צרידות

דיון מתוך פורום  צרידות

07/05/2013 | 20:50 | מאת: נועה

בעלי בן 71 סובל מזה שניחם רבות מידי פעם מצרידות. היות ולאחרונה הצרידות נמשכה זמן ממשוך יותר נבדק אצל רופא א.א.ג , ( מבחינתו הגרון בסדר ) נשלח לסיטי שיצא תקין ( אין גוש אין בלוטות והכל בסדר )פרט לכך שמיתרי הקול הימני רפויים. כמו כן בעלי מקבל משאף באופן קבוע ( ניתן לו על ידי רופא ריאות שאמר לו שהמשאף יכול לגרום לצרידות הייתי מבקשת לדעת מה עוד יכול לגרום לצרידות( היא לא קשה אבל בכל זאת צרידות) ומה גורם לרפיון המיתרים . תודה על תשובתך.

10/05/2013 | 14:03 | מאת:

על פי הנתונים שמסרת, ומבלי שבדקתי אותו, כנראה שיש הפרדה בהצמדת מיתרי הקול בגלל רפיון מיתר הקול הימני, תופעה מוכרת בגילאים שישים ומעלה. משאף המכיל סטרואידים גורם לא פעם ליובש וחיספוס במיתרי הקול. אם הוא הכרחי לטיפול בריאות אז יש לקחת אותו, אולם יש להתייעץ מדי פעם עם רופא הריאות כדי לראות האם הטיפול הכרחי והאם אפשר לעשות הפסקות מדי פעם. לגבי הטיפול במיתר הרפוי, אם בעלך מעוניין הוא יכול לפנות להתייעצות במרפאת מיתרי קול כדי לשמוע על אפשרויות הטיפול הקיימות