דחיית ניתוח להסרת פוליפ

דיון מתוך פורום  צרידות

01/11/2012 | 09:22 | מאת: דורית

ד"ר יונתן שלום,אני עוסקת בהוראה כבר 18 שנה. בשנים האחרונות אני סובלת מצרידות ואיבוד קול .לפני חצי שנה אבחנו אצלי פוליפ גדול על מיתר הקול הימני.הומלץ על ניתוח לכריתתו.שאלתי:האם הניתוח סובל דיחוי?או שחלילה הפוליפ עלול להתהוות לגידול סרטני ?לתשובתך אודה.

01/11/2012 | 21:04 | מאת:

אמנם לא בדקתי אותך כך שהתשובה בהסתייגות, אבל כשאומרים "פוליפ" במיתרי הקול הכוונה היא למצב שפיר שאינו הופך לסרטני. מצד שני - למה לחכות? אם הפוליפ גדול וגורם לצרידות, כדאי להוציא אותו. השארתו במקום יכולה לגרום נזק נוסף גם למיתר החולה וגם למיתר הנגדי, שסובל חבטות מהפוליפ.