צרידות כ6 חד

דיון מתוך פורום  צרידות

04/03/2013 | 05:28 | מאת: י.א

יש לי צרידות שהופיעה יחד עם שיעול והתקררות-היה גםקוצר נשימה ,אני אסמטית ומטופלת בסיבוקורט באופן קבוע-אני בת 63,לאחר ההתקררות עדיין שיעול עם כיח הרבה זמן .ביצעתי בדיקות שונות לבירור ההתקררות,ןלא נמצא משהו מיוחד-אבל הצרידות הקשה מטרידה מאד עשו לי בדיקת לרינגוסקופיה,ואין ממצא על המיתרים ,אלא שאין סגירה שלהם בחלק התחתון.אנייעשה בקרוב גם גסטרוסקופיה,ובדיקת הבלוטה-קישריות.והופניתי לסטרובוסקופיה וטיפול בדיבור.ברצוני לדעת מה הקשר בין הבדיקות והבעיה? וגם מכיוון שאני תושבת איזור חיפה היכן ניתן לקבל טיפול מתאים באיזור? תודה מראש

12/03/2013 | 20:50 | מאת:

קשריות הבלוטה והגסטרוסקופיה קרוב לודאי לא קשורים לצרידות. השיעול וההתקררות יכולים לגרום לנזק, בדרך כלל זמני, למיתרים. שימוש ממושך במשאף סטרואידלי גם יכול לגרום לנזק מתמשך ולפעמים פטריה במיתרי הקול, שהיא בעיה קלה לטיפול. הבדיקה החשובה היא סטרובוסקופיה כדי לראות בצורה ברורה את מבנה המיתרים והתיפקוד שלהם, ובהתאם לכך לקבוע האם הטיפול הנדרש הוא ריפוי בדיבור או טיפול אחר. ניתן לבצע בדיקות אלו במרפאות מיתרי קול באחד מבתי החולים