צרידות מתמשכת כשנה

דיון מתוך פורום  צרידות

14/10/2012 | 08:26 | מאת: מיכה איתן

אני בן 66, ובאופן כללי בריא. צרוד מזה כשנה, נבדקתי אצל 2 רופאים ואובחנה אדמומיות מתחת למיתרי הקול. שני הרופאים הניחו שהמקור הנו חומציות מהכיבה וטופלתי מספר חודשים ב lanso.בביקורים החוזרים נמצא המצב כמעט ללא שינוי. בעקבות הטיפול לא הרגשצי כל שיפור ולכן הפסקתי לקחת את התרופה. בפועל כבר התחלתי להתרגל למצב: אני כמעט ולא מתאמץ לדבר בקול רם (זה לא עוזר), לא שר, לא עונה כאשר קוראים לי מרחוק, לא מנסה חהתערב בשיחה כאשר יש מספר דוברים וכו'. בקיצור, זה מאוד מפריע לי.

25/10/2012 | 21:17 | מאת:

לצערי האבחון של רפלוקס וחומציות יתר הינו לא פעם מוטעה ולכן הטיפול לא עוזר. לפעמים מדובר בשינוים במיתרי הקול אשר אופיניים לגיל ולעיתים גורמים לשינויים בצלילות ובעוצמה של הקול. כדי לקבל תשובה מדויקת ממליץ על בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה במרפאת מיתרי קול.