ציסטה על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

23/10/2012 | 01:19 | מאת: רוני

שלום, לפני כשנה נבדקתי אצל רופא א.א.ג שבדק אותי באמצעות אנדוסקופ קשיח, נמצא ממצא שנראה כציסטה בשליש אמצעי של מיתר קול שמאל, ממול קשרית קטנטנה במיתר קול ימין קרוב לוודאי ראקטיבית, תנועת המיתרים תקינה, סגירת מיתרים לא מלאה בגלל הציסטה. אני מאוד מפחדת מהניתוח ולכן לא ניגשתי לעשות אותו, אני לא מרגישה החמרה במצבי אבל אני עדיין צרודה. רציתי לשאול את עצתך, האם אתה ממליץ לעשות את הניתוח? ואם אנימחליטה שלא, האם אני צריכה להיות במעקב אחרי הציסטה? האם ציססה יכולה להתפתח למשהו אחר? האם אני יכולה לאבד את קולי לגמרי? והאם זה יכול לגרום לקשיי נשימה בשלב מסוים? תודה !!

25/10/2012 | 21:26 | מאת:

בהסתייגות שלא בדקתי אותך, אומר לך באופן כללי דברים שהם נכונים לציסטה במיתרי הקול: מדובר במצב שפיר, שאינו הופך לגידול סרטני. הציסטה יכולה להיות מולדת או להיגרם בעקבות פציעה של המיתר. הקשרית הקטנה מהצד השני נגרמה מהחיכוך עם הציסטה. את לא חייבת לנתח, אפשר לחיות עם זה עד 120. בחלק מהמקרים ציסטה יכולה להתכווץ ולהפריע פחות, אולם במקרים רבים זה לא המצב. הציסטה נשארת באותו גודל או גדלה, הקשרית מהצד השני גדלה גם היא בתגובה ואיכות הקול הולכת ופוחתת. הניתוח הוא קצר ופשוט ובד"כ מביא לשיפור ניכר. כך שהמלצתי במקרה של ציסטה היא כמעט תמיד לנתח, ואם לא בא לך אז גם לא נורא, הייתי במקומך נשאר במעקב אחת ל 6-12 חודשים כדי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המשך טיפול.

25/10/2012 | 21:28 | מאת:

לא סביר שתאבדי את קולך לגמרי, אבל אולי תהיה החמרה. לא סביר שייגרם קושי בנשימה, אלא אם הציסטה מאוד גדולה - מצב נדיר מאוד.