ציסטה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

03/10/2012 | 15:08 | מאת: מיכאלה

ד"ר יונתן להב שלום, זוהי שנה שנייה שלי בהוראה ויש לי ציסטה במיתר השמאלי.מה שאומר שהציסטה קטנה מאוד וטרייה. החלטתי כרגע לעזוב את עבודתי ולתת לגוף ולנפש מנוחה. האם יש סיכוי אפילו קלוש שמנוחה ללא עומס יכולה להשפיע עם הזמו עם הקטנתה של הציססטה(2 מ"מ) אני גם חושבת על דיקור, פשוט לא רוצה לבזבז את כספי. האם מניסיונך הרפואי יש קשר בין מנוחה מוחלטת של שנה ולסיכוי שהציסטה תקטן? אודה להתייחסותך

04/10/2012 | 20:56 | מאת:

יש סיכוי שהציסטה תקטן ותפריע פחות אם תתני מנוחה למיתרי הקול. מאידך יש גם סיכוי טוב שהיא תגדל מחדש עם הזמן כשתחזרי להשתמש יותר בקולך... יש מקרים של היעלמות מוחלטת אך הם נדירים. את מוזמנת לתת צ'אנס לטיפול שמרני, דיקור או כל דבר אחר לפי אמונתך והרגשתך, אולם יתכן ובסוף תזדקקי לניתוח.