ניתוח להסרת פוליפ במתרי הקול צד ימין

דיון מתוך פורום  צרידות

03/01/2013 | 16:15 | מאת: אריאל

דר להב שלום ברצוני לשאול מספר שאלות הנני מועמד לניתוח הסרת פוליפ צד ימין על מיתרי הקול האם לאחר הסרת הפוליפ הקול חוזר לאותה עוצמה שהיה לפני הצרידות ולפני הניתוח ובכמה זמן האם יש סכנה מוחשית לכשל בניתוח כזה ההסרה בשיטה הרגילה האם יכול להווצר מצב של החמרה במצב הצרידות האם ניתן לא לבצע ניתוח והפוליפ יספג בגוף עם שינוי סגנון הדיבור האם במצב של צעקה או הרמת קול כחודשיים שלושה לאחר הניתוח יגרם נזק למיתרים מודה להתיחסותך ומצטער על אורך השאלות

04/01/2013 | 18:00 | מאת:

באופן כללי מכיוון שאינני יודע מה מצב מיתרי הקול שלך באופן ספציפי: 1. צפוי שיפור באיכות ובעוצמת הקול לאחר הניתוח. מידת השינוי תלויה בנזק שנגרם למיתר מהפוליפ ומהאופן בו הוסר. השיפור המיטבי מושג בד"כ כחודש לאחר הניתוח . 2. ניתוח הסרת פוליפ הינו בד"כ פשוט בידים מיומנות, והסיכוי לכשל נמוך. 3. החמרה בצרידות לאחר הסרת פוליפ - לא סביר. 4. פוליפ קטן מאוד, שקוף ואחיד בצורתו יכול לסגת (לרוב לא להיעלם ממש) עם שתיקה ממושכת ו/או שינוי מהותי בסגנון הדיבור. יותר פשוט לעבור ניתוח... 5. צעקה או הרמת קול פתאומית יכולים תמיד לגרום נזק למיתרים, לפני או אחרי ניתוח.