צרידות!!!

דיון מתוך פורום  צרידות

17/01/2013 | 20:50 | מאת: דנה

היי, בשנה האחרונה אני נתקלת בתופעה מאוד מוזרה , באמצע דיבור או לפעמים כשאני מוציאה משפט אחרי כמה דקות של שתיקה, הקול שלי יוצא חנוק וצרוד.. אני ממש לא מצליחה להמשיך את המשפט אלא אם אכחכך פעמיים או שלוש בגרון, עד שהקול שלי יחזור להיות נורמלי, ורק אז אמשיך לדבר. העניין מאוד מביך.. במיוחד כשאני בפגישות עסקיות. הקול יוצא כמו צפצפה חנוק וצרוד! אשמח מאוד לעזרה. מה ניתן לעשות? אולי איזו תרופה, או מאכלים שצריך להימנע או לאכול יותר.. כל דבר שיטיב עם הגרון שלי. תודה רבה.

20/01/2013 | 23:59 | מאת:

תרופות הסבתא הכי טובות - לשתוק ככל שניתן ולשתות הרבה מים. נשמע טפשי אבל זה מה שעובד הכי טוב, במיוחד אצל מי שמדבר הרבה וללא הרף. בכל מקרה - לפני מתן המלצות או הנחיות יש לבדוק את מיתרי הקול כמו שצריך בבדיקת וידאו-סטרובוסקופיה לראות מה בדיוק הסיבה לתופעה המתוארת.