צרידות

דיון מתוך פורום  צרידות

24/04/2013 | 17:54 | מאת: רועי

שלום! אני נער בן 16 ואני אוהב לשיר.. אני לא עושה פיתוח קול אלא שר לכיף יחד עם נגינה. לפעמים אני מאוד מתאמץ להגיע לצלילים גבוהים. לפני כמה ימים החל לכאוב לי הגרון ככה באמצע היום והקול שלי הפך נמוך מאוד והצלילים הגבוהים לא יצאו בכלל. היום אני מדבר רגיל אבל הקול הגבוה שלי לא יוצא כמו שצריך ובנוסף הפילצוט יוצא גבוה בהרבה ממקודם. עכשיו גם קיבלתי נזלת ואני משתעל, אבל כבר לא כואב הגרון. האם יכולה להיות פגיעה ממאמץ של מיתרי הקול? או האם זה לגיטימי לצרידות של התקררות קלה אפילו שכבר לא כואב הגרון? תודה רבה!

24/04/2013 | 23:20 | מאת:

כנראה שקיבלת זיהום בוירוס אשר עירב גם את מיתרי הקול, יתכן שגם נגרם דימום קל במיתר. הסימנים שאתה מתאר הם "אור אדום" - עליך לנוח מבחינה קולית לכמעט שתיקה מוחלטת להפסיק לשיר ולהתאמץ להגיע גבוה בשבוע-שבועיים הקרובים. אח"כ תתחיל לחזור בהדרגה לשירה רגילה, ואם זה לא חולף כעבור חודשיים - גש לבדיקת מיתרי הקול