ציסטה על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

04/05/2013 | 00:38 | מאת: שירי א

שלום דר אני שחקנית וזמרת ומאז ומעולם קולי היה רגיש לצרידיות כאלו ואחרות ( מילדות ) צופים וכ כמו כן אני קשקשנית לא קטנה , בגלל הקרירה שלי עשיתי מהפך בחיי , גילו לי יבלות בשנת 2005 עבדתי עם קלינאית קשורת שלוש שנים עד שאלו נעלמו לגמרי ( אם כי אחת לשנה אני נוטה לאבד את הקול לחלוטין ) אחרי כמה שנים בריאת , בגלל עומס עבודה , אובחנתי עם דימום במיתר ( ללא יבלת ) בשנת 2009 \ גם זה חלף עבר והמשכתי לתפקד כרגיל , אם זאת שוב אני חשה חולשה קולית ןצרידות לעיתים דכופות ( יש לי הצגה כמעט כל יום זו פרנסתי) והרופא איבחן שיש לי ציסטה במיתר ימין . הוא ממליץ על ניתוח עמו כן אמר שיש שיקום קולי לאחרמכן בעיקר בשירה (!!) אני םוחדת מאוד , יש לי קול מאוד יחודי והוא גם סימן ההיכר שלי ... מה הסיכונים הכרוכים בניתוח ? האם השינוי בקול הוא ודאי ? אני בת 33 ומאוד מאוד פוחדת לעצתך אודה

04/05/2013 | 18:43 | מאת:

אם האבחנה הנכונה היא ציטסה, היא לא תיעלם ללא ניתוח. מצד שני אם הגוון היחודי של הקול שלך נובע מהציסטה הזו, כדאי לחשוב פעמיים...הניתוח אינו מסוכן אבל צפוי שינוי בקול, בד"כ חיובי אם הניתוח מתבצע כפי שצריך. כדאי לך לשמוע עוד חוות דעת לפני החלטה סופית.