תהליכים טרום סרטניים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אכילת ענבים מעכבת סרטן

בשורה טובה: מחקר חדש מוכיח, כי חומר הנמצא בקליפות ענבים מעכב את תהליך ההתרבות של התאים הגידוליים ואף גורם למותם לקראת ליל הסדר: חומר הנמצא בקליפות ענבים, מהם מכינים גם מיץ ענבים ויין אדום, מכיל נוגדי חימצון המדכאים התרבות תאים סרטניים, כך עולה ממחקרים חדשים בתחום. במחקר שנערך במרכז הסרטן "דנה-פרבר" שבבוסטן על ידי חוקרים מאוניברסיטת הארוורד, נבדקו תרביות רקמה של תאי לימפה ממאירים והשפעת חומר בשם רסבראטרול (Resveratrol) עליהם. הרסבראטרול הוא כימיקל ממקור צמחי הנמצא בצמחים שונים, ביניהם בקליפת ענבים וביין אדום, המכיל חומרים נוגדי חימצון. תוצאות המחקר הראו כי הרסבראטרול עיכב את תהליך ההתרבות של התאים הגידוליים ואף גרם למותם, ללא השפעה על תאי דם בסביבה. עוד נמצא, כי בשילוב תרופות שונות כנגד המחלה, הרסבראטרול העלה את הפעילות הרעילה של התרופות כנגד התאים הגידוליים. פרופ' אליעזר רובינזון, יו"ר...
ללמוד עוד על תהליכים טרום סרטניים
אכילת ענבים מעכבת סרטן-תמונה

בשורה טובה: מחקר חדש מוכיח, כי חומר הנמצא בקליפות ענבים...

מאת: מערכת zap...
15/04/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתהליכים טרום סרטניים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תהליכים טרום סרטניים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, לפני שנה התגלתה אצלי קשרית שגודלה עד 1.5 ס"מ. הייתי מאז אצל מספר רדיולוגים בכירים (4 בדיקות אולטרסאונד כאשר 3 איבחנו כ-T2). בנוסף אני ביקשתי בדיקות קלציטונין שיצאו 5.4, 4.9, 6.9 ואחרונה 4.6 CEA יצא לפני שנה תקין במקביל לבדיקת הקלציטונין 5.4). היום הייתי ביעוץ אצל אנדוקרינולוגית שאמרה לי שעל סמך האולטראסאונד לא צריך לבצע fna (ככה כל המומחים שהייתי אמרו). היא כן אמרה שתוצאת קלציטונין כזאת יכולה להצביע על תהליך טרום סרטני. לצערי לא שאלתי מה זה אומר? האם תהליך כזה יכול להיות מזוהה בבדיקת ה-fna? אשמח לתשובה מפורטת בנושא.

שלום רב, לכל גוש בגודל זה אני ממליץ ניקור מחט עדינה. לאור הקלציטונין הגבולי ניתן לשלוח חלק מתוכן השאיבה לצביעות מיוחדות לשלול גידולים ספציפיים. ממליץ להגיע למרפאת א.ר.ם. לניקור איכותי תחת US. התשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה, בנתיים ביצעתי fna והתשובה היתה שזה שפיר. האם ניתן להרגיע לגמרי למרות הקלציטונין הגבולי? נאמר לי שאפילו מעקב אין צורך לעשות. האם יש קלצייטונין כזה גם ללא סיבה מסויימת? (את זה לצערי לא שאלתי)

שלום, אני בשבוע 33 להריון, היום ביצעתי וולווסקופיה והרופא כתב את זה, ״באזור פורשט-מעט פפילציות עדינות בקוטר כ-1 ס״מ דו״צ בעיקר מימין. תגובה עדינה לחומצה אצטית. ב-DD קנדילומות עדינות לעומת שינויים פיזיולוגיים של ההריון , לציין-אזור הנל רגיש למגע. הומלץ על ביופסיה-מסרבת כעת-ללא דחיפות כעת. סיכום בדיקה: אזור הפורשט עם ממצאים עדינים בספק קנדילומות אי פפילות של הריון או תגובה מקומית אלרגית לפרוגסטרון״ הרופא הציע לי לעשות ביופסיה אבל סירבתי בגלל שאני בהריון מתקדם, הוא אמר לי לחזור חודש אחרי הלידה למעקב ולביופסיה, אמרתי לו שאם לדעתו דחוף שאני אעשה ביופסיה אז אני אעשה, אבל אם לדעתו אין דחיפות אז אני מעדיפה לחכות, הוא אמר שלדעתו אין דחיפות ואפשר לחכות עם זה חודשיים, קבעתי תור לבדיקה חוזרת בערך חודש אחרי הלידה, האם לאור הדברים שכתב הרופא זה בסדר שאחכה חודשיים לבדיקה החוזרת??? זה לא מסוכן לחכות עם זה? הוא אמר שזה עדין אבל זה כן יכול להיות וירוס הפפילומה, אני כן מפחדת חלילה שזה יגרום למשהו בחודשיים אבל אני גם לא רציתי לעשות ביופסיה בהריון במיוחד שהרופא אמר שאפשר לחכות עם זה ושזה לא דחוף, אני באמת מקווה שזה לא דחוף ושבאמת אפשר לחכות עם זה,!!! האם בבקשה תוכלי לפרש לי במילים יותר ברורות את מה שהוא כתב בסיכום??? וגם מה זה אומר ״תגובה עדינה לחומצה אצטית״?? זה אומר שיש תאים חריגים???? אני ממש בלחץ!!! כי לא כל כך הבנתי מה הוא כתב בסיכום!! והאם זה שהוא המליץ על ביופסיה סימן שהוא ראה משהו חריג בוולווסקופיה? כלומר יכול להיות שהוא ראה תאים טרום סרטניים או משהו? כי לי הוא אמר שהאזור לא ״נצבע״ בגלל החומצה האצטית, אבל בסיכום כתב שיש תגובה עדינה, כלומר כן יש תגובה לחומצה אז יש איזה בעיה זה נכון??? והאם זה שהוא המליץ על ביופסיה אומר שהוא ראה משהו שיכול להעיד על תהליך טרום סרטני או משהו? או שבביופסיה יש אפשרות לבדוק גם האם מדובר בוירוס הפפילומה או שמדובר במשהו אחר??? אני מאוד בלחץ, אני מאוד מפחדת לחכות עם זה אבל מצד שני לא רוצה לבצע ביופסיה בהריון....

לפי דברייך, משתמע שהבנת היטב את המצב לאשורו. בהסבר לגבי הבדיקה הספצעפית שלך, יש לפנות לרופא המטפל. אשמח לעזור ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

אני נוטלת כ- 3 שנים טומוקסיפן עם הפסקה במהלך השנים הללו של כ- 3 חודשים אני לאחר למפקטומי בגלל DCIS קטן מאוד .נכון להיום אני בת 57 אני עם השמנה בטנית מאוד רצינית דיאטטות לא כל כך מצליחות לי ואני עם השמנה ניכרת לפני כ- שנתיים באולטרסאונד נמצא הסננה ניכרת בכבד .יש לי בדיקת אולטרסאונד חוזרת בשבוע הבא ,החשש שלי שהכבד הפך ליותר שומני כי אני רואה ומרגישה בליטה בצד ימין.לדעתי הטומוקסיפן מוסיף להסננה של הכבד ואני בהתלבטות מאוד רצינית האם להפסיק את הטומוקסיפן לאחר כ-3 שנים דבר שאולי יעזור בירידה במשקל ואולי להפחתת השומן בכבד. האם לדעתך יש יתרון מובהק ל-5 שנות טומוקסיפן על פני שלש שנים? האם אני לוקחת סיכון מיותר בכך שאפסיק ליטול טומוקסיפן? ראוי לציין כי האונקולוגית שאני מטופלת אצלה "זרקה" את רעיון ההפסקה כבר לפני 10 חודשים כאשר היה לי עיבוי רציני של רירית הרחם ואז בגלל שהתחיל תהליך טרום סרטני כרתו לי את הרחם השחלות והחצוצרות אז סירבתי להפסיק מהחשש שמא לא אהיה מוגנת היום אני כבר בהתלבטות כי כבד זה כבר איבר חשוב אשמח לשמוע דעתך על נחיצות טומוקסיפן ל-5 שנים לעומת 3 שנים תודה

בוקר טוב, נראה כי אם היה רק DCIS באבחנה, נטלת כבר 3 שנים של טמוקסיפן, ויש לך תופעות לוואי- הרי שהנזק עולה על התועלת, ובהחלט אפשר להפסיק. בנוסף- גם האונקולוגית שלך שנמכירה את המחלה חושבת כך. שימי לב- זו עצה רפואי אינטרנטית ואינה מחליפה דיון מלא עם אונקולוגית! בהצלחה, מירב בן דוד