שאלות קצרות

דיון מתוך פורום  צרידות

15/12/2012 | 18:17 | מאת: עדי

שלום רב, אני קצת חוקרת את הנושא אשמח לדעת מה ההבדל בין פוליפים לvocal nodules? ומה המצב הזה אומר? - COMMONLY PROUDUCING PHYSICAL CHANGHES IN THE VOCAL FOLDS תודה מראש, ושבוע טוב.

15/12/2012 | 22:05 | מאת:

פוליפ - ממצא שפיר על מיתר קול, לרוב בצד אחד, הנגרם בדרך כלל כתוצאה מדימום לתוך המיתר היוצר נפיחות קבועה המפריעה לקול. יבלות/nonules - נגרמות משחיקה קבועה מתמשכת, בדרך כלל אצל מורות/גננות/אנשי מכירות. אלו ממצאים דו צדדיים במיתרי הקול, נוקשים וצלקתיים יחסית. לא הבנתי מה כוונתך במשפט באנגלית, אבל יבלות ופוליפים הם שינויים פיסיקלייים במיתרי הקול.