מיתרים אטרופיים

דיון מתוך פורום  צרידות

15/12/2012 | 17:58 | מאת: עידן

שלום רב, אני זמר בן 35 שנה שלמה סבלתי מצרידות שנוצרה בין היתר מבצקות על מיתרי הקול לאחר שנה של "מלחמה" בצרידות הצברות נעלמו , וגם הצרידות . כרגע מה שיש זה " מיתרים אטרופיים" , זו ההבחנה שיקלבתי מרופא מומחא לאחר בדיקת וידאו דרך הגרון . רציתי לשאול - מה זה אומר? והאם יש סיכוילהחלים מזה? ואם כן תוך כמה זמן . התחלתי עכשיו תרגילים לחיזוק הסגירה של המיתרים אצל מורה לפיתוח קול , זאת לאחר שביקרתי לא מעט מפגשים אצל קליאנתי תיקשורת אבל היא לא ממש עזרה לי . בהמון תודה,http://www.doctors.co.il/i/button-forum-submit-new.gif עידן

15/12/2012 | 22:02 | מאת:

מיתרים אטרופיים הם מיתרים שאיבדו נפח או נהיו מדולדלים עם השנים בעקבות שחיקה בדרך כלל. הרקמה שיכולה להידלדל היא שריר המיתר או הרקמה הרכה שבין השריר לבין הציפוי החיצוני של המיתר. לא שגרתי בגיל 35 אבל יכול להיות, עקב מאמצים קוליים מרובים כל השנים. זהו לא מצב מסוכן אולם הוא יכול להגביל את יכולת הפקת הקול. אם אתה אכן משתמש בקולך באופן מאוד אינטנסיבי מומלץ להרפות ולהפחית את כמות הדיבור. מורה לפיתוח קול בהחלט יכולה לעזור, ולשפר את הביצועים. במקרים שלא מגיבים לשום טיפול אחר אפשר גם להתערב על ידי ניתוחים מיקרוסקופים.

15/12/2012 | 23:38 | מאת: עידן

מכיוון שעברו כבר כמה חודשים אולי שנה מאז התחלתי להרגיש את העייפות בקול ( עייפות שיכולה להגיע לשריפה באיזור הגרון), כמה זמן אני יכול לתת הזדמנות לשינוי עם המורה לפיתוח קול? ומתי מחליטים על האופציה הניתוחית? ובכלל -האם מצב כזה של מיתרים אטרופיים הוא מצב הפיך שאפשר לחזור ולתפקד כרגיל? אני שואל את זה מתוך מקום קריטי מעצם היותי מוסיקאי ( זמר) , ומורה. תודה עידן