שאלה שהרבה זמן רציתי לשאול ולא היה את מי

דיון מתוך פורום  צרידות

06/02/2013 | 22:03 | מאת: שלומי

כשהייתי צעיר בערך בן 13 או 14 היה לי קול יפה והייתי יכול להגיע בשירה לטונים גבוהים וצלולים והיום אני בן 24 ושאני מנסה לשיר אני לא מצליח להגיע לאותם טונים וגם הצרידות מתלווה לקול (הדיבור שלי בסדר יחסית) אני מעשן קרוב ל8 שנים בערך חפיסה ליום...השאלה שלי אם זה נובע אך ורק מהסיגריות ?? או בגלל שהתבגרתי והקול משתנה גם ?? ומה הפיתרון להגיע לטונים הגבוהים שהיו פעם ???

06/02/2013 | 22:27 | מאת:

העישון הוא גורם מרכזי. המיתרים נהיים מעובים ובצקתיים בעקבות עישון והקול נהיה נמוך ללא יכולת להגיע לטונים הגבוהים. אם נלווית לזה גם צרידות אז יכול להיות שיש יבלת/פוליפ שנגרמו ממאמץ קולי/שחיקה. אז אם הבנת נכון אתה צריך להפסיק לעשן ומומלץ לך להגיע לבדיקת מיתרי קול כדי לראות אם יש משהו נוסף שצריך לעשות

06/02/2013 | 22:38 | מאת: שלומי

ואוו באמת תודה רבה על זמן התגובה המהיר ...הסרת לי כמעט את כל הספקות שהיו לי, אשמח להגיע להיבדק . אתה יכול בבקשה לתת לי פרטים של הקליניקה או המקום שאליו אני צריך להגיע.??..