גרימה מכוונת לצרידות זמנית בקול

דיון מתוך פורום  צרידות

05/12/2012 | 07:32 | מאת: אבי

שלום לך מדובר בחולה כיזופרני שצועק בזמן התקף ( לא תמיד ) וזאת למרות טיפולים של שנים בתרפות , הצעקות גורמות להפרעה קשה בבית האבות ולכן הוא נדחה ממספר בתי האבות ולעיתים עובר למחלקה סגורה בבית חולים לחולי נפש בגלל ההפרעה בצעקות. שאלי האם קיימת תרופה או תרסיס להשתקה חלקית וזמנית של מיתרי הקול או לגרימה זמנית לצרידות ? והם הטיפול אפשרי במקרים קיצוניים .

05/12/2012 | 08:46 | מאת: ד

05/12/2012 | 08:50 | מאת:

זו אכן בקשה לא שגרתית. הפעולה שניתנת לביצוע להחלשה זמנית של הקול היא הזרקה של בוטוקס למיתרי הקול. טיפול זה גורם להרפיה ושיתוק זמני של השריר המפעיל את המיתרים, והקול נהיה חלש ו"רפוי". האפקט נמשך עד 3 חודשים ואז צריך לחזור על הפעולה. בכל מקרה יש כאן שיקולים נוספים - עד כמה המטופל מודע למצבו, כשיר לחתום על הסכמה לפעולה ומודע למשמעויות. ניתן לפנות להתייעצות במרפאות המבצעות את הטיפול הזה, כגון מרפאה נוירולוגית בתל השומר.