צרידות ריפלוקס אינהלציה

דיון מתוך פורום  צרידות

29/09/2012 | 14:01 | מאת: אפרת

דר להב שלום, אני זמרת במקצועי ולפני חצי שנה התחילה לי בעיה רצינית במיתרים. רופאי אף אוזן בדקו לי את המיתרים וראו שם נפיחות עקב ריפלוקס. שיניתי את התזונה שלי. הפחתתי חומציות והעליתי בסיסיות. יש לי קוצר נשימה גם כשאני לא במאמץ (יש לי גם אסטמה) רופא המשפחה טוען שהריפלוקס והאלרגיה הסתבכו ונתן לי אינהלציה עם מוקולס אירובנט וטרבולין. גם זה לא שיפר בהרבה את המצב. זה המקצוע שלי כל הופעה אני בפחד שלא יצא לי קול ולא יודעת מה יהיה מצבי האמיתי עד שאפתח את הגרון בשיר הראשון. האם יש אינהלציה שמתאימה למיתרי הקול באופן ספיציפי. או איזו תרופת SOS כזו שתוריד לי את הנפיחות מהמיתרים כדי שלא אגדיל את הנזק בזמן הופעה ? יש לציין שאני מקפידה על חימום קול (בשיטת פאולה) לפני כל הופעה וגם במהלך השבוע. אני מודאגת וחסרת אונים למול זה אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי. תודה רבה.

01/10/2012 | 19:58 | מאת:

שלום אפרת האבחנות של "נפיחות/רפלוקס" ושל "אלרגיה/אסתמה" בהקשר של מיתרי הקול הן פעמים רבות אבחנות משוערות ולא פעם מוטעות. אם הטיפול באינהלציות ונגד רפלוקס לא הועיל, סיכוי טוב שהאבחנה היא אחרת. ממליץ לך לעבור בדיקה מסודרת באחת ממרפאות מיתרי הקול הכוללת סטרובוסקופיה וייעוץ מלא במטרה לפתור את הבעיה.