קנדידה בפה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הפטרייה האלימה – קנדידה אוריס בישראל

שיעורי תמותה גבוהים, התפשטות בבתי החולים והידבקות ממשטחים – הכירו את - קנדידה אוריס, פטרייה אלימה שמתפשטת בקצב גבוה והוכרזה כאיום אפידמיולוגי עיקרי הכתבה: קנדידה אוריס היא פטרייה אלימה שהתפרצה בבתי החולים ברחבי הארץ ובעולם בשנים האחרונות וגורמת לשיעורי תמותה גבוהים אצל חולים מאושפזים ואצל מדוכאי מערכת החיסון הפטרייה האלימה התגלתה ביפן בשנת 2009 ובישראל התגלתה לראשונה ב-2014, כאשר תקופת הקורונה העצימה את ההתפשטות שלה וגרמה להתפרצות מחודשת ונרחבת של מקרים בבתי החולים הבעיה העיקרית עם קנדידה אוריס היא היכולת שלה להתפשט בקלות, זוהי פטרייה מדבקת מאוד שעוברת במגע ודרך משטחים, נוסף על כך היא עמידה מאוד לתרופות המקובלות  ______________________________________________________________ הפטרייה האלימה, קנדידה אוריס, מתפשטת בבתי החולים ברחבי הארץ ומביאה לשיעורי תמותה גבוהים של כ-40%. הפטרייה, שהתגלתה לראשונה ביפן, מתפשטת בקלות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לקנדידה בפה

פטרייה בלשון - תמונת המחשה
פטרייה בלשון נעליים סגורות וגרביים עבות (היוצרים חום, חושך ולחות) מהווים תנאים אידיאליים לשגשוגן של...
ללמוד עוד על קנדידה בפה
זיהום פטרייתי בנרתיק-תמונה

הסטטיסטיקה טוענת כי אחת משלוש נשים תסבול מזיהום פטרייתי...

08/03/2000
נטורופתיה: טיפול בקנדידה מערכתית-תמונה

כאשר פטריית הקנדידה מתפשטת במערכת העיכול, הגוף נתקף בשלל...

מאת: מיכל...
13/05/2009
זיהומים במערכת העיכול-תמונה

הרפואה הסינית מציעה מגוון פתרונות לזיהומים במערכת העיכול....

מאת: ד"ר ראול...
21/12/2008
צרה ושמה קנדידה בנרתיק – למה זה קורה ואיך מטפלים?-תמונה

כיצד תדעי האם את סובלת מקנדידה בנרתיק, מה הם התסמינים של...

מאת: רני זהר
23/09/2022

קנדידה בפה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אובחנתי עם פטרייה קנדידה אלביקנס לאחר משטח וגינלי וקיבלתי פלוקנול 3 כדורים, אני 4 חודשים אחרי לידה ועדיין מניקה. האם מותר לקחת בהנקה, קראתי בהוראות שזה אסור?

כעקרון מותר, אך תרופה זו עוברת בחלב אם ולכן התינוק מקבל אותה. כמות התרופה שהוא מקבל (במינון נטילה רגיל) הוא פחות מהמותר לתינוקות לכן עקרונית השימוש מותר. בשל כך, רצוי להיוועץ ברופאך האם הטיפול בפלוקנול אכן הכרחי.

שלום, אני לא נוטה לסבול בפטריה אבל בחודשיים האחרונים אני כל שבועיים סובלת מזה (נוטלת גלולות יאז כבר שנים, ללא אנטיביוטיקה וללא שינוי בתזונה או תכשירים). בפעמיים הראשונות קיבלתי נר אגיסטן ובמשטח יצא קנדידה אלביקנס. בפעם השלישית הרופאה אמרה שמההפרשות זה נראה מעורב עם זיהום חיידקי ונתנה לי 3 כדורי פלוקנזול ונרות פולידין לשבוע. לקחתי כבר שני נרות והם גורמים לי להוציא המון נוזלים בלילה ואני מתעוררת עם גרד יותר גרוע ולתחושתי גם הפרשה יותר צהובה וסמיכה. האם להמשיך בטיפול? אני לא רוצה להפסיק כי אני רוצה שזה יעבור כבר. יש בדיקות מסויימות שאפשר לבקש בשביל להבין למה זה חוזר?

שלום וברכה. נראה שקיבלת עד כה טיפול יעיל לפטרת נרתיקית : קו 1 - נרות אגיסטן קו 2 - פלורונזול (אגב יש ליטול את הכדורים במרווח של 3 ימים...) אם אכן ישנה מעורבות חיידקית כדאי גם להוסיף אנטיביוטיקה... הפרשות בעת נטילת נרות פולידין בהחלט יכולות להיות. מציע ליטול את הטיפול שהומלץ בשלמותו. במידה ואין שיפור כדאי להבדק שוב. יש אפשרות ליטול משטח נרתיקי ובדיקת pcr. בכל מקרה ניתן לפנות גם למרפאת צוואר הרחם שעל פי רוב יכולים לבדוק את העיניין יותר לעומק ואף להציע טיפולים נוספים או טיפול מונע.

אני בת 20 בגיל 10 החלו בעיות עיכול מתמשכות ספציפית עצירויות שנמשכו למעלה משבוע וקושי בליעה שבא מפעם לפעם. הקושי רק החודש החל להפריע לי בעת אכילת מוצק מאז אני חיה על נוזלים אכלתי מעט בטטה ובמיון רופא אאג אמר לי לאכול קרואסון. הייתה דלקת שקדים שעברה הייתה פטריה בפה שעברה ובכל זאת הקושי נמשך. רופאת שיניים מצאה דלקות בשיניים האם זו הסיבה? יש לי עוד תור לאאג ב-14 וצילום וושט ב-13 בבקשה עזרה!

שלום קרן, ככל הנראה בעיות העיכול אינן נובעות מבעיות בשיניים למרות שכדאי לבדוק את מצב הפה כשגרה. בהצלחה

שלום ותודה מראש על המענה יש לי קנדידה בחיך נבדק פעמיים והוכח במשטח חודשיים וחצי שזה לא עובר קיבלתי טיפול מקומי ע״י שטיפה ובליעה של התרופה אך אין זה עוזר ביצעתי ספירת דם שיצאה תקינה יש לציין כי אני נוטלת משאף עקב אסתמה אני נורא מודאגת מדוע זה לא עובר האם יש חשש לסימן סרטני? מה עלי לעשות יש מאין נקודות אדומות בחיך שחורבות האם זה תסמין לקנדידה מתנצלת על ריבוי השאלות נורא מודאגת

שלום שלי, אם המשאף שאת מקבלת (לאסתמה) מכיל סטרואידים, זה יכול להסביר את המצאות הפטריה ('קנדידה') בלוע. הרבה בריאות אפי