צרידות מתמשכת

דיון מתוך פורום  צרידות

09/11/2012 | 03:10 | מאת: תום

שלום, זה שנים רבות שאני סובל מקול צרוד. קשה לי להפיק צליל ברור ונקי, הטונים נמוכים ובכל פעם שאני מדבר אני משדר עייפות בקול. התחושה היא שיוצא אוויר בקול והוא לא נחתך טוב ושהקול הוא נמרח. הייתי מטופל חצי שנה אצל קלינאית תקשורת איתה תרגלתי סוגים שונים של תרגילים ועבדתי על כך יום יום אך בסופו של תהליך ללא הצלחה. אולי כדאי גם לציין שלאחר תרגול בשעורים ובבית (שעורך כ-20 דק) יש הטבה למספר דקות בודדות שאני מרגיש שהקול יוצא טוב! אבל מהר מאד זה חוזר למצב הרגיל. לאחרונה הייתי אצל רופא א.א.ג שביצע לי בדיקה עם צינורית דרך האף וקבע כי יש גירוי ושכנראה זה נובע מחומציות בקיבה. לאחר חודש ללא הטבה עם אופרדקס 20מג הלכתי לרופא נוסף מומחה למיתרי הקול ולאחר הסתכלות בגרון (ללא אביזר) הסכים עם הרופא הראשון ואמר לי שלוקח זמן עד להטבה במקרה של חומציו. עכשיו אני כבר 3 חודשים עם אומפרדקס וללא שינוי. אני כל כך מתוסכל כי הדבר משמפיע בצורה משמעותית על התקשורת שלי עם אנשים ועל הבטחון העצמי והגעתי למצב של דיכאון וטיפול תרופתי באסטו. אני לא מעשן לא צורך אלכוהול בכמות גבוהה, אוכל בריא, עשיתי בדיקות דם והכל בסדר כולל בלוטת התריס. מה לדעתך אפשר עוד לעשות? אילו בדיקות? האם יכול להיות שהתפספס משהו באבחנה? אולי כדאי ללכת לגסטרולוג? איך פותרים את זה? ואיך מקבלים הבחנה מדויקת?

09/11/2012 | 08:50 | מאת: מיכאל

לטפל בצרידות אפשר בעזרת שמנים אתרים. שמן "תימוס לינלול" מכיל חומר כימי תימול (TIMOL) שמשתמשים בו לריפוי דלקות גרון ומיתרי הקול

24/11/2012 | 23:01 | מאת:

אבקש להימנע מלפרסם בפורום זה כל דבר ובמיוחד הבטחות והמלצות על שיטות טיפול כלשהן שאינן מוכחות ואינן מבוססות על מחקרים קליניים.

24/11/2012 | 23:03 | מאת:

אני לא יודע איזו בדיקה עברת ואצל מי. האם זו היתה סטרובוסקופיה? האם השתמשו בסיב קשיח? לצערי האבחנה של חומציות יתר הינה רווחת מדי והרבה פעמים לא מדויקת ולא מבוססת על ממצאים חד משמעיים. אני ממליץ לך לפנות למרפאת מיתרי קול, להיבדק על ידי מומחה לנושא ולעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה בסיב קשיח. יתכן ויש ממצאים שלא נראו בבדיקות הקודמות אשר ניתן לטפל בהם ולהביא לשיפור במצבך. אל תתייאש !