ילד בן כמעט שמונה שר במקהלה ונהיה צרוד

דיון מתוך פורום  צרידות

16/03/2013 | 07:00 | מאת: ענבל

שלום, בני קרוב לגיל שמונה. הוא שר במקהלה מקצועית מאוד מגיל 630. הוא שר סופראן בצלילים מדוייקים וגבוהים. הוא לפני כחודש וחצי הופיע במופע גדול אחרי חזרות של מספר שעות באולם עצמו. כשעה לפני המופע החל שיעול טורדני של סטרידו (הוא מכיר סטרידו מגיל ינקותו).. לאחר שעה של שיעול נעלם לו הקול כמעט לחלוטין ומאז למרות שקולו חזר, הוא נשמע בשירה צרוד ולא מצליח לעלות לסולם של הסופראן ומורידים לו מספר סולמות כדי לשיר שירים שהיה שר קודם בקלות. עברו חודשיים והשינוי לטובה מינימלי אם בכלל. ניכר שהוא מדבר ושר-מה שלא בלט עד כדי כך קודם, מאמץ של המיתרים תוך הרמת הסנטר במאמץ לשיר שניראה מאמץ את המיתרים עד כדי כך שהקול שמופק נשמע חנוק. האם צריך לעשות בדיקה מקיפה אצל מומחה לזמרים או רופא כמוך או רופאת ילדים?

16/03/2013 | 22:13 | מאת:

בדיקת רופא ילדים אינה רלוונטית משום שרופא ילדים אינו יכול לראות את מיתרי הקול, דרוש לשם כך ציוד מיוחד שרק לרופא אא"ג יש. מכיוון שמדובר בילד שעוסק בשירה מקצועית ברמה גבוהה וטונים גבוהים, ממליץ על בדיקת מומחה למיתרי קול. יתכן שנגרם דימום למיתר, בצקת או משהו אחר. אלו מצבים הפיכים בדרך כלל אולם כדאי לקבל המלצות מדויקות איך להתמודד עם המצב, שלא ייגרם נזק קבוע.