יבלות במיתרי הקול!

דיון מתוך פורום  צרידות

04/10/2012 | 20:52 | מאת: אילנה טרייגרמן

שלום ד"ר להב. הייתי אצלך בבדיקה בסוף אוגוסט, ואכן הבחנת אצלי יבלות קטנות דו צדדיות במיתרים. אמרת גם שאלו יבלות קטנות מידי לנתח. עבר כבר מעל חודש אחרי הבדיקה אך אין שום שינוי בכאב כאשר אני מדברת. האם יש איזשהוא טיפול נוסף, בלי קשר לטיפול אצל הקלינאית תקשושרת- שזהו טיפול ארוך וקצת לא ברור מהן תוצאותיו , להקלת המצב והקטנת היבלות. אם אשתוק לדוגמא, שתיקה מוחלטת למשך שבועיים יהיה איזשהוא שיפור במצב? והיבלות יקטנו? תודה רבה, אילנה

04/10/2012 | 20:57 | מאת:

שתיקה מוחלטת תביא לשיפור אך זה פתרון בעייתי שכן זה לא יחזיק מעמד יותר מדי זמן, וכשתחזרי לדבר הרבה היבלות יחזרו. את מוזמנת לנסות את השתיקה פעם אחת אבל אח"כ להקפיד גם על מנוחה קולית יחסית קבועה בהמשך...בהצלחה

05/10/2012 | 00:53 | מאת: אילנה טרייגרמן

אם אצתרך לדבר,כי אני מתחילה ללמוד אז איך בדיוק לעשות את המנוחה הקולית שבאמת תעזור להעלים את היבלות?