צרידות מתמשכת

דיון מתוך פורום  צרידות

31/03/2013 | 00:38 | מאת: טלי

היי שלום שמי טלי , ומאז ומתמיד סבלתי מצרידות כרונית שהולכת וחוזרת ככל שאני משתמשת יותר בקולי, לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד כטלפנית במחלקת שירות הלקוחות של חברה גדולה , ומפעם לפעם אני סובלת מצרידויות וכאשר אני מאבדת את הקול לגמרי אני יוצאת לחופשת מחלה לצורך החלמה, העניין הוא שדבר זה גורם לי להפסד של כסף עקב מחסור בימי עבודה ( דבר שנחוץ לי מאוד עקב לחץ כלכלי) וכמובן לאי נוחות עקב איבוד היכולת לתקשר. הגעתי למסקנה שעבודה מסוג זה - המתבססת בעיקר על קולי היא אינה מתאימה לי וברצוני לעזוב . בעיה היא שאני חתומה חוזה עבודה המכריח אותי להישאר שנה במקום העבודה ולא אשלם קנס ! האם רופא תעסוקתי יוכל לשחרר אותי מהנטל הזה ?? ומהו התהליך שצריך לעבור?? כמה זמן הוא לוקח?? אשמח לתשובה ותודה מראש.

02/04/2013 | 01:23 | מאת:

שני כיווני התמודדות אפשריים: 1. פניה לרופא תעסוקתי, עם מכתב הפניה של רופא אא"ג הממליץ על צמצום/הפסקה של העבודה על רקע רפואי. אני לא משפטן אבל נראה לי שזה עומד מעל החוזה שמחייב אותך לשנה. 2. בדיקת מיתרי הקול. אם יש יבלת/פוליפ או ממצא אחר הניתן לריפוי בניתוח, אפשר אולי לבצע את הניתוח ולאפשר לך להמשיך בעבודתך הנוכחית אם כי לא מומלץ בשביל מישהי כמוך הסובלת מצרידות כרונית להמשיך לעבוד לאורך זמן כטלפנית. בהצלחה