קשיים בהפקת קול מזה ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  צרידות

29/09/2012 | 23:44 | מאת: מיכאל

שלום רב, אחרי דלקת במיתרים, שטופלה וחלפה, נשאר קושי רב בדיבור. כבר ארבעה חודשים שאני מתאמץ יותר מהרגיל כדי להפיק קול, ולעתים יש התדרדרות לא מוסברת. רופאים שבדקו אמרו שהמיתרים תקינים ואין בעיה. האם יכול להיות שהדלקת עיוותה את המיתרים או את דרך הפקת הקול? אם כן, איך חוזרים לתפקוד מלא? הקול שלי הוא גם המקצוע שלי, ואני לא מוצא מנוחה. תודה מראש, מיכאל

01/10/2012 | 20:01 | מאת:

צרידות והתעייפות קולית אחרי דלקת במיתרים יכולה לנבוע ממספר סיבות: צלקות, יבלת, פוליפ קטן או קרע. פעמים אחרות אין אף אחד מהדברים האלו אלא רק הפרעה בתיאום בין הנשימה והשימוש במיתרים, שנגרמה בגלל הדלקת וניתנת לפתרון בטיפול המתאים. אם טרם עברת בדיקה סטרובוסקופית באנדוסקופ קשיח (דרך הפה) אני ממליץ לכך לעבור אותה כדי לקבל אבחנה מדויקת וטיפול מתאים.

02/10/2012 | 17:03 | מאת: מיכאל

תודה רבה על תשובתך. רופאי אא"ג לא מצאו שום דבר חריג במיתרים. 1. האם הטיפול המתאים הוא קלינאית תקשורת? 2. האם גם הזמן הוא פקטור? אם כן, יש השערה כללית לגבי משך ההחלמה? 3. והאם אני עלול לגרום לנזק נוסף, או בלתי הפיך אם אמשיך להשתמש בקול במהלך חזרות? תודה מראש

30/07/2017 | 11:53 | מאת: חוה יפה

שלום . שמי חוה.בת 66.בשנה וחצי האחרונות התגלו אצלי קשיים בהפקת קול. זה קרה לאחר שקבלתי זריקת קורטיזון לבורסה במפרק הירך. מיד לאחר הזריקה הגרון התנפח מאד. הופניתי לבדיקות אלרגיה. שם אובחן ואזו ואיגל ולא אלרגיה. בבדיקות של רופא אאג אובחן ריפלוקס. יותר משנה אני מטופלת באומפרדקס או לנטון, אבל לא השפיע על הקול. בטיפול אצל קלינאית תקשורת לא היתה הצלחה. יש קושי רב בהפקת קול והוא רועד. בסי טי הודגמו היפופאריקס ולרינקס. קונכות תחתונות ומדיה תפוחות. ליחה רירית לוע אפי. מיתרים נאים נעים היטב לא נצפית שליבה קדמית. קול שיעול תקין ליחה רבה סביב קופסית הגרון ובלוע האפי. היפופרינגיטיס דיפוזית קלה. הופניתי לבדיקת נוירולוג לייעוץ. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות.תודה רבה.