צרידות עקב שיעול

דיון מתוך פורום  צרידות

09/10/2012 | 09:02 | מאת: לואי

שלום, אימי כבת 80 נוטלת המון תרופות ,כמו לחץ דם סכרת ואסטמה ,עקב מחלת האסטמה שמלווה בהמון ליחה ,הדבר גורם לה לשיעול רב ,מזה כחצי שנה אימי מדברת בקול חלש ביקרנו אצל רופא א.א.ג והוא אמר שאין מה לעשות המיתרים רחוקים אחד מהשני . ברצוני לשאול האם יש אפשרות אחרת . תודה מראש ושנה טובה

10/10/2012 | 22:56 | מאת:

קול חלש בגיל 80 נובע מרפיון כללי של השרירים במערכת הפקת הקול - משרירי החזה שדוחפים אויר מהריאות ועד לדלדול שרירי מיתרי הקול אשר גורמים להרחקת המיתרים זה מזה. כשיש גם מחלת ריאות עם קוצר נשימה המצב מחמיר. תיאורטית ניתן לטפל על ידי מילוי המיתרים בחומרים היכולים לגרום להם להתקרב זה לזה, השאלה מה מצבה הבריאותי של אמך ועד כמה הבעיה מצדיקה התערבות ניתוחית.