יבלות

דיון מתוך פורום  צרידות

17/02/2013 | 20:55 | מאת: פלונית

דר' להב שלום! לאחר הבדיקה נקבע כי יש לי 2 יבלות גדולות על מיתרי הקול כל הפרמטרים נוספים תקינים אך הרופא ציין כי להן בסיס רחב ?? הוא הפנה אותי לניתוח וביקש לא לחכות... התורים הם לקיץ... שאלתי היא האם המתנה ארוכה תחריף את הבעיה או במקרה שכזה כדאי לפנות לניתוח פרטי ( יש לי ביטוח נוסף המאפשר זאת ?)

17/02/2013 | 21:38 | מאת:

מה שיקבע אם המצב יחמיר או יוקל זו מידת השימוש שלך בקול. אם את יכולה מבחינת קצב החיים שלך להוריד הילוך, לדבר פחות, לעבור ריפוי בדיבור - יכול להיות שהיבלות לא יגדלו ואף יסוגו עד הקיץ. מצד שני אם את חייבת להמשיך לדבר הרבה וזה משפיע על מרכיבים מהותיים בחיי היום יום שלך, קריירה וכו' - כדאי לעשות מאמץ להקדים את הניתוח.