אומפרדקס תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  צרידות

20/03/2013 | 07:54 | מאת: ג36

שלום ד"ר להב, נוטל כ-3 שבועות אומפרדקס 20. שבוע ראשון לא לקחתי סדיר ומאז מקפיג על פעמיים ביום אחרי אוכל. מרגיש בימים האחרונים שיפור בצרידות. עם זאת, אני נוטל תרופות פסיכיאטריות. במהלך התקופה נטלתי לוסטרל(שהוחלף בסרוקסט) וקלונקס 0.5. מזה שבוע נשארתי רק עם קלונקס, אולם התפתחו לי בעיות שינה ועייפות יתר שלא מוכרת לי, ברמה שאיני מצליח להתעורר בבקרים והוזהרתי בעבודה. קראתי בעלון על החמרה, כי תופעות לוואי שאינן שכיחות לאומפרדקס בין היתר - נמנום ובעיות שינה, וכן שאינטראקיה עם דיאזפאם(אסיוול - ממש' קלונקס) גורם להשפעה סדטיבית. האם ייתכן כי זו הסיבה לעייפות יתר שלי והקושי לקום בזמן? תודה

21/03/2013 | 22:41 | מאת:

יתכן ויש אמת בכך, שווה להתייעץ גם עם הרופא/ה שרושם לך את התרופות הפסיכיאטריות. בכל מקרה ממליץ לנסות לעבור לתרופה אחרת מקבוצת האומפרדקס כגון לנטון או נקסיום (במידה ואינן מתנגשות עם הטיפול הפסיכיאטרי)ולראות מה האפקט.