פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

יותר משליש מהאנשים מעל גיל 60 זקוקים למכשירי שמיעה. מאחר שאנו חיים בעולם שבו תוחלת החיים עולה, נעשה נושא שיקום השמיעה חשוב לתקשורת ולקשרים החברתיים של האדם הבוגר.

כ-12% מהאוכלוסייה מרגישים באופן קבוע צפצופים באוזניים (טיניטוס), אשר חלקם סובלים מכך ואיכות חייהם נפגעת. כמחציתם סובלים מרגישות יתר לרעש ולרובם ליקוי שמיעה.

בעולמנו, להארכת תוחלת החיים נלווית גם הציפייה לאיכות חיים טובה ולתקשורת יעילה. אנו מצפים מהורינו ומעצמנו להמשיך ולתפקד, שואפים ליותר שנות עבודה ותעסוקה, ומנסים ככל יכולתנו לשבח ולשפר את רמת חיינו.

על רקע זה עולות שאלות כיצד לטפל בבעיות הקשורות לשמיעה: איך לתקן את השמיעה ולהביאה למיטבה, איך לטפל ברגישות היתר לרעשי העולם החיצון (היפראקוזיס) או לרעשי העולם הפנימי (הטיניטוס). ובקיצור - איך לשפר את התפקוד ואת איכות החיים.

בפורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס אנסה לענות על שאלות אלה.
864 הודעות
843 תשובות מומחה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

30/03/2011 | 14:16 | מאת: מתוסכלת

שלום, עברתי תאונת דרכים לפני שבוע וקצת, כמה ימים לאחר מכן התחילו לי צפצופים באוזניים מלווים בכאבי אוזניים באוזן ימין. הצפצופים נמצאים כל היום בעוצמות שונות, בלילה זה ממש בלתי נסבל ואני לא מצליחה להרדם בעקבותם. נשלחתי לא.א.ג על מנת לבדוק את זה, איך אפשר להקל עליי בעניין הזה? מה בעצם בודקים? אשמח מאוד לתשובה, אני מאוד סובלת

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2011 | 14:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל תקראי כאן בקישור מימין ותרגעי. לרוב המוח מסנן את התחושות וזה עובר. הרופא יבדוק את האוזניים שלך, פרקי הלסת והצואר, וישלח אותך לבדיקת שמיעה. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477, www.tinnitus.co.il

שאין נזק בצוואר

שלום דר טלי מרק פעם ציינת שבארץ יש שתי רופאים, את וההיא הירושלמית לדבר הזה. היות ואני באזור ים, אשמח לקבל את פרטי המרפאה בירושליים וגם את הפרטים של המרפאה שלך היה ושם לא יהיה תור קרוב תודה

01/04/2011 | 14:37 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. מכון אודיולוגי בהדסה ירושלים. 2. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477, www.tinnitus.co.il

27/03/2011 | 09:51 | מאת: טל

דר מרק שלום בני בן ה4.5 קיבל המלצה לניתוח כפתורים עקב ירידה בשמיעה ותמט דו צדדי. האם היית ממליצה לנסות את המכשי earpopper לפני הניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2011 | 14:41 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. תשובה אמתית תקבלו ממני רק פנים אל פנים... 2. תשובה תיאורטית שלאו דווקא מתאימה לילד שלכם אישית : בגילו הוא יכול לקנח את האף ולפמפם וזה אמור להספיק. בכל מקרה נזק לא יכול לקרות כתוצאה מהשימוש באיר פופר אם הוא לא מסתדר עם פמפום. אם היה כבר מעקב שמיעתי של כמה חודשים והשמיעה לקויה ולא משתפרת אין מקום לדחות ניתוח בשל נסיון של איר פופר. אם ההחלטה לניתוח היא על סמך בדיקת שמיעה אחת = אין שום בעיה לחכות כמה חודשים (לא יותר מ 3-4) ולפמפם / לקנח / לשחק עם כל מכשיר וללכת לים ולהנות.... ואז לחזור על בדיקת שמיעה ואם היה שיפור משמעותי = לוותר על ניתוח ולהישאר במעקב. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477, www.tinnitus.co.il

25/03/2011 | 16:01 | מאת: עידן

ד"ר טליה שלום רב. תחילה הוספתי את הודעה זו בפורום אף אוזן גרון ולאחר מכן העתקתי אותה לכאן. שמי עידן ואני בן 26. חזרתי מבילוי במועדון בו נחשפתי לרעש במשך 4-5 שעות לפני 80 שעות בערך ומאז יש לי טנטון בשתי האוזניים. כל דבר שקראתי ברשת רק הלחיץ אותי יותר ואני נמצא בחרדה רצינית. ראיתי רופאת אאג אשר בסך הכל נתנה לי הפניה לבדיקת שמיעה והורתה לי לחכות שבוע כדי לראות אם זה עובר ואם לא אז לגשת לבדיקה. כמה זמן מעיד על כך שהטנטון ישאר לתמיד ? האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לעזור לזה לעבור ? מה לגבי ניקוי אוזניים בזמן זה ? האם נשיפה לאחר סתימת האף והפה על מנת לנסות לשחרר את ה"סתימה" מידי שעה זה בסדר או שפעולה זו מזיקה ? ובהקשר זה כשאני עושה זאת אני מרגיש הקלה מסויימת ותזוזה פנימית באוזן ימין ואיני מרגיש שינוי באוזן שמאל אשר לא מגיבה לפעולה זו כי נראה לי שמצבה מעט טוב יותר. האם בינתיים להמצא בשקט מוחלט ככל האפשר או להאזין למוזיקה שקטה וכדומה על מנת להסית את הריכוז מהטנטון ? יותר מהכל אני לא מתפקד, לא אוכל ומתקשה להתרכז מתוך חרדה ופחד. אני גם לא מוצא אדם לדבר איתו בנושא ולא רוצה להלחיץ את קרוביי. ניסיתי לקבוע עוד תורים למומחים אך לא הצלחתי לקבל תור מלבד לעוד מספר ימים. אילו ללא כל ספק הימים המלחיצים בחיי אודה לך מאד אם תעני לי בהקדם האפשרי. תודה רבה עידן

לקריאה נוספת והעמקה
26/03/2011 | 20:20 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי עידן עניתי לך גם שם וגם פה :) 1. תפסיק לקרוא באינטרנט את השטויות הנוירוטיות של כל העולם. תרגיע. כי את המתח המיותר שנוצר לך יהיה קשה להפסיק. 2. אל תהיה בשקט מוחלט, אל תנקה ואל תפמפם ותפסיק "לנסות לכבות את הטיניטוס". מצד שני תפסיק להיכנס לפאניקה. 3. גש לבדיקת השמיעה, ואל תהיה במקומות שקטים יותר מידי, ותפסיק לבדוק בכל שנייה אם זה נחלש או התחזק. עזוב. 4. חשוב שתבין שב 85% מהמקרים לפחות (לפחות !!) הטיניטוס נרגע ונעלם או מפסיק לעצבן. כך שהאופטימיות היא זו שצריכה לשרות עליך ולא הנאחס, או כמו שאתה קורא לו "לא מתפקד". בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

26/03/2011 | 20:41 | מאת: עידן

האתר שלך מעולה והוא באמת הדבר הראשון שהרגיע אותי מעט. חל שיפור(ניראה לי) באוזן שמאל והימנית היא זו ש"סתומה" בנוסף לטנטון. אני הרבה יותר שקול כעת. אני רק רוצה לחדד מספר שאלות: לא לחכות עוד שבוע וחצי לבדיקת שמיעה (שזה התור הכי מוקדם שנתנו לי) אלא ללכת בהקדם האפשרי ? שמעתי שיש הטוענים שניתן לשפר את סיכויי ההחלמה ע"י מתן קורטיזון ושהשפעתו אפקטיבית יותר כשניתן בהקדם.. מה דעתך בנושא ? הפסקתי עצמאית לקחת קריוטן אשר נטלתי במשך מספר חודשים (גורם ליובש בריריות וכדומה...) יש לדעתך קשר כלשהו ? (בנוסף לא ציינתי שהבדיקה האוטוסקופית הייתה תקינה..) אני מודה לך על היחס יוצא הדופן שאת מפגינה בפורום זה והייתי רוצה לקבוע תור בהקדם אצלך האם לדעתך מוטב להפגש בהקדם או רק לאחר בדיקת השמיעה..? שוב תודה רבה עידן

22/03/2011 | 12:06 | מאת: משה

שלום רציתי לדעת אם ידוע לך משהו על טיפול בטיניטוס בתא לחץ? יש איזה ניסוי שנעשה לאחרונה ואני סקרן לשמוע את דעתך,האם זה יעיל? יום טוב שלום

לקריאה נוספת והעמקה
23/03/2011 | 21:42 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לדעתי הנתונים לא מספיק משכנעים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

21/03/2011 | 08:41 | מאת: ציפי

שלום , בעלי בן 50 ומזה שנה סובל מבעיות של אוזן שמאל סתומה-פקוקה וטינטונים ובזמן האחרון גם התקפי סחרחורת קשים. עבר בדיקות רבות כולל שמיעה,MRI והחשד הוא למחלת מנייר. מה ניתן לעשות כדי למנוע את ההתקפים של הסחרחורות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2011 | 11:55 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כנראה בכל זאת הטיפול היעיל ביותר במחלת מנייר בלתי נשלטת הוא בהזרקה של אנטיביוטיקה מסוימת לאוזן התיכונה, כך שמערכת שווי המשקל באוזן זו תיפגע ותפסיק "להשתולל". צרו קשר אם מחלקה אוטונוירולוגית באחד מבתי החולים הגדולים ובהצלחה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

20/03/2011 | 12:08 | מאת: רם

הי ד"ר אני עם טנינטון כ 7 שנים האם יש בעיה בטיפול בנרות הופי? האם זה מסוכן...או בעייתי עבור אדם שסובל מטיניטוס? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה
20/03/2011 | 15:53 | מאת: ד"ר טליה מרק

זה כמו לשאול קרדיולוג על טיפול בהתקף לב אצל קורא בקלפים.... זה לא טיפול, לא רמה ואם אתה רוצה לעשות נסויים בפלצבו על עצמך, לבריאות.

20/03/2011 | 16:53 | מאת: רם

הי ד"ר אני מסכים איתך לחלוטין!!! אבל אני חייב להגיד שיש דבר אחד קטן שאני חולק עליך לגביו אני מאוד מאמין בפלציבו ובכוח הגוף לרפא את עצמו (במסגרת הסביר כן..) מאוד לא מאמין בשטויות וקסמים. לצערי כל הטיפולים הרגילים לא עזרו (ועברתי את כולם כולל טי אר טי) ולכן החלטתי לנסות ולראות אולי על דרך הפלציבו אני אצליח לקדם משהו (אני סקפטי) ולכן שאלתי אם יש סיכון,לא אכפת לי לנסות אבל אני לא רוצה להזיק או להרע את המצב חג שמח :) ותודה מראש

19/03/2011 | 10:24 | מאת: אריאל

ד"ר מרק שלום. אני סובל מבעיית טנטונים כ 5 שנים בערך לאחר חשיפה לרעש חזק. זאת תקופה ארוכה שבה אני רגיל לחיות עם הטנטונים והם מזמן לא מהווים לי מטרד יומ-יומי. הבעיה היא שאני סובל מהתקפי חרדה כרגע ואני גם מטופל פסיכולוגית, ולפני כ 3 ימים לפתע חזרתי להיות מוטרד מאוד מהטנטונים הללו ללא כל חשיפה לרעש. אני כמעט ולא ישן בלילות ושקוע בזה כל הזמן, ושלא כמו בעבר גם להיות במקום רועש וסואן לא עוזר במיוחד, לא ברור אם זה כי הטנטונים התגברו או בגלל שאני שקוע בזה כל כך. רציתי לשאול האם חרדה גם מסיבות שלא קשורות לטנטונים עלולת פתאום לעורר את הטנטונים בכזאת רמה, והם הטיפול בחרדה על ידי תרופות יוריד את המטרד מהטנטונים שוב. מבקש את תשובתך בהקדם, בתודה רבה אריאל

19/03/2011 | 15:53 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בזמן חרדה או מתח הטיניטוס בהחלט עשוי להתגבר, ולכן חשוב מאוד לטפל בחרדה, בין אם תרופתית אפילו לתקופה קצרה, ולכן כדאי לגשת בהקדם לרופא משפחה או לפסיכיאטר. בינתיים אפשר להעזר בכדור שינה, וכמובן להוסיף רעש רקע נעים לחדר (היכנס לאתר שרשום אחרי שמי, בקישורים יש תכנה של רעשי רקע, חינמית ונעימה, הורד למחשב והשאר קבוע בעוצמה חלשה). בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

16/03/2011 | 04:43 | מאת: חיים

שלום ד"ר בפורום אא"ג שאלתי בקשר לאוזן אטומה וטינטונים וביקשת שלאחר הבדיקות אששאל שוב בפורום זה. להלן ההתכתבות עד כה: בן 53, מזה כשבוע סובל מתחושת אטימות באוזן ימין ולאחר מספר ימים החלו להופיע רעשים באוזן זו, כמו כן כל סוג של קול כלשהו לרבות צפיה בטלויזיה, הרצאה, שיחה, לרבות רעש מזגן ודיבור עצמי מלווה בשמיעה מעוותת באותה אוזן, דבר שמצריך אותי לסתום את האוזן הימנית כדי לשמוע ברור יותר. אוזניים נקיות וללא דלקות, בדיקת שמיעה תקינה ישנה ירידה מאד מינורית בשמיעה באוזן ימין מאד לא משמעותית. נשלחתי לבדיקת bera לדברי הרופא מאחר והתופעה היא רק באוזן אחת, עדיין לא בוצעה הבדיקה. כמו כן יש לציין כי באחד מהימים הייתה הקלה יחסית בטינטונים ותחושת האטימות אך היא חלפה והמצב חזר לקדמותו. מה עוד ניתן לעשות כדי להמשיך בברור? האם ניתן יהיה להיפטר מהמטרד הזה שלא מניח לי? תשובתך הייתה: שלום רב קשה לי להתיחס לירידה מינורית כי מבחינתי זה יכול להיות משמעותי למרות שמבחינתך לא.... כדאי לבצע טימפנומטריה כדי לשלול בעיה של נוזלים או אוורור לקוי של האוזן. חשוב לבצע את ה BERA ואחרי כל הבדיקות כתוב לי שוב לפורום של הטיניטוס / היפראקוזיס : http://www.doctors.co.il/forum-2220 בברכה להלן תוצאות הבדיקות: . בדיקת טמפרומטיה A דו"צ. 2. בבדיקת השמיעה ישנה ירידה לא משמעותי באוזן ימין סף שמיעה מימין 10DB שמאל 5DB אוזן ימין בטונים דיבור 10/20DB דיסקרימינציה מימין 100% שמאל 96%. 3. בדיקת BERA בימין זוהו פוטנציאלים בחביונות ובזמני הולכה מרכזית תקינים הגברת קצב לא שינתה ממצאים מעבר לתקין. בשמאל בתגובה לגירוי נקישה בעוצמה של 75 דציבל, זוהו פוטנציאלי עצב השמע וגזע המוח בחביונות ובזמני הולכה מרכזית מאורכים מהתקין. לסיכום - עדות להאטת הולכה במסילת השמע בגזע המוח משמאל. כלומר בעיית האטימות וטינטונים היא באוזן ימין ואילו בבדיקה BERA מתעוררת בעיה אחרת של צד שמאל. אשמח אם תפרשי לי את האמור לעיל, איך ממשיכים בטיפול כדי להיפטר מהמיטרד באוזן ימין? מה פירוש הבעיה שמתעוררת בצד שמאל? איך מטפלים? האם נדרשות בדיקות נוספות? חיים

לקריאה נוספת והעמקה
18/03/2011 | 20:23 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי חיים הליקוי בימין אכן לא גדול אבל יכול כן להשפיע על קיום טיניטוס. תשובת ה BERA חסרת משמעות לנושא ואינה משנה דבר וגם לא מעידה על בעיה בצד שמאל או בכלל כך שאפשר להרגע מה BERA. אמנם הטימפנומטריה שלך היתה תקינה אבל היה פער בין העצב לשמיעה בפועל בצד ימין שיכול להעיד על תחושה מסוימת של אטימות ויתכן שזה מה שעורר את הטיניטוס. מאחר ותופעות אלה הן לרוב זמניות, יש סבירות גבוהה שהמוח יסנן את הטיניטוס ביתר יעילות וקלות כשיחול שיפור קל בשמיעה מימין. בינתיים השתדל שלא להיות במקומות שקטים מידי, דאג לרעש רקע מתון ונעים ושיהיה חג פורים שמח בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

19/03/2011 | 06:02 | מאת: חיים

תודה על התשובה מכל מקום הרופא מבקש שלול פתולוגיה בצד שמאל וזימן לי תור ל MRI אני מבין מדבריך שאין מה לדאוג

14/03/2011 | 18:48 | מאת: מורן

שלום רב לך מקווה שתוכלי לענות לי. יש לי תאומים והבת מטופלת כחודש(פעם בחודש הייתה סה"כ פעמיים)אצל קלינאי תקשורת. היא עשתה בדיקת bera כשנולדה ויצא תקין. כעת הוא חושד שיש לה בעיית שמיעה. האם יש מצב שיש לה חרשות?לטעמי ולטעם הסביבה הקרובה היא שומעת.אולי יש דברים שהיא לא מגיבה או רוצה להגיב. יודעת שלא בדקת אותה אבל פחות או יותר הערכה ? אגב היא הופנתה לאליו רק בגלל עיכוב קל בהתפתחות(לא נולדו פגים)

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2011 | 20:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני לא רואה סיבה לדאגה אלא סיבה לביצוע בדיקת שמיעה.... כי לרוב לא רואים מקרים שבהם ילד שעבר BERA שהיה תקין, ימצא פתאום חרש. מה שכן אפשרי בגיל הילדות הוא הצטברות נוזלים באוזניים וליקוי שמיעה זמני, ואת זה רואים לא מעט, זה לא מסוכן אלא מחייב ברוב המקרים רק מעקב. גשי לרופא אא"ג, עם התינוקת, ובקשי בדיקה והפנייה לבדיקת שמיעה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

14/03/2011 | 15:44 | מאת: אבי

כשיש ליקוי שמיעה מתי - לפי בדיקת השמיעה - מומלץ להתחיל להשתמש במכשיר שמיעה?

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2011 | 20:34 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב ראשית ההגדרה של ליקוי שמיעה היא כשהשמיעה חורגת מהנורמה, ולנורמה הגדרות ברורות והליקויים מחולקים לפי קל, בינוני, חמור, ועמוק. לגבי השיקום עצמו - הכל תלוי בטיב התפקוד ובצרכים היומיומיים. למשל אדם צעיר שפעיל בעבודה וצריך לשבת בישיבות רבות משתתפים - ולענות לעניין כדי שלא להחשב כ"סתום", יצטרך מכשיר לפני קשישה שנמצאת רק בביתה ונמצאת בקשר דל עם אנשים.... במילים אחרות, כל מקרה לגופו של עניין. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

13/03/2011 | 19:15 | מאת: אלה

לד"ר טליה שלום כבר הרבה שניעם שאני סובלת מטיניטוס. לפעמים בכל אוזן צפצוף שונה לפעמים חלש לפעמים חזק יותר אך מלווה אותי כל הזמן. אני משתדלת להרדם עם רדיו ליד האוזן כדי לא לשמוע את "המנגינה"מבפנים. איני יכולה לסבול רעש, וצפירה של מכוניות משגעת אותי. גדלתי ועדיין גרה באותו מקום שקט מאד אך אצלי בראש-הרבה רעש. שמעתי שיש מכשיר הנקרה מיסוך המבלבל את הרעשים הפנימיים שלי.האם מומלץ לנסות? האם יש פתרון אחר לבעיה? כבר אמרו שזה "חתונה קתולית" תודה על תשובתך אלה

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2011 | 20:35 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כנראה שיש לך גם רגישות יתר לרעשים חיצוניים ולא רק טיניטוס. אפשר להשתמש במכשיר מיסוך כחלק מתכנית טיפול, אבל איני יכולה לאמר לך מה הדבר המתאים לך אישית בלי לבדוק אותך ולאבחן את חומרת מצבך. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

שלום מזה זמן רב יש לי גירוד באוזן כמו נמלים אן שום סימן ובל זה נמשך זמן רב

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2011 | 20:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לרוב יש קשר ליובש של התעלה, אפשר לגשת לאא"ג כדי לראות אם אכן זה המצב. גורמים שתורמים ליובש הם ניקוי עם קיסמים, וסיבון של האוזן. לעיתים מחלות כמו סכרת או תרופות שגורמות ליובש כללי, או בעיה בבלוטת מגן וכו'. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

13/03/2011 | 14:38 | מאת: יוסי

האם ניתן בעזרת מכשיר שמיעה לטפל בבעית דיסקרימינציה?

לקריאה נוספת והעמקה
13/03/2011 | 16:07 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב דיסקרימינציה היא אבחנה בצלילים המעידה על היכולת להבין דיבור והיא חלק מבדיקת השמיעה הרגילה. כשיש ליקוי בהבנת הדיבור אפשר להניח שקיימת הזנחה כלשהי בליקוי שמיעה, כלומר ליקוי ממושך שלא טופל על ידי מכשירי שמיעה. ישנו מיעוט של חולים אצלם הליקוי השמיעתי מלווה בהפחתה חמורה בהבנת הדיבור ואצלם על מנת להבין הם חייבים גם הגברה וגם קריאת שפתיים. אצל רוב המטופלים, אם משתמשים נכון במכשירי שמיעה אפשר להגיע לכדי שיפור בדיסקרימינציה, ורק הבוקר במקרה בדקתי חולה שבשנת 2009 הבין 72% מהמילים בבדיקה, החל להשתמש קבוע במכשירי שמיעה, והיום הבין 92% וזאת בעוצמה אף מעט פחותה ביחס ל 2009... כך שהתופעה בהחלט הפיכה ברוב המקרים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

07/03/2011 | 00:57 | מאת: shay

שלום, אני שומע מוזיקה באופן יום יומי כל הזמן במשך כמה שנים בזמן האחרון אני מרגיש שעוצמת השמיעה שלי ירדה ובנוסף לכך כל פעם שאני שומע מוזיקה אני מרגיש כאבים בעורף שממש מטרידים אותי אני רוצה לשאול אם נגרמה לשמיעה שלי נזק מהמוזיקה זה נזק הפיך או בילתי הפיך? כלומר אם אני אתן לאוזניים שלי מנוחה לכמה זמן השמיעה לי תחלים ותחזור לנורמה? או שיש לי ממה לחשוש?

לקריאה נוספת והעמקה
07/03/2011 | 19:54 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי שי חשוב מאוד לגשת לבדיקת אא"ג ולבדיקת שמיעה. כאבי עורף יכולים להעיד על מתח (שרירים ובכלל). בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

05/03/2011 | 16:04 | מאת: מאיה

שלום רב, אבי, כיום 65, החל לסבול מטיניטוס והדרדרות שמיעה בסביבות גיל 50, בתחילה באוזן אחת ולאחר מכן בשתי האוזניים , דבר אשר דירדר את איכות חייו מאד. הוא התייעץ עם מספר רופאים , קיבל אבחנות שונות ומשונות ונעזר במכשירים שמיעה מסוגים שונים אך ללא הקלה משמעותית. בשנים האחרונות ההדרדרות החמירה ושמיעתו משובשת, יש לו עליות וירידות, רגישות נוראית לרעש והוא אינו בכלל שומע בתדרים מסויימים למרות המכשירים. אבי , איש חברותי ואופטימי בעיקרון כבר הגיע לייאוש ודיכאון מהמצב. הוא אינו מאמין יותר ברופאים או בלנסות מכשירים חדשים (דבר אשר הוציא עליו כמויות אדירות של כספים) , מאד קשה לו עם שיחות טלפון ואפילו בארוחות משפחתיות (עם הנכדים אך לא בדציבלים מאד גבוהים) , קשה לו מאד מכיון שאיננו מסוגל לנהל שיחה או לשמוע מה אומרים ליד. אשמח מאד לדעת מה הוא יכול לעשות או על כל דבר אשר ניתן לעשות על מנת לעזור לו לשפר את איכות חייו ותפקודו השוטף. בתודה מראש ובברכה, מאיה

05/03/2011 | 20:08 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אפשר תמיד לעזור, אך איני יכולה לעשות זאת בלי לבדוק אותו, לראות את כל הבדיקות שנעשו, בדיקת שמיעה עדכנית, ואת מכשירי השמיעה שלו. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

05/03/2011 | 20:24 | מאת: מאיה

אבי לא ילך לעוד רופא, הוא עבר את התהליך הזה כבר 7 פעמים ואחרי 7 רופאים 'מומחים' שטענו שאפשר לעזור ואף אחד מהם לא עזר אלא רק גבו עוד ועוד כספים, אי אפשר להאשים אותו. השאלה שלי הייתה על מנת לראות אם יש מידע כלשהו שאני יכולה להציג בפניו אשר יכול לתת לו תקווה או כל דרך לשפר את איכות חייו, אשר יכולה לגרום לו לנסות שוב. אני מבינה שקשה לייעץ בלי להכיר את המקרה לעומק אך יחד עם זאת, 'תמיד אפשר לעזור' - זו לא ממש תשובה. תודה.

04/03/2011 | 14:10 | מאת: שירי

מזה כ-3 שנים אני חווה עיוות בשמיעה באוזן ימין במקרים שבהם אני נחשפת לסביבה רועשת.. זה התחיל רק כשאני בעצמי הייתי מרימה את קולי, ובתדירות של פעם בכמה שבועות, ועם הזמן החמיר למצב שבו זה יכול לקרות כמה פעמים ביום ומכל רעש - בעיקר בכי של תינוק - ואף עד שיחה בסלולארי באוזן הזו. לאחר מספר בדיקות אצל רופאי אא"ג, בדיקות שמיעה תקינות ועוד, רופא מומחה המליץ לי על שימוש באטמי אזניים של מוזיקאים בעת חשיפה לסביבה רועשת (מסיבות, מגרשי כדורגל, כדורסל וכד'). עד כה לא כ"כ הצלחתי למצוא באינטרנט את האטמים מסוג זה בארץ, האם ישנה המלצה או הכוונה למקום בו הם נמכרים?

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2011 | 20:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

לאו דווקא "מוזיקאים" אלא רגילים שיכולים להקל.

בגלל שההחתה שווה בכל התדרים :) תודה בכל מקרה!

03/03/2011 | 13:47 | מאת: לילי ק

לפני כשבועיים חליתי בנזלת שהפכה לסינוזיטיס אוזן שמאל נסתמה לי וגורמת לי סחרחורותכאבי ראש עזים וחוסר איזון קיבלתי אנטיביוטיקה אנטי אלרגי' אווניס לאף ןקורטיזון.האוזן החלה להיפתח ולהסגר לסרוגין ואז החלו ציפצופים חזקים באוזניים שמטריפים אותי אנני יכולה לחיות ככה אנא עיזרי לי

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2011 | 20:05 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לרוב אחרי דלקת יש ליקוי שמיעה בשל נוזלים שמצטברים באוזן התיכונה כתוצאה מהדלקת. במקרה שאת מתארת חשוב לגשת לבדיקת אא"ג חוזרת ולבדיקת שמיעה דחופה כדי לשלול בעיה דווקא בעצב השמיעה. אם העצב תקין והליקוי רק בשל נוזלים = סבלנות, הנוזלים יספגו, השמיעה תחזור לעצמה ואז גם המוח יוכל לסנן בקלות את הצפצופים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

02/03/2011 | 00:03 | מאת: עדי מ

לכל באי הפורום, אני מבקש לשתף אתכם שאחרי יותר מ- 3 שנים "יצאתי מהטינטון" ומהרגישות לרעש ממנה סבלתי. יש לי קושי אמיתי לשתף את העולם בסיפור שלי, אבל יש לי חובה מוסרית והחלטתי למלא אותה: ההצלחה שלי בהתמודדות עם הטינטון (שאגב, לא נעלם לחלוטין, אולם הוא נמוך מאוד ובכל אופן לא מפריע לי כמעט בכלל), נובעת משילוב רב של שיטות. אין לי מושג מה עזר יותר ומה לא עזר כלל, אולם אני בטוח שבחירה בשיטה אחת או שתיים אינה מספיקה ויתכן כי דווקא השילוב של השיטות השונות הוא שהביא לתוצאה המוצלחת מבחינתי. אין לי פטנט על טיפול רב מערכתי זה ולמדתי אותו מקריאה בספר של KEVIN HOGAN אותו המנתי מה - EBAY. עשיתי זאת באמצעות TRT שפתר לי תוך זמן קצר מאוד את הרגישות לרעש (ב- 100% עזר לרגישות לרעש). אני חושב שלטיפול הייתה תרומה נכבדה גם להפחתה וההתמודדות עם הטינטון, ואם זה כך אז זה לקח יותר משנתיים!!! מכל מקום השתמשתי בטכניקות הבאות, כולם ביחד: TRT פעילות גופנית ספורטיבית בבוקר מדי יום - 6 ימים בשבוע היפנוזה (בה בצעתי אוטוסוגסטיה למה שלמדתי ב - TRT). ביופידבק. קסנקס (0.5MG פעם ביום בשחרור מושהה), לאחר מכן קלונקס 0.5MG לפני השינה ולאחר מכן הפסקתי את שניהם ועברתי להיפריקום 250MG פעמיים ביום (שם בישראל רמוטיב, תרופה צמחית שבארץ נמכרת במרשם). הרמוטיב היה לדעתי הקש ששבר את הטינטון, וזאת אחרי שהחלטתי לנסות אותו דווקא כשהייתי אחרי שיפור ניכר. גינקו - לקחתי ועדין לוקח TEBONIN 120MG (מיוצר בגרמניה מאוד יקר). 5 טיפולים כירופרקטים הכוללים מניפולציות צוואריות. שינוי אורח חיים להפחתת לחצים. אציין כי לפני הכל הייתי אצל ד"ר שמש. האיש נחמד מאוד, אולם משאבד הקשר הנחוץ בין המטפל למטופל הפסקתי את הטיפול באופן מיידי. ההסברים שקבלתי על השיטה לא נראו לי ולא יכולתי להמשיך בתהליך שנראה בעיני בלתי מובן לחלוטין. יחד עם זאת ראיתי שהנ"ל משתמש בצמחים שידועים כמרגיעים ובתוספי מזון שיש אמונה או חשד סביר שהם אכן מסייעים בהפחתת הטינטון (כך לפי חיפוש עליהם באינטרנט). אני לא פוסל את האפשרות שהטיפול הזה (שהבנתי שיכול להיות לו המשך בצורות שונות כמו טיפול תרופתי, היפנוזה וכו') יכול לסייע לקבוצה מסוימת, אולם אני לא הייתי בוחר בו באופציה הראשונה. לכל מי שסובל מהטינטון יש תקווה, רק צריך נחישות והתמדה, לצערי גם לא מעט כסף. חשוב מאוד לעשות TRT ולהפחית לחצים, הרבה סבלנות, לשקול עם רופא שימוש מושכל בתרופות (ואין מנוס מניסוי ותהייה) והרבה ספורט. מי שישאל שאלות בפורום אני אציץ מדי פעם לענות לו ואשקול גם להיפגש אם מי שירצה. אל יאוש! עדי

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2011 | 20:03 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי עדי כמו שאני תמיד אומרת, לוקח זמן וצריך סבלנות, והמוח יודע לסנן טיניטוס כשעוזבים אותו בשקט וכששומרים על עקרונות שינוי צורת החשיבה והגישה שה TRT בנוי עליהם. הצורך בתרופות הוא ממש לא חיוני אלא מאוד אישי ומטופלים רבים שלי לא הצטרכו להם, אבל כשצריך - טוב לקחת ובעיקר את הקלונקס מידי פעם או כדורי שינה לעיתים - והכל תלוי במקרה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

28/04/2011 | 12:57 | מאת: כרמל

שלום עדי, תודה ששתפת אותנו בסיפור ההלצחה שלך. אני סובלת מרגישות לרעש, רציתי לדעת אם אחרי הטיפול אתה יכול ללכת למסיבות והופעות והרגישות לא חוזרת? תודה רבה

20/08/2011 | 19:06 | מאת: י

היי...פ גם אני בשלב הראשון של הטינטון אשמח לקבל ממך את התרשמותך מהנושא .דרך אימל או טלפון . תודה מראש

23/05/2011 | 09:16 | מאת: פ

אני בשלב ראשון של הטניטון ורציתי לדבר איתך מה לעשות. תשלח לי בבקשה טלפון או אימל . ממש מודה לך .

06/06/2011 | 08:43 | מאת: יעקב

נא ליצור קשר 0524230924.תודה רבה מראש.

10/06/2011 | 19:19 | מאת: איילת השחר

הייתי רוצה להתייעץ איתך באופן מפורט על הכדורים שלקחת. האם התכוונת שהם עזרו הכי הרבה (שברו את גב הטיניטוס)? ודרך אגב מה קורה עכשיו כשאתה נחשף לרעש גבוה? האם עדיין המצב טוב? בתודה, איילת (המאוד מיואשת!)

25/08/2011 | 09:33 | מאת: י

היי.. איילת השחר אשמח לשוחח איתך בנושא 0544856962

27/02/2011 | 01:48 | מאת: עמרי

שלום רב. אני חייל בן 21, ולאחרונה התחלתי לסבול מכמה בעיות באוזן שמאל בעיקר. אני מרגיש ירידה קלה בשמיעה אך איני בטוח בכך, מה שכן, לפהי כחודשיים נחשפתי לרעש של ירייה ללא אטמים, ובאותו יום הרגשתי צפצופים באוזניים, והרגשה שכל רעש אני מרגיש אותו הרבה יותר באוזן שמאל (שהושפעה יותר באותו אירוע) לאחרונה ממש (שבועיים-שלושה) התחלתי לשים לב גם לשריקה גבוהה (כמו אזעקה רחוקה) בעיקר באוזן שמאל, שאני מרגיש יותר בסביבה שקטה.שמתי לב לכך אחרי שקראתי באינטרנט בנושא. כרגע אני סובל משתי הבעיות (אני שומע קולות חזקים בצורה לא טובה באוזן שמאל) ומהצפצוף. השאלה שלי היא, האם הדברים קשורים, ממה זה יכול לנבוע ? (ראוי לציין שאני מצונן כבר זמן רב, נחשפתי לאותו רעש, וגם הייתי בלחץ נפשי גדול בתקופה האחרונה בצבא) ומה ניתן לעשות ? בתודה רבה מאוד, עמרי !

לקריאה נוספת והעמקה
27/02/2011 | 22:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי עמרי, חשוב מאוד שתיגש לבדיקת רופא ולבדיקת שמיעה + בדיקת אוורור האוזניים (טימפנומטריה). הרגישות שלך לרעש החיצוני והפנימי (הצפצופים) יכולה לנבוע או להיות מושפעת לרעה מכל שלושת הסיבות שציינת - גם ההצטננות, גם הרעש שנחשפת אליו וגם הסטרס שיש לך בצבא. חשוב שתדע שהמוח יכול לסנן את התופעות הללו ולמתן אותן ושלא תהיה עוד יותר במתח. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

04/03/2011 | 11:38 | מאת: עמרי

באמת תודה רבה על התשובה. אני אשתדל לגשת לרופא במהרה הבעיה היא שלפעמים בצבא זה מתעכב.. רציתי רק לשאול, יש מצב שזה פשוט בעיה חולפת שתעבור (אפילו עם קצת סבלנות) ? כי זה די מטריד אותי ומלחיץ אותי הבעיה עצמה.. שוב תודה, עמרי

15/02/2011 | 23:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

27/02/2011 | 19:02 | מאת: עמרי

לא ידעתי שנעדרת.. בכל מקרה, אני אשמח לקבל תשובה תודה

27/02/2011 | 22:41 | מאת: ד"ר טליה מרק

15/02/2011 | 01:01 | מאת: אלון

יש טיניטוס קבוע תוצאת רעש חזק כבר הרבה שנים אבל נסבל. האם תקיפה בצורת סטירה חזקה בלחי יכולה להחמיר את הטנטון עד כדי בלתי נסבלות? את רואה קשר בין שני הדברים כי מאז התקיפה הטנטון עלה מאד ומתקשה להירדם.יכוללהיגרם נזק לאוזן הפנימית בגלל סטירה ? ולטנטון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/02/2011 | 17:59 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בהחלט כן ובמיוחד אם הסטירה גרמה לנקב בעור התוף (קורה) ולהחמרה במצב השמיעה. חשוב לגשת לבדיקת אא"ג ולבדיקת שמיעה. לרוב המהלך הוא לכוון של הרגעות הטיניטוס ואפילו אם יש נקב הוא כמעט תמיד נסגר לבד כך שאל תילחץ... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

12/02/2011 | 19:20 | מאת: לירוי

שלום רב לאחרונה נהייתי רגישה ביותר לרעש עד כי אני מתעוררת מספר פעמים בכל לילה מרעשים חיצוניים. הדירה שלי די רועשת אז אני אפילו שוקלת לעבור דירה. בנוסף אני מגלה שאני נהיית רגישה גם במהלך היום לרעש של עבודות בניין או צעקות. האם זה היפראקוזיס ועלי להיבדק? אם כן לאן את ממליצה לפנות? תודה R

לקריאה נוספת והעמקה
13/02/2011 | 21:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הרבה לפני שעוברים דירה גשי לבדיקה...קודם כל לרופא אא"ג ולקבל הפנייה לבדיקת שמיעה. לגבי הטיפול עצמו - TRT הוא הטיפול המתאים להיפראקוזיס. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

10/02/2011 | 13:43 | מאת: מו אנגל

שלום רב אני סובל מציפצופים באוזניים כבר כמה כמה שנים לאחרונה חלה ירידה בשמיעה (גם בבדיקה) והצפצופים הם כבר צפירות. בדרך כלל על ידי פמפום או לחיצה על האוזן התדר היה משתנה ומקל קצת, כיום גם זה כבר לא משפיע האם יש טיפול לתופעה? האם קופת החולים מכירה בטיפול(מכבי)? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
11/02/2011 | 15:15 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיפול TRT אינו בסל בריאות. אם מגיעים אלי ליעוץ אפשר לקבל החזר מביטוחים פרטיים וחלק מהביטוחים המשלימים. הקופה משתתפת במכשירי שמיעה שהם כן בסל הבריאות, ואם יש ליקוי שמיעה צריך התאמה נכונה של מכשירים כחלק מהטיפול. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

07/02/2011 | 20:34 | מאת: עוז

האם טינטון והיפראקוזיס יכולים להיגרם כתוצאה ממצב נפשי? והאם הטיפול יהיה זהה במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2011 | 21:57 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. כן בהחלט יכול להיות קשור, אפילו קשר הדוק. 2. תלוי, צריך לעשות איבחון של הטיניטוס ואז אפשר לתכנן טיפול או לראות אם צריך עוד טיפולים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

07/02/2011 | 14:17 | מאת: זהבי

כיצד ניתן לקבוע איתך תור? ואיפה את מקבלת? בעלי סובל גם מרעש אוזניים, גם מירידה בשמיעה וגם מחוסר סבילות לרעש. אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לנו.

07/02/2011 | 21:56 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב התקשרו ל 03-5272477, מכון אופקים, תל אביב.

04/02/2011 | 21:00 | מאת: תומר

1. איך זה בדיוק עובד, זאת אומרת אם בן אדם היה חשוף לרעש וכתוצאה מיזה נהיה לו טיניטוס והיפראקוזיס, איך זה שחושפים אותו לקולות שקטים ובהדרגה מגבירים וזה עוזר, זה מרפא פגיעה עצבית באוזן? 2. מניסיונך הטיפול יעיל כמו הטיפול של דוקטור שמש? כי פשוט לקבוע טור לדוקטור שמש לוקח שנתיים וחצי כי יש כמות ענקית של מטופלים שמחכים לטור אצלו והשאיפה היא לטפל ברגישות ובטנטון כמה שיותר מהר. 3. מה מחיר כל טיפול של TRT? בהדסה עין כרם מציעים טיפול של שנה ב2400 ש"ח, האם גם אצלכם באופקים המחיר זהה?

לקריאה נוספת והעמקה
05/02/2011 | 22:54 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. לא זו הדרך, אתה כנראה לא מבין, ואתה יכול לקרוא באתר הרשום אחרי השם שלי. 2. הטיפול בויטמינים אינו מקובל בספרות המקצועית. 3. משלמים על כל פגישה לחוד ולא "עיסקת חבילה" כך שיכול לצאת הרבה פחות. כמו כן יש אפשרות להחזר של ביטוחים פרטיים משום שמדובר ביעוץ רופא מומחה (אין החזר של ביטוחים פרטיים עבור יעוץ מומחים לא אצל ד"ר שמש ולא בטיפול אצל קלינאית תקשורת). המחיר כמובן לא כולל מחוללי קול (לא בירושלים ולא במכון אופקים). בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

04/02/2011 | 20:43 | מאת: יוסי

ד"ר טליה מרק שלום רב אני מבקש את עזרתך לדעת האם את מכירה את המרכז לבעיות בטינטון שנקרא טינטרן בחיפה? אני סובל כחודש מהתופעה ולצערי אין באפשרותי להגיע לאזור שאת מטפלת אשמח לקבל ממך חוות דעת האם הם יודעים לטפל בטינטון. אני פונה אלייך כי הבנתי שאת מומחית. אשמח לתגובה מהירה אני על סף ייאוש

לקריאה נוספת והעמקה
05/02/2011 | 22:50 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני מטפלת בשיטת TRT וגישה כוללנית לטיניטוס. מטפלים מוסמכים בשיטת TRT הם דבורה גורדון בהדסה ירושלים שהיא קלינאית תקשורת, או אני - כרופאה. מאחר והטיפול הוא בין פעם בחודש לפעם בשלושה חודשים אני לא רואה שמרחק הוא בעיה ושמחה לגלות לך בסוד שמגיעים אלי מרמת הגולן ומאילת... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

03/02/2011 | 16:21 | מאת: ברוך

התחלתי לחוש טינטון באוזן שמאל לפני כעשרה ימים. נבדקתי אצל רופא א.א.ג ובהמלצתו עשיתי גם בדיקת שמיעה ו-Bera האיבחון שלו: תצטרך להתרגל לזה. האם יש טיפול לתופעה?

לקריאה נוספת והעמקה
03/02/2011 | 20:44 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב במרבית המקרים המוח יודע לסנן את התופעה, ולרוב היא קשורה לסטרס ולליקוי שמיעה כלשהו או אסימטריה בשמיעה. בצע את הבדיקות ואם ישאר טיניטוס אפשר לטפל. יש כאן קישור מימין (האמת מאחורי הצלילים) ואתה מוזמן לקרוא. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

03/02/2011 | 12:28 | מאת: ציפי

שלום ד"ר מרק יש לי טינטון של שמיעת דופק שמתי לב שאני מתאמצת או מתרגזת אני שומעת זאת חזק יותר האם לחץ דם גבוב גם הוא מעלה את שמיעת הטינטון?

לקריאה נוספת והעמקה
03/02/2011 | 20:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כן בהחלט, ולא רק לחץ דם אלא גם דופק מוגבר יכולים להישמע יותר כשיש שמיעה עצמית של הדופק. :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

02/02/2011 | 15:35 | מאת: יעד

שלום רב. רציתי לשאול האם יש דרך למדוד את עוצמת הטינטון? האם ניתן לבדוק באיזה מהאוזניים הטינטון קיים. אני סובל קשות מטינטון וכל הזמן חשבתי שהבעייה קיימת רק באוזן שמאל ממנה אני סובל גם בירידת שמיעה ואני גם משתמש במכשיר שמיעה באוזן זו, מאחר והטינטון נמשך, עלה לי חשד שגם אוזן ימין סובלת מטינטון וקשה לי לוודא זאת ולכן כל שאלותיי. בתודה מראש על תשובתך יעד

לקריאה נוספת והעמקה
02/02/2011 | 22:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אפשר לבצע בדיקה של איפיוני טיניטוס ולראות איך התחושה שלך מתורגמת לדציבלים ובאיזו אוזן. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

01/02/2011 | 14:55 | מאת: זיו

יש לי כמה שאלות. 1: כמה פעמים בשבוע צריך לטפל בשביל לפתור בעיות כמו טיניטוס והיפראקוזיס. 2: אחרי כמה זמן להערכתך ההיפראקוזיס נפתר? 3: אחרי כמה זמן הטיניטוס נפתר? 4: האם יש סכנה של ירידה בשמיעה בטיפול ה-TRT כי קראתי שיש אנשים שהורידו את השמיעה משמעותית ובכך הקטינו או ריפאו את ההיפראקוזיס

לקריאה נוספת והעמקה
02/02/2011 | 22:36 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. בהיפראקוזיס חמור - בהתחלה פעם בחודש, ואחרי כמה חודשים אפשר להפחית את הביקורים. בטיניטוס אפילו פחות במקרים רבים. 2. לרוב ההיפראקוזיס נרגע ראשון והטיניטוס אחרון. 3. כנראה לא הבנת את מה שקראת כי אין שום דבר נכון או הגיוני במה שרשמת בסעיף 4. הטיפול לא מפחית את השמיעה ולא פוגע בה אלא להיפך, הוא דורש מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה למי שיש לו ליקוי. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

31/01/2011 | 17:13 | מאת: איציק

לאחר שימוש של כשלושה חודשים בציפרלקס(אסטו) הופיע אצלי טינטון בשתי האוזניים. הטינטון הוא קבוע ולא נעלם במשך חמישה חודשים מתחילתו(שמונה חודשים מתחילת נטילת התרופה). ברצוני לשאול האם ציפרלקס אכן עלול לגרום לטינטון וחשוב יותר האם הטינטון עשוי לחלוף בהפסקת התרופה או שאני תקוע עם הטינטון לשארית חיי.

לקריאה נוספת והעמקה
31/01/2011 | 20:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. כן, אבל עדיין יש צורך בבדיקה מקיפה אצל אא"ג ובדיקת שמיעה, וצריך לשלול סיבות אחרות לטיניטוס. 2. לפעמים הפסקת התרופה מקלה ולפעמים לא, לפעמים אפילו מחמירה, לכן קח את הציפרלקס כל עוד אתה צריך, וכשיגיע זמן הגמילה יש לעשות זאת בזהירות ותחת הדרכה ומעקב. 3. אפשר לטפל אם הטיניטוס ישאר אז למה להיות פסימי כל כך ??בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

01/02/2011 | 12:02 | מאת: איציק

כבר עברתי בדיקות אצל אא"ג שכללו בדיקת שמיעה בדיקת bera הולטר לחץ דם ן- CT מוח. בכל הבדיקות התוצאות יצאו תקינות. האפשרות האחרונה שנשארה ככל הנראה שהטינטון התפרץ כתוצאה מנטילת הציפרלקס. האם את ממליצה על פעולה ספציפית שכדאי לעשות ? אולי לנסות לשנות תרופה או שעליי להמתין עד שיגיע הזמן לרדת מהתרופה ולקוות שהטינטון ייעלם? האם מנסיונך בתחום, טינטון שנגרם מנטילת תרופות נעלם במידה ומפסיקים התרופה.

29/01/2011 | 16:09 | מאת: זיו

שלום, שירתתי כשנתיים בעבודה עם גנרטורים בצבא, קצת לפני שעזבתי התחילה אצלי רגישות לרעש(היפראקוזיס) וטיניטוס, שאת הטיניטוס אני שומע לרוב רק בסביבה שקטה, למשל לפני השינה, קראתי שהצליחו לפתח תרופה לשחזור השמיעה,בקישורים הבאים: http://en.wikipedia.org/wiki/Pregnenolone http://www.raysahelian.com/hearing.html האם לפי דעתכם בעזרת התרופה הזאת שמשחזרת תאי עצב יהיה ניתן לרפא נזקים עצביים כמו טיניטוס והיפראקוזיס? ומה אתם חושבים על רפואה הומהופתית, שמעתי שגם רפואה הומאופתית יכולה לסייעה בבעיות אלה?

לקריאה נוספת והעמקה
31/01/2011 | 20:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב החומר הוא תרופה הורמונלית שניתנת לצורך "בניית שרירים". נטילה של חומרים שכאלה שלא לצורך יכולה לסכן את גופך. אין מחקרים רפואיים הקושרים הורמונים אלה לשמיעה, והחומר שאתה מקשר אליו הוא חומר פרסומי גרידה. תופעות הלוואי האפשריות הן עצבנות, הפרעות שינה, מתח עד להתפרצויות, הפרעות קצב לב והתקרחות. אז אם מתחשק לך = בתיאבון. אני לא הייתי נוגעת בחומרים אלה עם מקל מרחוק. הומיאופתיה הוכרזה כבר רשמית על ידי ה FDA כפלצבו אפקט שאין בו דבר רפואי. אני כרופאה לא עוסקת בשמועות ובאמונות תפלות ואין אלטרנטיבה לרפואה אמיתית וחוקרת. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

20/01/2011 | 21:07 | מאת: מיכל

שלום לך טליה... ברצוני להיתייעץ בכמה היתלבטיות ..בתיי המקסימה בת 5 הובחנה בחצי שנה האחרונה כלקוית שמיעה קלה עד בינוני 40 - 45 דו צדדי עצבי ............ :( .. היא ילדה נבונה חכמה מדברת יותר טוב לגילה אפילו... כרגע היא מסתדרת.. השאלה היא שיש האומרים שהיא יכולה להיתסדר ככה ללא מכשירים כמו שהיסתדרה עד עכשיו ולא למהר ולהשים לה מכשירים כך טוען הרופא שלה ... ובבדיקות השמיעה קלנקאיות תקשורת ממהרים ואומרים שהיא חייבת ....... !! היא צריכה לעלות לבית ספר אנחנו מאוד מאוד מתלבטים... מצד אחד הסתיגמה שתקבל והערות מהילדים.. ומצד שני אנחנו באמת מרגישים שיש בעיה היא שואלת המון מה ומסתכלת באופן קבוע בשיחה על השפתים בצורה מאוד ממוקדת ............ צריכה יעוץ מה עדיף ? מה כדאי ? האם יש לילדים מכשיר ניסתר ?.? והאם צריכה 2 או 1 ?.? הכי חשוב שהיא כל כך מיסתדרת עם החברה ולא מרגישים שהיא לקויית שמיעה .... תודה .......... :)))

לקריאה נוספת והעמקה
20/01/2011 | 22:25 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני מאוד ממליצה על מכשירים. אפשר גם בגיל הזה לעשות מכשירים קטנים ויפים ויש לי נסיון מצוין בנושא, כך שהם לא צריכים להיות גדולים מסורבלים או מכוערים אלא בטוב טעם וגם יעילים. בשום אופן אל תזניחו ולא "לרחם" עד כדי אי טיפול. העובדה שהיא מאוד ממוקדת בשפתיים רק מראה כמה מאמץ הקטנה משקיעה... וחשוב גם להבין שליקוי שמיעה בגיל זה עשוי להחמיר ולכן עוד יותר קריטי להרגיל אותה לאופציות של טיפול. אשמח לעזור באופן אישי אם תרצו, בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

31/01/2011 | 16:45 | מאת: צביקה

מיכל שלום כאב ל 2 ילדים לקויי שמיעה אני חושב שביתך חייבת להרכיב מכשירים. נכון שעכשיו היא "מסתדרת" אך כמות האינפורמציה שהיא צריכה לעבד אינה גדולה כרגע, וככל שהיא מתבגרת כמות האינפורמציה עולה. בדקי גם עם ארגון "שמע" ועם "מיחא" וגם באתרי אינטרנט שונים כגון "listen.co.il"

31/01/2011 | 20:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

ואני שמחה שהסברת לאמא המודאגת כי לא רק אתה מכיר את הנושא באופן אישי, אלא אתה גם מסביר נכון ומכל הלב. בתודה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

19/01/2011 | 09:56 | מאת: ידין

שלום הנני בן 64 והרבה שנים סבלתי מטינטונים ברמה נמוכה שלא הטרידה אותי יותר מידי ולא עשיתי דבר בנדון. עם השנים הטינטון התגבר ובשנה האחרונה המצב נעשה בלתי נסבל ובעיקר באוזן השמאלית הסובלת גם מירידת שמיעה בתדרים הגבוהים עד כדי ירידה של 55DB ב 4000HZ ו 70DB ב 6000HZ. באוזן הימנית הירידה היא של 30DB ו 40DB בתדרים הנ"ל. בדיקת BERA תקינה. הטינטון הוא רציף ובצורה של צפצוף, גם כאשר רדיו או טלביזיה עובדים ואנשים מדברים בסביבה, וכמובן כאשר שקט בסביבה הטינטון הוא נוראי. אמרו לי שכדאי לקחת מכשיר שמיעה (בשלב זה לאוזן שמאל) מאחר וזה אמור לעזור לי גם גם בנושא הטינטון. התפלאתי על הצעה זו ושאלתי החא האם אכן כך? ואם כן איך זה בדיוק עובד? בנוסף אודה על עצה מה עוד אפשר לעשות בנדון כנגד בעיית טינטון קשה זו. בתודה מראש ויום טוב ידין

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2011 | 11:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב התאמה נכונה של מכשיר שמיעה טוב, יכולה להקל באופן משמעותי על מרבית הסובלים מטיניטוס כרוני עיקש. אפשר לקרוא בנושא ולהרחיב, ואם לא מספיק, להוסיף יעוץ והדרכה בשיטת TRT כך שתהיה לך אסטרטגיה יותר "נבונה ומושכלת" לכל הנושא של השמיעה והטיניטוס. אתה יכול לקרוא בקישור מימין על האמת מאחורי הצלילים, או באתר המצוין אחרי שמי. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה. מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52 www.tinnitus.co.il

19/01/2011 | 12:14 | מאת: ידין

דר' טלי מרק רב תודות על התגובה המהירה והעניינית. אני אקרא את מה שהמלצת. יום טוב ידין

18/01/2011 | 16:52 | מאת: אופיר

שלום רב אני בן 35 ולא סובל בדרך כלל. ואתמול התעוררתי מתוך שינה מצפצוף חזק באוזניים. אני לא יודע להבחין האם זה רק מאוזן אחת או משניהם.מאתמול ועד היום ברצף הצפצוף מלווה אותי וממש מטריד את מנוחתי. ברצוני לציין שאני לא חש כאבים, אך הרגישות לרעש חזקה יותר. אני ממש פוחד שאצטרך להמשיך לחיות עם הצפצוף הזה אבקש לדעת האם יש משהוא שאני צריך לעשות? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2011 | 11:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

ואל תתעכב בדרך כי אולי יש ליקוי עצבי שניתן ל טפל בו !

19/01/2011 | 18:54 | מאת: אופיר

בראשית דבריי אני מודה לך על התשובה המהירה לצערי אין שום תור לרופא אאג לפני יום שני הקרוב. האם זה זמן סביר להמתין במקרה שלי? או שעלי ללכת למרפאה ולשבת שם עד שיקבל אותי רופא? בתודה מראש אופיר

16/01/2011 | 15:05 | מאת: לימור

שלום, אני לימור, בת 22, כבר כמה שנים שאני סובלת מרגישות לרעשים בעוצמות מסויימות, זה משתנה מפעם לפעם, לפעמים זה כשיש לידי רעש חזק מידי, לפעמים צליל גבוה מידי.. לפעמים זה בכלל בלי צליל, רק מלחץ של הגוף ואני מצליחה להפסיק את זה כשאני מרפה את כל שרירי הגוף. זה לא טיניטוס.. לא צלצולים קבועים. זה מה שנקרא היפראקוזיס? לאחרונה זה החמיר ונהיה לי עוד סוג של רעשים..שלא הכרתי אני עובדת בתמיכה טכנית כבר שנתיים ותהיתי אם אולי זה יכול להזיק לי 8 שעות עם אזניות ברצף.. אני לרוב יוצאת ממשמרת עם טיפה כאבים באזניים ותוהה אם לעזוב ולחפש עבודה.. שקטה יותר. רציתי להתייעץ.. תודה ויום טוב, לימור

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2011 | 11:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב נכון שכשיש רגישות יתר לרעשים מרגישים אי נוחות אבל במקרה שלך אני לא חושבת שזאת הבעיה. לא כל מה שאת מתארת יכול להתאים לרגישות לרעש ולכן אני חושבת שצריך לשקול בעיה של סטרס ולטפל בהתאם, כי את מתארת תגובות של מתח בהעדר כל צליל. לכן אני לא קושרת את מצבך לעבודתך וממליצה לך על איבחון וטיפול במישור הנפשי. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה. מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52 www.tinnitus.co.il

עבודה במה דנקרא call center,שבהן משוחחים בטלפונייםגרמה לפי מחקרים להיפראקוזיס זמני או קבוע, כתוצאה מצעקות חדותמהמצד השני של הקו.צלצולים או זמזומים באווזניים נקראים טנטון,בצעי בדיקת ucl טול,בקשי זאת מרופא א א ג,בהצל רבה ,אם התרפית ,שמח לשמוע אם לא צרי קשר,ואשמח לנסות לייעץ

15/01/2011 | 17:30 | מאת: אורנה

אני בת 76 ועשיתי CT ראש. כתוב בתוצאה שיש לי שינויים סקלרוטיים במסטואיד דו צדדי. רציתי לדעת במה הדברים אמורים והאם יש סכנה כלשהי? האם ניתן לשנות את המצב?

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2011 | 11:12 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב עניתי לך גם בפורום השני אבל אני חוזרת על התשובה : זה לא מסוכן, מדובר לרוב בעצם שהיא פחות מפותחת כתוצאה מדלקות אוזניים בילדות למשל, או שזה המבנה שלה. בכל מקרה כדאי להראות את ה CT לרופא אא"ג שיסתכל בצילום ויראה שאכן זה סתם מסטואיד סקלרוטי ולא בעיה אחרת. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

12/01/2011 | 17:34 | מאת: ליבי

לאחר מספר שנים של OTOSCLEROSIS באוזן ימין התאימו לי מכשיר שמיעה בעל 3 תכניות. אני עובדת בסביבה רועשת מאוד ומאז שאני מרכיבה את המכשיר אני שומעת רעשים באוזן שמאל. הרעשים מזכירים תחנת רדיו לא מכוונת ומאוד מפריעים למהלך העבודה. האם התופעה מוכרת ומה ההמלצה? תודה ליבי

לקריאה נוספת והעמקה
14/01/2011 | 20:32 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב חזרי למקום בו המכשיר נרכש, כדי שיבדקו אותו ויראו איך לתכנת את המכשיר. אם מדובר במכשיר מתקדם שיש בו תכנה המאפשרת מעקב אחרי השימוש במכשיר, הם יוכלו לראות דרך המחשב איך הסביבה שלך ואיך השתמשת במכשיר ולפי המידע לשפר את הכיוונים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

11/01/2011 | 21:05 | מאת: אייל

היי ד"ר. שאלה שאלתית לי אלייך. בעקבות פגיעה באיזה איזור בדיוק, נוצרת תופעת ההיפראקוזיס? האם מדובר בפגיעה ב"שערות החישה"? פגיעה אחרת באוזן הפנימית או תיכונה? פגיעה במערכת העצבים הקשורה לאיזור מסויים של המוח? החשש שלי הוא כי התחלתי לסבול מהתופעה לפני כחודש וחצי. מאז עברתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה (עם סטייה מזערית באוזן שמאל) ואיני סובל מטינטון. חשבתי לשאול על האיזור הספציפי שנפגע במקרה של היפראקוזיס, בכדי לנסות ולפנות לרפואה האלטרנטיבית ולדייק ככל האפשר בטיפול בו אבחר. להתייחסותך אודה מאוד :)

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2011 | 14:08 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב היפראקוזיס היא תגובתיות יתר של המוח בדיוק כמו שיש אנשים שיש להם רגישות יתר של חוש הריח. זה לא תאי שיער ולא איזור ספציפי במוח. הטיפול המתאים להיפראקוזיס נקרא TRT, טיפול קוגניטיבי המשלב גירויים שונים למערכת השמיעה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

11/01/2011 | 12:15 | מאת: מודאג

עשיתי בסחוס האוזן לפני כשבועיים. לפני יומיים אחרי שהחלפתי את העגיל התחילו לי כאבים חזקים וגם יש לי חום. האם מדובר בזיהום האם אני צריך להוציא את העגיל? איך אפשר לטפל בזה?

12/01/2011 | 14:07 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב גש דחוף לרופא אא"ג אני לא יכולה לעזור בלי לבדוק, ואם יש זיהום בסחוס חייבים טיפול אנטיביוטי דחוף. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

09/01/2011 | 20:29 | מאת: מיכל

אני בת 53 סובלת מטינטון 3.5 שנים. אין לי יום ואין לי לילה. ישנה עם כדורי שינה ו-MP3 באוזן.ניסיתי ביופדבק דיקור סיני סוג'וק. החיים שלי בלתי ניסבלים. אני אומללה !הפכתי לשבר כלי מיום שהאוזן החלה לטנטן.חיי אינם חיים יותר. אנא עיזרו לי אני מיואשת.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2011 | 14:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום מיכל כדי לעזור אני צריכה לבדוק אותך פנים אל פנים, לבצע איבחון טיניטוס ולראות מה צריך לעשות, אם את מעוניינת אשמח לעזור. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

05/01/2011 | 18:51 | מאת: מלי

דר טליה שלום , אמא שלי (65)סובלת מרעשים באוזניים- בשתיהן. כמו רעש שפותחים גז....זה גורם לה לחוסר שיווי משקל רציני מאוד. הרופא המליץ על CT ראש במקביל קיבלה כדורים בטיסטן תופעה זו קרתה לה בעבר לפני כשנתיים ולקח לה הרבה מאוד זמן עד שעבר החוסר איזון. כמו כן היתה בזמנו..בא.א.ג ,עשתה בהדסה בדיקות אוזניים מקיפות ללא אבחון כלשהו וכן CT ראש ללא אבחון. מה יש לה? יש טיפול?למה זה חזר שוב? אנא תשובתך המהירה....

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2011 | 19:41 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. טיניטוס לא גורם להפרעה בשווי משקל, אבל יש מחלות שגורמות גם להפרעת שווי משקל, גם טיניטוס וגם ליקוי שמיעה - בדרגות שונות. כמובן חשוב מאוד לבדוק שמיעה, ואם יש ליקוי שמיעה להתאים מכשירי שמיעה. חשוב להבין שהתאמה נכונה של מכשירי שמיעה היא חלק עיקרי בטיפול בטיניטוס. 2. נכון מאוד לבצע CT, וגם הכדורים יכולים לעזור לשווי המשקל. 3. כדאי להיבדק בפיזיוטרפיה וכן לנסות טיפול לשיפור שווי המשקל - ולו גם תרגילים לבצוע בבית כדי שהתפקוד ישאר טוב. 4. אם לא יהיה שיפור - כדאי לגשת למרפאת סחרחורת. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

05/01/2011 | 13:30 | מאת: כרמל

יש בשוק מכשיר ליזר מתוצרת שווצרית, לטיפול ביתי של 20 דקות ביום, שאמור להשפיעה על תאי השערה באוזן הפנימית וכך לחדש את צמיחתם, מה שאמור לעזור לטנטון, עיוותי שמיעה ורגישות לרעש. אשמח לדעת אם יש לך נסיון בטכנולוגיה זו,האם משהו מהמטופלים שלך ניסה אותה? מה היו התוצאות ומה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2011 | 11:52 | מאת: מאיר

היי כרמל סליחה על ההתערבות אבל יש אפשרות לקבל את שם המכשיר? בתודה, מאיר

07/01/2011 | 19:37 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיניטוס היא תופעה מוחית, ולא תופעה שנגרמת מתאי השערה. שום לייזר לא הצמיח מעולם שיערות לא בעצב ולא באוזן ואחרת כל הקרחים היו הולכים עם מכשירי לייזר על הראש. כבר לפני שנים היה סיפור שלם בבית חולים מסוים שבו "מכרו" לחולים לוקשים על כך שיבצעו להם טיפול לייזר על עמוד השדרה הפגוע והם יחזרוללכת... אז הלייזר לטיניטוס שייך לאותה קטגוריה של פרסום, שווק, וניצול מצוקה של חולים. לצערי החולים שלי מגיעים אחרי שהתישו אותם עם טיפולים שונים ומשונים בכל מיני דרכים מצחיקות או מעציבות, ואם תקרא בקישור כאן מימין (האמת מאחורי הצלילים) - תוכל לראות איזה טיפולים כן מקלים ואיזה לא. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

05/01/2011 | 08:45 | מאת: גלית

דר. מרק שלום, אני סובלת מטיניטוס, שהחמיר בתקופה האחרונה. כיצד אפשר לתאם איתך תור לייעוץ בנושא? תודה רבה, גלית

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2011 | 19:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב צרי קשר עם מכון אופקים וקבעי תור אלי, 03-5272477 בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

04/01/2011 | 19:47 | מאת: מאיר

מזה כשבועיים שאני סובל מרגישות יתר לתדרים גבוהים ואולי אף לרעש בכלל. הרגישות מופיעה בעיקר בעת שמיעת מוזיקה באוזניות ושמיעת מוזיקה בכלל. אני מניח שאפשר להשוות את ההרגשה ללחץ באוזניים שמופיע בעת טיסות, אם כי זה לא בדיוק זה והרבה יותר מעצבן. העניין מאוד מלחיץ אותי בתור מוזיקאי ובתור אחד שלא יכול לחיות בלי מוזיקה באופן כללי. עד לפני חצי שנה בערך (ולמשך של כמה חודשים) הייתי חשוף למוזיקה בעוצמות גבוהות (בחדרי חזרות) אבל מאז לא היתה חשיפה חריגה לעוצמות גבוהות של רעש. הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה הווליום באוזניות שאני שומע, שיכול להיות די גבוה לעיתים. האם קיימת בדיקה שתאשר בוודאות שנוצרה או לא נוצרה פגיעה עצבית או היפראקוזיס בפרט? האם בכלל לפנות לבדיקה כזו בשלב זה? בעוד יומיים אני עובר בדיקת שמיעה שכוללת גם בדיקת סימפנומטריה. האם בדיקה זו יכולה להעיד על פגיעה מסוג זה או שרק על פגיעה כללית בשמיעה? כמה דברים שאולי ראוי לציין: לפני כחודש עברתי טיפול קצר בנרות הופי למטרת ניקוי ולפני שבועיים התחלתי ליטול היפריקום בכדי לטפל במשהו שלא קשור לדיכאון/חרדה - לפני יומיים הפסקתי את הטיפול מחשש שאולי זה השפיע על מערכת העצבים קצת יותר מדי :) אני יודע שאני נשמע קצת פסיכי ולחוץ. השמיעה היא משהו שאני לא מוכן להתפשר עליו וזה ללא ספק משפיע עלי. אודה לך מקרב לב על כל עזרה או יעוץ בנושא. אגב, מאוד נהנתי לקרוא את התגובות שלך עד עכשיו :)

לקריאה נוספת והעמקה
04/01/2011 | 21:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. לא ניתן לאבחן היפראקוזיס דרך האינטרנט... כמובן שבדיקת השמיעה חשובה אבל היא לא ספציפית לנושא רגישות לרעשים. בכל מקרה אם היא תהיה תקינה כבר 50% רגיעה... לפחות אצלי. 2. שימוש בנרות הופי הוא דבר מיותר. אני לא רוצה להיות גסת רוח ולכתוב את כל מה שיש לי באמת לאמר על שרלטנות. 3. היפריקום יכול להרגיע באופן כללי אבל לא לגרום לתופעות, כך שאני לא רואה קשר לרגישות עצמה, אבל אפילו מתפתה להעזר בהיפריקום כדי להרגיע :) 4. ככל שתפחד יותר - תרגיש יותר את הרעשים ותסבול יותר. זהו רמז גס כפיל לגישה העומדת בבסיס טיפולי TRT להיפראקוזיס ולטיניטוס - כלומר חייבים לשנות את החשיבה (לא להתעלם אלא להבין). בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

04/01/2011 | 23:10 | מאת: מאיר

01/01/2011 | 19:45 | מאת: דור

אתמול הייתי בהופעה של סוף השנה. ישבתי כנראה קרוב מדי לרמקולים. כ 20 שעות לאחר מכן עדיין יש לי צפצוף קבוע באוזן שלא נשמע כנחלש. אודה לעזרה.

לקריאה נוספת והעמקה
02/01/2011 | 17:25 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר בתופעה מוכרת אחרי חשיפה לרעש חריג, קורה, לא סוף העולם, ולרוב נרגע. במילים פשוטות - מרבית הסיכויים שהטיניטוס ירגע בהדרגה, והכי חשוב בשלב זה הוא לא להיכנס ללחץ אלא לסמוך על המוח שלך שיסנן אותו. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

04/01/2011 | 22:34 | מאת: דור

קראתי בפורומים אחרים שהצפצוף הוא סימן לפגיעה מסויימת תמידית בשמיעה (גם אם הוא נעלם). האם יש לזה בסיס?

שלום רב, לפי כחודש הותקן בחדרי נתב (ראוטר) אלחוטי, המרוחק כחצי מטר מהכיסא שבו אני יושבת ועובדת (במשך שעות) ליד המחשב. בשבועיים האחרונים אני סובלת מפעימות מציקות באוזן הפונה אל הראוטר. הפעימות מופיעות גם כשאני מחוץ לבית, אבל הן חמורות יותר באופן מודגש כשאני יושבת ליד המחשב.האם ייתכן שהבעיה קשורה עם קרינה מהנתב? בתודה על תשומת הלב, חנה אל"ף

לקריאה נוספת והעמקה
30/12/2010 | 22:33 | מאת: ד"ר טליה מרק

אבל יותר סביר שהחדר שקט יחסית ולכן השמיעה של הדופק. חשוב לגשת לבדיקת אא"ג והערכה ! בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

28/12/2010 | 00:36 | מאת: יונתן

היי יש לי בעייה. מזה כחודש וחצי יש לי צפצוף באוזן ימין, שהתחיל מאז הפעם האחרונה שהייתי במקום רועש ולא חלף מאז. אציין שאני בן 24 וללא כל בעיות בריאות.בדיקת שמיעה יצאה תקינה. שמתי לב שהרעש שגורם להתחזקות הצפצופים במיוחד הוא פגיעה של שני עצמים אחד בשני - לדוגמא שתי צלחות שנוקשות אחת בשנייה, דפיקות של פטיש על מתכת, וכדומה. כמו כן שמתי לב שדיבור ורעשים דומים לא גורמים להתחזקות הצפצוף. האם זה מעיד על רגישות מסוימת(אולי לתדרים מסוימים)? והאם זה משהו שאני צריך לציין בפני רופא אאג או שאת חושבת שזה דבר שולי? תודה רבה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2010 | 18:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יש לך גם רגישות לרעשים וגם טיניטוס. העובדה שמדובר באבחנה עם הרבה אותיות לא אומרת שהתופעות לא יכולות לדעוך ולהרגע מאליהן.... כמה שיותר תדע בנושא כן תרגיש טוב יותר, גם בלי טיפול פורמלי, לכן התחיל בקריאה בקישור כאן מימין ובקישור אחרי השם שלי.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il