בדיקה לאיתור יבלות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

17/01/2013 | 15:19 | מאת: עירית

אני מורה ואני סובלת מצרידות כרונית. שמעתי שהבדיקה של מיתרי הקול אינה נעימה. האם אוכל לדעת במה זה כרוך ואיך הבדיקה נערכת?

20/01/2013 | 23:57 | מאת:

הבדיקה המומלצת לאיבחון מדויק של בעיה במיתרי הקול היא וידאו-סטרובוסקופיה. מדובר בבדיקה קלה ולא טראומטית כשמבוצעת על ידי בודק מיומן ובמיכשור הנכון. ניתן לבצעה בישיבה במרפאה, דרך האף או דרך הפה (עדיף מבחינת איכות התמונה), באלחוש מקומי שחוסך את הכאב ומדכא את תגובת רפלקס ההקאה. הבדיקה אורכת פחות מדקה,ואח"כ חוזרים מיד לתיפקוד רגיל. אם הבדיקה מוקלטת כסרט וידאו הבודק והנבדק/ת יכולים לראות את הסרט, להתרשם מהממצאים ולחליט ביחד לגבי הטיפול.