טיפול בפוליפ

דיון מתוך פורום  צרידות

25/01/2013 | 11:41 | מאת: דינה

שלום ד"ר יונתן היקר,אני מורה כבר למעלה מ20 שנה ,סובלת מצרידות בשנתיים האחרונות.בבדיקה של החדרת סיב אופטי למיתרי הקול,מצאו אצלי פוליפ גדול על המיתר הימני הפולפ זז. הרופא שבדק אותי,ד"ר מייקל נאש בבאר שבע,אמר שנראה לו שלא מדובר בגידול סרטני חלילה אלא במשהו שפיר והמליץ על ניתוח לכריתתו. שאלתי:האם יש אופציה חלופית לטפל בפוליפ חוץ מניתוח?לתשובתך אודה.

30/01/2013 | 23:05 | מאת:

במקרה של פוליפ גדול הגורם לצרידות הפתרון הפשוט והמהיר עם התוצאות הטובות ביותר הוא ניתוח. כשהממצא זעיר הוא לפעמים נעלם או נספג, כשהוא גדול אין לדעתי פתרון אחר חוץ מניתוח.