פוליפ בצד אחד יצר נזק לצד שני

דיון מתוך פורום  צרידות

03/01/2013 | 16:30 | מאת: משה

שלום דר יונתן יש לי מזה שנה פוליפ על מיתרי הקול הפוליפ גרם בצד השנישל המיתר למעיין קיעור כתוצאה מכך שלא הלכתי בזמן לניתוח ראיתי את תמונת הפוליפ במצלמה של בית החולים שאלתי היא אם מסירים את הפוליפ מצד אחד ומיישרים איך מתגברים עם הצד הנגדי ששם נוצר כמעיין בור האם הניתוח במקרה זה לא יהיה מושלם כיוון שיווצר מעיין חור קטן שדרכו יברח אוויר ושוב אהיה צרוד או שיש פתרון לצד הנגדי זה מאוד מטריד אותי תודה ח

04/01/2013 | 18:02 | מאת:

שקע במיתר נגרם כמעט תמיד מפוליפ/ציסטה או ממצא נוקשה אחר במיתר הנגדי. מנסיוני, בד"כ הסרת הפוליפ בצד האחד מביאה עם הזמן להתיישרות עצמית של השקע שנוצר בצד השני. בכל מקרה מומלץ בשלב ראשון לעבור את כריתת הפוליפ ולא לגעת בצד השני, ולעקוב בחודשים שלאחר הניתוח מה קורה עם השקע. קרוב לודאי שלא יידרש טיפול כלשהו.