פמוטידין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ריפלוקס: "דוקטור, שורף לי בחזה"

הצרבת "חונקת" אתכם? יש להניח כי אתם סובלים מהחזר קיבתי ושטי (ריפלוקס). כיצד מאבחנים ומטפלים? מה החשש שהתעורר לאחרונה סביב נטילה של אחת התרופות? הוושט הוא צינור בעל תנועה חד כיוונית, המוביל את המזון מהפה אל הקיבה. ריפלוקס (החזר קיבתי ושטי) הוא תופעה - שבה מתאפשרת זרימת נוזלים ואוויר בשני כיוונים, מה שעלול לגרום לבעיות וסיבוכים שונים. צרבת היא הביטוי השכיח ביותר של ריפלוקס.תופעת הריפלוקס שכיחה מאוד באוכלוסייה הכללית בעולם. קיימת נטייה ברורה לעלייה בשכיחות התופעה בשנים האחרונות. על פי הסטטיסטיקה, כ-25% מאוכלוסיית העולם סובלת מצרבת אחת לשבוע; כ-4%-6% מאוכלוסיית העולם סובלת מצרבת אחת ליום. מהם ביטויי הריפלוקס?כאמור, צרבת היא הביטוי השכיח ביותר של ריפלוקס - תחושה של חום מאחורי עצם החזה, הגוברת בעת כיפוף ו/או אחרי ארוחות. כמו כן, עשויים להופיע הפרעות בבליעה, כאבי חזה ועוד.מעורבות של איברים סמוכים לוושט (ריאות, אף אוזן וגרון...
ללמוד עוד על פמוטידין
ריפלוקס: "דוקטור, שורף לי בחזה"-תמונה

הצרבת "חונקת" אתכם? יש להניח כי אתם סובלים מהחזר קיבתי ושטי...

מאת: ד"ר טיומני...
28/12/2017
בחילות? קילקולים? - הנה אנחנו באים!-תמונה

בסקירה זו נעסוק בטיפולים השונים לטיפול בבחילות, הרגשת חוסר...

מאת:
13/04/2002
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפמוטידין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פמוטידין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, לפני כמספר שבועות התגלה בגופי בקע סרעפתי גולש בקיבה. בעקבות זאת הלכתי לדיאטנית והיא בנתה לי תפריט. פרט לתפריט, איני נוגע בשום מאכל. אך אני מעוניין לדעת מה ניתן לעשות לגביי עבודה ופעילות ספורטיבית. האם אפשר רק עבודה משרדית? האם יש מניעה להתאמן בחדר כושר? כמו כן, קיבלתי כדורי פמוטידין ליטול כל לילה לפני שינה. שמעתי שיש גם כדורי נקסיום. האם הם עדיפים על פני התרופה שקיבלתי? תודה

ניתן להיעזר בקישור הבא https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A7%D7%A2_%D7%A1%D7%A8%D7%A2%D7%A4%D7%AA%D7%99

האם בקע סרעפתי גורם לעליית לחץ דם לערכים גבוהים אותרופת האספירין שנלקחת שנים רבות היא הגורם?

לבת שלי בת ה28 גילו טפיל גרדיאה לפני כ5 חודשים. קבלה אהנטיביטיקה פלאג'יל הטפיל לא נמצא בבדיקות, חזרו כאבים ואז התברר שיש לה קולסטרוידום טוקסין.(בבדיקת צואה) אין לה שילשולים . קבלה שוב פלאגיל ולא עזר,. קבלה וואנקומיסין ולא עזר. הכאבים ירדו אבל בבדיקות עדיין יש את הרעלנים. השאלה שלי: לאיזה רופא מומחה זה שייך? ושאלה נוספת: המלצה על הרופאים הטובים ביותר בארץ בתחום.

שלום ערן, שני סוגי הרופאים שמטפלים בד"כ בבעיה המתוארת בשאלתך הם גאסטרואנטרולוגים וזיהומאים. יחד עם זאת, אינני מכיר מי הם הרופאים הטובים ביותר בארץ בתחום זה. הרבה בריאות אפי

למי אתה היית מפנה את שיר למומחה בזיהום או למומחה בגסרולוגיה?

גאסטרו

היי, ביצעתי משטח ואגינלי - נמצא קנדידה והזן אלביקנס. קיבלתי טיפול אנטיביוטי ITRANOL 100 מ"ג כאשר אופן הטיפול הוא 4 כדורים ביום פעם בשבוע, שבוע הפסקה ואז שוב 4 כדורים ביום (שני כדורים בבוקר ושניים בערב) - סה"כ 8 כדורים. היום אני מסיימת את הטיפול האנטיביוטי. בנוסף, הייתי מאושפזת בתל השומר ואובחן אצלי אובאיטיס - התחלתי אתמול טיפול בסטרואידים פרדניזון למשך שבועיים + פמוטידין + סטרודקס נשאלת השאלה האם בעוד שבוע אוכל לבצע משטח ואגינלי חוזר כדי לראות האם הקנדידה חלפה ? או להמתין לסיום הטיפול בסטרואידים ? כי אוליי הסטרואידים משבשים את התוצאות? יש לציין שאני לא נוטלת כדורים אחרים מעבר והקנדידה אובחנה לפני האשפוז, קרי לפני שטופלתי באנטיביוטיקה. STD תקין ואין דלקת בשתן תודה רבה!

איטרנול היא תרופה נגד פטרייה (לא אנטיביוטיקה). ללא קשר לסטרואידים, רצוי להתרחק בלקיחת המשטח מסיום הטיפול בפטרייה כדי שהתוצאה תהיה מהימנה אך בכל מקרה, גם משטח שלילי לא שולל לחלוטין קנדידה ובנוסף, לרוב אין ממש צורך במשטח חוזר ומה שחשוב זה האם התסמינים חלפו. בכל מקרה זה לשיקול רופאך. הרבה בריאות ומאחל לך שבעיית האובאיטיס תטופל בהצלחה.

שלום גיל 45. מזה 13 שנה לוקח פמוטידין ( גסטרו ) 40-60 מג ליום עקב GERD. לפני כ 8 שנים לקחתי 1 כדור לנטון ב 9 בבוקר ובאותו יום ב 11 בלילה הופיע BPPV קשה עם ניסטגמוס. חלף לאחר 4 טיפולי אפלי. מאז מדי פעם יש תחושת נדנוד ושיוט לפני 5 שנים ניסיתי לוסק והיתה תחושה של יותר נדנוד אבל לא היה BPPV לשמחתי. אני ממשיך עם גסטרו 60. הרופא אמר שזה מינון גבוה ולא מומלץ ומציע שאנסה שוב לוסק. רציתי לשאול האם במידה ואקח לוסק יכול להיות לי נזק לשיווי משקל שיחמיר מאוד את מצבי? האם זה סיכון סביר לקחת? תודה

שלום רב התרופות נגד GERD בד"כ אין להן קשר לBPPV. יש לברר סחרחורת כמקובל ע"י בדיקה ווסטיבולרית קלינית ובדיקות עזר נוספות לפי הצורך. בברכה ד"ר בן דוד