רחובות

דיון מתוך פורום  צרידות

22/04/2013 | 18:51 | מאת: אורנה

אני גננת כבר 19 שנה ,בשנים האחרונות אני סובלת מצרידות קבועה לאחר בדיקה נימצא שיש לי פוליפ גדול על מיתרי הקול הומלץ לי על ניתוח רציתי לדעת מהם סיכויי ההצלחה ומהם הסכנות שבניתוח שכחתי לציין שאני גם סובלת מתת פעילות של בלוטת הטריס והאים יש לך איזו שהיא השפעה ומהם הסכנות אם לא מוציאים את הפוליפ?

22/04/2013 | 23:47 | מאת:

פוליפ גדול על מיתר קול יכול לגרום לצרידות קשה ואינו קשור לתת פעילות של בלוטת התריס אלא נובע משימוש רב וממושך בקול. סיכויי ההצלחה גבוהים מאוד והסיכונים נמוכים שכן הניתוח פשוט. אם לא מוציאים את הפוליפ המצב יכול להישאר כמו שהוא אבל קחי בחשבון שגם יכול להיגרם נזק מתמשך למיתרים. ההמלצה היא בדרך כלל לנתח כדי לשפר את איכות הקול והחיים בכלל