פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

יותר משליש מהאנשים מעל גיל 60 זקוקים למכשירי שמיעה. מאחר שאנו חיים בעולם שבו תוחלת החיים עולה, נעשה נושא שיקום השמיעה חשוב לתקשורת ולקשרים החברתיים של האדם הבוגר.

כ-12% מהאוכלוסייה מרגישים באופן קבוע צפצופים באוזניים (טיניטוס), אשר חלקם סובלים מכך ואיכות חייהם נפגעת. כמחציתם סובלים מרגישות יתר לרעש ולרובם ליקוי שמיעה.

בעולמנו, להארכת תוחלת החיים נלווית גם הציפייה לאיכות חיים טובה ולתקשורת יעילה. אנו מצפים מהורינו ומעצמנו להמשיך ולתפקד, שואפים ליותר שנות עבודה ותעסוקה, ומנסים ככל יכולתנו לשבח ולשפר את רמת חיינו.

על רקע זה עולות שאלות כיצד לטפל בבעיות הקשורות לשמיעה: איך לתקן את השמיעה ולהביאה למיטבה, איך לטפל ברגישות היתר לרעשי העולם החיצון (היפראקוזיס) או לרעשי העולם הפנימי (הטיניטוס). ובקיצור - איך לשפר את התפקוד ואת איכות החיים.

בפורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס אנסה לענות על שאלות אלה.
864 הודעות
843 תשובות מומחה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

23/10/2016 | 11:38 | מאת: עוקשי אבשלום

נלקח ממני נוזל מחוט השדרה לצורך בדיקה מסוימת לאחר יומים התחלתי לשמוע שריקה תמידית באוזן שמואל. האם יכול להיות שזה תוצאה של לקיחת עודף נוזל מחוט השדרה

23/10/2016 | 12:48 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום וחג שמח. יתכן שהטנטון קשור לבדיקה אבל מפני שהתחיל אחרי יומיים ולא במיידי יתכן גם שלא קשור ישירות. יתכן גם שקשור לסטרס בקשר לבדיקה. בכל מקרה לרוב המוח מסנן את התחושה עם הזמן והתופעה נרגעת. הרבה בריאות. ד"ר טליה מרק

29/09/2016 | 18:32 | מאת: חן

שלום אני סובלת מטיניטוס במשך שנתיים שהחל מתרופה בשם פבוקסיל. במהלך השנתיים הטיניטוס היה חלש בדרך כלל ולמדתי לחיות איתו. לפני 4 חודשים בערך הכלבה שלי צווחה לי באוזניים חזק כמה פעמים כשיחקתי איתה ופתאום התחלתי להרגיש שהאוזניים שלי סתומות ודקירות וכאבים באוזניים כמעט כל היום במשך שבוע.. אפילו לא יכולתי לדבר בטלפון הרגשתי כאבים ודקירות וגם לשמוע מוסיקה באוזניות על חלש. בנוסף החלו כאבי ראש חזקים מאוד מין דקירות כאלה מאחורי ומקדימת הראש, ולחץ במצח בצידי המצח. הכאבי אוזניים פחתו וכמעט נעלמו במשך חודשיים והיו מדי פעם והכאבי ראש נמשכים עד היום אך בעוצמה ובתדירות נמוכה יותר. הנוירולוג טען שזה ממתח והרופאת אף אוזן גרון גם כן והרופאת אוזן גרון טענה שאין קשר בין האוזן לראש כלל. לאחר חודש נחשפתי שוב לרעשים קצת חזקים והחלו לי כאבי אוזניים שנמשכים עכשיו שבועיים, ובנוסף לקחתי תרופה "קל בטן" שהיה רשום בעלון שיכולה לגרום לאיבוד שמיעה. ואני שמה לב שאני מדברת בטלפון קצת הכאבים חוזרים או למשל ברעש טיפה חזק ברחוב למשל שיש הרבה מכוניות ורעש, הכאבי אוזניים לא תמיד קורים עם הכאבי ראש ולהיפך ולפעמים כן. למשל שכאב לי הראש מאוד באותו זמן לא היו כאבי אוזניים. וגם הטיניטוס החמיר לי, התחלתי לשמוע אותו באוזן שמאל גם. הכאבים באים והולכים במשך שעות, ואפילו באמצע הלילה אני מרגישה כאבים לפעמים. השאלה שלי הם יש קשר בין הכאבי אוזניים לכאבי ראש? יכול להיות שזה היפראקוזיס? זה יחלוף? מה אני אמורה לעשות? ורציתי לציין שעברתי לפני שנתיים בדיקת אוזניים וגילו שיש ירידה קלה באוזן ימין ועברתי שוב בדיקת שמיעה לפני חודש בערך וטענו אותו הדבר. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/10/2016 | 19:05 | מאת: חן

אני סובלת גם ממעי רגיז המלווה בכרבים יומיום והרופא המליץ לי ssri ואני שוקלת לקחת רסיטל או אסטו. אך יש לי פחד מssri מכיוון שהפבוקסיל גרם לי לטיניטוס ודרך אגב גם אימי ואחי התפרץ להם טיניטוס מכדורים כך שזה תורשתי. אני רוצה לקחת כדור ויודעת שאני צריכה אך פשוט מפחדת לגרום נזק נוסף לשמיעה ושהטיניטוס יחמיר לצמיתות. מה את ממליצה? האם יש סיכוי שאקח את הרסיטל או האסטו והטינטון יחמיר עוד יותר לצמיתות? תודה וסליחה על החפירה.

04/10/2016 | 07:14 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי ושנה טובה. 1. נשמע שרוב הסיפור שלך קשור למתח. גם הכאבים, גם המעי הרגיז, גם החרדות. 2.המתח הוא הגורם העיקרי להחמרת טנטון, ולכן כן חשוב לטפל בכאב כרוני או במעי רגיז. 3.נכון שלפעמים יש תרופות שיכולות להחמיר טנטון אבל אי אפשר לדעת מראש, וגם לא תמיד ברור אם עצם המתח הוא לא זה שגרם להחמרה.... כנ"ל עם רגישות לרעש. 4. אם יש ירידה מימין צריך כנראה לבצע בדיקות נוספות וכדאי לגשת לרופא אא"ג עם הבדיקות. בהצלחה ושנה טובה

04/10/2016 | 13:58 | מאת: חן

תודה רבה לך על התשובה. רציתי רק לדעת האם את חושבת וזה אפשרי שהרגישות והכאבים באוזניים גם הגורם לכאבי ראש בנוסף למתח?

שלום דוקטור, לפני בדיוק חצי שנה הייתי חשוף לרעש חזק במסיבה מיד לאחר המסיבה יום אחרי הרגשתי כאבים וטנטון שליווה אותי בלילות בעיקר עם הזמן הטנטון ירד וירד וגם הפקפוקים שהייתי אוכל או שותה או בולע , תחילה היו לי הרבה פקפוקים וכאבים כמו לחץ עז כזה באוזן . היום ישנו טנטון חלש מאוד אותו אני שומע במקומות מאוד שקטים יחסית כימעט ואינו מפריע לי לישון . גם בזמן שקט למרות שיש פעמים שיש שקט מוחלט אז זה נשמע קצת יותר אך עדין חלש , לאורך החצי שנה הרגשתי שיפור כל הזמן , העניין הוא עדין יש לי תחושות לחץ תחושות אטימות טנטון חלש ,וישנם פקפוקים כאשר אני לוקח נשימה עמוקה כאילו האוזנים נפתחות, לפעמים אני מרגיש תחושה של נזלת שיורדת בגרון , כשאז התחילו להפסיק הפקפוקים כשהייתי אוכל בולע ושותה אז הייתי מרגיש תחושה כאילו יורדת לי נזלת בגרון. עברתי בדיקות שמיעה ובדיקות ברה וכולם יצאו תקינות . אני חושש כי הטנטון שלי נובע מהלחץ באוזן ותחושת האטימות שמלווה אותי ברוב שעות היום שקשורות לחצוצרות השמע. השאלה שלי מה הסיכוי שהתופעה תמשיך לדעוך, וגם הטנטון? מה הזמן המקסימלי שבו טנטון יכול לעבור מרגע התחלתו, אני מתכוון לחזור למצב לפני הטנטון. ואם יש טיפול יעיל לאיזון הלחץ באוזנים או שזה קשור לחצוצרות השמע והם נפגעו במצב שלא ניתן לעשות עם זה משו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כל מה שאתה מתאר כפקפוקים הם שינוים בלחץ הנורמלי של האוזן והעובדה שזה מורגש אינה מחלה בכלל אלא דבר נורמלי לגמרי. אין קשר לטנטון אלא דרך החרדה שמלווה אותך והתחושה שאתה כל הזמן קשוב למצב האוזניים. בעיקרון הגוף שלנו מתפקד יותר טוב כשאנחנו לא מנסים לשלוט או להקפיד ולבדוק כל הזמן מה המצב... וכנ"ל גם מבחינת הטנטון. אז בעיקר להרגע. מבינת הפקפוקים כלשונך - אין מחלה ולכן אין צורך בטיפול. בבכרכה ד"ר טליה מרק

20/09/2016 | 18:45 | מאת: נעמה

היי. לפני כחצי שנה החלו לי כאבים מאוד חזקים באוזניים, שתיהן. יש לציין שאני משתמשת הרבה באוזניות לצורך שמיעת מוזיקה (לאחר שהחלו כאבי האוזניים עברתי לאוזניות מהסוג שלא נכנס לתוך האוזן). אני לא מרגישה שהעוצמה שאני משתמשת בה חזקה מדיי. אבל אולי כן ואני לא יודעת? בכל אופן, בהתחלה רופאת משפחה חשבה שמדובר בדלקות באוזניים, טופלתי באנטיביוטיקה חזקה פלוס טיפות אוזניים וזה לא עבר. הופניתי לרופא אא"ג שבדק לי את האוזניים ואמר שהכל תקין מלבד קצת פריחה באוזן והביא לי משחה והפניה לבדיקת שמיעה, למרות שאני לא מרגישה ירידה בשמיעה. יש לציין שמאז הכאבים ירדו ונכון לעכשיו כמעט ופסקו לחלוטין. לעתים רחוקות כואב לי קצת. היום עשיתי את הבדיקה ונאמר לי שבדיבור אני שומעת 100%, אבל יש לי ירידה בתדרים הגבוהים- ב-3500הרץזה יורד ל-30 db HL, ב-4000 הרץ זה כבר כמעט ב-40, ב-7000 הרץ עדיין 40 באוזן ימין ובאוזן שמאל 60, ב-8000 הרץ שתי האוזניים ב-50 db HL. אין לי טנטין ואין לי סחרחורות טימפונומטריה תקינה. האם לדעתך זוהי ירידה בשמיעה כתוצאה משימוש יתר באוזניות? האם ניתן להחזיר את השמיעה לקדמותה או לפחות לעצור את הירידה? מה עושים? (כמובן שהולכת שוב לרופא אא"ג) שוב, חשוב לי לציין שאני לא מרגישה את הירידה בשמיעה בכלל!

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2016 | 18:48 | מאת: נעמה

28/09/2016 | 22:58 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יתכן שמדובר בכאבים שהיו ממקור פרק הלסת. כשקר בחוץ או יש רוח מזגנים זה יכול לכאוב יותר. לא נשמע רלוונטי לירידה אבל צריך לבצע גם בדיקה הנקראת BERA בשל חוסר הסימטריה והירידה בתדרים הגבוהים. בברכה ד"ר טליה מרק

01/09/2016 | 13:39 | מאת: חיה גולדנר

מזה שבועיים אני סובלת מטנטון ביצעתי בדיקת שמיעה תקינה לחלוטים מעל הממוצע בבדיקת שמיעה שניה הרופא טוען שהבדיקה תקינה אך יש ירידה בשמיעה בתדרים הנמוכים בגבול הנורמה ובגלל הטנטון וחץ באוזניים לסירוגין המליץ על פרנידיזון 40 מג 7 ימים ולאחר ירידה בהדרגה אני בת 40 שוקלת 50 הרוקח טען שהמינון גבוה האם המינון גבוה? או שזה מקובל? חוששת לקחת ומדוע הטנטון בעיקר בשכיבה האם יש סיבה אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה
03/09/2016 | 18:53 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב המינון בסדר ומתאים למצב. האם הטנטון שלך פועם כלומר דומה לדפיקות הלב או שהוא טון אחיד ?

04/09/2016 | 15:49 | מאת: חיה

הטנטון אחיד העוצמה יכולה להשתנות כמו רעש של זבוב או גלים ותחושה של בתי ות באוזניים לסרוגין גם במהלך היום ולעיתים גם תחושה כמו נוזל שיומד לצאת אבך אין נוסל

ד"ר טליה מרק שלום רב, לפני בערך שנה הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שניקה לי את האוזן באמצעות שאיבה בעקבות פקקי שעווה. הניקוי מאוד מאוד כאב, ממש הרגשתי תחושה של דקירות, במהלך הניקוי הרגשתי גם סחרחורת איומה וביקשתי ממנו להפסיק את הטיפול. לאחר מכן כשהמשכתי להרגיש כאבים באוזן נבדקתי אצל רופאת המשפחה שלי והתברר לי שנוצרו שריטות בעקבות הניקוי ונוצרה דלקת. טופלתי ע"י טיפות אנטיביוטיות. בנוסף נבדקתי גם אצל רופא אף אוזן גרון שגם כן אמר שנוצרו שריטות ונאמר לי שהטיפול הנכון הוא באמת ע"י טיפות. מאז ועד עכשיו אני עדיין מרגישה תחושה מציקה באוזן, וגם האוזן בקושי מייצרת שעווה... לפני שעשיתי את הניקוי האוזן הייתה מייצרת שעווה בכמויות גדולות מה שלפי הבנתי מגן ושומר על האוזן וכשיו היא מייצרת שעווה אבל מעט מאוד, בטח לא בכמות שלפני הניקוי שעשיתי. נבדקתי כמה פעמים אצל הרופאים והסברתי שיש לי תחושה מציקה באוזן, תחושה שלא הייתה לי לפני הניקוי ( אני מרגישה כאילו צובטים לי את האוזן מבפנים). הרופאים שבדקו אותי לאחר הניקוי אמרו שהתעלה בסדר וגם התוף תקין. השמיעה תקינה. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא. מה יכולה להיות הסיבה לתחושה המציקה שאני מרגישה באוזן, מה יכולה להיות הסיבה למחסור בשעווה שהופך את האוזן למאוד רגישה ויבשה , האם זה נוצר בעקבות הניקוי? מה ניתן לעשות על מנת לבדוק את זה? האם יש בדיקה מעבר לבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון? צילום או משהו כזה שניתן לראות את האוזן ולבדוק מה התחושה הזאת? אודה מאוד מאוד לעזרתך, זה ממש מפריע לי ביום יום ואני מאוד רוצה לבדוק מדוע זה כך... תודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב האוזן מייצרת מעט מאוד שעווה כך שאין שום בעיה שאת מרגישה שיש מעט. בעיקרון אסור לחטט או לגעת באוזניים ואז אין בעיות. הרבה פעמים אי נוחות באוזן נגרמת מפרק לסת או תחושה קורנת מהלוע או השיניים וזה ממש לא צריך להדאיג אותך. כדאי שתהיי במעקב אא"ג אצל רופא שנעים לך להיבדק אצלו. אין מה לבצע בדיקות נוספות :) סופשבוע נעים !

30/07/2016 | 14:49 | מאת: דורית

לפני כעשור ,כאשר התחיל הטיניטוס ניסיתי אצל מספר מומחים לקבל מזור ללא מועיל. התייאשתי והשלמתי עם התופעה ה... הזאת. לפני מספר חודשים נתקלתי במקרה באתר של ד'ר זכריה שמש ,אשר הצית מחדש את התקווה להרפא. למרות שחשתי מידה של חוסר אמון בהתנהלותו ,שיתפתי איתו פעולה מראשית מרץ השנה. מכיוון שהוא מורט את המוטיבציה ,מושך זמן ,ומסתיר את שיטותיו הגעתי לפורומים באנגלית וקראתי בהן דעות הרבה יותר קיצןניות משלי ,אני פונה אליך בזהירות רבה - האם יש סכוי לאישה מקשישה ,עם ירידה בשמיעה , להעזר בך?

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2016 | 21:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום דורית. את זה נצטרך לגלות שתינו תוך כדי. כי אם לא תנסי לא תהיה לי דרך לעזור. בוודאות :) ולפחות אני מבטיחה לאמר רק את האמת, כולה. ד"ר טלי מרק

22/07/2016 | 12:56 | מאת: חיים

ההמלצות שלך וייעוץ באמת עזרו ואני מייעץ לכל מי ששואל את הדוקטור שאלה מסויימת להאמין, ושיהיה חיובי ואופטימי זה השיטה הכי טובה לתת לגוף להחלים מכל דבר.

לקריאה נוספת והעמקה

25/07/2016 | 18:36 | מאת: ד"ר טליה מרק

07/07/2016 | 14:03 | מאת: נהוראי

שלום, אני בן 14 ויש לי טיניטוס בשתי האוזניים כבר חודש הייתי היום בבדיקת שמיעה ובאוזן אחת הטיניטוס משפיע על הקולות שהבודקת משמיעה לפני כחודש הייתי גם אצל רופא אף וזן גרון והוא אמר שזה אמור לעבור.. וזה לא עובר מה אני יעשה אני לא מצליח לישון בלילה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/07/2016 | 08:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום נהוראי. אני צריכה לראות את בדיקת השמיעה שלך כדי לדעת מה ההשפעה וכדי לעזור לך להרגיש פחות ופחות את הצלילים. בקש מההורים ליצור איתי קשר talymark@gmail.com יום נעים :)

07/07/2016 | 11:19 | מאת: בן

הופיע לפני מספר ימים בעקבות חשיפה לרעש. בוצעה בדיקת שמיעה שנמצאה תקינה. קראתי באינטרנט המלצה לבצע טיפול של סטרואידים, כי כל עוד זה בטווח של השבוע שבועיים הראשונים.עוד אפשר לשפר את זה. זה נכון? והאם את בעד הטיפול הזה? רלוונטי גם כשאין אובדן שמיעה? ואם כן מה עדיף , כדורים או הזרקה לוריד, או הזרקה ישירות לאוזן? ולמי לפנות אם כן ? דרך חדר מיון? אודה לתשובתך הדחופה

07/07/2016 | 11:27 | מאת: בן

אציין גם שאני צעיר וללא מחלות רקע.

12/07/2016 | 08:31 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הסטרואידים משפרים סטטיסטית את המצב כשיש ליקוי שמיעה פתאומי. אין תוצאות שמצדיקות טיפול אגרסיבי זה בנושא טנטון כשאין ליקוי שמיעה ובכל מקרה התופעה נוטה לדעוך מעצמה גם בלי טיפול תוך כמה ימים במרבית האנשים (מה שעוד יותר מקשה על הערכת הצורך או אי הצורך בסטרואידים). לכן לא הייתי מתנפלת אלא מרגיעה ועוקבת :)

11/06/2016 | 16:39 | מאת: איילה דוסטרי

שלום רב, בת 47 ואני פונה לאחר איבוד שמיעה פתאומי אשר קרה באוזן ימין לפני 6 שנים והשבוע שוב אבל הפעם באוזן שמאל. במקרה הראשון טופלתי במשך 6 ימים בהזרקת סטרואידים לוריד, ולאחר בדיק השמיעה עלתה מ 30% ל70%בוצעה גם בדיקת MRI תקינה. נותרתי עם טינטון אשר מתגבר בזמן סטרס ולחץ.היום מטופלת בכדורים מזה 6 ימים אני מרגישה שיפור קל אולם כאשר הווליום מתגבר יש לי רעש לא נעים באוזן ובנוסף איוושה. מתלבטת האם כדאי להמשיך טיפול אבל הפעם בהזרקה ישירות לאוזן או האם עם הזמן ישתפר המצב? איך ייתכן שלא יודעים למה זה קורה? האם יש קשר לטיפול הורמונלי? (בלות)האם אתה מכיר פרופסור אשר אוכל להיוועץ איתו?? אשמח לקבלת תשובה. חג שמח!

לקריאה נוספת והעמקה
12/06/2016 | 11:51 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני מאוד ממליצה על הזרקות סטרואידים במקרה שאין שיפור מספק. הרעש האיוושה והרגישות לרש מתאימים לשלב זה של המחלה אבל צפויים לדעוך. בהצלחה !

01/06/2016 | 20:15 | מאת: סופי

אני בת 66. מגיל הנעורים יש לי לקות שמיעה וטינטונים כתוצאה מסיבוך של שפעת. לפני כשנה הרגשתי ירידה נוספת, בעיקר בשמיעת דיבור, והתחלתי להרכיב מכשירים (תוצרת בלטון). השיפור היה מינימלי. לפני כחצי שנה החלה תופעה חדשה: טינטון הולם באוזן ימין,מלווה בירידה נוספת בשמיעה באוזן זו. עורקי צוואר וMRI מוח נמצאו תקינים. שאלותי: ממה נובע הטינטון ההולם? מה עוד צריך לבדוק? האם יש מכשירי שמיעה יעילים יותר, שמתמודדים עם קושי בדיסקרימינציה? תודה מראש על ההתייחסות!!!

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2016 | 01:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לא תמיד מוצאים משהו חריג בבדיקות כשיש טינטון הולם. אולי אפילו טוב שכך. אני צריכה לראות אותך פיזית, ואת המכשירים + בדיקת שמיעה עדכנית כדי שאוכל לעזור לך. בברכה ד"ר טלי מרק

01/06/2016 | 03:44 | מאת: חנה

בעלי בן 67 וסובל מטינטון כבר הרבה שנים עם השנים המצב נעשה יותר גרוע הוא ניסה כמה מכשירי שמיעה וזה לא עוזר לו ההיפך הוא טוען שהמצב יותר גרוע וברור שהשמיעה שלו בזמן שהוא מרגיש את הטינטון גרועה והוא נהיה מאוד עצבני כמו כן הוא סובל מלחץ דם גבוהה אבל מטופל בתרופות תמיד אמרו לנו שאין לזה פתרון האם יש דרך שאפשר להקל עליו אשמח לקבל תשובה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2016 | 01:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום חנה. יש מה לעשות אבל פנים אל פנים... כמובן שהאינטרנט אינו כלי טיפולי ממשי. כדי לדעת מדוע מכשירי שמיעה לא נוחים לו אני צריכה לראות אותו, את המכשירים ובדיקת שמיעה עדכנית. בברכה ד"ר טלי מרק

כבר כחצי שנה שאני סובלת מאף סתום וגודש באף שבתחילה גרם לי לירידה משמעותית בשמיעה ועקב שימוש באיירפופר השמיעה הסתדרה אבל האף ממשיך להיות סתום באופן תמידי בעיקר הקושי הוא בלילה בשכיבה אציין כי עד לפני כשבועיים השתמשתי לפחות פעם ביום בלילה באוטריוין או באלרין על מנת שאוכל לישון וכבר שבועיים שאיניני משתמשת בטיפול אף בכלל אלא פעם יבום בבוקר בתרסיס אבאמיס לחיצה אחת ופעם ביום אחרצ"צ תרסיס רינולסט לחיצה אחת וכן תרסיס אוטרימר קולד וסינוס כמה פעמים ביום יש לציין כי חל שיפור קל בסתימת האף אך עדיין סתום וגורם ללחץ באוזניים שאלתי היא האם הגודש והסתימה באף נוצרה כתוצאה משימוש לאורך זמן בטיפות אף כפי שטוענים רופאי א.א.ג שביקרתי אצלם כי לפי בדיקה אם צינורית לאף לא התגלה כל שוני במבנה האף רק גודש רב באף ואם אכן זאת גמילה מטיפות אף כמה זמן עד שהאף יחזור לתפקוד מלא כפי שהיה טרם שימוש בטיפות האף כלומר ללא סתימה או הרגשת גודש באף ולחץ באוזניים. אודה לתשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה
26/05/2016 | 20:37 | מאת: ד"ר טליה מרק

הרופאים צודקים..... את בטיפול נכון לזמן גמילה, ויהיה טוב. בהצלחה !

26/05/2016 | 21:57 | מאת: יונית

תודה על תשובתך המהירה שאלה נוספת אני משתמשת בתסיסים על בסיס סטרואידים במשך חצי שנה האם מותר להשתמש לתקופה כל כך ארוכה בתרסיסים סטרואידיים ? האם חלילה הם לא מזיקים לגוף? האם הם ממכרים או שניתן להפסיק בכל זמן את השימוש? והאם הגמילה מטיפות אף מחייבת את השימוש בתרסיסים סטרואידים או שניתן לוותר עליהם וגם כך האף יסתדר והגודש יחלוף בתום הגמילה מטיפות האף? ומה עם הרינולסט כמה זמן ניתן להשתמש בו באופן רצוף? תודה מראש

14/05/2016 | 19:06 | מאת: אריאל ק.

שלום דר' טליה.אצל אמא שלי, בת 76, חלה הדרדרות מאוד חזקה בשמיעה, ולמרות 2 מכשחדירי שמיעה, לא מצליחה להבין מה מדברים.כמובן הפחד שלנו היא פגיעה בכושר הקוגניטיבי שלה.אמחמו לא יודעים למי לפנות, ברור לנו שטכנאי השמיעה לא יכולים לתת לנו תשובה,אלא רופא מומחה,אנחנו גרים בערד, האם יש באפשרותך להמליץ לנו למי לפנות? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
20/05/2016 | 12:36 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב. במקרה כזה צריך לשקול שתל קוכלארי. פנו לרופא אא"ג בנושא. שבת שלום :)

05/05/2016 | 12:40 | מאת: חיים

שלום דוקטור שמי חיים אני בן 28 השמח לדעת את דעתך בנושא , מאוד יעזור לי וירגיע אותי. לפני כחודש וקצת , הייתי במסיבה פורים בא אני וחברי וחברי היינו חשופים כשעתיים בערך לרעש חזק ,באותו הלילה שחזרתי הביתה הרגשתי טנטון קצת יותר חזק , מהפעמים המעטות בחיי שהייתי במסיבה , במהלך הלילה הרגשתי כאב חד שבא והולך לעיתיים , ולמחרת האוזן הייתה כואבת במשך כל שעות היום , לא שמעתי לב לטנטון באותו היום ,,רק כשהלכתי לישון או שהייתי במקום יחסית שקט שמעתי אותו. מאז הארוע כשבועיים אחרי בערך הייתי גם חשוף לרעש של צפייה בסרט בטלוויזיה יחסית קרוב בווליום גבוה יחסית. , לאחר מכן הרגשתי את הטינטון קצת יותר גבוה כשהלחתי לישון, לא הייתי חשוף לעוד אירועים חריגים בתווך ארוך , של כאילו למעלה מחצי שעה , פעם אחת בלבד . המסיבה , הטלויזיה , ועוד מקום רועש יחסית אם אטמים, למשך חצי שעה בערך לא קבוע. כיום אני חודש וקצת אחרי עדין סובל מכאבים שהולכים ובאים , וטנטון לא קבוע , כאילו במהלך היום אני לא שומע אותו בגלל הסביבה . רק במקום שקט , נראה כאילו הוא משתפר, יש פעמים שאני הולך לישון אם טנטון יותר חזק בערב לעומת הטנטון בבוקר שאני קם שהוא חלש יחסית . מהתעניינותי באינטרנט נראה כמדובר בטראומה אקוסטית לאוזניים . עשיתי בדיקת שמיעה כשבוע אחרי המקרה , שיצאה תקינה בגדר הנורמה .מהתעניינות בנושא הבנתי שכאשר האוזנים עוברים טרואמה אקוסטית לוקח להם זמן להתעושש , וויש סיכוי שאחרי שלוש חודשים או חצי שנה יכול להיות שיחלוף הטנטון . כדי לחזק את הגוף כדי שיוכל להתמודד טוב יותר אם הבעיה , הבנתי שויטמין b-12 תומך במערכת העצבים וכלי הדם ועושה איזון וויטמים מקבוצת b חשובים לאוזניים ולמערכת השמע . קניתי לי תוסף ולקחתי . לאחר הנטילה כמה שעות אחרי הרגשתי הקלה ואכן הטנטון ירד משמעותית והכאבים, יום אחרי זה לקחתי נוסף וכשהלכתי לישון באותו הלילה , נראה כאילו לא הרגשתי מכלל את הטנטון. למחרת בבוקר שקמתי שוב חזר הטנטון ,חלש יחסית אך עדיין מורגש . וכך היו לי עליות וירידות לפני הפגיעה הייתי לוקח כורכום לחיזוק הגוף וגם אז שלקחתי הרגשתי הקלה בטינטון . גם במשך כיומיים וחזר שוב.. אני מצטער מאוד על הסיפור הארוך חשוב לי שהכל יהיה ברור וחשוף והוכל לדעת מה הסיכויים שיחלוף הטנטון .שאלתי אליך אם יש סיכוי שיחלוף הטנטון ? ואם הויטמים הם רק כמו משכח כאבים ולא באמת עוזר לבעיה ליפתר ., כאילו תומכים במערכת הדם ועצבים ומנסים לשקם? אך הבעיה לא נפתרת? יש מקום להיות אופטימי שאכן מדובר בטנטון חולף לאחר טראומה (טנטון משני)- שחולף לאחר כמה שבועות? , האם בדיקת השמיעה התקינה יכולה לומר שלא נגרם פגיעה בחיישני הקול ?

לקריאה נוספת והעמקה
08/05/2016 | 18:13 | מאת: ד"ר טליה מרק

הי חיים. עיסוק יתר פוגע בסיכוי שהתופעה תרגע. תפסיקר לקרוא באינטרנט.... הויטמינים לא רוולנטים. בדיקת שמיעה תקינה היא סימן מצוין. תהיה אופטימי ! ד"ר טליה מרק

02/06/2016 | 19:46 | מאת: חיים

שלום ד"ר טלי מרק, ההצעה נתת באמת משפרת את המצב, רציתי לשאול איך אני יודע לאיזה רעש אני כן יכול להיחשף ? נניח אם אני במרחק של 100 מטר בערך מאיזה שהיא הופעה ויש לי צמר גפן באוזן אני לא מרגיש שאני סובל אני שומע את המוזיקה סבבה והכל בסדר ? או שגם לא טוב , כי נניח הייתי בטקס של חברה שלי שבו הייתה מוזיקה התרחקתי מאוד מהבמה . ולאחר 15 בערך שמתי אטמים באוזניים כדי שלא ישפיע אלי. אני לא יודע מה כן מותר ומה לא מותר , אין לי טעם לחפש באינטרנט , אני גם לא רוצה . אני מאמין שהטנטון יחלוף . כי כל בוקר שאני קם הוא נשמע ממש חלש ברמה נמוכה מאוד. אני ישן הרבה יותר טוב כבר שבועיים. במהלך היום נראה כאילו יש עליות ומורדות אבל אני הולך להיות אם חברים בלימודים כדי לא ליחס לו חשיבות. מה שמפריעה לי בעיקר זה הפקפוקים באוזן גם כשאני נושם וגם שאני בולע רוק ולפעמים הפקפוקים האלו מלווים בכאב קל? מה אני צריך לעשות כדי שהם יעלמו או שזה גם תהליך של ההחלמה של האוזן שצריך להתרחש אם הזמן אני חושב שזה קשור לטנטון הכאב שיש לי באוזן ? אני לא בטוח . רציתי לדעת מה את ממליצה וחושבת ?

15/04/2016 | 12:14 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור טליה מרק,שמי חיים אני בן 27, לפני כשלוש שבועות הייתי במסיבת פורים , במשך כשעה וחצי בערך היינו אני וחברי חשופים יחסית לרעש חזק, יום למחרת הרגשתי כאבים באוזניים וצלצולים , יסית חזקים בלילה בעיקר , אמרתי שכמו כל מסיבה שהייתי בצבא היו לי צלצולים ביום הראשון כמה שעות וזהו . אבל הכאבים וצלצולים לא הפסיקו בשבוע הראשון היה ממש קשה לעבור את זה בעיקר את הכאב , בשבוע השני כבר התחלתי להרגיש הקלה ישנתי יותר טוב בלילה והכאבים מעט ירדו וגם הטינטון עצמו ירד , התחלתי להתעניין במה מדובר והבנתי שיש סיכוי שיעלם בחודש הקרוב ובמקסימום חצי שנה , הלכתי לאף אוזן גרון הוא בדק אותי פעמים אם המכשיר ואמר שאוזן נראת תקינה , ואיננו יודע ממה נובע הכאבים , שלח אותי לבדיקת שמיעה בדיוק שבוע אחרי המסיבה , הבדיקה יצאה תקינה . כיום ,שלוש שבועות אחרי המקרה , יש כאב אמום באוזן עדין טנטון נמוך שאותו אני שומע בלילה , בהתחלה הרגשתי יותר כאילו האוזנים סתומות , אך הסימפטום הזה לאט לאט ירד , עכשיו יש לי תחושות לפעמים של אוזן סתומה קלות , ובזמן האחרון כאשר האוזן אתומה והיא משתחררת אז כאילו אחרי שהיא משתחררת יש תחושה של נוזלים באוזניים שעוברים במהלך היום או בדיוק אחרי יום. רציתי לדעת מה את חושבת שאלי לעשות אם יש מקום לאופטימיות שיעבור והאם הנוזלים באוזניים זה דבר רע שצריך להדאיג אותי קבעתי תור נוסף לאף אוזן גרון , כדי להסביר לו את המצב ? חשבתי לבקש מהרופא בדיקת EEG כדי לשלול התערבות עצבית במקרה , ובדיקת MRI ? אם תוכלי להמליץ לי מה לעשות ואם זה סביר שזה יקרה בעקבות רעש השמח מאוד

לקריאה נוספת והעמקה
03/05/2016 | 20:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אכן חווית חווויה לא נעימה אבל לשמחתי ולשמחתך התופעות הולכות ונחלשות. אין צורך בבדיקות נוספות בשלב זה אלא בעיקר להרגע, ולהבין שלפעמים יש תגובות כאב לחוויה של רעש (שיכולות להיות מפרק לסת או כתחושה באוזן....) ולדעת שהמוח יכול תמיד לסנן את התחושות הרעות הללו כמו שכבר קורה לך. תמיד כאן אם צריך :) ד"ר טליה מרק

04/05/2016 | 10:17 | מאת: חיים טחן

תודה דקטור טליה מרק , יש לי אופטימיות שהטינטון יחלוף בקרוב , אם תוכלי לתת את דעתך השמח ומעריך הכל. בעבר הובחנתי כחולה אפילפסיה פעם בשנה בערך הייתי מקבל התקף כבר כמעט שנתיים מטופל הכדורים , שאין להם בתופעות לוואי טנטון , את בטנטון לדעתי זה רק מהחשיפה לרעש , וביומיים האחרונים הרגשתי הקלה משמעותית בטנטון באוזן אחת ובשניה ישנם עדין כאבים שהולכים ובאים וטנטון קצת יותר חזק אם הכאבים , למרות שאפשר לומר שהוא גם טיפה נרגע, שאלתי היא אם התקף אפילפסיה יכול להגביר טנטון , וזה יכול להרגע ? או שזה רק מחמיר אותו למצב בלתי הפיך? כי יצא שהלכתי לישון אם טנטון חלש יחסית , ופתאום התעוררתי באמצע הלילה בתחושה שהיה לי התקף על אף שחברה שלי לא שמה לב לכלום לדעתי זה התרחש בלי פרכוסים או תזוזות רק תוך כדי שינה.והרגשתי פתאום טנטון חזק יותר ,לעומת זה שהלכתי לישון איתו, השאלה המרכזית אם בטנטון יכול לחלוף? או שבגלל שהרגשתי שהאפליפסיה יכול להיות , לא בטוח מחזקת אותו , אז זה פגיעה בלתי הפיכה? משו נוסף הבנתי שויטמין b-12 עוזר לכלי הדם ולשיקום האוזן , לקחתי אחד בשבוע ובאמת שמתי לב שיש שיפור , השאלה שלי אם זה בסדר לקחת את הויטימין ? והתוצאה של החלשת בטנטון היא רק כתוצאה מהויטמין , או מכורכום שאני לוקח ? כי אני רוצה לתמוך בגוף שהתגבר על הבעיות בעיקר על הפגיעה באוזן ויוכל לרפא את עצמו.כדי שיחלוף בטנטון.

29/08/2019 | 23:27 | מאת: טינטון

שלום אני בן 14 ויש לי טינטון מרעש חזק כבר ביום השלישי לקחתי סטרואידים והמצב שלי השתפר מאוד אבל עכשיו אחרי חצי שנה אני מרגיש שזה באותו סטטוס וזה לא מחלים נשאר על אותו דבר עשיתי MRI בדיקה בראש והכל תקין מה נראה לך שזה יעבור? לעשות משהו?

03/04/2016 | 16:13 | מאת: יהודה

בס"ד ד"ר שלום רב. אני סטודנט שנה רביעית ובחצי שנה האחרונה אני מוצא עצמי שם אטמי אוזניים כמעט במשך כל שעות היום והלילה. הדבר התחיל עקב חוסר ריכוז בזמן הלימודים כתוצאה מהפרעת הסובבים אותי דבר שגרם לאי סבילת רעשים שגרר לשימוש באטמי אוזנים גם בזמן השינה. בחודש האחרון התחלתי להרגיש כאבי ראש בצד ימין של הראש. ההתקפות של כאבי הראש מתרחשות כמעט על בסיס יומיומי, אשר גורמות לחוסר ריכוז ורצון לישכב ולנוח ללא יכולת ללמוד כלל. מנסיונך רציתי לשאול אם יש קשר לשימוש באטמי האוזנייים? אשמח שתתיעצי עם נוירולוג באם יש חפיפה סימפתומית. בלית ברירה הלכתי לרוקח שהביא לי כדורי "אקסדרין". ללא קשר אני מרגיש שהרצון לריכוז בזמן הלימודים שהוביל לשימוש באטמי אוזניים גרם לי לסבול מקולות מציקים כגון לעיסות ורעשים מיותרים. אשמח לחוות דעתך בנושא, והמלצות לטיפול. תודה רבה ויום טוב! נ.ב. ראוי לציין שאין לי מחסור בנוזלים ובשינה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/05/2016 | 20:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני לא רואה יכולת לעזור לך דרך האינטרנט אלא אתה צריך רופא אאג פנים אל פנים קודם כל כדי לבדוק את הכאב, שיתכן מפרק לסת, וכן להתיעץ עם נוירולוג. גלשת לטיפול בכדורים ממכרים שאני ממש לא ממליצה עליהם. לגבי הרגישות לרעש, TRT הוא הטיפול המומלץ, לעיתים בשילוב עם טיפול פסיכולוגי - בהתאם למידת הסטרס של המטופל. בברכה ד"ר טליה מרק

04/05/2012 | 00:24 | מאת: אופיר

שלום ד"ר טליה, אני בן 41, בריא בד"כ. אנסה לתמצת את הסיפור אך עם זאת לתת לך כמה שיותר פרטים שאולי יוכלו לעזור. לפני כשנה התחילו אצלי תופעות של חוסר שינה, הגעתי למצב של שימוש בכדורי שינה (בונדורמין ולאחר מכן אמביין) שגם הם בקושי עזרו לשעתיים שינה בלילה. בחודש ינואר השנה- התחלתי לסבול מטינטון (כנראה רק בצד שמאל אעפ"י שקשה לי לומר בוודאות), צליל די חזק (בתדר של כ- 15khz)שלא מרפה במשך כל שעות היום, כמובן שבלילה הצליל מורגש יותר בגלל הרעש הסביבתי הפחות. ביצעתי בדיקות שמיעה שהראו על ירידה בשמיעה (בעיקר באוזן שמאל) אך הירידה בשמיעה באוזן שמאל אובחנה אצלי כבר לפני כ-15 שנה, בנוסף ביצעתי סריקת MRI שבסיכום- ללא ממצא פתולוגי אך היה ממצא לוואי: "מלאות קלה היקפית במערות הפנים. מדובר כנראה בהתעבות של המוקוזה", אני מציין את ממצא הלוואי כי אחת התופעות שאני מרגיש עד היום (וקשה להסביר בדיוק את ההרגשה..) היא מעין מתח בשרירי הפנים (הרגשה מוזרה מתחת לעור הפנים- באיזור המצח, סביב העיניים, באזור הרקות..) בבדיקות מקיפות שעשיתי בחודשים האחרונים- נמצאה רמת סידן גבוהה מהנורמה בדם, לאחר בירורים נוספים התגלתה אדנומה בבלוטת יותרת התריס, עברתי ניתוח להסרת האדנומה לפני כחודש ורמות הסידן חזרו לנורמה, חלק מהתופעות שסבלתי מהן כמו הרגשת יובש קשה במשך כל היום והלילה ובעקבותיה שתיה מרובה והשתנה מרובה- נעלמו כבר למחרת הניתוח, קיוויתי שגם הטינטון קשור לאדנומה אך נכון להיום (חודש לאחר הניתוח) המצב לא השתפר. ממאמרים שונים שקראתי באינטרנט אני מבין שישנם גורמים שונים לטינטון ביניהם בעיות מטבוליזם, דלקות באוזן, חשיפה לרעש ועוד.. השאלה שלי- איך ניתן לאבחן את הגורם לטינטון? אני אדם מאוד אופטימי באופי ורוצה להאמין שהגורם לטינטון שלי יימצא ובעקבות זה גם טיפול מתאים יעזור. מתנצל על המכתב הארוך, אני פשוט כלכך סובל ולא יודע אפילו היכן להתחיל... תודה, בברכה, אופיר

לקריאה נוספת והעמקה
07/05/2012 | 18:09 | מאת: ד"ר טליה מרק

אשמח לראות אותך פנים אל פנים. בכל מקרה חשוב באמת לדעת שאכן הוצאת אדנומה לא "מרפאה" טיניטוס. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

29/04/2012 | 15:36 | מאת: בן 24

דק טליה מרק שלום רב הסיפור שלי בקצרה הוא סיפור על לחץ מתח חרדה ודכאון המודחקים במשך זמן רב (כמה שנים) ואני בן 24. לפניי חודשיים הייתי חשוף לרעש חזק במסיבה ואחריה היה לי צפצוף באוזן ימין בלילה..בבוקר (אחריי שנעלם הצפצוף) קמתי עם רעש (מעיין הדהוד חלש) בשתי האוזניים ועשיתי כמובן את הטעות של החיפוש האינטרנט..כל המצב שימש טריגר רציני ומאז (לראשונה בחיי) אני מטופל על ידי פסיכוטרפיסט ופסיכיאטר..ככה שגם אם ההדהוד הזה הוא טיניטוס וגם אם לא אני לא רואה בזה כעונש אלא דווקא כמתנה-לראשונה בחיי אני מודע למצבי ופונה לטיפול. הייתי כבר אצל רופא א.א.ג. וביצעתי בדיקת שמיעה שהראתה כי השמיעה תקינה ב-100 אחוז. המצב עכשיו הוא שכשאני פעיל במהלך היום הכל טוב ושקט אבל ברגע שאני בלילה במיטה בשקט (או סתם "מחפש" את הרעש במקום שקט) אז יש הדהוד-ואם אני מתרכז בו (דבר שאת תמיד ממליצה פה לא לעשות אבל קשה שלא לעשות) הוא מתגבר ונהיה ממש "מפחיד".. אז הנה אני חודשיים אחריי-סוףסוף מצליח להתרכז בחזרה בחיים שלי, מתנתק מה"שטויות הנוירוטיות" שכתובות באינטרנט ומהקשר הרגשי שלי והפחד שנוצר סביב זה-תוך הבנה שזה פסיכוסומטי ואני בכיוון הנכון (הטיפול הפסיכולוגי ונוגדי הדכאון/חרדה). אבל פה אני צריך את העזרה שלך עם 2 חיזוקים: 1-נכון שיש לי סיכוי ממש טוב ומבטיח שאם אני אחזור להתרכז בחיים שלי תוך פריקת כל העול הנפשי שהצטבר עם השנים הרעש פשוט יעלם? כי הרופא אא"ג אמר שהמערכת השמיעה שהזדעזעה וזה יכול לקחת כמה חודשים אז להרגע.. ואני מרגיש כאילו הכל החלים וזה פשוט אפקט פסיכוסומטי (סימפטום של חרדה שפשוט נוצר בשילוב של סטרס) 2-בלילה כשאני הולך לישון (ולפעמים באמצע היום דווקא במקומות שיש מספיק רעש רקע והדבר אינו מטריד) ואני שם מוסיקת גאז מרגיעה-אז לפניי שאני נרדם אני מרגיש את כל תעלות האוזניים-זה לא כואב..זה אפילו נעים ומרגיע-הייתכן שזה המח שמחפש את הרעש? או שמא אלה האוזניים עדיין משקמות את עצמן (חודשיים אחריי?) בקיצור-בא לי לשמוע שאין לי מה לדאוג יותר בקשר לזה וזאת תגובה טבעית גם בשלב הזה..(אגב לפעמים הן ממש נסתמות מזה) תודה מראש-מקווה שתרגיעי אותי קצת:)

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2012 | 22:46 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. למוח יש יכולת להצניע ולאפס את הטיניטוס ברוב הזמנים, ולהפוך אותו לתופעה זניחה וחסרת משמעות בחיים. סמוך על המוח שלך. 2. סתם יש לך התעסקות יתר עם האוזניים ותחושתיות יתר... שחרר ותפסיק לחשוב על זה. 3. ואם בדיקות השמיעה תקינות אז אין מה לדאוג לנזק שנותר או אוזניים שמשקמות את עצמן.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

30/04/2012 | 00:30 | מאת: בן 24

קודם כל תודה על התגובה אז את אומרת שתחושת האטימות בלילה זה תקין ? תוך כדיי שאני נהנה ממוסיקת גאז וזה לא מטריד אותי בכלל ואני לא חושב על זה אני מרגיש ממש את תעלות האוזניים עושות משהו (מתכווצות או אולי מתרחבות-לפעמים נסתמות) שוב-זה בכלל לא כואב. זה תקין?

08/04/2012 | 20:16 | מאת: בן 26

שלום מאז שאני זוכר את עצמי יש לי קליקים בלסת עם כל סגירה ופתיחה של הלסתות, לפני כמה שנים בדקתי את העניין, הרופא אמר שאם זה לא מפריע לי אין בעיה לחיות עם זה וזה באמת לא הפריע לי אז לא נעשה שום טיפול לפני כמה חודשים הופיע לי טינטון קבוע בעיקר בצד שמאל שמשנה את הטון שלו כשאני לוחץ אץ הלסתות, כמו בלעיסה. הופנתי על ידי רופאת המשפחה שלי לאאג שהפנה אותי לבדיקות ברה ושמיעה שיצאו תקינות. יכול להיות שהטינטון נגרם מהקליקים בלסת והרופאה לא עשתה את הקישור?

לקריאה נוספת והעמקה
10/04/2012 | 18:26 | מאת: ד"ר טליה מרק

רופא פה ולסת צריך לטפל בפרק הלסת שלך - או רק לעקוב אם אין תלונות. כל טיניטוס משתנה קצת כשמהדקים לסתות גם כשאין בעיה בפרק. הטיניטוס לא נגרם מהקליקים :) בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

07/04/2012 | 12:30 | מאת: מיכל

שלום רב אמא שלי בת 77 החלה לסבול בזמן האחרון מרעשים באוזנים שהחלו כתקתוק שעון וכרגע הרעשים כפי שהיא מתארת הם כמו רחשים חזקים של ים רק בלילה שהיא הולכת לישון הדבר מפריע לה מאוד וופוגע באיכות השינה ובחיה בכלל היא הלכה לרופא א.א.ג ששלח אותה לבדיקת שמיעה .לאמא שלי אין בעית שמיעה מה דעתך היא ממש נואשת וגם אני האם בדיקת השמיעה יכולה להראות משהוא שיכול לעזור. אודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2012 | 20:12 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב עליה לבצע את הבדיקה. בהמשך לחזור לרופא אא"ג עם התוצאות. בגילה רוב הסיכויים שיש לה ליקוי שמיעה והוא הגורם לטיניטוס, וכדי לדעת יותר אני צריכה לראות אותה עם כל הבדיקות. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

07/04/2012 | 12:00 | מאת: אבירם

אני בן 17 וכבר כמה חודשים שאני סובל מרעשים מוזרים באוזניים כאשר אני נחשף לרעשים כמו הרבה אנשים מדברים, צעקות ודיבורים. עשיתי בדיקת שמיעה במכון הדים והתוצאות יצאו מצוינות, יכול להיות שבבדיקה לא הבחינו בטיניטוס אם בכלל אפשר להבחין בזה מבדיקת שמיעה?

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2012 | 20:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב זה לא טיניטוס, אלא רגישות יתר לרעשים, או היפראקוזיס בשמה האחר. בכל מקרה התופעות קרובות ודומות. כך או כך לא רואים משהו מיוחד בבדיקות שמיעה ובמקרה של רגישות לרעש בדרך כלל השמיעה מצוינת. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

03/04/2012 | 18:15 | מאת: שרון

ד"ר שלום רב, לפני כשלושה חודשים שהיתי בחדר עם מוסיקה רועשת. למחרת קמתי עם סחרחורות שהתבטאה בהרגשה של "חדר מסתובב" בהטיית הראש למעלה. התופעה חלפה ללא טיפול כעבור שלושה שבועות בערך. בשלב כלשהו החל טינטון קבוע באוזן ימין (צליל גבוה). פניתי לרופא ונשלחתי לבדיקת BERA ושמיעה - שתיהן היו תקינות. הרופא אמר שאין צורך בבדיקת MRI וכן שבהתחשב בגילי (40) ובכך שאין פגיעה בשמיעה יש סיכוי שהתופעה תחלוף, אך הוא כמובן אינו יכול לכמת את הסיכויים וכו'. פניתי למרפאתך ושם נאמר לי כי בשלב כזה יש להמתין כשלושה חודשים נוספים לפני התחלת טיפול כיוון שאולי הטינטון יחלוף. מה דעתך? ממה שהבנתי, כאשר הטינטון קבוע הסיכויים נמוכים שיחלוף.

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2012 | 21:32 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיניטוס ברוב המקרים דועך לבד, במיוחד אם הבדיקות תקינות ואין ליקוי שמיעה או בעיה נוספת או סטרס חריג. אם אתה בסטרס ניכר בשל הטיניטוס, לא צריך לחכות חודשים אלא כדאי כן להגיע לאיבחון ויעוץ ראשוני. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

03/04/2012 | 13:26 | מאת: זיו

שלום, התחילה אצלי רגישות לרעש מחשיפה לרעש בצבא, איך אפשר להמשיך לצאת עם חברים למועדונים ביום שישי בלי להחמיר את ההיפראקוזיס?

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2012 | 21:30 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לצאת למקומות רועשים עם אטמים בכיס, ולהשתמש בהם לפי הצורך. אם יש קושי תפקודי, להתחיל טיפול TRT. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

27/03/2012 | 19:20 | מאת: דנה

שלום ד"ר מרק, לפני שבועיים היתה לי ירידה פתאומית בשמיעה. אושפזתי עוד באותו יום וטופלתי בסטרואידים למשך שבוע. השתחררתי בשבוע שעבר (יום שלישי) לאחר בדיקת שמיעה שהשתפרה באופן משמעותי. היום, כאשר אני עדיין בחופשת מחלה (ולאחר שסיימתי ליטול את הסטרואידים ביום שבת), קמתי עם לחץ באוזן הבעייתית (שמאל). אין לי סחרחורות אבל אני מרגישה מין לחץ באוזן (כמובן שהרבה יותר עדין מאשר היה בפעם הראשונה). האם אני צריכה לפנות למרפאה בדחיפות או שזו תגובה נורמלית של הירידה בסטרואידים? בתודה מראש, דנה

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2012 | 10:50 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב צריך לגשת דחוף לרופא בבית החולים בו נבדקת, לעשות מייד עוד בדיקת שמיעה ולראות. אם יש החמרה צריך לשקול הזרקות סטרואידים לאוזן. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

27/03/2012 | 07:55 | מאת: תומר

רציתי לשאול, מעניין אותי לדעת, איך זה שאין פה בכל הפורום הזה אף אחד שהטיפול עזר לו, ולעומת זאת באתר הזה:http://www.tinnitus-vertigo-clinic.com/html/patients.html יש מלא סרטונים של אנשים שהטיפול של דוקטור שמש עזר להם? אולי הTRT בעצמו לא בהרבה יותר יעיל מפלציבו כי אחרת היו צריכים להיות בפורום הזה לפחות 10 מכתבי תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2012 | 17:14 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום תומר אם אתה שוחר של סרטוני פרסומת, אתה בהחלט מוזמן ללכת לטיפול אצל מי שמפרסם אותם. שיטת TRT עמדה בניסויים מדעיים רפואיים נרחבים ואינה זקוקה לאנשים שיחשפו את עצמם בפני מציצנים כדי לספק כותרת. מחקרים מדעיים רפואיים נשענים על סטטיסטיקות של אלפי אנשים שעברו TRT עד כה, ולא על כמה סרטוני פרסומת. חג שמח ד"ר מרק

27/03/2012 | 17:36 | מאת: תומר

אם אלפי אנשים השתתפו במחקרים האלה אז למה בישראל לא שמעתי אפילו על בן אדם אחד שהטיפול הזה עזר לו? ורק שתדעי שהרבה פעמים את המחקרים האלה (בכל תחום) מממנים גופים שיש להם אינטרס, ולכן הייתי בונה יותר על תגובות של אנשים ופחות על מחקרים.

03/04/2012 | 21:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

29/07/2018 | 03:44 | מאת: חיים

שלום תומר,אשמח שתפנה לפלאפון 0509989985,תחילה לווצאפ אחרי שעה 11בבוקר לפחות,ונדון לגופו של עניין בטיפול לפציעה איומה מסוג זה.אשמח לעזור ולייעץ במה שאוכל,בימים אלו נפתחת עמותת היפראקוזיס לטיפול,אבחון ושיקום מפציעה זו,אודה לך אם תפנה,זקוקים לכל פצוע ופצועה כדי לפעול מול הגורמים השונים.

26/03/2012 | 09:28 | מאת: איילת השחר

שלום רב. אתמול שמעתי רעשים של טינטון (מהאתר הבא: http://lets-beat-tinnitus.co.uk/blog/free-tinnitus-pulse-therapy/ כי הבנתי שזה יכול לעזור לטינטון. במקום זה, מאז יש לי יותר רעשים ואפילו כאב ראש שמלווה אותי מאתמול. אני פוחדת שעשיתי נזק בלתי הפיך לאוזניים שלי. האם זה סימן של ריפוי (הילינג קרייסיס) או שעכשיו רק החמרתי את מצבי? האם באמת הרעשים שמדמים את הטינטון יכולים לעזור? תודה מראש על תשובה מהירה . אני.

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2012 | 17:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב החרדה כנראה היא זו שמחריפה את התחושה. הצלילים הללו אינם מרפאים טיניטוס, הם לא נעימים בלשון המעטה כך שלא מפתיע אותי שכאב לך הראש... אבל אם לא שומעים אותם בעוצמה מאוד גבוהה - הם גם לא גורמים לנזק בלתי הפיך בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

25/03/2012 | 16:28 | מאת: גליה

ד"ר מרק שלום, לפני כחצי שנה,בחודש אוגוסט, צללתי בליווי מדריך, לאחר זמן רב שלא צללתי. הן בירידה והן בעלייה המדריך לא עצר לדקומפרסיה, למרות שסימנתי לו. הרגשתי לחץ באזניים ובנוסף הייתי מתוחה ופימפמתי הרבה מאוד. למחרת הצלילה הרגשתי רע מאוד, כמעין שפעת ונשארתי לנוח במיטה כל היום. יום אחרי חזרתי הביתה בטיסה. בחודש ספטמבר,כעשרה ימים לאחר מכן, הופיעו סחרחורות באופן פתאומי וכאב באוזן ימין ומעיין נוזל הזורם באוזן. לאחר הרבה בדיקות ובירורים עלה:בבדיקת eng ניסטגמוס תנוחתי שמקורו בתעלה לטראלית מצד ימין ומסוג קופולוליתיאזיס. בMRI מס' מוקדי אות חריג פריונטריקולרים וסובקורטיקלים בולט יותר משמאל לא ספציפי. ב BERA גלים אחרונים מעט מוקדמים. בחודש דצמבר, התווסף קושי בדיבור, המתאפיין בתחושת לחץ/זרם והדהוד במצח ועל גשר האף כשאני מדברת בעיקר באותיות אפיות. אתו לחץ הופיע גם בקריאת מיילים רצים או בריצוד פלאשים ע"ג מסך הטלויזיה.בחודש פברואר התווסף היפראקוזיס,ממנו אני סובלת מאוד,רעשים קלים כמו מקלדת מחשב, סכום וחריקת כסא מסבים לי סבל רב. בבדיקת שמיעה נמצאה ירידה אסימטרית בתדירויות העל, בעיקר 14000, 16000 יותר מימין, UCL- 70 בשתי האזניים, dB - 40 בשתי האזניים, disc% -באוזן ימין 96% באוזן שמאל 100%. אוזן ימין שמיעה בתחום הנורמה עם ירידה קלה בתדר 8khz (אסימטריה לרעת אוזן ימין בתדר זה).לא הייתה אפשרות למסך כי הרעש הכאיב לי. קיבלתי טיפול פיזיותרפי לחיזוק מנגנוני קומפנסציה, שהקל מעט על הסחרחורת. כיום, אני סובלת מאוד מהיפראקוזיס, סחרחורות, כאב באוזן ימין ולעיתים תחושת נוזל זורם לחץ במצח בדיבור. הטיפול אותו קיבלתי הינו המשך פיזיותרפיה לסחרחורות וכדור Gabapentin לדיכוי חידוד השמיעה,אותו לא נטלתי עדיין. לא קיבלתי טיפול לשאר התלונות. אני אובדת עצות לגבי האבחנה ומהן דרכי הטיפול הנכונות לגבי כל הקשיים. אודה מאוד לחוות דעתך. בברכה, גליה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2012 | 17:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום גליה המקרה שלך מורכב מידי מכדי לדון בו בפורום. כדי שאוכל לחשוב על כיוון אני צריכה לבדוק אותך פנים אל פנים ולבצע איבחון מלא ונכון של הטינטון והרגישות לרעש. במידה ואת מעוניינת פני למזכירה בטלפון המופיע בהמשך וקבעי תור. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

28/03/2012 | 09:55 | מאת: גליה

בסדר גמור, תודה רבה.

29/02/2012 | 21:40 | מאת: יעל

שלום אני בת 45 הייתי בטיול בהרי אילת לפני יומיים בירידה מהר גבוהה נוצר לי לחץ באוזן ומאותו הרגע אנני שומע כמעט בכלל מה עליי לעשות ? האם עליי לפנות לרופא ? נא דעתכם המיקצועית תודה

04/03/2012 | 18:37 | מאת: ד"ר טליה מרק

מקווה שכבר נבדקת !! אם לא נא לגשת דחוף.

27/02/2012 | 22:34 | מאת: גיל

הרופאים לא יגידו לכם או שאינם יודעים שברוב המקירם פשוט חסר לכם מנרל זה או אחר וכנראה שמדובר במגנזיום תבקשו בדיקה לחוסר במגנזיום אצלי הטינטון נחלש מאד לאחר נטילת מגנזיום

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2012 | 07:14 | מאת: יאיר

גיל, תודה רבה! איך בודקים חוסר מינרל כזה או אחר האם בבדקית דם רגילה נתון זה בא לידי ביטוי, ואם כן היכן ניתן להשיג את אותו מינרל ללא מרשם רופא?

28/02/2012 | 17:45 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הרפואה לא מתנהלת על פי האנקדוטות הפרטיות של מישהו זה או אחר. יש מחקרים. גם כשנותנים מגנזיום לחולים שיש להם חסר = אין תוצאות יותר טובות אפילו אחרי שהמגנזיום הסתדר. זה לא אומר שצריך להזניח, ובהחלט כשמשהו משתנה במצב הגופני צריך לבדוק אם יש שיבוש כלשהו, אבל תיקון השיבוש לא מבטיח שינוי במצב. או קיי ? אז שיהיה בהצלחה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

דר' מרק שלום רב, אני בת 54. מתמודדת עם בעיות שינה, ב 4 השנים האחרונות, כחלק מסימפטומים של גיל המעבר. לפני כחצי שנה, התחלתי להשתמש באטמי אוזניים בשעות הצהרים, כדי לעמעם רעש מחריש אוזניים, משיפוצים שבוצעו בדירה מעלינו. בשלב כלשהו, התחיל לחץ באוזניים לאחר השימוש באטמים. הפסקתי את השימוש באטמים, אך הלחץ לא עבר. גם הרעש לא פסק... בעקבות השיפוץ, הסתבר שחל שינוי אקוסטי אצלינו בבית. כל הרעש מהשכנים ששיפצו ומהסביבה, מגיע אלינו יום ולילה, כאילו הבית נטול קירות. סף הרגישות שלי לרעש הוא נמוך, גם לפני כל האירועים הללו. כך שהרעש הפריע לי בכל מקרה. אבל, הפגיעה העיקרית - בשינה, שגם כך הייתה אתגר עבורי. לא הצלחתי להירדם כלל וכשהצלחתי, התעוררתי כעבור זמן קצר, בגין הרעש. כתוצאה מכך, הגעתי לשינה של שעה - שעתיים בממוצע ביממה. קרסתי... בצר לי, ביקשתי מהרופאה תרופות לשינה. (ניסיתי 3 סוגים שונים: אמביאן 6.25, 12.5, סטילנוקס 10 וקלונקס 0.5). הם לא הועילו לשינה, ברגע שהיה רעש. כך שנוסף לעייפות שצברתי מחוסר שינה, גם הייתי מטושטשת מהכדורים. חזרתי להשתמש באטמי האוזניים. הפסקתי, כיוון שהפלפיטציות שסבלתי מהם עוד קודם, גרמו לרעש, כשהשתמשתי באטמים, כך שגם האטמים לא עזרו... התחלתי להפעיל רעש מבוקר בזמן ההירדמות והשינה, באמצעות מפזר חום מרעיש במיוחד, מזגן ומוסיקה. הלחץ באוזניים פסק, אבל אז (לפני כחודש) התחיל הטיניטוס... בהמשך נוספה סחרחורת קלה והלחץ באוזניים חזר, לאחר נסיון נוסף להשתמש באטמי אוזניים. פניתי לרופא א.א.ג. נשלחתי על ידו לבדיקת שמיעה. השמיעה תקינה בשתי האוזניים, למעט, ירידה קלה בתדרים 6-8KHZ באוזן ימין וירידה קלה-בינונית באותם תדרים באוזן שמאל. הרופא נתן לי מרשם של בטהסטין 16מג לשבועיים - פעמיים ביום. אשמח לקבל המלצתך: 1 - האם כדאי לקחת את התרופה? האם היא יכולה לפתור את הבעיה כליל? האם יש סיכון בנטילתה? 2 - האם יש אפשרות שהטיניטוס, הלחץ והסחרחורת יעברו מעצמם, בלא התערבות תרופתית/ טיפולית כלשהי? 3 - אם לא, האם יש סיכון להחמרה או מניעת החלמה, ללא הטיפול? 4 - אם מומלץ טיפול, מה המלצתך? בתודה מראש, מירה

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2012 | 10:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב את סובלת מהיפראקוזיס ומטיניטוס אך איני יכולה לאבחן חומרה ולהציע טיפול דרך האינטרנט. הכדורים מתאימים לסחרחורות חוזרות ואם אין לך את זה אין בהם טעם, משום שהם לא מיועדים לטיפול בצפצופים באוזניים או היפראקוזיס. אחרי 4 שנים אני לא יכולה לנחם אותך במשפט זה יעבור לבד. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

22/02/2012 | 10:57 | מאת: מירה

דר' מרק, תודה רבה על תשובתך! הלחץ באוזנים - החל לפני כ 4 חודשים.(לא שנים). כשהלחץ השתחרר, לפני כחודש וחצי - החל הטיניטוס.(נשמע כמו ה'שלג' שהיה בתום השידורים ב TV בעבר/ האדים היוצאים מסיר לחץ) הסחרחורת (קלה) - החלה לפני כחודש. יום טוב, מירה

20/02/2012 | 09:32 | מאת: אהוד

יש לי היפראקוזיס ברמה מאוד גבוהה. האם לומר זאת ליועצת של התיכון? האם מגיעות לי "הטבות" או ויתורים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/02/2012 | 20:32 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. גש לבדיקת רופא אא"ג ולבדיקת שמיעה כדי לראות שהכל תקין. 2. כדאי לשוחח איתה על הנושא, ואם היא לא יודעת מה פירוש הרגישות אולי כדאי להצטייד במכתב של רופא אא"ג שמסביר את התופעה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477

19/02/2012 | 22:24 | מאת: אילנה

אימי בת 80 סובלת מרעשים באוזניים ולא מסוגלת גם לשים את מכישרי השמיעה שלה האם יש פתרון תרופתי לנושא השקטת הרעשים? אשמח לקבל תגובה

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2012 | 23:41 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. חובה בדיקת אא"ג, אולי יש פקקים באוזניים שמחמירים את תחושת הטיניטוס ולא מאפשרים הכנסת המכשירים. 2. חשוב מאוד שתשתמש בהגברה אם יש לה ליקוי שמיעה, כי אחרת זה רק מחמיר את הצפצופים !! אפילו מגבר אישי חיצוני אם היא לא סובלת מכשירים בתוך האוזניים. 3. בנוסף אפשר לשקול עם רופא המשפחה כדורים כמו קלונקס שיכולים קצת להרגיע אותה, אולי כדורי שינה.... בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

19/02/2012 | 21:09 | מאת: אהוד

שלום, מהו הטיפול להיפראקוזיס ואיפה אני מוצא אותו?

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2012 | 23:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הטיפול נקרא TRT. הוא מתבצע אצלי במרפאה, ובירושלים אצל קלינאית תקשורת בשם דבורה גורדון בירושלים. (כפי שאתה יכול לראות בקישור הבא, ) http://www.tinnitus.org/home/frame/uk_alumni.htm בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

16/02/2012 | 06:42 | מאת: יאיר

ד"ר טלי שלום, כבר מס´ שנים שאני סובל מצפצופים באוזניים, בעיקר בשקט מוחלט הצפצוף מתגבר. עם השנים חלה עלייה הדרגתית בצפצופים וירידה ביכולת השמיעה וכיום קשה לי להירדם מאחר והצפצוף הפך להיות חזק אחיד ומטריד, אציין גם את ירידת השמיעה המוכחת ע"י שלוש בדיקות שמיעה בשלושה מכונים שונים ומחיי היום יום בהם אני ממש מתקשה לשמוע. האם מצבי מוגדר כבר קשה ? האם יש אפשרות לטפל בנושא הזה?כיצד ניתן להגיע אלייך לבדיקה וטיפול? תודה יאיר

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2012 | 23:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. כדי להגדיר את החומרה צריך לעשות איבחון ואת זה = פנים אל פנים :) 2. בהחלט כן ואפשר לטפל. 3. כנ"ל, הטלפון רשום בסוף המלל בהמשך. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

27/02/2012 | 22:32 | מאת: גיל

במרבית המקרים הסיבה לטינטון היא מחסור במינרל זה או אחר בגוף תבדק מחסור במגנזיום לי זה מאד עזר כדור טיבעי ביום

12/02/2012 | 12:11 | מאת: נורית ב

מזה מספר שנים שאני סובלת מטינטוס באוזן ימין כמו רעש של מנוע, או אופנוע, יש לירגישות גדולה לרעש ואפילו לשמוע חדשות בצפיה בטלויזיה לא יכולה להגביר בכדי לשמוע כי הרעש אוטומטית גובר ולפני שמטוס מתקרב אני מתחילה להרגיש את הרעש באוזן וזה פשוט נורא ואיום ללפני כיותר משנתיים פניתי לרופא א.א.ג הוא הפנה אותי למכון הדים לבדיקה שם נאמר שהשמיעה שלי די בסדר למרות שהיא ירדה משמעותית באוזן ימין ושאני אצטרך לחיות עם הרגש אבל המצב מאוד החמיר וקשה מנשוא אחר הצהריים המצב גובר ובלילה בכלל מה אני עושה?

לקריאה נוספת והעמקה
15/02/2012 | 11:14 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב נשמע כאילו יש גם רגישות לרעש חיצוני וגם טיניטוס. אפשר לטפל אבל בוודאי שלא דרך האינטרנט אלא רק פנים אל פנים. אם תגיעי אלי עם כל החומר הרפואי שלך, אוכל לבצע איבחון ולהחליט על טיפול מתאים. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

09/02/2012 | 13:34 | מאת: דווד

קיבלתי מכה בראש עקב תאונת דרכים במיוחד בצד שמאל, לא נפתחו קריות אויר בתאונה, עקב כאבי ראש חוזרים הופניתי לבדיקת שמיעה "אודיומטרי" שתוצאותיה: תחושת ירידה בשמיעה מתחת לנורמה ימין ירידה קשה עצבית ושמאל ירידה חמורה עצבית והומלץ לי על מכשירי שמיעה: ה SRT 40, DISC 96%, DB 75, יש לציין ששתי האוזניים בגרף של הבדיקה אותו דבר, כמו כן צוין דבר הטנטון בהערות הבדיקה. האם לדעתכם ליקוי השמיעה כאמור ושלא סבלתי ממינו קודם לכן ולעולם לא הומלץ לי על מכשירי שמיעה יכול להיות קשור לתאונה ? האם כך הטנטון יכול להיות קשור לתאונה על אף שהירידה זהה בשתי האוזניים ? האם ירידה של 40 זה באמת ירידה קשה ובאמת צריך מכשירי שמיעה והאם עלול הדבר להחמיר בעתיד ? האם צריך לעבור עוד בדיקות כדי להוכיח עניין הטנטון במיוחד ? תודה על תשובתכם הפורטת והמלאה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2012 | 22:12 | מאת: ד"ר טליה מרק

עליך להגיע אלי עם כל החומר (באופן פרטי בלבד) על מנת שאוכל להעריך האם יש קשר לתאונה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

27/01/2012 | 19:33 | מאת: משה

אני נמצא בקרבי עכשיו פרופיל 97 ויש לי כבר כמה חודשים צפצופים ב 2 האוזניים. האם בעיה זו מורידה פרופיל ?

29/01/2012 | 22:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

אין לי מושג אמיתי כי זה גם תלוי במצב השמיעתי שלך....

ד"ר מרק שלום רב, לפני כחודש וחצי החלפתי מגבר של אינטרקום אצלי בבית. כיוונתי את העוצמה של המגבר לעוצמה גבוהה מדי, וכתוצאה מכך היה פידבק ברמקול בדלת הכניסה, וזה לקח כמה שניות טובות עד שהנמכתי את העוצמה והצפצוף נפסק. כך זה נמשך מספר פעמים, עד שהתייאשתי מלכוון את העוצמה של המגבר. מאז ועד היום (כחודש וחצי) אני סובל מטינטון, כאשר הוא גם באוזן שמאל, אבל בעיקר באוזן ימין. עברתי בדיקת שמיעה, ונמצאה ירידה קלה בתדרים הגבוהים, ונאמר לי שאין לזה שום קשר לרעש שנחשפתי אליו אלא כנראה ירידה טבעית בהתאם לגיל (אני בן 37). עברתי גם הערכת טינטון. לפי ההערכה - הטינטון הוא בתדר 6KHz. 2-3 dB מעל סף השמיעה, ולא נמצא רעש ממשך מתאים דו צדדי. האם הטינטון יכול לעבור מעצמו מתישהו? האם יש דרך לטפל, ואם כן - איזו דרך הכי יעילה?

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2012 | 22:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הירידה בשמיעה כנראה באמת קשורה לגיל וסביר להניח שלא נגרם נזק קבוע מהפידבק. מצד שני בטוח שנגרמה אי נוחות והיה סטרס, ובתוספת לליקוי השמיעה הקל שיש ברקע - אפשר להבין מדוע התקבע לך טיניטוס. עם זאת, המוח יודע לסנן את הטיניטוס מצוין, ורק צריך לעזוב אותו בשקט, התופעה עדיין "טריה" יחסית, והייתי מחכה (בלי פאניקה). אם אתה ממש חרד, כמובן זו סיבה להקדים טיפול, ומומלץ כמובן על TRT או CBT ספציפית לנושא טיניטוס (שהם הטיפולים היחידים שבינתיים עובר את מבחני המחקר הרפואי הנאות). בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

22/01/2012 | 12:58 | מאת: דנית

ב"ה שלום! אני בת 23,כבר 4 חודשים אני סובלת מטינטון פועם באוזן ימין ובנוסף ישנו צליל קבוע וחלש המתווסף לזה. יש ימים שהטינטון חזק יותר ויש ימים שהוא חלש יותר. כאשר פניתי לרופא אא"ג הוא הפנה אותי לבדיקת שמיעה שהראתה ירידה קלה בשמיעה בשתי האוזניים יותר באוזן ימין,בדיקת טימפנומטרה הראתה היענות תקינה בשתי האוזניים. לאחר מכן, הרופא הפנה אותי לבדיקת BERA שיצאה תקינה. הרופא טען שיש לי וירוס באוזן ושזה יעבור לאחר מספר חודשים,דבר אשר לא קרה. חזרתי אל הרופא לאחר בירור עצמי באינטרנט וביקשתי הפניה לבדיקת דופלר של עורקי הצוואר, הבדיקה יצאה תקינה חוץ מאשר האבחנה שהורידים הג'וגולריים שונים באופן מהותי בין 2 הצדדים, מימין זרימה גוגולרית רבה הרבה יותר עם ממדי וריד גדולים באופן משמעותי לעומת צד שמאל, לאור התוצאות הומלץ לי לשקול המשך ברור ווסקולרי תוך מוחי. עכשיו,אין לי מושג מה לעשות עם מידע זה,אני מרגישה שאני עוברת בין רופאים ובדיקות ואף אחד לא מפנה אותי למקום מסויים/מבין ומסביר לי מה לעשות.. אשמח אם תוכלי להסביר לי מה המשמעות של וריד מורחב, ממה זה נגרם,כמה זה מסוכן ומהו בכלל ברור ווסקלרי תוך מוחי.האם יש סיכוי שהטינטון הזה יעבור בעזרת טיפול מתאים?? אני צריכה לטוס למזרח בעוד כ3 שבועות והייתי רוצה לדעת האם יש בעייתיות לטוס במצב כזה. תודה רבה מראש!!ויום טוב:)

לקריאה נוספת והעמקה
22/01/2012 | 22:11 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בדרך כלל המוח מסנן את הקולות ה"תפעוליים" של הגוף, כמו זרימת דם, דופק, קולות נשימה וכדומה. לפעמים כשרוחב כלי הדם שונה מאוד מצד לצד, המוח עשוי "לשים לב" להבדל בזרימה ולשמוע אותה. בדרך כלל וריד ג'וגולרי מימין הוא גדול יותר מאשר השמאלי אבל לא ראיתי את הבדיקות שלך כך שאני לא יכולה לאמר מה לא תקין. צריך לבצע בדיקת CT עם חומר ניגוד המכוונת לכלי דם בראש וצואר כדי לראות שאין בעיה מיוחדת. לא אמורה להיות בעיה בטיסה בדרך כלל. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

22/01/2012 | 07:25 | מאת: אליאנה

שלום, אני בת 34 סובלת מירידה בשמיעה שמחמירה עם הזמן והתדרדרה מאוד בהריון. עברתי בדיקת שמיעה וסי.טי של האוזניים והרופא איבחן שיש לי אוטוסקלירוזיס ואני צריכה ניתוח. אני עובדת במקום מאוד רועש ומשתדלת להשתמש באטמים אבל הציפצוף באוזן רק מתחזק כל הזמן, לאחרונה הוא ממש בילתי ניסבל. הרופא אמר שהניתוח לא יעזור לטינטון ואצטרך לחיות איתו. האם זה נכון? והאם אני צריכה לעזוב את העבודה בגלל הרעש? אני גם סובלת מחוסר איזון וסחרחורות שהרופא טוען שלא קשורות לבעיה באוזניים, אבל לא נמצאה שום סיבה אחרת. יכול להיות שהוא טועה? אני גרה בארה"ב ואין לי אפשרות ללכת לחוות דעת נוספת. ושאלה אחרונה.. האם כדאי לחכות אם ניתוח כזה אחרי הריונות כי הבנתי שהבעיה מחמירה, יש לי ילד אחד ואני מתכננת עוד. תודה לך מראש

לקריאה נוספת והעמקה
22/01/2012 | 22:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הטינטון במקרים רבות משתפר כשהשמיעה משתפרת, כלומר הניתוח יכול בהחלט לעזור, ואם לא בא לך ניתוח, אפשר פשוט להתאים מכשיר שמיעה לאוזן הפגועה. כך או כך כשהמוח שומע טוב יותר הוא מסנן לבד את הטיניטוס במרבית שעות היום. המקובל היום הוא קודם כל להתאים מכשירי שמיעה ואם מסתדרים איתם טוב אפשר לוותר על הניתוח.... בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

07/01/2012 | 21:15 | מאת: oz

שלום רב, אשמח אם תועילו לעזור לי בשאלה חשובה. סבתי בת 79 במהלך מחצית השנה האחרונה היא מתלוננת כי היא רואה נמלים ג'וקים בכל הבית הולכים על כל מקום. סבתי במקורה מאובחנת כסובלת מבעיה של פגיעה ברשתית, אך ראיתה טובה יחסית מעט לקויה. הלכנו להרבה מומחים ואנשים לצורך אבחון ונאמר לנו כי הם לא ממליצים לנתחה בשלב זה כיוון שאין הרעב בראייתה ושהניתוח מסוכן ועלול לגרום לעיוורון שכן הם מעדיפים לנתח רק המידה וראייתה תדרדר. היא עשתה CT ראש כיוון שהיא מושתלת קוצב לב ואין באפשרותה לעשות MRI . אין לה בעיות זכרון לרוב או בעות של דכאונות אך בחצי השנה האחרונה הורע מצבה בשל התופעות הללו היא אומרת שהיא מרגישה ש"הג'וקים והנמלים הרסו את חייה". תוצאות ה-CT היו תקינות למעט ממצא של גוש סידני ישן בראש. הנוריולוג נתן לה תרופה נגד דמנציה כדי שתמנע ממנה את הצורך בלהסתכל על מה שלדעתה היא רואה בכל מקום.כמו כן היא שומעת רעשים חזקים שחולפים ושבים לסרוגין. אני באמת עובדת עצות בעניין זה ומאוד רוצה לעזור לה אני לא יודעת אם הבעייה יכולה לנבוע מהיותה דמנטית..? אשמח לעזרתך בעניין ובאילו כלים אבחוניים\מקצועיים אוכל עוד להעזר. בתודה גדולה. oz

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2012 | 22:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

05/01/2012 | 22:31 | מאת: בנימין

שלום, אז אספר את הסיפור שלי. לפני 4.5 שנים נפגעתי מנפץ שהתפוצץ על ידי וגרם לי לכאב באוזן שמאל, וצפצופים. חיכיתי שיעבור , אך לא עבר . אוזן ימין נשארה תקינה לא נפגעה אך שמאל שהיתה מופנת לכיוון הרעש נשארה כמו שהייתה ולא השתפר המצב. זה אירוע ששינה את חיי. תמיד הסתובבתי מצד שמאל של אנשים כדי לשמוע מצב ימין. הייתי תלמיד מצטיין שאהב ללמוד , והלימודים הפכו לעול הניסיון להתרכז בשמיעה גרם לי למתח ולפעמים לכאבי ראש שחלפו כשחזרתי הבייתה או כשיצאתי להפסקות. ולא נהניתי יותר להקשיב בשיעור וללמוד כבעבר (המשכתי להינות כשקראתי מספרים). לאט לאט למדתי להרגל והשלמתי עם המצב.לרוב המוח שלי כבר למד לסנן את הטיניטון שהיה בתחילה. אך כעת לפני כשמונה חודשים לערך נפגעתי שוב פעם מנפץ, שהיה יותר רחוק ממני מאשר בפעם הראשונה, משהו שעף לאוויר ולא הספקתי לסתום את אוזניי. עכשיו הייתי מופנה עם אוזן ימין לרעש והיא נפגעה בדומה לאוזן הראשונה. לא כאב לי מהרעש , אך הרגשתי כאילו יצאתי ממסיבה בבת אחת ועד היום זה ככה,החיים שלי השתנו לגמרי, אני נמצא ליד אנשים ולא שם לב למה אומרים, הריכוז שלי בפעולות שלא מצריכות קשב שמיעתי, ירד, פעולות קוגניטיביות כמו הליכה , תזוזה,נשימה לפעמים מרגישים לי שאני עושה אותם בצורה לא נוחה ולא נכונה , איכשהו שהשמיעה מאלצת אותי. בעבר לא הלכתי להיבדק, אך כעת עולות לי שאלות מה לעשות כעת אחרי שנבדקתי לאחרונה וחשפתי את הסיפור. עשיתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה (לתדהמתי), אציין שבמהלך הבדיקה החליפו לי את האוזניות צד כי טענו "לפעמים בצד מסויים לא שומעים טוב" הם יודעים שיש בעיה באוזניה ומעיזים לתת לאנשים להיבדק איתה. בושה שקופת חולים משלמת טופס 17 למקום שנותן לעשות בדיקות עם ציוד לא תקין, כמה עולה אוזניה?. אח"כ הלכתי לרופא אא"ג ואמרתי לו.. אמר שיתן לי לעשות OAE שלא מצריך שיתוף פעולה מהנבדק. התוצאות יצאו שלא התקבל בשמאל חזרתיות. ובימין התקבלה חזרתיות ב 1KH בלבד. כעת כשהגעתי לרופא אא"ג הוא אומר לי שמתחילה להתפתח לי בעיה ושלא להיחשף יותר לרעש , ושהבדיקות הגסות (בדיקת השמיעה הרגילה) עוד לא יכולה לזהות את הבעיה מה שOAE כן מזהה. אמרתי לו שאני בכלל הגעתי לפה עם סיפור שתוקע אותי בחיים ושלא יכול להיות,טענתי שיש לי בעיה יותר חמורה, שאני בכלל מרגיש שאני צריך מכשירי שמיעה. הוא אמר משהו הרים את הקול עליי ויצאתי בהרגשה חרא ממנו כאילו אני צריך לשכנע אותו בבעיה שלי והוא לא מתייחס לתלונות שלי,באתי במטרה לנסות לטפל בבעיה ולא רק לאבחן אותה.אני כעת רוצה לבקש מרופא המשפחה עוד בדיקת שמיעה, אך חושש שלא ירצה לתת לי (נכתב למעקב רק בעוד שנה). מה ניתן עוד לעשות? והאם באמת זו תופעה שלפעמים מתבטאת שלאור פגיעה בשמיעה הגוף מתנהג ופועל בצורה לא נוחה, ריכוז יורד, זיכרון יורד? במידה וקיימת בעיה חמור יותר, כמו שאני טוען, אני גם מרגיש כל הזמן אטימות וחוסר נוחות באוזניים, וע"י הזזת הלסת מנסה לפתוח אותן, האם יש פתרון כלשהו חוץ ממכשירי שמיעה? אני מרגיש שיש לי רגישות,שאני נפגעתי פעמיים בשני מקרים שונים, האם זה יכול להיות, ואם קיימת דרך לאבחן רגישות לפגיעות רעש לאדם מסויים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2012 | 18:47 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב נשמע לי שיותר מאשר בעיה או פגיעה באוזניים, יש לך כעת בעיקר חרדה ומתח נפשי. הייתי מציעה לך לגשת ולטפל בנושא. מבחינת השמיעה צריך לחזור על הבדיקות בעוד שנה ובלי להיות בפאניקה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

26/12/2011 | 17:39 | מאת: רם

הי ד"ר יש לי שאלה אני עם טיניטוס קבוע כבר 9 שנים (ללא סיבה צעיר ובריא ) אני גם שוחה קבוע (קור אימים) וגם הייתי בסרט קולנוע (רועש אבל עם אטמים) מאתמול אני עם ציפצופים בלתי ניסבלים ואני גם חש סוג של אטימות קלה השאל היא...האם יכול להיות שאני מצונן ויש נוזלים באוזניים (בלי שאני חש ברע) האם יכול להיות שהישיבה בקולנוע דירדה את מצבי? לא ממש יודע איך להמשיך מכאן...עד היום הסתדרתי עם זה אבל עכשיו זה בלתי ניסבל :( תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2011 | 21:46 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. שוחה בקור נוראי זה כבר מדכדך... אולי הצטננת באמת. 2. לא הייתי מאשימה כל כך את הקולנוע. 3. בכל מקרה עונה גרועה מבחינת הצטננות ואוזנים קצת סתומות, אבל זה לא תירוץ להזניח. 4. לכן, מסקנה סופית : לגשת לאא"ג דחוף כדי לראות אם יש דלקת או נוזלים, ואם נראה תקין לבצע בדיקת שמיעה דחופה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

29/12/2011 | 17:25 | מאת: רם

שלום ד"ר ותודה על תשובתך ההחמרה שאני חש היא רק בצד אחד לאחר בדיקתת אאג (שאמר ש"אין מה לעשות זה ילך וידרדר עם השנים" ממש תשובה אופטימית ) הופנתי לבדיקת שמיעה וברה שתי הבדיקות תקינות לחלוטין, אין דלקת באוזניים הכל נקי ואני בריא אבל... הטינטון המוגבר נישאר, מה לדעתך לעשות עכשיו?

27/02/2012 | 22:35 | מאת: גיל

תבדוק מחסור במנזיום בדם זו סיבה מאד שכיחה לטינטון בהצלחה

ובכמה מפגשים - משוער - מדובר?

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2011 | 11:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

כל מקרה לגופו של עניין. צריך לעשות איבחון ואז רואים בערך מה הצפי. עלויות = נא לברר בטלפון. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

03/01/2019 | 16:26 | מאת: נמאס מזה שאין טיפול ראוי בארץ

מנסה להקים עמותה ,יש לא מעט שסובלים מכך,לדעתי אין טיפול אמיתי ראוי משום גורם,חוץ מלהציע לתת כדורים איומים שלא פותרים את הפציעה ורק יוסיפו עוד תופעות לוואי איומות ואולי מחלות אחרות. ,אנא חזרי אליי0509989985 ,חיים

19/12/2011 | 20:45 | מאת: יוסי

בן 37. בריא בדר"כ. לפני 8 חודשים החל טינטון חזק מאד באוזן שמאל. לא נחשפתי לרעש לפני כן ולא קיבלתי מכה בראש.בדיקות שמיעה וברה תקינות. בדיקות דם שונות (בלוטות תריס, אבץ וכו') תקינות. שלושה שבועות אחרי, עוצמת הטינטון פחתה משמעותית. אחרי שבועיים נוספים, העוצמה פחתה פעם נוספת. הטינטון עדיין קיים פחות או יותר באותה עצמה. מפריע בעיקר במקומות שקטים ולפני שינה.מדי פעם (לפעמים כל יום ולפעמים כל מס' שבועות) נשמע צפצוף חזק מאד למס' שניות ונעלם (פעמיים הופיע גם באוזן ימין). הבעיה שאני כמעט ולא מפסיק לחשוב על הטינטון. קיימים מצבים שאני מגיע למקום שקט ולא שומע אותו, "נזכר" שלא שמעתי אותו ואז הוא מופיע. מס' שאלות: 1. מה יכולה להיות הסיבה לטינטון? 2. האם טיסות יכולות להחריף את הטינטון? להימנע? 3. האם עדיין יש סיכוי שהטינטון יעלם לגמרי? מה הסטטיסטיקה אומרת? 3. האם טיפול TRT יכול לעזור במקרה שלי? תודה מראש, יוסי

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2011 | 11:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. לרוב יש קשר בין סטרס והפרעה כלשהי בשמיעה. לפעמים מספיק רק סטרס. 2. לא מחמיר ואפשר לטוס 3. טיניטוס נותר כמטריד משמעותי אצל פחות מ 5% מאלה שהתחיל אצלם טיניטוס עיקש. גם ככה הוא זניח אצלך כי מפריע לפעמים ורק במקומות שקטים... אבל מה שנשאר לך זו הפאניקה.... ולכן התשובה לשאלה הבאה היא כן, TRT יכול להועיל לך. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

15/12/2011 | 18:56 | מאת: טל

שלום רב בעצתך נבדקתי ע"י אאג ובוצעה לי בדיקת שמיעה,חלה ירידה בשמיעתי,וכן אובחנתי עם אוטוסקלרוזיס, יחד עם זאת נאמר לי כך:אין מה לעשות ,לא ניתוח,רק מכשירי שמיעה בעתיד, הצילצול המתמשך באוזן נמשך (לא שעווה) זה טון קבוע וארוך המתמשך כבר 3 שבועות ,האם כך זה אמור להיות?האם יש פתרון אחר להיפטר מהרעש באוזניים?

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2011 | 22:58 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי טל הטיפול הנכון בטיניטוס, כשיש טיניטוס וליקוי שמיעה הוא לנסות ולתקן את השמיעה בדרך הכי טובה והכי פחות מסוכנת או מעצבנת... כך שיש דברים בעד ניתוח ויש דברים לאמר בעד מכשיר שמיעה. מעניין מדוע אמרו לך שניתוח לא בא בחשבון - אשמח לראות אותך ואת הבדיקות שלך ולראות אם באמת זה המצב או שצריך מכשיר שמיעה, איזה ואיך. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

13/12/2011 | 14:53 | מאת: שרית

בת 50 עם טינטון מטריף שהפך אותי לדיכאונית!!!!!!!!!!!!!! האם יש מצב שהוא יעלם אי פעם!!!!!!!!!!!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2011 | 17:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כמובן שיש איך לעזור ולגרום להקלה ואין סיבה שתהיי כל כך מדוכאת. תתחילי קצת לקרוא על הנושא באתר שאחרי השם שלי, ותרגעי :) בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

שלום! אני סובלת מזה קבוע במשך שבועים מטנטון ושומעת עיוותים באוזן ימין וירדה לי השמיעה באותו אוזן הלכתי ישר שזה קרה לי לרופא אף אוזן גרון לא מצא לכלוך אושפזתי למחרת נתנו לו איסטרודים אך לא עזר את חושבת שזה יעבור לי ???? הספקתי לעשות MRI ויצא תקין מה זה אומר אני השאר ככה??

לקריאה נוספת והעמקה

אגב אני בת 23 ולפי התכנית כבר הפסקתי את הכדורים .... וגם לפני שבוע הזריקו לי דרך האוזן

14/12/2011 | 17:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב תמשיכי עם ההזרקות לאוזן כי זה משפר את הסיכוי לחזרה לנורמה. טוב שה MRI תקין, כבר פחות דאגות בחיים. מרבית הסיכויים הם שהתופעות ידעכו ויהיה שיפור הדרגתי - צריך רק הרבה, אבל הרבה סבלנות ושאר רוח. כמה שפחות תדאגי כן ייטב. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

31/12/2011 | 20:33 | מאת: מורן

ממש תודה לך על העידוד רק רציתי להגיד לך שחזר לי השמיעה של 80 אחוז לפני שמעתי 10 אחוז שזה קרה לי .....אך הטינטון הזה לא עוזב ואני רגישה לרעש מה שפעם לא היתי אני ממשיכה את הזרקות בשני יש לי את השלישי כבר עבר חודש והטינטון לא עוזב באוזן ימין .... את חושבת שבעקבות חזרה של שמיעה הטינטון ידעך? מה הסטייסטיקה אומרת?? זה לטובתי אני סטודנטית עוד מעט מתחיל תקופת המבחנים והלחץ יחזור שוב את חושבת שכדי להפסיק את הלימודים עד שהטינטון ידעך?? ממש תודה לך