צרידות ותחושה של פצע בגרון

דיון מתוך פורום  צרידות

22/10/2012 | 14:42 | מאת: אבישג

בשלוש שנים האחרונות לפחות פעם שנה נעלם לי הקול, פעם אחת קיבלתי אנטיביוטיקה והקול חזר. בדרך כלל זה קורה בשבועות עמוסים ומרובים בעבודה הקול שלי נחלש מתעייף ומרגיש לי כמו פצע בגרון. אני בדרך כלל מתעיפת מהר בדיבור כי לאחר מכן כואב לי בגרון, בעיקר בשבועות אינטנסיביים. השבוע ביקרתי את רופא אף אוזן גרון היא אמרה שזה וירוס ולחכות כמה ימים, אני עדין צרודה עברו כמה ימים וכואב לי בגרון תחושה של עקצוצים. אשמח לדעת מה עושים והאם עלי להגיע למרפאה במצב כזה? תודה רבה

25/10/2012 | 21:22 | מאת:

את כנראה משתמשת בקול שלך יותר ממה שמיתרי הקול מסוגלים לסבול, והגוף שלך משדר לך אותות אזהרה בצורת צרידות, כאבים ואיבוד קול. הפתרון הוא פשוט, בדרך כלל לא צריך אנטיביוטיקה. מה שצריך זה כשמתחילה תקופה קשה, והקול הולך לאיבוד - פשוט להוריד הילוך, לעבור למצב של שתיקה כמעט מוחלטת לכמה ימים, לשתות הרבה מים ולהרגע באופן כללי. לא תמיד זה פשוט בתקופות אינטנסיביות, אבל לפעמים צריך להקשיב לגוף... אם לא נעלם אחרי כמה שבועות - לבוא להיבדק