אובדן הקול והנשימה בטונים גבוהים

דיון מתוך פורום  צרידות

10/10/2012 | 17:03 | מאת: חנה

אני בת 60 ובחודש האחרון אני סובלת מצרידות ואני נאלצת לדבר בטון נמוך מאד שכן בכל פעם שאני מדברת הטון הרגיל שלי, שהוא יותר גבועה, אני מאבדת את הקול ואת הנשימה. אני חושבת שזה התחיל אחרי שצעקתי חזק מדי. מה יכולה להיות הסיבה והאם זה עובר לבד? תודה רבה, חנה

10/10/2012 | 22:58 | מאת:

אם זה התחיל בעקבות צעקה מדובר בטראומה/נזק מכאני לאחד או שני מיתרי הקול, בצורה של בצקת או דימום. ממליץ לצמצם מאוד את כמות הדיבור ולשתוק כמה שאפשר בשבוע הקרוב. סיכוי טוב שהקול יתאושש. אם הבעיה לא נפתרת גם לאחר מכן יש לפנות למרפאת מיתרי קול לבדיקה.