יבלות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

21/03/2013 | 00:48 | מאת: מישל

שלום, אני מורה ומרצה ולפני מס' חודשים התחלתי לפתח צרידות. לאחר בדיקה יסודית אצל רופא מומחה למיתרי הקול נראה כי יש לי יבלות "טריות" על המיתרים. הוא הציע לי להתחיל משתיקה במשך כעשרה ימים עד שבועיים ולאחר מכן להתחיל טיפול אצל קלינאית. עברו יומיים והתחלתי להרגיש כאבים בגרון האם כתוצאה מבדיקה דרך הפה עם צילום וידאו נשאר כאב, האם זה בשל היבלות? אשמח לשמוע את דעתך על הטיפול ואיך ניתן לאתר קלינאית טובה בתחום. דרך קופת חולים לוקח חודשיים להגיע לאיבחון. תודה

21/03/2013 | 22:43 | מאת:

לא סביר שבדיקת הרופא היא זו שגורמת לכאבים. יתכן שהמודעות שלך ליבלות גורמת לשימוש לא נכון במיתרים אשר מביא לכאב, מה שמחדד עוד יותר את הצורך בטיפול קלינאי/ת תקשורת לשיפור הטכניקה הקולית. במסגרת הפורום הזה לא ניתן להמליץ שמית על מטפל מסוים. בעיית הזמינות של השירות הנ"ל במערכת הציבורית היא ידועה ואם דרוש לך פתרון מהיר יש לשקול ייעוץ בשוק הפרטי.