ניתוח להסרת פוליפ בצד אחד על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

02/01/2013 | 14:06 | מאת: דניאל

דר להב שלום קראתי כתבה לפני כשנה וחצי על שימוש בקרן אור ירוקה KTP לחולה בשם צבי שסבל רבות ושאתה התמחתה בה בארה"ב. שאלותי הם 1.מתי משתמשים בטכניקה זו ומה יתרונותיה 2.האם לפוליפ על מתרי הקול ניתן להשתמש בזה מה גם שזה לא דורש אישפוז והרדמה הולכים באותו יום הביתה וניתן כבר לדבר 3.האם הטכניקה נמצאת כבר בשימוש נרחב אנא תשובתך אני ממש חושש מניתוח זה אני מועמד לניתוח בשיטה הרגילה נ.ב אתה איש מקסים עם הרבה סבלנות ורופא מצויין לתשובתך אודה

02/01/2013 | 21:39 | מאת:

זוהי טכניקת לייזר המועברת בסיב גמיש, ומכאן ניתן לבצעה במרפאה דרך סיב אופטי המוחדר דרך האף, ולא חייבים הרדמה כללית כמו בסוגי הלייזר הרגילים מסוג CO2. הלייזר הזה מיועד לאידוי נגעים כגון כלי דם מורחבים, תהליכים טרום סרטניים או סרטניים קטנים, וכן מחלות ספציפיות כגון פפילומות. לגבי פוליפ רגיל על מיתרי הקול, יש יתרון לשיטה הקלאסית של הרדמה וכריתה שלמה. הטכניקה אינה בשימוש נרחב עדיין מכיוון שיש בארץ רק שני רופאים שהשתלמו בה, לעניות דעתי היא מבוצעת כיום רק על ידי בבית חולים קפלן. תודה ושיהיה בהצלחה בניתוח.