צרידות מולדת

דיון מתוך פורום  צרידות

11/02/2013 | 13:01 | מאת: שרית

שלום רב! אני בחורה בת 28 ומאז ומעולם,בעצם מאז שנולדתי,אני צרודה בואפן תמידי. הקול שלי חלש מאוד ולעיתים נעלם לכמה שניות וחוזר. רצוי לציין כי לא פניתי לטיפול אצל קלינאית תקשורת כלל או כל טיפול אחר. לאחרונה ובעקבות לימודים שהתחלתי הבנתי כי הצרידות יכולה לפגוע בי והחלטתי כי עליי ללכת לבדוק את הנושא אך איני יודעת כיצד ולאן לפנות . אשמח לתשובת בהקדם, שרית

16/02/2013 | 18:14 | מאת:

יתכן ויש לך הפרעה מולדת במיתרי הקול אשר ניתנת לטיפול ולשיפור הקול. עלייך להיבדק במרפאת מיתרי קול ולעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה.

07/03/2013 | 11:16 | מאת: מוריה

בבדיקת אנדרוסקופיה. הרופא ראה רקמת צלקת שמחברת את מיתרי הקול העליונים והומלץ על ניתוח בגיל ארבע,אבל בגלל שהוא מצליח להפיק גם קול לא צרוד והצרידות נשמעת רק בזמן התרגשות אני מעדיפה כרגע להימנע מניתוח, רציתי לשאול אם יש רופא שביצע ניתוח כזה בעבר כי הבנתי שבארץ התופעה לא שכיחה.