הסימפטום - צרידות עם ליחה (ואיך בוחרים רופא טוב)

דיון מתוך פורום  צרידות

10/09/2012 | 10:52 | מאת: איתי

שלום רב ד"ר יונתן. אני גבר בן 37. לא נוהג ללכת לרופא. מזה מספר שנים לא ביקרתי. כשמופיע משהו אני קודם נותן לו לחלוף. וזה בד"כ מה שבאמת קורה. מאז ומעולם, מילדות, אני סובל כל כמה שנים מתופעות הקשורות באף אוזן גרון. בילדות כאבי אוזניים ומים באזניים, טופלתי בחימום במנורה כחולה וניפוח בלונים, והעניין חלף עם השנים באזור גיל 21 סבלתי מגודש בסינוסים (תחושה של הצטברות נזלת במעלה המערות, שלא מצליח לקנח). טופלתי בכדורים מייבשים שלוקחים כל ערב במשך חודש ימים. חודש בשנה של גיל 21 ובשנה שאחריה. והעניין לא חזר (הפסיק להטריד ברמה של ללכת לרופא). בשנים האחרונות, כל שנתיים לערך, תוקפת אותי התקררות קשה, כאבים בחזה + חום, לכמה ימים. מרגיש כמו שפעת. כשזה היה בלתי נסבל הלכתי לרופא משפחה. טען שזה סטרפטוקוק ונתן אנטיביוטיקה. בשנה אחת לקחתי את האנטיביוטיקה עד תומה. בשנה אחרת, אותו מקרה, אובחנתי ע"י אותו רופא אותו דבר, וקיבלתי אנטיביוטיקה, אך לא לקחתי. אחרי יום פחתו הסימפטומים והעניין חלף לו. זהו הרקע שלי עם א.א.ג. ואני לא יודע אם זה קשור בכלל לבעייתי הנוכחית: מזה מספר חודשים שאני סובל מצרידות. מרגיש כמו ליחה שהתיישבה על המיתרים. מאלצת אותי לכחכח כל הזמן. וב"ימים טובים" הקול שלי צרוד ממש ממש בבוקר כשאני קם (אולי מהשכיבה הליחה מצטברת על המיתרים) כי לאחר כשעה בהסתובבות במצב מאונך הקול חוזר לעצמו. בערך. תחושה של סאונד צורם נלווה תמידית. ב"ימים רעים" הקול שלי צרוד כל היום כולו. יחד עם זה יש תחושה של גודש נוזלי באיזור לחי שמאל וחלקה השמאלי של הלסת. לעיתים יש גל כאב שחולף בראש. מחד - מפחיד אותי מאד. מאידך - איני יודע למי לפנות בדיוק. מכיוון שאני מחפש רופא מקצוען שמבין עניין ושלא יפתור אותי בדחיפת אנטיביוטיקה סתמית. אודה לתגובתך המהירה. מקווה שהפירוט לעיל לא היה מיותר, כי אם מועיל להבין את ההיסטוריה ולחדד את הבעייתיות שלי עם א.א.ג. :-) בכבוד רב והערכה על פועלכם, איתי.

15/09/2012 | 13:17 | מאת:

כנראה שאין קשר בין ההיסטוריה לתלונות הנוכחיות. אתה צריך לעבור בדיקה של מיתרי הקול. זה נקרא סטרובוסקופיה, ומבוצע במספר מרפאות למיתרי קול בארץ. בדיקה פשוטה המראה האם יש בעיה כלשהי על המיתרים או לא.