אומפרדקס

דיון מתוך פורום  צרידות

11/03/2013 | 00:32 | מאת: ג36

שלום ד"ר, לפני כ-3 שבועות התחילה לי צרידות לא ברורה(לא עישון, מחלה וכו'). לפני שבוע בערך הלכתי לרופא אף-אוזן-גרון ששאל אותי אם אני מרגיש צרבת בבוקר וזה נכון, כך הרגשתי ואמרתי לו שאכלתי כמעט כל יום במבה ממש לפני השינה. הוא אמר שזה נובע מכך, שלא אוכל 3 שעות לפני השינה ונתן לי אןפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום. עבר שבוע וחצי ואין שיפור. אמנם אמר שאחכה חודש אבל חשבתי אולי אני טועה בנטילה וכנראה שאני שוגה, לוקח אותו אחרי אוכל. האם צריך חצי שעה לפני?? אני גם לא תמיד לוקח פעמיים ביום ולא תמיד בזמנים קבועיים, דהיינו בוקר-צהריים-ערב. האם זו הטעות והאם לא החמרתי את המצב?

12/03/2013 | 21:04 | מאת:

הדבר החשוב ביותר עליו יש להקפיד הוא שינוי התזונה ולהמנע מאכילה לפני השינה. אומפרדקס יש לקחת חצי שעה לפני אוכל. לא נגרם נזק כלשהו.