לאחר ניתוח פוליפ . הרופא אמר שהיה מסובך. למה?

דיון מתוך פורום  צרידות

26/12/2012 | 20:34 | מאת: חיים

א- בן 37 מעשן כחצי קופסה ליום. גובה 1.82 משקל-88. מורה במקצועי.אין דברים נוספים מיוחדים. ב- לפני כחצי שנה התגלה אצלי פוליפ במיתר שמאל ויבלת תגובתית במיתר ימין. ב-25.12 עברתי את הניתוח. 1. הרופא כתב בדוח ניתוח, אינטובציה קשה- בסוף עם גלידוסקופ. גם החזיון הישיר של הגרון קשה ונעזרים באנדוסקופ 30 מעלות לחשיפה ולזיהוי הנגעים. מכניסים מיקרוסקופ לשדה הניתוחי ונמצא נגע פוליפואידי במיתר שמאל ומולו יבלת גדולה ביותר נוקשה מימין. שאלתי היא: 1. אם תוכל להסביר מה היה מסובך כ"כ בניתוח שלי? ומדוע? 2. לפי התיאור זה נשמע סרטני? 3. האם העישון הוא קריטי ספציפי לעניין הזה? 4. למה הרופא המנתח אמר לי שאם אצטרך שוב ניתוח מהסוג הזה, שאני רק מרדים פרטי? 5. הוא הזהיר אותי לא לחזור לעשן אבל אני לא מסוגל האם עדיף סיגריה אלקטרונית מסיגריה רגילה? אשמח לקבל תשובה על כל שאלה תודה רבה רבה!

27/12/2012 | 21:53 | מאת:

1. לפי התיאור מה שהיה מסובך זה החשיפה והתצפית, בגלל מבנה וזויות הלוע שלך שהקשו על ההסתכלות. לא מדובר במשהו לא תקין אצלך, יש אנשים שהזויות הפנימיות שלהן פחות מתאימות לציוד בו אנחנו משתמשים. 2. התיאור לא נשמע בהכרח סרטני אבל מה שקובע זה רק התשובה הפתולוגית. 3. עישון עושה מגוון נזקים על מיתרי הקול, התשובה היא כן. 4. לא חשוב אם המרדים הוא פרטי או לא, חשוב שהוא יהיה מנוסה ורגוע. 5. אין מספיק ידע לגבי השפעות ארוכות טווח של סיגריה חשמלית, כפי שנראה כעת כנראה שהיא עדיפה על המשך עישון, כשלב ביניים ובהמשך הפסקה גם של השימוש בסיגריה החשמלית.