי לקחת ריטלין וזה עוזר מעט, בתוספת של נשימות עמוקות. אבל אנסה אול גם טיפול אצל ד"ר טליה מרק.

29/12/2009 | 13:45 | מאת: אחד

שלום הייתי רוצה לדעת אם יש מחקרים על טיפול בטינטון בתא לחץ והאם יש לזה הצלחה,האם זה טיפול מוכר? תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2009 | 21:12 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיפול בתא לחץ מתאים לבעיות אחרות אבל לא רלוונטי לטיניטוס (בטיניטוס אין בעיה של חמצון רקמות). בחרשות פתאומית שלא מגיבה לטיפול לעיתים מנסים טיפול בתא לחץ, לא לגמרי מוכח וגם לא לגמרי מוכר, אבל יכול אולי לעזור (כך ששווה מבחינתי לנסות). כשיש ליקוי שמיעה פתאומי יש לרוב גם טיניטוס. אם ליקוי השמיעה משתפר הטיניטוס לעיתים יורד. אבל !!! הטיפול אינו כנגד טיניטוס בשום אופן. או קיי ??? (זה כמו תרגיל בלוגיקה לפסיכומטרי). בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

29/12/2009 | 22:54 | מאת: אחד

תודה על התשובה המהירה סתם חשבתי לנסות,אין לי ירידה בשמיעה אבל יש לי טינטון כבר שנים. עשיתי חשבון,אולי קצת מוזר אבל בכל זאת.בצלילה הטינטון גובר לי בטיסה הטינטון משתנה,חלש יותר אבל מורגש יותר מבחינת סוג הצליל.הגעתי למסקנה (לא מלומדת יש לציין) ששינוי אטמוספרה (לחצים) משפיע ולכן עלה בדעתי לבדוק את האופציה רציתי פשוט לשמוע את דעתך (אדם עם ידע רב בנושא ובטוח יותר מדויק ממה שיש לי) :)

27/12/2009 | 13:23 | מאת: שורד

הי ד"ר אני חי עם זה כבר שנים (צעיר ובריא) למרות כל הניסיונות שלי להמשיך בחיי זה ממש קשה ולמעשה היום הטינטון די שולט בי. לאחרונה חלה החמרה קלה אבל משמעותית מבחינת שעות השינה שלי אני לא בסביבה רועשת ולא הייתי חשוף לרעש מיוחד ובכלל אני די נורמטיבי.(הטינטון הופיע בפתאומיות בלי סיבה מיוחדת) בדיקת שמיעה אחרונה מלפני שבועיים מראה שאני שומע מצוין קיצר,מה עושים איך אפשר פשוט לגמור אם הסיפור הזה ויכול להיות מצב שיש טינטון בלי ירידה בשמיעה ומה המשמעות של זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2009 | 17:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני ממליצה להתחיל טיפול בטיניטוס, ולא "לשרוד" כפי שבחרת לך בציניות קלילה את השם.... גם כשהשמיעה תקינה ואין סיבה מסוימת להופעתו יש איך לטפל. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

23/12/2009 | 10:40 | מאת: לילך

בעלי בן 39 סובל מזה מספר שבועות מצפצופים באוזניים אשר מעבירים אותו על דעתו.. הוא היה מאושפז לפני חודשיים בשל חשד לארוח מוחי קל ולאחר מכן בשל סחרחורות וחוסר יציבות. במרפאת סחרחורות הפנו אותו לא.א.ג על מנת לקבל הפנהי לבדיקת שמיעה וברה.. למרות שעשה אותן לפני שנה ואז נראתה ירידה בשמיעה.. אולם הרופא א.א.ג אינו מאשר לו לעשות את הבדיקות האלו בטענה שילמד לחיות עם זה.. בעלי מאד מיואש ומתוסכל מכיוון שסובל מאד בעיקר בלילה.. אבקש את עזרתך והמלצתך.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
23/12/2009 | 11:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום לילך אני לא מבינה מדוע לא להפנות לבדיקת שמיעה. שיגש לרופא אחר והוא יבצע את הברור כמו שצריך ! בברכה, ד"ר טלי מרק

16/12/2009 | 00:07 | מאת: שלמה .כ

יש לי רעש קל באוזן שמאל באופן קבוע ופתאום הרעש היתחזק בצורה חדה יש לציין שאני עובד עם אטמי אוזניים בגלל שאני אחרי טיפול בבית- חולים בגלל ירידה בשמיעה היתי אצלך בפורום בעבר הלא רחוק שאלתי למה זה קורה לי אשמח לתשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2009 | 23:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. בפורום אני יכולה לעזור באופן מוגבל בלבד... כדי לדעת יותר צריך להגיע אלי לבדיקה פנים אל פנים. 2. גש לבדיקת אא"ג - יכול להיות שיש פקק צרומן באוזן או דלקת או החמרה במצב השמיעה... לפעמים טפול בבעיה קלה מחזיר את הטיניטוס למצב רגיל ו"אדיש". בברכה,וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

13/12/2009 | 13:23 | מאת: בר

היי, אני לקויית שמיעה בת 20 יש לי 2 מכשירי שמיעה. לפני חצי שנה התחלתי לשמוע טינטון חזק מאוד באוזן ימין ואילוא בשמאל איני שומעת בכלל זאת הפעם השניה בה אני סובלת מהתופעה שהייתי בכיתה ז' ושמעתי טינטון בפעם הראשונה התחרפנתי מזה לגמרי ועשיתי ביופידבק ובמקביל התחלתי להרכיב מכשירי שמיעה אינני זוכרת אם הטיפול בביופידבק עזר לי. אני חיילת בצבא ומשרתת מזה 7 חודשים בבסיס שדה דב חיל האויר אומנם בבסיס יש מטוסים אבל אני דיי רחוקה מהם ושקט במשרד שלי.הטינטון נורא מפריע לשגרת חיי ואני מיואשת כוון שהרופא אליו הלכתי כבר 3 פעמים אמר לי שאין מה לעשות ורשם לי כדורים שאינם עוזרים כלל אני ממש מיואשת עיזרי לי

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2009 | 23:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב גם בצבא אפשר לבקש הפנייה לבית חולים לטיפול... נסי להגיע לתל השומר אא"ג (הצבא עובד איתם). בינתיים חשוב שתהיי עם מכשירי השמיעה כמה שיותר, וגם להיזהר מרעש חריג (מהסוג שמחייב אוזניות...). בברכה,וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52