ניתוח פוליפ במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

24/04/2013 | 00:11 | מאת: חנה כהן

שלום רב! לבעלי יש פוליפ במיתרי הקול.הרופא המליץ על ניתוח. ראיתי שכתבת לשואלת אחרת שיש עדיפות לניתוח קונבנציונאלי בפוליפ שפיר.(בתקווה שהוא שפיר...)מה העדיפות? והאם דחוף שיעשה את הניתוח בהקדם?(כי בעלי רוצה לדחות את הניתוח לחופש מכיון שהוא מורה) האם ההחלמה מניתוח כזה היא קלה? תופעות לוואי? איפה אפשר לברר? תודה רבה מראש!

24/04/2013 | 23:18 | מאת:

בפוליפ רגיל שפיר השיטה עם המכשירים הכירורגיים ללא הלייזר היא לרוב עדיפה. אם הרופא שבדק אותו התרשם שזה שפיר אין דחיפות וזה סובל דיחוי לקיץ. יש להקפיד על מנוחה קולית מכסימלית עד הניתוח כדי לא לגרום לנזק נוסף. ההחלמה היא קלה סה"כ, אני ממליץ למנותחי לשתוק שבוע ואח"כ עוד שבוע לדבר מעט.

06/05/2013 | 16:24 | מאת: חנה כהן

תודה על תשובתך. וחן חן.