צרידות כרונית שנמשכת כבר שנים

דיון מתוך פורום  צרידות

18/12/2012 | 15:55 | מאת: r

ביתי בת 11 והיא צרודה כל הזמן, יש לה קול עבה ונמוך מאוד מלווה בצרידות שחלק מן ההברות אינן נשמעות. הצרידות נמשכת כבר 5 שנים. בימים שהיא צועקת היא ממש מתאמצת לדבר והקול שלה ממש ממש נמוך. אני מבחינה שזה מפריע לה וגורם לה לחוסר בטחון. חשבתי שזה משהו זמני שיחלוף אבל מתברר שזה קבוע. אני צריכה לדעת לאיזה רופא עלי לפנות כדי לעשות את הברור הראשוני. אשמח לענות על כל שאלה להבהרת המקרה, תודה.

19/12/2012 | 07:57 | מאת:

קרוב לודאי שיש משהו על מיתרי הקול שאינו תקין, כאשר הסיבה השכיחה ביותר בילדים עם נטיה לדיבור מרובה ובקול רם היא יבלות. עלייך לפנות לרופא אא"ג, רצוי למומחה למיתרי הקול. הבדיקה נעשית באמצעות סיב אופטי דק וגמיש המועבר בעדינות ובאלחוש מקומי דרך האף לכיוון הגרון, ואז אפשר לראות את מיתרי הקול ולתת אבחנה מדויקת. אם זה פוגע בה כפי שאת מתארת, אני מציע לא לחכות ולעבור את הבדיקה, הנושא ניתן לטיפול!